15 Temmuz 2025 Salı

21:05   DENIZ YÜCEL: “MANAVGAT RÜŞVET KUMPASıNıN BAŞ AKTÖRÜ ENGIN TÜTER, CENGIZ COŞAR VE HÜSEYIN CEM GÜL KESIN IHRAÇ ISTEMIYLE DISIPLINE SEVK EDILDI”   14:04   AHMET ÖZER’E TAHLIYE KARARı... ALI MAHIR BAŞARıR: "KENT UZLAŞıSı’NDAN BELEDIYELERIMIZE ATANAN KAYYıMLAR DERHAL ÇEKILMELI"   10:01   ŞILE BELEDIYE BAŞKANı KABADAYı TUTUKLANDı...GÖKAN ZEYBEK: “MILLETIMIZ SANDıK GÜNÜ GELDIĞINDE IRADESINE DOKUNANLARA DERSINI VERECEK”   01:05   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, MERSIN CEMEVI TARAFıNDAN DÜZENLENEN AŞURE PROGRAMı’NA KATıLDı   20:09   BÜYÜKŞEHIR’IN ZAFER KUPASı’NDA 42 TAKıM ŞAMPIYONLUK İÇIN MÜCADELE VERECEK   20:07   ÖZGÜR ÇELIK: “MUĞLAK IFADELER ILE BELEDIYE BAŞKANı HAKKıNDA IŞLEM YAPıLAMAZ”   19:05   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: ÇOCUKLARıMıZ BILIMLE DEĞIL, PROTOKOLLE BÜYÜYOR   18:55    TOROSLAR’ıN YAYLALARıNDA ZAFER KUPASı HEYECANı    18:22   CHP’NIN ADıYAMAN HALK BULUŞMASı... ÖZGÜR ÖZEL: "VATANDAŞıN YÜZDE 25’I ERDOĞAN’A INANıYOR, YÜZDE 75’I ÖZGÜR ÖZEL’E INANıYOR"   17:59   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı BULUT: "TUTDERE, ADıYAMAN’ıN KADERINI DEĞIŞTIRMEYE GELMIŞTI, BUNA TAHAMMÜL EDEMEDILER"   17:41   MESKİ GENEL MÜDÜRÜ İRFAN KORKMAZ: “VATANDAŞLARıMıZDAN BU SÜREÇTE DAHA DUYARLı OLMALARıNı RICA EDIYORUZ”   17:39   İMAMOĞLU’NDAN, ADıYAMAN’DAKI ’’HALK BULUŞMASı"NA MEKTUP: "YARGıYı SIYASI SOPA HALINE GETIRENLER, GÜNÜ GELDIĞINDE HALKıN VICDANıNDA MAHKUM OLUR"   17:37   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, EV HAPSINDE BULUNAN ADıYAMAN BELEDIYE BAŞKANı TUTDERE’YI ZIYARET ETTI: "AYAĞıNDAN EVE KELEPÇELENMESI TAM BIR AKıL TUTULMASı"   16:11   VELİ-DER’DEN LGS AÇıKLAMASı: "SONUÇLAR, KAYGıLARıMıZıN NE KADAR HAKLı OLDUĞUNU GÖSTERDI"   09:05   YENI DOĞAN BEBEKLERIN İLK HEDIYESI BÜYÜKŞEHIR’DEN   22:40   MALATYA’DA ON BINLERCE KIŞI SıCAK HAVAYA RAĞMEN MITING ALANıNı DOLDURDU... "BIR ŞEHRI KAZANMAK KOLAY HALKıN KALBINI KAZANMAK YÜREK ISTER, EKREM GIBI"   22:32   ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A: "ARTıK YAŞLANDıN, YORULDUN, YÜZDE 29’LA SENI ORADA OTURTMAM"   09:35   ERDEMLI BELEDIYESI KURS MERKEZLERI’NDEN 2 LGS TÜRKIYE BIRINCISI   09:30   BÜYÜKŞEHIR ZABıTASı KALDıRıM VE YOL İŞGALLERINE GEÇIT VERMIYOR   09:20   MERSIN’DE KURUMLAR YEŞIL DÖNÜŞÜM İÇIN BULUŞTU  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, MEGİC TERAPİYİ ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLERİN AYAĞINA GETİRDİ


Mersin Büyükşehir Belediyesi,3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlediği etkinliklerin son gününü Magic Terapi ile tamamladı. Magic terapinin geliştiricisi ve uygulayıcısı olan Amerikalı Kevın Spencer’ın konuk olduğu etkinlikte çocuklar, Magic Terapi sayesinde sihirli terapi deneyimini yaşamış oldu.

 

Tarih : 8 Aralık 2022 Perşembe 17:01   Okunma : 2956

Mersin Büyükşehir Belediyesi,3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlediği etkinliklerin son gününü Magic Terapi ile tamamladı. Magic terapinin geliştiricisi ve uygulayıcısı olan Amerikalı Kevın Spencer’ın konuk olduğu etkinlikte çocuklar, Magic Terapi sayesinde sihirli terapi deneyimini yaşamış oldu.

Magic Terapi ile motive oldular

Uygulamalı etkileşimli bir öğrenme deneyimi olan Magic Terapi,Kevın Spencer’ın kendi sağlık sorunları ile baş ederken geliştirdiği bir terapi yöntemi. Basit sihir numaralarından oluşan Magic Terapi; biliş, motor, iletişim ve sosyal becerileri geliştirirken, hem motivasyon hem de eğlence sağlıyor.Bu noktadan yola çıkan Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı,Tarsus Engelliler Platformu ile işbirliği içerisinde Kevın Spencer’ı konuk ederek özel gereksinimli bireylerin her zamankinden farklı bir gün geçirmesini sağladı.

Mersin Otistik Çocukları Koruma ve Eğitim Derneği ile Mezitli Otizme Umut Derneği’nin katılımıyla Engelsiz Yaşm Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte, özel gereksinimli bireyler Spencer’ın sihir numaralarıyla eğlenirken, zaman zaman da şaşkınlık yaşadı. Aileleriyle birlikte terapiye katılan özel gereksinimli bireyler, Spencer’a bazı sihir numaralarında eşlik de etti.

“Çocuklarımızın el becerileri, dikkat fonskiyonları, ince motor becerileri gelişiyor”

Mersin Büyükşehir Belediye Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nda Duyu Bütünleme Terapisti olarak görev yapan  Fizyoterapist Bilge Yıldırım, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında yaptığımız etkinliklerin bugün son günündeyiz. Bugün Amerika’dan bir misafirimiz var; Kevin Spencer. Bir psikolog. Aynı zamanda özel eğitim doktorası olan bir uzman. Kendi yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle uzun süre tedavi almak zorunda kalmış ve bu tedaviler sırasında da kendi deneyimleriyle birlikte bir terapi tekniği geliştirmiş. Magic Terapi.  Sihir ve eğlence aslında. Bu çocuklarımızın el becerilerinin gelişmesi, dikkat fonksiyonlarının gelişmesi, ince motor becerilerin gelişmesi için tüm gün hocamızla birlikte atölyeler yapacağız. Atölyemiz çok eğlenceli bir şekilde devam ediyor. Çocuklarımızın da çok büyük bir ilgisi var”dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA