13 Ocak 2026 Salı

21:35   MERSIN BÜYÜKŞEHIR MECLISI’NDE 2026 MESAJı: “BÜYÜK PROJELER, GÜÇLÜ MALI YAPı, ORTAK AKıL”   16:50   ROJIN KABAIŞ’IN ÖLÜMÜ... BABA NIZAMETTIN KABAIŞ, ADALET BAKANı YıLMAZ TUNÇ ILE GÖRÜŞECEĞINI SÖYLEDI   16:47   MURAT ÇALıK YARıN AMELIYAT OLACAK... ÇALıK HASTANE CAMıNDAN DESTEKÇILERINE EL SALLADı   16:45   DEVA PARTISI GENEL BAŞKANı BABACAN: "YÜKSEK ENFLASYON DÖNEMINDE MAAŞLARA 3 AYDA BIR GÜNCELLEME GELMELI"   16:36   CHP’NIN EMEKLILER IÇIN "MECLIS’I TERK ETMEME" EYLEMI SÜRÜYOR... ALI MAHIR BAŞARıR: "İNSANLARıN AKLıYLA OYNAMAYıN, DAHA FAZLA VICDANSıZLıK YAPMAYıN"   13:45   İRAN’A YÖNELIK ASKERI MÜDAHALE IDDIASı… İRAM ARAŞTıRMACıSı ORAL TOĞA: “ASKERI MÜDAHALE IHTIMALI DÜŞÜK DEĞIL, IDDIADAN DAHA FAZLA AMA KESIN OLACAK DEMEK IÇIN DE ERKEN”   13:44   CHP’NIN EMEKLILER IÇIN "MECLIS’I TERK ETMEME" EYLEMI SÜRÜYOR... ENSAR AYTEKIN: “EMEKLIYI AYAĞA KALDıRMAK CHP IKTIDARıNDA BIZIM GÖREVIMIZ OLACAK”   13:42   PıNAR BULUNMAZ’ıN ŞÜPHELI ÖLÜMÜ... ABI ERDAL SEVIM’DEN ÇAĞRı: "PıNAR’ıN ADALETININ ARTıK SAĞLANMASıNı ISTIYORUZ"   13:40   ABD BAŞKANı TRUMP: “İRAN, MÜZAKERE ETMEK ISTIYOR, BIR TOPLANTı AYARLANıYOR; ANCAK YAŞANANLAR NEDENIYLE GÖRÜŞMEDEN ÖNCE HAREKETE GEÇMEMIZ GEREKEBILIR"   13:36   EKREM İMAMOĞLU: "CUMHURBAŞKANLıĞı ADAYLıĞıM KESIN BIÇIMDE DEVAM ETMEKTEDIR"   12:18   4 GOLLÜ ZAFER! AKDENIZ BELEDIYE SPOR LIDERLIĞINI PEKIŞTIRDI   11:20   “CHP’DEN 2026 SEÇIM HAMLESI: ADALET, DEMOKRASI VE GÜVENLIK İÇIN YOL HARITASı”   10:35   “MERSIN’DE SPOR DOLU BIR YıL: ULUSLARARASı ORGANIZASYONLARDAN REKORLARA”   09:59   “BAŞKAN ALTıOK: DAHA TEMIZ, DAHA SAĞLıKLı YUMURTALıK”   22:58   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN KÖKSAL AILESINE DESTEK: ‘GEÇMIŞ OLSUN’ ZIYARETI”   17:35   “DENIZLI MEYDANı ‘İSTIFA’ SESLERIYLE YANKıLANDı: ÖZEL’DEN TÜRKIYE’YE YÖNETIM MESAJı”   15:59   12 PARTI’DEN HALEP ÇıKıŞı: “SAVAŞ SUÇLARı DURDURULSUN, HALKLARıN BARıŞı KAZANSıN”   10:17   “VERGI VE SGK BORCU OLAN ESNAF SISTEM DıŞıNA İTILIYOR”   10:11    “BEYAZ BASTONLA BIR ADıM: MERSIN’DE EMPATI DENEYIMI”   22:47   MERSIN GAZETECILER CEMIYETI’NDEN 10 OCAK MESAJı: “GAZETECILIK KAMU ADıNA SORUMLULUK GEREKTIRIR”  
 
     
   

AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN KADIN SAĞLIĞINA BÜYÜK DESTEK


Akdeniz Belediyesi, geçen yıl başlattığı proje kapsamında yaklaşık 400 kadına ulaşarak ‘Mamografi, Smear Testi, Kolon Kanseri Taraması ve Kan Tahlillerinin’ yapılmasını sağladı. Ücretsiz sağlanan tarama ve testler sonucu risk taşıyan kadınların tedavi sürecine de destek olunuyor.

 

Tarih : 4 Ocak 2023 Çarşamba 22:20   Okunma : 3095

Akdeniz Belediyesi, geçen yıl başlattığı proje kapsamında yaklaşık 400 kadına ulaşarak ‘Mamografi, Smear Testi, Kolon Kanseri Taraması ve Kan Tahlillerinin’ yapılmasını sağladı. Ücretsiz sağlanan tarama ve testler sonucu risk taşıyan kadınların tedavi sürecine de destek olunuyor.

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü ve Akdeniz İlçe Sağlık Müdürlüğü ile geçen yıl protokol imzalayan Akdeniz Belediyesi, erken tanı ve tedavide büyük önem taşıyan meme ve kolon kanseri taraması için kadınlara destek oluyor. Mahalle Kültür Evleri’nde verdiği kurslarla kadınları meslek sahibi yaparak kadın istihdamını arttıran, mikro-kredi projesi ile işini kurmak isteyen kadınları destekleyen, kadınları farklı illerde doğa gezilerine götüren, çocuklarıyla birlikte kadınları yaz kamplarında misafir eden Akdeniz Belediyesi, geçen yıl başlattığı sağlık hizmeti sayesinde de yaklaşık 400 kadına ulaştı.

Risk taşıyan kadınların tedavi sürecinde de destek olunuyor

Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından koordine edilen ve sağlık açısından büyük önem taşıyan hizmet kapsamında son olarak 10 kadın; servis araçları ile Mamografi, Smear Testi, Kolon Kanseri Taraması ve Kan Tahlilleri için Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’ne (KETEM) götürüldü.

Merkezde yapılan test ve taramalar sonucu risk grubunda olduğu tespit edilen ve tedavi süreci başlayan kadınların takibi de Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılıyor. Kadınların, ücretsiz Onkobüs Servis Hizmeti ile tedavi görecekleri hastanelere ulaşımı sağlanıyor.

Binlerce kadına ulaşıldı

Geçen yıl başlatılan proje kapsamında uzman doktorlar ve belediye ekipleri; binlerce Akdenizli kadına ulaşarak meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve kolon kanseri konularında bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışması yapıyor. Görüşmeler sonucu Mamografi, Smear Testi, Kolon Kanseri Taraması ve Kan Tahlilleri yaptırmak isteyen kadınların kayıtları alınarak KETEM’e ulaşımları sağlanıyor.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA