11 Ağustos 2025 Pazartesi

16:40   TBMM’DEKI KOMISYONDA GÖREV ALACAK YENI 3 ÜYE BELLI OLDU   16:39   ÇANAKKALE’DEKI ORMAN YANGıNA MÜDAHALE EDILIYOR   16:37   SıNDıRGı’DA AĞıR HASAR ALAN MARKETI TAHLIYE EDEN YURTTAŞ: “BURADA DEVLET YOK. HANI SEFERBERLIK, HANI YARDıM?”   15:57   TOROSLARIN ZİRVESİNDE YÖRÜK ŞENLİĞİ   15:06   İSRAIL’IN DÜZENLEDIĞI SALDıRıDA 5 GAZETECI HAYATıNı KAYBETTI   15:05   TUTUKLU ZEYDAN KARALAR’DAN, KENDISI IÇIN "ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ" BAŞLATAN GENÇLERE TEŞEKKÜR   15:04   ÖZGÜR ÖZEL’DEN, EREN BÜLBÜL VE FERHAT GEDIK IÇIN ANMA MESAJı   15:02   CHP’LI KıŞ’TAN BAKAN URALOĞLU’NA TEPKI   15:01   CHP’LI TALAT DINÇER: "BU UYGULAMA, ANADOLU BASıNıNıN IDAM FERMANıDıR!"   09:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SAÇ TASARıMı TUTKUNLARıNA ÜCRETSIZ KUAFÖRLÜK EĞITIMI   14:52   MıSıR’DAN CUMHURBAŞKANı SISI VE BAKAN FIDAN GÖRÜŞMESINE ILIŞKIN AÇıKLAMA   14:50   TEOMAN MUTLU’DAN DIYANET’E ’HUTBE’ TEPKISI   15:28   ATAYMAN: BENDEN DUYMADıĞıM, GÖRMEDIĞIM, YAŞAMADıĞıM ŞEYLERI ANLATMAMı BEKLIYORLAR, HIÇBIR KANUN DıŞı ŞEYE RASTLAMADıM, HIÇBIR KANUNSUZ IŞE IMZA ATMADıM   15:22   CHP’LI EMIR’DEN BAKAN TUNÇ’A “İBB BORSASı” SORUSU: ADALET BAKANı DEĞIL MISIN, NIYE HAREKETE GEÇMEDIN?   15:21   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN KADıNLARA DESTEK, EL EMEĞI EKONOMIYE DÖNÜŞÜYOR   12:30   YUMURTALıK’TA HER ADıMDA HIZMET VAR   11:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN MERCEK KURSLARı KADıNLARA UMUT VE EKONOMIK GÜÇ SAĞLıYOR   10:58   1 MILYAR TL’LIK KIRA SERTIFIKASı İHRACı BAŞARı İLE TAMAMLANDı   10:35   AKMİB’DEN TEMMUZ İHRACATıNDA 380,2 MILYON DOLARLıK PERFORMANS – BELÇIKA PAZARıNDA YÜZDE 803’LÜK REKOR ARTıŞ   09:35   TOPLU TAŞıMADA DEVRIM: KONFORLU VE UYGUN FIYATLı YOLCULUK"  
 
     
   

“DÜNDEN BUGÜNE AVUKATLIK MESLEĞİ VE GÜNCEL SORUNLAR” PANELİ DÜZENLENDİ


Mersin Barosu tarafından “Dünden Bugüne Avukatlık Mesleği ve Güncel Sorunlar” konulu panel düzenlendi. Avukatlık mesleğinin sorunlarının masaya yatırıldığı seminerde, gelecek nesillere güzel bir meslek miras bırakabilmeleri için baroların ve avukatların, mesleki sorunları sahiplenmesi ve birlikte mücadele etmesi gerektiği vurgulandı.

 

Tarih : 9 Ocak 2023 Pazartesi 16:12   Okunma : 634

Mersin Barosu tarafından “Dünden Bugüne Avukatlık Mesleği ve Güncel Sorunlar” konulu panel düzenlendi. Avukatlık mesleğinin sorunlarının masaya yatırıldığı seminerde, gelecek nesillere güzel bir meslek miras bırakabilmeleri için baroların ve avukatların, mesleki sorunları sahiplenmesi ve birlikte mücadele etmesi gerektiği vurgulandı.

Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir’in moderatörlüğünde düzenlenen seminere, CHP Mersin Milletvekili Av. Alpay Antmen, baro yönetim kurulu üyeleri, TBB Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, TBB Genel Sekreteri Av. Veli Küçük, Adana Barosu Başkanı Av. Semih Gökayaz, Ankara Barosu Başkanı Av. Mustafa Köroğlu, Antalya Barosu Başkanı Av. Hüseyin Geçilmez, Gaziantep Barosu Başkanı Av. İskender Kahraman, avukatlar ve stajyer avukatlar katıldı.

Seminerde TBB yönetimi, 1 yıllık görev süresi boyunca avukatlık mesleğinin geleceği için sorunların çözümüne yönelik yaptığı çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptı. TBB yönetimi ve baro başkanlarının tek tek söz aldığıseminerde, avukatlık mesleğinin güncel sorunları ve çözüm önerileri anlatıldı. Bu kapsamda; avukatların ekonomik sorunları, stajyer avukatların ekonomik sorunları, işçi avukatların sorunları, hukuk sistemimizdeki sorunlar, kişi hak ve özgürlükleri ihlali, CMK ücret tarifesinin iyileştirilmesi için verilen mücadele, TBB meslek kurallarında yapılan değişiklikler, TBB’nin kısa, orta ve uzun vadede çözeceği mesleki sorunlar, avukata şiddetin önlenmesi, çoklu baro sistemine karşı verilen mücadeleler, baroların ve avukatların aidiyet sorunu, TBB sosyal yardım ve dayanışma fonu, adliye otoparkının avukatlara ücretlendirilmesi konuları hakkında konuşuldu.

TBB yönetimi ve baro başkanlarının mesleki tecrübelerini paylaştığı seminerde, avukatlık mesleğinin sorunlarını tüm baroların sahiplenmesi, baroların ve avukatların birlikte mücadele etmesi gerektiği, gelecek nesillere güzel bir meslek miras bırakmaları gerektiği, baroların her zaman umut barındırdığı ifade edildi.

Seminerin sonunda katılımcılara plaket takdim eden Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir, TBB ve baro başkanları ile birlikte sorunların çözümü için çok mücadele ettiklerini ifade ederek, TBB yönetimine ve baro başkanlarına sorunların çözümü için vermiş oldukları çaba ve yaptıkları sunumları için teşekkür etti.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA