9 Haziran 2026 Salı

09:12   MERSIN’DE TARIHI GECE: İLK KEZ DÜZENLENDI, GÖRENLER GÖZLERINE İNANAMADı!   22:07   CHP’LI SEMIH PALAMUT’TAN ÜNIVERSITE KONTENJANLARı AÇıKLAMASı: ’EĞITIMDE TICARI YAKLAŞıM DEĞIL, TOPLUMSAL FAYDA ESAS ALıNMALı’   21:12   KÜRESEL EKONOMIDE KARTLAR YENIDEN DAĞıTıLıYOR! İŞTE İŞ DÜNYASıNı BEKLEYEN BÜYÜK RISKLER VE FıRSATLAR   17:38   EKREM İMAMOĞLU: "TÜRK YARGıSıNı BINDIRDIKLERI ARABAYı SÜREN ZIHNIYET, O ARABAYı HURDAYA DÜŞÜRMÜŞTÜR"   16:39   MERSIN ÜNIVERSITESI’NDE FLAŞ KARAR! TAM YETKI SÜRECINDE BAYRAM ÖNCESI SÜRPRIZ ATAMA: DİSK’TEN SERT TEPKI   15:10   MESUD PEZEŞKIYAN: NE SAVAŞ ALANıNı NE DE MÜZAKERE MASASıNı TERK ETMEDIK   14:21   CHP GENEL BAŞKANı KıLıÇDAROĞLU “BEN KONUŞACAĞıM” DEMIŞTI, GRUP BAŞKANı ÖZEL DE “BEN KONUŞACAĞıM” DEDI   13:35   ÖCALAN’DAN DEM PARTI’NIN KONFERANSıNA MESAJ: “DEMOKRASININ KOLAYCA INKAR EDILEBILDIĞI BIR ÜLKEDE, HIÇBIR SORUN ÇÖZÜLEMEZ"   13:34   İBB DAVASıNDA YARGıLANAN REKLAMCı SERKAN ÖZTÜRK: "BEN KASA OLMUŞUM, HESAPLARıMı GÖRMÜŞSÜNÜZDÜR, KASANıN KENDISINE HAYRı YOK"   09:59   AKDENIZ’DE TATILIN YENI ROTASı: DÖVEÇ DENEYIMIYLE KUZEY KıBRıS   09:24   DIJITAL DÜNYAYA ÇEVRIMDıŞı MEYDAN OKUMA! MERSIN’DE ÇOCUKLARı EKRAN BAŞıNDAN KALDıRAN GIZLI FORMÜL   01:01   KADıKÖY’DE AZIZ YıLDıRıM DÖNEMI YENIDEN BAŞLADı! SANDıKTAN REKOR KATıLıM ÇıKTı: İŞTE STAT VE TRANSFER MÜJDESI...   22:59   2 YıLDA YÜZDE 150 ARTTı! CHP’LI GÖKAN ZEYBEK 6 BELDEDEKI O TABLOYU İŞARET ETTI: ’CEVAP BEKLEYEN EN ÖNEMLI SORU...’   12:47   MERSIN’DE GADIR-I HUM COŞKUSU: BAŞKAN TOPRAK ÇALıŞKAN KARDEŞLIK SOFRASıNDA BULUŞTU   10:10   TÜRKIYE BUGÜN SANDıK BAŞıNDA! 6 BELDE VE 362 MAHALLEDE ARA SEÇIM HEYECANı: İŞTE YARıŞAN PARTILER   01:19   BAŞKAN SEÇER’DEN GADIR HUM BAYRAMı’NDA BIRLIK MESAJı: ’MERSIN’DE AYRıMCıLıĞı YERIN YEDI KAT ALTıNA GÖMDÜK!’   14:30   SIYASET KULISLERINI HAREKETLENDIREN PAYLAŞıM! İMAMOĞLU’NUN OFISINDEN ÖZGÜR ÖZEL’E NET DESTEK: ’HEP BIRLIKTE YÜRÜYELIM’   09:32   YSK SON DAKIKA DUYURDU: TÜRKIYE YARıN SANDıK BAŞıNDA! İŞTE 7 HAZIRAN ARA SEÇIM LISTESI VE OY PUSULASı SıRALAMASı   01:05   VAHAP SEÇER’DEN CHP’DEKI ’MUTLAK BUTLAN’ KRIZINE İLK YORUM: ’TUZAK KURULUYOR, OYUNA GELMEYECEĞIZ!’   01:01    BAŞKAN VAHAP SEÇER VE MÜSAVAT DERVIŞOĞLU’NDAN MUT’TA ORTAK ÇıKıŞ: ‘TÜRK SIYASETI ÜZERINDEKI YARGı VESAYETINI KABUL ETMIYORUZ!’  
 
     
   

NECDET İPEKYÜZ: “ÇOCUKLARIN KÜÇÜCÜK YAŞTA EVLENMESİ, KADINLARIN KATLEDİLMESİ HOŞ GÖRÜLÜYORSA SAĞLIKTAN SÖZ EDEMEZSİNİZ"


HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, TBMM Genel Kurulu`nda; “Sağlık Bakanlığı kitap basmış. İlk cümlesi ne biliyor musunuz? ‘Sağlıklı yaşam hakkı, insanlık hakkıdır.` Peki. İnsan haklarıyla ilgili uzun uzun anlatmaya gerek yok. Çocukların küçücük yaşta evlenmesi hoş görülüyorsa, kadınların katledilmesi hoş görülüyorsa; baskı, zorbalık, işkence bu ülkede ayyuka çıkmışsa; her gün cezaevlerinde ölümler oluyorsa, insanlar diniyle, inançlarıyla, kültürleriyle ilgili ayrımcılıkla karşı karşıya kalıyorsa sağlıktan söz edemezsiniz” dedi.

 

Tarih : 10 Aralık 2022 Cumartesi 16:30   Okunma : 416

HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, TBMM Genel Kurulu`nda; “Sağlık Bakanlığı kitap basmış. İlk cümlesi ne biliyor musunuz? ‘Sağlıklı yaşam hakkı, insanlık hakkıdır.` Peki. İnsan haklarıyla ilgili uzun uzun anlatmaya gerek yok. Çocukların küçücük yaşta evlenmesi hoş görülüyorsa, kadınların katledilmesi hoş görülüyorsa; baskı, zorbalık, işkence bu ülkede ayyuka çıkmışsa; her gün cezaevlerinde ölümler oluyorsa, insanlar diniyle, inançlarıyla, kültürleriyle ilgili ayrımcılıkla karşı karşıya kalıyorsa sağlıktan söz edemezsiniz” dedi.

TBMM Genel Kurulu`nda, bugün İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı`nın bütçeleri görüşülüyor. HDP Grubu adına konuşan Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, şunları söyledi:

 “Sağlık Bakanlığı kitap basmış. İlk cümlesi ne biliyor musunuz? ‘Sağlıklı yaşam hakkı, insanlık hakkıdır.` Peki. İnsan haklarıyla ilgili uzun uzun anlatmaya gerek yok. Çocukların küçücük yaşta evlenmesi hoş görülüyorsa, kadınların katledilmesi hoş görülüyorsa; baskı, zorbalık, işkence bu ülkede ayyuka çıkmışsa; her gün cezaevlerinde ölümler oluyorsa, insanların diniyle, inançlarıyla, kültürleriyle ilgili ayrımcılıkla karşı karşıya kalıyorsa sağlıktan söz edemezsiniz.

“KIŞ GELMİŞ DOĞALGAZ PARASI ÖDENECEK, ELEKTİK PARASI ÖDENECEK, KÖMÜR ALINACAK, İNSANLAR AÇ OLACAK, SİZ DİYECEKSENİZ Kİ SAĞLIĞIMIZ YERİNDE”

Kış gelmiş doğalgaz parası ödenecek, elektik parası ödenecek, kömür alınacak, insanlar aç olacak, siz diyecekseniz ki sağlığımız yerinde. Türkiye`de sağlıkta dönüşüm, bir çöküşe dönüştü. Neden? Sadece tedavi konuşuluyor. Bir ülkede hastaneye çok başvuruluyorsa, herkes hastaneye gidiyorsa o bakanın istifa etmesi lazım. Normalde insanların hasta olmaması lazım.

“NEREDEYSE SAĞLIK BAKANLIĞI`NIN BÜTÇESİNİN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU TEDAVİ EDİCİ HİZMETLERE GİDİYOR”

Bütçeyi biz diyoruz ki artıralım. İnsanların daha iyi yaşaması için, insanların hastalıktan korunması ve önlenmesi için. Ama yok. Ne oluyor? Burada yapılan işlem, daha çok tedavi hizmetlerine. Hiç koruyucu hizmetlere para aktarılmıyor. Neredeyse Sağlık Bakanlığı`nın bütçesinin büyük çoğunluğu tedavi edici hizmetlere gidiyor.

“ŞİDDETLE İLGİLİ ÇIKARTILAN HİÇBİR YASA ÇÖZÜM OLMADI”

Şiddet. Şiddetle ilgili çıkartılan hiçbir yasa çözüm olmadı. Bir kere bu ülkede şiddet dilini kullanan sorumlular, bakanlar varsa şiddet bitmez. Çeteler artık sokaklara hakim olmuş, çeteler her yerde bir nefret dili kusuyor. Ve sağlıkta şiddetin nedeni dönüşümle beraber, yoksulluk, işsizlik, iş bulamama, güvencesizlik ve hastaya müşteri gibi bakılması, bir taraftan da hekim ve sağlık emekçilerinin sürekli aleyhinde konuşmak, onları bir hedefe dönüştürmek.”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA