20 Aralık 2025 Cumartesi

22:55   “MERSIN’DE KARDEŞLIK DERSI: SEÇER’DEN BIRLIK VE BERABERLIK VURGUSU”   17:37   KKTC CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR’DAN TOROSLAR’A TARIHI ZIYARET: “KARDEŞLIK BAĞıMıZ SARSıLMAZ”   16:55   ALI BOZAN’DAN SERT ÇıKıŞ: “HASTA MAHPUSLARA ZULMÜ DURDURUN!”   16:38   “TAT GıDA’DAN GELECEĞE GÜÇLÜ VIZYON: VEYSEL MEMIŞ’TEN SÜRDÜRÜLEBILIRLIKTE LIDERLIK MESAJı”   14:35   “MERSIN’DE EMEKÇILERIN SıCAK DURAĞı: BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜNE ÇORBAYLA BAŞLANGıÇ”   14:21   BIRLEŞIK KAMU-İŞ’E BAĞLı SENDIKALAR, BUGÜN IŞ BıRAKTı; MECLIS ÖNÜNDEKI AÇıKLAMAYA POLIS IZIN VERMEDI...    10:09   MERSIN’DE FASL-ı KONSER: TÜRK SANAT MÜZIĞI’NIN İHTIŞAMı BÜYÜKŞEHIR’DE YANKıLANDı   17:50   ÖZGÜR ÖZEL: “ERDOĞAN TÜRKIYE’YE 10 YıL KAYBETTIRMIŞTIR. HAVA SAVUNMASıNDA BÜYÜK BIR ZAFIYET YARATMıŞTıR”   15:44   RTÜK, “JASMINE” DIZISI NEDENIYLE HBO MAX’E EN ÜST SıNıRDAN PARA CEZASı VE KATALOGDAN ÇıKARMA YAPTıRıMı UYGULADı   14:40   ÖZGÜR ÖZEL BRÜKSEL’DE… “OTORITERLERI DESTEKLERSENIZ BIZIM GIBI BÜTÜN SOL IÇIN YENI BIR RÜZGÂR YARATACAK BIR PARTIYI BIR BAŞıNA BıRAKMıŞ OLURSUNUZ”   12:39   KATAR BAŞBAKANı AL SANI: İSRAIL’IN ATEŞKES IHLALLERI TÜM GAZZE SÜRECINI TEHLIKEYE ATıYOR   12:37   KARA HARP OKULU MEZUNIYETINDE KıLıÇLı YEMIN EDEN TEĞMENE “EMRE ITAATSIZLIK”TEN VERILEN DISIPLIN CEZASı HUKUKA UYGUN BULUNDU   12:35   İSRAIL BAŞBAKANı NETANYAHU, İSRAIL TARIHININ EN BÜYÜK DOĞAL GAZ ANLAŞMASıNı MıSıR ILE IMZALADı   09:20   “MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÇIFTÇIYE CAN SUYU: ÖRTÜ ALTı ÜRETIME GÜÇLÜ DESTEK”   14:35   TBMM’DE CINSEL ISTISMAR IDDIASı... DEM PARTI KADıN MECLISI SÖZCÜSÜ HALIDE TÜRKOĞLU: "BU ÇOCUKLAR ŞIKÂYET EDENE KADAR MECLIS NEREDEYDI?"   14:34   DEM PARTI, DIYARBAKıR’DA "ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK" MITINGI DÜZENLEYECEK   14:32   VENEZUELA’DAN ABD BAŞKANı TRUMP’ıN ‘DENIZ ABLUKASı’ AÇıKLAMASıNA TEPKI   14:30   CHP’LI ÖZTÜRKMEN, "VERGIDEN MUAF CEMAAT VAKıFLARıNı" SıRALADı: TOPLADıKLARı BAĞıŞLARıN YANı SıRA BAĞLANTıLı ŞIRKETLERI ÜZERINDEN DEVASA BIR EKONOMI YARATMıŞ DURUMDALAR   09:03   “TEDAVININ ÖTESINDE: MERSIN ŞEHIR HASTANESI’NDEN DUYGU YÜKLÜ SINEMA BULUŞMASı”   19:23   MERSIN’DEN AVRUPA’YA GÜÇLÜ SES: “DEMOKRASI BELEDIYELERDE HAYAT BULUYOR”  
 
     
   

2. Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali Mersin’i Sardı


Mersin’de bu yıl 2. kez düzenlenen Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali başladı. 17 ülkeden gelip Mersin’de buluşan 172 sanatçı 4 gün boyunca gerçekleştirecekleri sanatsal performansları ile hem şehrin sokaklarını şenlendirecek hem de tüm dünyaya Sanatın Engel tanımaz gücünü, insanlığın engellere karşı sanatla verdikleri mücadeleyi haykıracaklar.

 

Tarih : 10 Ekim 2018 Çarşamba 15:47   Okunma : 1642

14 Ekim’e kadar devam edecek olan festival, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Valiliği, Mersin’i Kalkındırma ve Dayanışma Derneği (MEKAD) ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Bilim Ulaşım A.Ş. ortaklığında gerçekleştiriliyor.

“Engelsiz Kent Mersin” sloganıyla hareket eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, şehir ve çevre planlamalarında kentin tüm hayat alanlarının ve altyapısının vatandaşlar tarafından eşit kullanılabilmesine yönelik düzenlemeler yapmaya devam ediyor.

 Sosyo-kültürel hayata da aynı anlayışla bakarak engellilere kendilerini ifade edebilme imkânı sağlayacak birçok kültürel ve sanatsal etkinlik düzenleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi dünyada bir ilk olan Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali’nin ikincisini 11-14 Ekim 2018 tarihlerinde Mersin ile buluşturuyor.

FESTİVAL DOLU DOLU BİR PROGRAMLA GELİYOR

Festivalin resmi program akışı ise saat 14.00’da, Mersin Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zihinsel Engelliler Mehter Takımı eşliğinde, Ulu Camii’den Cumhuriyet Meydanı’na doğru gerçekleştirilecek kortej yürüyüşüyle başlayacak. Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk büstüne çelenk koyulmasının ardından, aralarında dünyaca ünlü ressam Eşref Armağan’ın da bulunduğu çok değerli sanatçıların resim ve fotoğraflarından oluşan sergi açılışı yapılacak. Her biri farklı kültür ve coğrafyanın insanı olmasına rağmen sanatla engellerini aşmaya çalışan ve bu çalışmaları ile ülkelerinde ve dünyada isimlerini duyuran onlarca sanatçının bu eşsiz eserleri sanatseverlerle bu sergide buluşacak. İran’dan, Hindistan’a, Azerbaycan’dan Irak’a, İspanyadan Afganistan’a dünyanın dört bir yanından renkli hikayelerin simgesi olan bu eserler festival boyunca Mersinli sanatseverlerin ziyaretine açık olacak. Sergi alanında ZİÇEV Ritim Grubu Ve Engelsiz Işıklar Ritim Grubu da sahne alacak.

Festival saat 15.00’da Mersin Sanayi ve Ticaret Odası önünde devam edecek. Programda, Engelsiz Koro, Rus ses sanatçısı Danil Pluzhnikov,  Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı ses sanatçısı Orhan Murad ve geçen seneki festivalde Mersinlilere unutulmaz dakikalar yaşatan Gatto Gabriel & Steven Cyril ikilisi sahne alacak.

JOSE FELİCİAO MERSİN'DE

Festivalin en önemli konuğunun sahne alacağı açılış konseri ise saat 20.00’da Oylum Talu’nun sunumu ile Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Sahneye ilk olarak, Türkiye çapında ismini duyurmuş olan saz sanatçısı Çağatay Aras çıkacak. Ardından 9 Grammy Ödüllü, dünyaca ünlü Porto Rikolu gitarist ve şarkıcı Jose Feliciano sahneye çıkarak Mersin’de müzik dolu bir gece yaşatacak.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA