21 Eylül 2026 Pazartesi

11:40   ADALAR’DA KRITIK HAMLE! CHP VE YENİ PARTI SANDıĞA GITMEDI: SEÇIM KILITLENDI!   11:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜRETICIYE AVOKADO DESTEĞI: ANAMUR’DA İLK MEYVELER TOPLANıYOR   11:20   PUTIN’IN PARTISINDEN SANDıKTA SÜPÜRGE: RUSYA SEÇIMLERINDE DENGELER DEĞIŞIYOR MU?   11:06   DOĞU AKDENIZ’DEN KÜRESEL GÜCE: SU ÜRÜNLERINDE 10 BIN TONLUK DEV ATıLıM!   10:20   SAATLER DARALıYOR: 2026-YKS EK TERCIH SÜRECINDE SON SAATLER!   10:10   ALMANYA’DA SIYASI DEPREM! ŞOK SEÇIM SONUÇLARı GELDI: BARAJ ALTı KALDıLAR, MERZ "FELAKET" DIYEREK DUYURDU   09:55   AKDENIZ’DE GÜN DOĞUMU BÜYÜSÜ: MERSIN’DE SABAHıN İLK IŞıKLARıYLA DENIZ ÜSTÜNDE GÖRSEL ŞÖLEN!   09:50   BORSA DÜNYASıNı SARSAN SORUŞTURMA! DEV FINANS ŞIRKETLERINE OPERASYON: VARLıKLARA EL KONULDU, ÇOK SAYıDA GÖZALTı VAR   09:40   DEM PARTI MYK TOPLANDı: İŞTE YENI GÖREV DAĞıLıMı VE TBMM GÜNDEMI   09:25   SıCAKLıKLAR DÜŞÜYOR, TOZ TAŞıNıMı GELIYOR: METEOROLOJI’DEN ÜLKE GENELI İÇIN KRITIK HAVA DURUMU UYARıSı!   11:28   ALMANYA’DA SANDıK BAŞıNDA KRITIK GÜN: MERZ’IN KADERI BERLIN VE MECKLENBURG SEÇIMLERINE BAĞLı!   11:20   DÜNYANıN GÖZÜ MOSKOVA’DA! UKRAYNA SAVAŞıNıN GÖLGESINDE İLK SEÇIM: SANDıKTAN NE ÇıKACAK?   11:15   SILIFKE’DE 36 YıLLıK SU ÇILESI SONA ERDI! MUHTAR VE MAHALLELI GÖZYAŞLARıNı TUTAMADı   10:20   YUMURTALıK’TA ZABıTADAN KAPSAMLı SAHA OPERASYONU! OKUL KANTINLERI VE İŞ YERLERI MERCEK ALTıNDA   09:50   AZIZ AYTEK RAKAMLARı AÇıKLADı: ’SÜRDÜRÜLEBILIR BAŞARı İÇIN DESTEK ŞART’   09:30   ’NEFES ALAMıYORSANıZ MERSIN SAHILINE GELIN!’ MUHTARLARDAN TÜM KENTE ÇAĞRı   02:56   TARIHI DERBIDE FıRTıNA KOPTU: TRABZONSPOR, PAPARA PARK’TA GALATASARAY’ı FARKLı GEÇTI!   10:40   CHP’LI DÖNMEZ,GAZILERIMIZIN BAĞıMSıZLıK MEŞALESI, GELECEĞIMIZI AYDıNLATMAYA DEVAM EDIYOR   10:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı’NA ÖZEL BISIKLET VE TAMIR EĞITIMI   10:11   AHMET SERKAN TUNCER’DEN CHP YÖNETIMINE ’HUKUKSUZLUK’ FERYADı: ’HIKÂYEM BIR MAKAMLA BAŞLAMADı, MASADA SILINEMEZ!’  
 
     
   

KÜTAHYA BAROSU BAŞKANI SUNAY`DAN, TBB BAŞKANI SAĞKAN`IN EŞİNİN İŞİNE SON VERİLMESİNE TEPKİ: “HUKUKSUZ BİR İŞLEMDİR, GEREKEN NEYSE YÜKSEK SESLE DİLE GETİRİLECEKTİR”


Kütahya Baro Başkanı Edip İlkay Sunay; Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan`ın eşi Ayça Sağkan`ın İçişleri Bakanlığı`na bağlı Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi`ndeki işine süt izninde olduğu sırada son verilmesine tepki gösterdi. Sunay, “Hukuksuz bir işlemdir. Adli süreç başlatılmış, devam etmektedir. Birlik başkanımızın her zaman yanındayız. Gereken neyse yüksek sesle dile getirilecektir” dedi.

 

Tarih : 10 Ocak 2023 Salı 11:42   Okunma : 532

Kütahya Baro Başkanı Edip İlkay Sunay; Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan`ın eşi Ayça Sağkan`ın İçişleri Bakanlığı`na bağlı Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi`ndeki işine süt izninde olduğu sırada son verilmesine tepki gösterdi. Sunay, “Hukuksuz bir işlemdir. Adli süreç başlatılmış, devam etmektedir. Birlik başkanımızın her zaman yanındayız. Gereken neyse yüksek sesle dile getirilecektir” dedi.

Kütahya Baro Başkanı Edip İlkay Sunay, Baro Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte; 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensupları ile bir araya geldi. Sunay, burada yaptığı konuşmada; şunları söyledi:

“Toplumsal bir görev olarak ifa ettiğimiz CMK (Ceza Muhakemesi Kanunu) görevlerinde dahi yüzde on sekizlik bir KDV ödenmesi şüphesiz ki çok büyük bir yanlıştır. Bu yanlıştan bir an evvel dönülmesini ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) nezdinde yapılan çalışmaların, bir an evvel çok da geçmeden sonuç vermesini, KDV oranlarının avukatlar nezdinde en uygun şartlara, en doğru koşullara çekilmesini talep ediyoruz. Buradaki menfaat sadece avukatların menfaati değildir. Buradaki menfaat toplumun menfaatidir. Buradan elde edilecek kazanç, toplumun kazancıdır, devletin kazancıdır. Zira bizler Kütahya Barosu olarak hiçbir zaman devlet adabından çıkmadık, devletimizin duruşu, düşüncesi ve topluma yönelik faydası dahilinde de çalışmalarımıza her zaman önem verdik."

"HUKUKSUZ BİR İŞLEM"

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan`ın eşinin Ayça Sağkan`ın; İçişleri Bakanlığı`na bağlı Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi`ndeki işine bir ay önce, süt izninde olduğu sırada son verilmesi ile ilgili soru üzerine Sunay, şunları söyledi:

“Siyasi bir çatışmanın içerisinde hiçbir zaman yer almadık, yar almayacağız. Ancak burada Türkiye Barolar Birliği Başkanımız Sayın Erinç Sağkan`ın eşine karşı başlatılmış olan bu işlem ya da iş çıkışı diyelim biz buna, iş akdinin sona erdirilmesi hususu takip ettiğimiz kadarıyla, bilgi sahibi olduğumuz kadarıyla; hukuksuz bir işlemdir.

Dolayısıyla buna ilişkin de bir adli süreç başlatılmış, devam etmektedir. Bizler de faydamız ne doğrultuda olursa bir hukukçu olarak her şeyden önce bu sürecin takipçisiyiz ve şunu da ifade etmek istiyoruz ki birlik başkanımızın her zaman yanındayız. Gereken neyse yüksek sesle dile getirilecektir.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA