20 Kasım 2025 Perşembe

16:50   MERSIN BAROSU’NDAN DÜNYA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ MESAJı: “ÇOCUK SUÇLU YOKTUR; SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK VARDıR”   16:40   “MUHTAR DAĞ’DAN BAŞKAN SEÇER’E TEŞEKKÜR: MALAKLAR’A DEĞER KATAN HIZMETLER”   16:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN 20 KASıM ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ’NE ÖZEL BULUŞMA   16:25   ALO 153 TIM İHBARıYLA TARSUS’TA SAĞLıKSıZ BALıK SATıŞıNA GEÇIT VERILMEDI   16:19   TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ: "DEMOKRATIK OLGUNLUĞUMUZ, BIRLIĞI VE BERABERLIĞI, HUZURU VE BARıŞı SAĞLAMAYA YETER DE ARTAR BILE"   16:15   DEPREMDE 30 KIŞIYE MEZAR OLAN GÜVEN APARTMANı DAVASıNDA KARAR AÇıKLANDı   16:13   BÖCEK AILESININ OTELDE KILITLI KALDıĞı ANLARıN GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇıKTı   16:12   İSRAIL, ATEŞKESE RAĞMEN GAZZE’YE SALDıRıLARıNA DEVAM EDIYOR   16:06   BÖCEK AILESININ ÖLÜMÜ... PAKISTANLı RESEPSIYONIST OLAYA DAIR KONUŞTU   10:03   “MERCAN BILIM MERKEZI ARA TATILDE REKOR KıRDı: 900’DEN FAZLA ÇOCUK BILIMLE BULUŞTU”   09:29   YUMURTALıK’TA TEMIZLIK SEFERBERLIĞI: SAĞLıK VE GÜVENLIK İÇIN KÖŞE BUCAK ÇALıŞMA   09:24   AKDENIZ’DE 400 KURSIYER KAHVALTıDA BULUŞTU   09:17   115 MILYAR LIRALıK YATıRıM DEVAM EDIYOR: UYSAL, MERSIN İÇIN YENI PROJELERI SıRALADı   09:11   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN DIYABET FARKıNDALıĞı: PERSONELIN ŞEKERI ÖLÇÜLDÜ   22:58   MEBİ PLATFORMU VE DISIPLINLI ÇALıŞMA VURGUSU: İL MÜDÜRÜ ÖZDEMIRCI’DEN ÖĞRENCILERE YOL HARITASı   22:32   BAŞKAN VAHAP SEÇER’IN KARDEŞI ARZU SEÇER İÇIN 3. GÜN MEVLIDI DÜZENLENDI   16:40   TOROSLAR’DA SPOR İÇIN BÜYÜK BULUŞMA: DAYANıŞMA GECESINE YOĞUN KATıLıM   16:35   İSTANBUL’DA ZEHIRLENEREK ÖLEN SERVET BÖCEK’IN CENAZESI BOLVADIN’DE DEFNEDILDI   16:33   ESRA TOKYAZ: AYŞE BENIM, BEN AYŞE’YIM. KENDIME BAKAMıYORUM, AYNALARA BAKAMıYORUM...   16:32   UKRAYNA CUMHURBAŞKANı ZELENSKI, ANıTKABIR’I ZIYARET ETTI  
 
     
   

YEŞİL ARTVİN DERNEĞİ AVUKATI KALIN, DANIŞTAY`IN KAFKASÖR KARARINI DEĞERLENDİRDİ: "ARTVİN HALKI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR KARAR"


Yeşil Artvin Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve avukatı Bedrettin Kalın, Danıştay 6. Dairesi`nin Artvin Kafkasör Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi sınırlarının daraltılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararının yürütmesini durdurmasının Artvin halkı için çok önemli olduğunu söyledi. Kalın, “Bu alan Artvin halkının tek rekreasyon alanıdır, piknik alanıdır, yaşam alanıdır” dedi.

 

Tarih : 8 Aralık 2022 Perşembe 15:02   Okunma : 356

UĞUR İSTANBULLU

Yeşil Artvin Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve avukatı Bedrettin Kalın, Danıştay 6. Dairesi`nin Artvin Kafkasör Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi sınırlarının daraltılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararının yürütmesini durdurmasının Artvin halkı için çok önemli olduğunu söyledi. Kalın, “Bu alan Artvin halkının tek rekreasyon alanıdır, piknik alanıdır, yaşam alanıdır” dedi.

Resmi Gazete`de 17 Aralık 2021 tarihinde yayınlanan Cumhurbaşkanı kararıyla Kafkasör Turizmi Koruma ve Geliştirme Bölgesi sınırlarında daraltmaya gidilmişti. Yeşil Artvin Derneği, kararın iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle dava açmıştı. Danıştay 6. Dairesi, geçen hafta kararla ilgili yürütmenin durdurulması kararı vermişti.

Yeşil Artvin Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve avukatı Bedrettin Kalın, kararla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"BU KARAR ARTVİN İÇİN ÖNEMLİDİR"

"Bu alan aynı zamanda Artvin halkının tek rekreasyon alanıdır, piknik alanıdır, yaşam alanıdır ve belediyenin tesislerinin de olduğu bir alandır. Bu alanın sınırlarının daraltılması bizi ve Artvin halkını mağdur eden bir durumdur. Bu bütün Artvin halkı açısından çok önemli bir karardır.

"MADEN ŞİRKETİNİN ZORLAMASIYLA ALINMIŞ BİR KARAR"

Şimdi Cumhurbaşkanı kararında turizm alanı sınırlarının daraltılmasının gerekçesi belirtilmemişti ama biz bu gerekçenin hangi sebeple olduğunu biliyoruz. Kararda yazılmayan şey, aslında Cerrattepe bölgesinde madencilik yapamaya çalışan Cengiz grubuna ait şirketin giderek alanı genişletmeye ilişkin faaliyeti kapsamında olduğunu biliyoruz ve bu kapsamda turizm alanı sınırlarına denk gelen alanda 96 noktada sondaj başvurularının olduğunu biliyoruz. Bu nedenle de zaten esasen maden şirketinin zorlamasıyla alınmış bir karardır. Üzüntü verici olan şey Cumhurbaşkanlığı makamının bu işlere ve maden şirketinin çıkar hırsına alet edilmiş olmasıdır. Dolayısıyla Danıştay 6. Dairesi`nde bu durumu görmesi, gerekçesiz olarak turizm alanı sınırlarının neredeyse yarısından fazlasının ortadan kaldırılması yönündeki haksız işlemin iptaline dönük olarak da bu aşamada en azından yürütmeyi durdurma kararı vermiş olması gerçekten çok önemlidir. Bu kararında Artvin halkıyla ve bütün ülke kamuoyuyla paylaşıyorum.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA