29 Mart 2024 Cuma

11:39   YEREL SEÇİMLER İÇİN SON 2 GÜN... SANDIK GÜVENLİĞİNİ 594 BİNE YAKIN PERSONEL SAĞLAYACAK   10:04   VAHAP SEÇER: “1 NİSAN`DAN SONRA DA GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”   09:23   VAHAP SEÇER, OTOMOTİV ÇALIŞANLARI İLE İFTAR YAPTI   09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   09:10   VAHAP SEÇER, MERSİN İLİ ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ`Nİ ZİYARET ETTİ   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, MEGİC TERAPİYİ ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLERİN AYAĞINA GETİRDİ


Mersin Büyükşehir Belediyesi,3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlediği etkinliklerin son gününü Magic Terapi ile tamamladı. Magic terapinin geliştiricisi ve uygulayıcısı olan Amerikalı Kevın Spencer’ın konuk olduğu etkinlikte çocuklar, Magic Terapi sayesinde sihirli terapi deneyimini yaşamış oldu.

 

Tarih : 8 Aralık 2022 Perşembe 17:01   Okunma : 1234

Mersin Büyükşehir Belediyesi,3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlediği etkinliklerin son gününü Magic Terapi ile tamamladı. Magic terapinin geliştiricisi ve uygulayıcısı olan Amerikalı Kevın Spencer’ın konuk olduğu etkinlikte çocuklar, Magic Terapi sayesinde sihirli terapi deneyimini yaşamış oldu.

Magic Terapi ile motive oldular

Uygulamalı etkileşimli bir öğrenme deneyimi olan Magic Terapi,Kevın Spencer’ın kendi sağlık sorunları ile baş ederken geliştirdiği bir terapi yöntemi. Basit sihir numaralarından oluşan Magic Terapi; biliş, motor, iletişim ve sosyal becerileri geliştirirken, hem motivasyon hem de eğlence sağlıyor.Bu noktadan yola çıkan Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı,Tarsus Engelliler Platformu ile işbirliği içerisinde Kevın Spencer’ı konuk ederek özel gereksinimli bireylerin her zamankinden farklı bir gün geçirmesini sağladı.

Mersin Otistik Çocukları Koruma ve Eğitim Derneği ile Mezitli Otizme Umut Derneği’nin katılımıyla Engelsiz Yaşm Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte, özel gereksinimli bireyler Spencer’ın sihir numaralarıyla eğlenirken, zaman zaman da şaşkınlık yaşadı. Aileleriyle birlikte terapiye katılan özel gereksinimli bireyler, Spencer’a bazı sihir numaralarında eşlik de etti.

“Çocuklarımızın el becerileri, dikkat fonskiyonları, ince motor becerileri gelişiyor”

Mersin Büyükşehir Belediye Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nda Duyu Bütünleme Terapisti olarak görev yapan  Fizyoterapist Bilge Yıldırım, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında yaptığımız etkinliklerin bugün son günündeyiz. Bugün Amerika’dan bir misafirimiz var; Kevin Spencer. Bir psikolog. Aynı zamanda özel eğitim doktorası olan bir uzman. Kendi yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle uzun süre tedavi almak zorunda kalmış ve bu tedaviler sırasında da kendi deneyimleriyle birlikte bir terapi tekniği geliştirmiş. Magic Terapi.  Sihir ve eğlence aslında. Bu çocuklarımızın el becerilerinin gelişmesi, dikkat fonksiyonlarının gelişmesi, ince motor becerilerin gelişmesi için tüm gün hocamızla birlikte atölyeler yapacağız. Atölyemiz çok eğlenceli bir şekilde devam ediyor. Çocuklarımızın da çok büyük bir ilgisi var”dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA