6 Mayıs 2026 Çarşamba

23:22   HASAN TÜZÜN: DOĞANŞEHIR’DEKI KAZA HEPIMIZI DERINDEN ÜZDÜ   22:22   AKDENIZ’DEN DÜNYA PAZARıNA ÇıKARTMA: AKİB NISAN’DA REKOR KıRDı!   22:20   TARSUS’TA DEV ORGANIZASYON: ER MEYDANı TITREDI! 455 PEHLIVAN ARASıNDAN O İSIM ŞAMPIYON OLDU   20:01   ADANA’DA ÇOCUKLARıN GÖZÜNDEN ŞEHIR SANATA DÖNÜŞTÜ: MIMARLAR ODASı YARıŞMASı SONUÇLANDı!   09:30   MERSIN’DE MINIK ELLERIN DEV SANATı: ÇOCUK KAMPÜSLERI GELECEĞIN SANATÇıLARıNı YETIŞTIRIYOR!   06:56   SEMIH PALAMUT’TAN SERT ENFLASYON ÇıKıŞı: ’LIMAN ŞEHRINDE REFAH DEĞIL, GEÇIM DERDI VAR!’   01:03   TARSUS’TA BÜYÜK DEĞIŞIM BAŞLADı: BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 5 BIN KIŞILIK MÜJDE VE DEV DESTEK PAKETI!   01:01   BAŞKAN YıLDıZ’DAN EZBER BOZAN AÇıKLAMALAR: ‘BIR KURUŞ USULSÜZLÜK YOK!’   11:06   ÇEŞMELI-KıZKALESI ARASı 18 DAKIKAYA DÜŞÜYOR! DR. LEVENT UYSAL MÜJDEYI VERDI   10:52   TÜRK BASKETBOLUNDA ‘ALTYAPı’ ALARMı! MSK KOORDINATÖRÜ NAMıK YAZLAR’DAN AVRUPA ÖRNEĞI: ’KENDIMIZI YENILEMELIYIZ’   10:50   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ‘VARLıK BARıŞı’ VE ‘LÜKS YAŞAM’ ÇıKıŞı: 16 BIN KIŞI RADARDA!   10:28   MILYONLARCA ÇALıŞAN VE EMEKLI BU ÇAĞRıYı BEKLIYOR: ASGARI ÜCRET VE EMEKLI MAAŞLARıNA GÜNCELLEME TALEBI!   09:32   MERSIN’DE YENI KAZANÇ KAPıSı: SILIFKE’DE İLK HASAT BAŞLADı, ÜRETICIYE ALTERNATIF GELIR MÜJDESI!   01:23   AVRUPA’DA TÜRK AMBARGOSU! ÖZGÜR ÖZEL’DEN ŞAMPIYON VAKıFBANK VE ECZACıBAŞı’NA GURUR DOLU MESAJ   01:17   AVRUPA’DA TÜRK FINALI GURURU: ŞAMPIYON VAKıFBANK’A CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’DAN TEBRIK MESAJı!   23:59   İSTANBUL’DA TÜRK FINALI GURURU: DEV KUPAYı VAKıFBANK MÜZESINE GÖTÜRDÜ!   16:38   CHP’DE ‘ÖZKAN YALıM’ KARARı: YÜKSEK DISIPLIN KURULU OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı, İHRAÇ KARARı ÇıKTı!   13:52   DÜNYA BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NDE TÜRKIYE ÇıKıŞı: ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ’NDEN SERT ELEŞTIRI!   12:45   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BARıŞ VE DEMOKRASI VURGUSU: ’MÜCADELESINE ŞAHIDIZ’   19:38   MERSIN’DE MUSIKI RÜZGARı: SOLI TSM TOPLULUĞU GÖNÜLLERE DOKUNDU!  
 
     
   

YILDIRIM KAYA`DAN BAKAN ÖZER`E: “TARİKATLARLA, VAKIFLARLA YAPILAN PROTOKOLLERİ ÇÖP SEPETİNE AT. EĞER BUNU YAPMAZSAN YAŞANACAK TÜM OLUMSUZLUKTAN SEN DE SORUMLULUK ALACAKSIN”


CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Koçyiğit`in, İsmailağa Cemaati`ne bağlı Hiranur Vakfı`nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel`in kızını 6 yaşındayken evlendirmesine ilişkin tweetini Meclis gündemine taşıdı. Kaya, “Bu okul müdürü bir saniye bile görevde bulunamaz. İstanbul Valisi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü, bu olaya sessiz kalamazsınız” dedi. Kaya, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer`e hitaben, “Tarikatlarla, vakıflarla yapılan protokolleri çöp sepetine at. Eğer bunu yapmazsan yaşanacak tüm olumsuzluktan sen de sorumluluk alacaksın” diye konuştu.

 

Tarih : 9 Aralık 2022 Cuma 16:12   Okunma : 587

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Koçyiğit`in, İsmailağa Cemaati`ne bağlı Hiranur Vakfı`nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel`in kızını 6 yaşındayken evlendirmesine ilişkin tweetini Meclis gündemine taşıdı. Kaya, “Bu okul müdürü bir saniye bile görevde bulunamaz. İstanbul Valisi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü, bu olaya sessiz kalamazsınız” dedi. Kaya, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer`e hitaben, “Tarikatlarla, vakıflarla yapılan protokolleri çöp sepetine at. Eğer bunu yapmazsan yaşanacak tüm olumsuzluktan sen de sorumluluk alacaksın” diye konuştu.

Yıldırım Kaya, Mahmut Özer`in yanıtlaması istemiyle bugün TBMM`ye verdiği soru önergesinde, İsmailağa Cemaati`ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel`in kızını 6 yaşındayken evlendirmesine ilişkin tweeti nedeniyle İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Koçyiğit hakkında işlem başlatılıp başlatılmadığını sordu. Kaya, önergesinde şunları kaydetti:

“İsmailağa Cemaati`ne bağlı Hiranur Vakfı`nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel`in kızı H.K.G.`yi 6 yaşındayken imam nikahıyla müridiyle evlendirmesi ve çocuğun çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığının ortaya çıkması, toplumda büyük bir infial yaratmıştır. Mağdur H.K.G.`nin tecavüzcüsünün ses kayıtları ve görüntülerle suç duyurusunda bulunması sonucu konu mahkemeye intikal etmiş, ilgili kişilerin en az 27`şer yıl hapisle cezalandırılmaları istenmiştir. Ayrıca çocuğun tecavüzcüsü Kadir İstekli için cinsel saldırı suçundan da ceza talep edilmiştir.

Tüm bu gerçekler ortadayken Milli Eğitim Bakanlığı İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Koçyiğit, sosyal medya hesabından, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılayıcı paylaşımlar yapmıştır.

Yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verilmiştir:

‘Ey iman edenler! Size bir fasık bir haber getirirse bilmeyerek bir topluluğa zarar verip yaptığınıza pişman olmamak için o haberin doğruluğunu araştırın. (Hucurat:6)

Bu ayet, iman edenlere hitap ediyor. İmansızlar, siz iftira atmaya, karalama yapmaya devam edebilirsiniz.`

İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Koçyiğit`in paylaşımları toplumda büyük tepkiyle karşılanmıştır.

“CAFER KOÇYİĞİT OKUL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVİNİ SÜRDÜRECEK MİDİR”

Bu bilgiler kapsamında; Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Koçyiğit hakkında bir işlem başlattınız mı? Başlatılmadıysa başlatılacak mıdır?

Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılayıcı paylaşımlar yapan Cafer Koçyiğit okul müdürlüğü görevini sürdürecek midir?”

“TARİKATLARLA, VAKIFLARLA YAPILAN PROTOKOLLERİ ÇÖP SEPETİNE AT”

Yıldırım Kaya, konuya ilişkin bugün yaptığı açıklamada ise şunları söyledi:

“6 gündür Türkiye ayakta. Herkes konuşuyor. Vicdanı olan, biraz insanlık duygusu olan herkes, bu 6 gündür, 6 yaşındaki kız çocuğunun 29 yaşında biriyle evlendirilmesine ve cinsel taciz edilmesine, tecavüz edilmesine, mahkeme tutanaklarından hareketle tepki gösteriyorlar. Ama Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bu konuda sessiz. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer`e, daha önce bu konuyla ilgili soru önergesi verdim. Bugün de Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer`e, TBMM Başkanlığı aracılığıyla bir soru önergesi daha vereceğim.

Bu soru önergesinde, İstanbul`da Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdür Cafer Koçyiğit`in attığı bir tweet var. Bu tweet, 6 yaşındaki bir çocuğa yapılanı savunan bir tweet ve bu olaya tepki gösterenleri de kınayan bir tweet. Buradan Mahmut Özer`e çağrımdır: Bu okul müdürü bir saniye bile görevde bulunamaz. İstanbul Valisi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü, bu olaya sessiz kalamazsınız. Bizim çocuklarımıza biz sahip çıkacağız. Ama buradan velilere de annelere de babalara da bir çağrım var: Çocuklarımızı bu tür zihniyetlere asla teslim etmeyelim. Eğer Mahmut Özer 10 vakıfla, tarikatla yaptığı protokollere devam ederse bundan daha kötü sonuçlarla karşılaşacağız. Bir an önce kendi kadrolarınla eğitim-öğretime devam etmeyi önüne görev bil. Tarikatlarla, vakıflarla yapılan protokolleri çöp sepetine at. Eğer bunu yapmazsan yaşanacak tüm olumsuzluktan sen de sorumluluk alacaksın.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA