5 Mayıs 2026 Salı

09:30   MERSIN’DE MINIK ELLERIN DEV SANATı: ÇOCUK KAMPÜSLERI GELECEĞIN SANATÇıLARıNı YETIŞTIRIYOR!   06:56   SEMIH PALAMUT’TAN SERT ENFLASYON ÇıKıŞı: ’LIMAN ŞEHRINDE REFAH DEĞIL, GEÇIM DERDI VAR!’   01:03   TARSUS’TA BÜYÜK DEĞIŞIM BAŞLADı: BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 5 BIN KIŞILIK MÜJDE VE DEV DESTEK PAKETI!   01:01   BAŞKAN YıLDıZ’DAN EZBER BOZAN AÇıKLAMALAR: ‘BIR KURUŞ USULSÜZLÜK YOK!’   11:06   ÇEŞMELI-KıZKALESI ARASı 18 DAKIKAYA DÜŞÜYOR! DR. LEVENT UYSAL MÜJDEYI VERDI   10:52   TÜRK BASKETBOLUNDA ‘ALTYAPı’ ALARMı! MSK KOORDINATÖRÜ NAMıK YAZLAR’DAN AVRUPA ÖRNEĞI: ’KENDIMIZI YENILEMELIYIZ’   10:50   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ‘VARLıK BARıŞı’ VE ‘LÜKS YAŞAM’ ÇıKıŞı: 16 BIN KIŞI RADARDA!   10:28   MILYONLARCA ÇALıŞAN VE EMEKLI BU ÇAĞRıYı BEKLIYOR: ASGARI ÜCRET VE EMEKLI MAAŞLARıNA GÜNCELLEME TALEBI!   09:32   MERSIN’DE YENI KAZANÇ KAPıSı: SILIFKE’DE İLK HASAT BAŞLADı, ÜRETICIYE ALTERNATIF GELIR MÜJDESI!   01:23   AVRUPA’DA TÜRK AMBARGOSU! ÖZGÜR ÖZEL’DEN ŞAMPIYON VAKıFBANK VE ECZACıBAŞı’NA GURUR DOLU MESAJ   01:17   AVRUPA’DA TÜRK FINALI GURURU: ŞAMPIYON VAKıFBANK’A CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’DAN TEBRIK MESAJı!   23:59   İSTANBUL’DA TÜRK FINALI GURURU: DEV KUPAYı VAKıFBANK MÜZESINE GÖTÜRDÜ!   16:38   CHP’DE ‘ÖZKAN YALıM’ KARARı: YÜKSEK DISIPLIN KURULU OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı, İHRAÇ KARARı ÇıKTı!   13:52   DÜNYA BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NDE TÜRKIYE ÇıKıŞı: ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ’NDEN SERT ELEŞTIRI!   12:45   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BARıŞ VE DEMOKRASI VURGUSU: ’MÜCADELESINE ŞAHIDIZ’   19:38   MERSIN’DE MUSIKI RÜZGARı: SOLI TSM TOPLULUĞU GÖNÜLLERE DOKUNDU!   16:35   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI’NDE VAHAP SEÇER DÖNEMI!   16:25   BAŞKAN SEÇER’DEN ANKARA’DA ‘DEMOKRASI’ VE ‘ADALET’ MUHTıRASı: ‘HUKUK İKTIDARDAN ÜSTÜNDÜR!’   14:26   ALANYA’DA ÇIFTÇININ YÜZÜ GÜLDÜ: 100 ÜRETICIYE DEV DESTEK!   14:09   DERYA GRUP’TA 1 MAYıS COŞKUSU!  
 
     
   

CANDAN YÜCEER: "TBMM`YE ‘ÇOCUK, TECAVÜZCÜSÜYLE EVLENEBİLİR` DİYEN ÖNERGEYİ GETİREN SİZLER DEĞİL MİSİNİZ?"


CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, TBMM Genel Kurulu`nda söz alarak, İsmailağa Cemaati`ne bağlı Hiranur Vakfı`nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel`in kızını 6 yaşındayken ‘imam nikahıyla evlendirmesine` ilişkin, "Kimse çıkıp ‘Münferit` demesin, kimse çıkıp ‘Bir kere rastlanmış olması bir vakfı karalamak için gerekçe olamaz` demesin" dedi. Yüceer, AKP iktidarını, "Geleneğimizde var` diyerek çocuk evliliklerini savunmaya çalışan sizler değil misiniz? ‘Tecavüze uğrayan doğursun, gerekirse devlet bakar. Ölecekse ana ölsün, çocuk niye ölsün?` diyen siz değil misiniz? Küçüğün rızası gerekçesiyle TBMM`ye ‘Çocuk, tecavüzcüsüyle evlenebilir` diyen önergeyi getiren sizler değil misiniz?" sözleriyle eleştirdi.

 

Tarih : 10 Aralık 2022 Cumartesi 21:32   Okunma : 430

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, TBMM Genel Kurulu`nda söz alarak, İsmailağa Cemaati`ne bağlı Hiranur Vakfı`nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel`in kızını 6 yaşındayken ‘imam nikahıyla evlendirmesine` ilişkin, “Kimse çıkıp ‘Münferit` demesin, kimse çıkıp ‘Bir kere rastlanmış olması bir vakfı karalamak için gerekçe olamaz` demesin" dedi. Yüceer, AKP iktidarını, "Geleneğimizde var` diyerek çocuk evliliklerini savunmaya çalışan sizler değil misiniz? ‘Tecavüze uğrayan doğursun, gerekirse devlet bakar. Ölecekse ana ölsün, çocuk niye ölsün?` diyen siz değil misiniz? Küçüğün rızası gerekçesiyle TBMM`ye ‘Çocuk, tecavüzcüsüyle evlenebilir` diyen önergeyi getiren sizler değil misiniz?" sözleriyle eleştirdi.

TBMM Genel Kurulu`nda, bugün İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile bağlı kuruluşların bütçeleri görüşülüyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı`nın bütçesi üzerinde söz alan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer; çocuk istismarını gündeme getirdi. Yüceer`in konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle: 

“KİM GÖZ YUMDUYSA, ÖRTBAS ETTİYSE LANET OLSUN, LANET OLSUN: Geçtiğimiz hafta hepimiz, aklımızın almadığı, yüreğimizin kaldırmadığı korkunç bir istismar, cinsel istismar, çocuk istismarı haberini gerçekten sarsılarak izledik; utanç içinde, büyük bir acıyla okuduk bu vahşeti. Öncelikle, kim yaptıysa, kim görmezden geldiyse, kim göz yumduysa, örtbas ettiyse lanet olsun, lanet olsun gerçekten.

‘AMAN VAKFIMIZ, HOCA EFENDİMİZ ZARAR GÖRMESİN` REFLEKSİYLE HAREKET EDİYORSA ELBETTE KONUŞACAĞIZ SAYIN BAKAN: El kadar çocuk, el kadar çocuk 6 yaşından itibaren evlilik adı altında tüm ailesinin, çevresinin gözü önünde tecavüze uğruyorsa yıllarca, on yıl önce gittiği doktor istismarı fark edip itiraz ediyor, bu itiraz örtbas ediliyorsa ve birileri çocuğu korumak yerine ‘Aman vakfımız, hoca efendimiz zarar görmesin` refleksiyle hareket ediyorsa, örtbas ediyorsa kusura bakmayın, elbette konuşacağız sayın Bakan, biz konuşacağız çünkü çocuk susar ama bizler konuşmak zorundayız. Bunun için siyasetçi olmaya da gerek yok, bunun için insan olmak yeterli bir şey; biz bu sorumluluğu taşıyoruz.

KİMSE ÇIKIP ‘MÜNFERİT` DEMESİN: El kadar savunmasız, korunmasız bir çocuk incitilmiş. Kimse çıkıp ‘Münferit` demesin, kimse çıkıp ‘Bir kere rastlanmış olması bir vakfı karalamak için gerekçe olamaz` demesin. O konuşmasın, bu konuşmasın, kimse ‘Kendi bakış açılarıyla değerlendiriyorlar` demesin. Allah aşkına, böylesi bir vahşetin bakış açısı mı olur? Sendeni bendeni mi olur? Ocusu, bucusu, şucusu mu olur?

KİMSE BİZDEN SEYİRCİ OLMAMIZI, BU İNSANLIK SUÇUNA ORTAK OLMAMIZI BEKLEMESİN: İstismarın dini, Diyanet`i, siyaseti olmaz. Bahsettiğimiz, 6 yaşında bir çocuk; sokakta oynaması gereken, okula gitmesi gereken, hayaller kurması gereken bir çocuk. Yıllarca süren bir istismardan bahsediyoruz. Eğer istismarı yüreklendiren, görmezden gelen, üstünü örten, önünü açan, yanlış politikalar, kararlar, uygulamalar, söylemler varsa, birileri hâlâ kendine yakın diye birilerini korumaya, savunmaya kendini zorunlu hissediyorsa, kendi sorumluluklarını gizlemeye çalışıyorsa kimse bizden seyirci olmamızı, bu insanlık suçuna ortak olmamızı beklemesin.

BU SORUNUN ÜSTÜNÜ ÖRTMEK DEĞİL, APAÇIK BİR ŞEKİLDE KONUŞMAK LAZIM: Siz, bakanlıklarınız 2017`den beri verileri açıklamıyorsunuz, cinsiyet ayrımını, yaş ayrımını açıklamıyorsunuz. Oysaki bu sorunun üstünü örtmek değil, apaçık bir şekilde konuşmak lazım. Kaç olay olursa olsun burada bahsettiğimizin sadece istatistikler olmadığını, kapanmayan yaralar olduğunu, devletin sorumluluğunda olan, onun koruması gereken çocukların korunamadığı gerçeğinin de altını çizmek istiyorum.

TBMM`YE ‘ÇOCUK, TECAVÜZCÜSÜYLE EVLENEBİLİR` DİYEN ÖNERGEYİ GETİREN SİZLER DEĞİL MİSİNİZ?: Aslında tüm bunlar daha önce de defalarca ifade ettiğiniz bir zihniyetin yansıması. ‘Karaman` örneğinde olduğu gibi kendi zihnî ikliminize yakın diye birbirinizi ezerek sorumluları aklama yarışına giren sizler değil miydiniz? ‘Geleneğimizde var` diyerek çocuk evliliklerini savunmaya çalışan sizler değil misiniz? ‘Tecavüze uğrayan doğursun, gerekirse devlet bakar. Ölecekse ana ölsün, çocuk niye ölsün?` diyen siz değil misiniz? Küçüğün rızası gerekçesiyle TBMM`ye ‘Çocuk, tecavüzcüsüyle evlenebilir` diyen önergeyi getiren sizler değil misiniz?”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA