17 Eylül 2025 Çarşamba

15:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN ÇUKUROVA MAHALLESI’NE ESTETIK DOKUNUŞ   15:27   MEZITLI’DE AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı ETKINLIKLERI BAŞLADı   14:53   YENIŞEHIR BELEDIYESI “ÇÖP EV” NITELIĞINDEKI MESKENDEN BIR KAMYON ÇÖP ÇıKARDı   14:50   MERSIN’DE ANNE VAHŞETI   14:48   ALI MAHIR BAŞARıR: "SAYıN KıLıÇDAROĞLU ARTıK DAVALARıN BITTIĞINI, ÖNÜMÜZE BAKMAMıZ GEREKTIĞINI SÖYLEMELIDIR"   14:47   GÜRSEL TEKIN’IN İSTANBUL İL KONGRESINI DÜZENLEMEK IÇIN YAPTıĞı BAŞVURU REDDEDILDI   14:44   GAZZE ŞAVAŞıNDA YENI AŞAMA: İSRAIL KARA HAREKATıNA BAŞLADı   11:19   AHKİB BAŞKANı GÜRKAN TEKIN’DEN KRITIK ÇAĞRı: DÖVIZ DÖNÜŞÜM DESTEĞI KALıCı HALE GELMELI   10:03   MERCEK’TE LEZZETLI BIR GELECEK: MERSIN’DE AŞÇıLıK HAYALLERI GERÇEK OLUYOR   23:39   ADLIYEDE DEVRIM GIBI AÇıLıŞ: MERSIN BAROSU’NDAN AVUKATLARA DIJITAL VE FIZIKSEL KONFOR   23:37   MERSIN MARINA’DA TARIH YAZıLDı: 12 DEV ADAMA SAHILDEN DESTEK!   23:35   TOROSLAR’DA YENI EĞITIM YıLıNA COŞKULU BAŞLANGıÇ   23:32   AKDENIZ’DE TEMIZLIK SEFERBERLIĞI: 270 KIŞILIK EKIPLE 65 MAHALLEDE 7/24 HIZMET!   22:59   MERSIN’DE TOPRAK KAZANıYOR, İNCIRLE GELECEK YEŞERIYOR!   22:25   ZEYTIN KıYıMı BAŞLADı: AKBELEN’DE DIRENIŞ ÇAĞRıSı!   20:10   SILIFKE CEMIL SUNGUR’A GÖZYAŞLARıYLA VEDA ETTI: BIR DEĞER SESSIZCE UĞURLANDı   11:50   TANDOĞAN’DA TARIH YAZıLDı: CHP’DEN VESAYETE KARŞı DEMOKRASI MANIFESTOSU   11:41   CHP KURULTAYı DAVASı BIR KEZ DAHA ERTELENDI   11:10   MESKİ’DEN ERDEMLI’YE ALTYAPı VE ASFALT ATAĞı: KARGıPıNARı YEPYENI YOL AĞıNA KAVUŞTU   21:36   KADıN EMEĞIYLE İLMEK İLMEK YÜKSELEN MIRAS: MERSIN DOKUMALARı ULUSLARARASı VITRINDE  
 
     
   

KİTAP TUTKUNLARI, ‘KİTAP FUARI’NDA BULUŞTU


Her bir kitap farklı bir hikâye, farklı bir dünya. Yediden yetmişe herkes farklı bir hikâyeye şahitlik etsin düşüncesiyle hayata geçirilen, “Erdemli Kitap Günleri” başladı.

 

Tarih : 17 Aralık 2022 Cumartesi 11:43   Okunma : 1456

Her bir kitap farklı bir hikâye,  farklı bir dünya. Yediden yetmişe herkes farklı bir hikâyeye şahitlik etsin düşüncesiyle hayata geçirilen,  “Erdemli Kitap Günleri”  başladı.

Ali Lidar’dan Sinan Akyüz’e, Sinan Yağmur’dan Tolga Uluaydın’a varıncaya kadar onlarca şair ve yazar Kitap Fuarına gelirken,  70 yayınevi binlerce kitabı, kitapseverlerle buluşturuyor.

Erdemli Belediyesi Dr. Devlet Bahçeli Meydanı’nda kurulan Kitap Fuar Alanı’nda kitapseverler, yazarlar ile söyleşilere katılıp sohbet etme imkânını buluyor. Kitap Fuarının en büyük müdavimi ise öğrenciler.

“Her Kitap Farklı Bir Dünya”

Her bir kitabın farklı bir dünya olduğuna dikkat çeken Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “70 yayınevi on bir yazarın katılımıyla dokuz gün sürecek etkinliğimiz, gençlerimizin okumaları adına, gençlerimizi yazarlarla buluşturarak onların hayal dünyasını genişletmek adına, onların hayal dünyasına yeni yeni düşünceler, yeni yeni fikirler elde etmeleri ve hayal dünyalarını genişletmek adına böyle bir fuarın Erdemlimizde olması, Erdemlimizin kültür hayatına, Erdemlimizin sanat hayatına çok ciddi bir katkı sunacağını biliyoruz, bu düşünce ve hareketle Erdemlimizde ilki gerçekleştiriyoruz. Yediden yetmişe tüm Erdemlileri Kitap Günlerine davet ediyoruz” diye konuştu. 

“Yediden Yetmişe Katılım”

Kitap günlerine ise yediden yetmişe her yaştan ilgi var.

Günümüzde sosyal medyadan dolayı kitaplara olan ilginin az olduğunu ifade eden Fatma Yıldız,  “Hep internetle uğraşırken kitaplar aslında unutuldu” diye konuştu.

Kitap fuarlarının öğrencilerin gelişimi için çok önemli olduğunu ifade eden Ömer Yazar, “ Böyle fuarların çocukların gelişimi için gayet faydalı olacağını düşünüyorum”  diye konuştu.

Yazarların gençlerle buluşmasından dolayı duyduğu memnuniyetini ifade eden yazar Cafer Aksay, “ Erdemlili bir yazar olarak böyle güzel bir faaliyette Erdemlili gençlerimizle, çocuklarımızla buluşmanın onurunu yaşıyorum” diye konuştu.

Böyle fuar etkinliklerin gençleri mutlu ettiğini ifade eden Kübra Seçkin, “ Gerçekten güzel bir etkinlik olmuş” diye konuştu.

Öğrenciler için çok iyi bir fuar olduğunu ifade eden Burak Yıldırım, “Bu kitap fuarı gerçekten güzeldi. Yani öğrenciler olarak buraya gelmemiz iyi oldu. Yeni şeyler keşfettik” diye konuştu.

İlk defa bir kitap fuarına geldiğini ifade eden Zeynep Gönül, “ Buraya kitapları incelemeye geldim. Böyle bir fuara gelmedim, ilk oldu” diye konuştu.

Fuarda çok güzel kitaplar olduğunu ifade eden Efe Yılmaz, “ Gezdim çok güzeldi, güzel güzel kitaplar var” diye konuştu.

Kitap fuarına herkesin gelmesi gerektiğini İfade eden Enes Kara, “ Mükerrem Tollu başkanımız sağ olsun kitap fuarı açmış. Çıkın çıkın gelin” diye konuştu.

Öte yandan “1. Erdemli Kitap Günleri” 26 Aralık akşam saat 20.00’a kadar devam edecek.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA