6 Mayıs 2026 Çarşamba

23:22   HASAN TÜZÜN: DOĞANŞEHIR’DEKI KAZA HEPIMIZI DERINDEN ÜZDÜ   22:22   AKDENIZ’DEN DÜNYA PAZARıNA ÇıKARTMA: AKİB NISAN’DA REKOR KıRDı!   22:20   TARSUS’TA DEV ORGANIZASYON: ER MEYDANı TITREDI! 455 PEHLIVAN ARASıNDAN O İSIM ŞAMPIYON OLDU   20:01   ADANA’DA ÇOCUKLARıN GÖZÜNDEN ŞEHIR SANATA DÖNÜŞTÜ: MIMARLAR ODASı YARıŞMASı SONUÇLANDı!   09:30   MERSIN’DE MINIK ELLERIN DEV SANATı: ÇOCUK KAMPÜSLERI GELECEĞIN SANATÇıLARıNı YETIŞTIRIYOR!   06:56   SEMIH PALAMUT’TAN SERT ENFLASYON ÇıKıŞı: ’LIMAN ŞEHRINDE REFAH DEĞIL, GEÇIM DERDI VAR!’   01:03   TARSUS’TA BÜYÜK DEĞIŞIM BAŞLADı: BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 5 BIN KIŞILIK MÜJDE VE DEV DESTEK PAKETI!   01:01   BAŞKAN YıLDıZ’DAN EZBER BOZAN AÇıKLAMALAR: ‘BIR KURUŞ USULSÜZLÜK YOK!’   11:06   ÇEŞMELI-KıZKALESI ARASı 18 DAKIKAYA DÜŞÜYOR! DR. LEVENT UYSAL MÜJDEYI VERDI   10:52   TÜRK BASKETBOLUNDA ‘ALTYAPı’ ALARMı! MSK KOORDINATÖRÜ NAMıK YAZLAR’DAN AVRUPA ÖRNEĞI: ’KENDIMIZI YENILEMELIYIZ’   10:50   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ‘VARLıK BARıŞı’ VE ‘LÜKS YAŞAM’ ÇıKıŞı: 16 BIN KIŞI RADARDA!   10:28   MILYONLARCA ÇALıŞAN VE EMEKLI BU ÇAĞRıYı BEKLIYOR: ASGARI ÜCRET VE EMEKLI MAAŞLARıNA GÜNCELLEME TALEBI!   09:32   MERSIN’DE YENI KAZANÇ KAPıSı: SILIFKE’DE İLK HASAT BAŞLADı, ÜRETICIYE ALTERNATIF GELIR MÜJDESI!   01:23   AVRUPA’DA TÜRK AMBARGOSU! ÖZGÜR ÖZEL’DEN ŞAMPIYON VAKıFBANK VE ECZACıBAŞı’NA GURUR DOLU MESAJ   01:17   AVRUPA’DA TÜRK FINALI GURURU: ŞAMPIYON VAKıFBANK’A CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’DAN TEBRIK MESAJı!   23:59   İSTANBUL’DA TÜRK FINALI GURURU: DEV KUPAYı VAKıFBANK MÜZESINE GÖTÜRDÜ!   16:38   CHP’DE ‘ÖZKAN YALıM’ KARARı: YÜKSEK DISIPLIN KURULU OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı, İHRAÇ KARARı ÇıKTı!   13:52   DÜNYA BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NDE TÜRKIYE ÇıKıŞı: ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ’NDEN SERT ELEŞTIRI!   12:45   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BARıŞ VE DEMOKRASI VURGUSU: ’MÜCADELESINE ŞAHIDIZ’   19:38   MERSIN’DE MUSIKI RÜZGARı: SOLI TSM TOPLULUĞU GÖNÜLLERE DOKUNDU!  
 
     
   

CHP`Lİ GİRGİN: İKTİDAR EVLATLARIMIZIN BOĞAZINDAN KESİP, SARAYIN EVLATLARININ VAKIFLARINI BESLEME ARACI DEĞİLDİR


CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, TBMM Genel Kurulu`nda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçesi üzerine yaptığı konuşmada; “İktidar evlatlarımızın boğazından kesip, sarayın evlatlarının vakıflarını besleme aracı değildir. Man Adası`na çil çil para göndermenin aracı hiç değildir, bakanlık da bunları seyretme yeri değildir. Ey siz yoksul halk için bu tabloyu yaratanlar bu tablonun karşısına geçip seyredenler, çocuklarımızın boğazından kestiğiniz her bir kuruşun hesabını tek tek vereceksiniz” dedi.

 

Tarih : 8 Aralık 2022 Perşembe 15:57   Okunma : 530

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, TBMM Genel Kurulu`nda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçesi üzerine yaptığı konuşmada; “İktidar evlatlarımızın boğazından kesip, sarayın evlatlarının vakıflarını besleme aracı değildir. Man Adası`na çil çil para göndermenin aracı hiç değildir, bakanlık da bunları seyretme yeri değildir. Ey siz yoksul halk için bu tabloyu yaratanlar bu tablonun karşısına geçip seyredenler, çocuklarımızın boğazından kestiğiniz her bir kuruşun hesabını tek tek vereceksiniz” dedi.

TBMM Genel Kurulu`nda Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2021 Yılı Kesin Hesap Kanun Teklifleri ile 2023 Yılı Bütçe Kanun Teklifleri görüşülüyor.

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı`nın 2023 yılı bütçesi üzerine yaptığı konuşmada; Türkiye`de ekonomik açıdan ikili bir yapı olduğunu şöyle anlattı:

 “Türkiye`de ikili bir yapı oluştu. Sarayda yaşayanlar ve sarayın dışında yaşayanlar. Saray ve şürekasının beşli çetelerin yaşadığı Türkiye`de her şey çok mükemmel. Orada yaşayanların bir eli yağda bir eli balda. Bir de ikinci Türkiye var. Trajik Türkiye. Bu trajik Türkiye`de günlük hayatta kalma kavgası var, açlık ve yoksulluk var. İş bulamadığı için kendini yakan insanlar var, borçlarını ödeyemediği için intihar eden insanlar var. Biz birinci Türkiye`nin ikinci Türkiye`yi sadakaya bağlama programını yırtıp atmak için geliyoruz. Hor gördükleri, üstten baktıkları, vergilerini ve en temel haklarını gasp ettikleri o ikinci Türkiye bu yarattıkları saray Türkiye`sini yenecek ve kısa çöp uzun çöpten hakkını alacak.

İktidar evlatlarımızın boğazından kesip, sarayın evlatlarının vakıflarını besleme aracı değildir. Man Adası`na çil çil para göndermenin aracı hiç değildir, bakanlık da bunları seyretme yeri değildir. Ey siz yoksul halk için bu tabloyu yaratanlar bu tablonun karşısına geçip seyredenler, çocuklarımızın boğazından kestiğiniz her bir kuruşun hesabını tek tek vereceksiniz. Sadece bu yıl 2 trilyon 186 milyar lira vergi ödeyeceğiz. Bu kadar verginin toplandığı bir yerde hala ekmek kuyruğu varsa, pazarın artıkları toplanıyorsa sorun verginin toplanmasında değil gelirin dağılımındadır. ‘Süt içmek, yumurta yemek benim çocuğumun hakkı değil mi? Çaya ekmek banıyorum, bu şekilde besliyorum çocuğumu` diyorsa bir anne, zalimsiniz.

“DÖRT KİŞİLİK AİLENİN HER BİRİSİ ÇALIŞSA DAHİ YOKSULLUK SINIRINA ULAŞAMIYOR”

Bugün Türkiye`de dört kişilik bir ailenin her birisi çalışsa dahi yoksulluk sınırına ulaşamıyor. Mevcut asgari ücret açlık sırının 2 bin 200 lira altındadır. Zamlar durmadıkça asgari ücret 10 bin lira olsa ne yazar? Türkiye çalışan yoksullar ülkesi olmaya devam edecektir. Evlere şenlik bir TÜİK var, talimatla üfürükten istatistik üretme kurumu. Ona göre yüzde 85 enflasyonun olduğu yerde, iktidar işçiyi enflasyona ezdirmedik diye laf ediyor. Hangi enflasyona ezdirmiyorsunuz, silindir gibi eziyorsunuz. Hiç mi çarşı ve pazara çıkmıyorsunuz? Bakanlık olarak 2023 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları için anket yaptırmışsınız. İşverenlerin asgari ücret beklentisi 7 bin lira çıkmış. 2023 yılı için ortak beklenti 7 bin 845 lira çıkmış. Ne güzel bir kurgu. Tek adam da öyle şey olmaz diyecek, sonra 150 lira ekleyecek üstüne. Sonra da beklentinin üzerinde verdik diye söyleyeceksiniz. Bırakın bunları Sayın Bakan anketle asgari ücret belirlenmez. Daha 1 yıl önce yine bu kürsüden söyledik, esas olan alım gücünün artmasıdır dedik. Soruyorum size geçen sene 2 bin 800 lira asgari ücret ile alınan ihtiyaçlar bugün 5 bin 500 lira ile alınıyor mu?”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA