25 Aralık 2025 Perşembe

22:59   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ÇARPıCı IDDIALAR: “96 MILYONLUK VILLA, 40 MILYONLUK EV… BU MAAŞLA NASıL ALıNDı?”   19:47   “11. YARGı PAKETI MECLIS’TEN GEÇTI: 55 BIN HÜKÜMLÜYE TAHLIYE İMKANı, 3.2 MILYAR LIRALıK GSS AFFı”   19:35   TARSUS’TA YENI YAŞAM ALANı: YEŞILEVLER YÜRÜYÜŞ VE SPOR PARKı AÇıLDı   19:28   “İSTANBUL BAROSU’NDAN CEZAEVLERINE ÇARPıCı ZIYARET: ‘TUTUKLAMA GEREĞI YOK’”   19:19   “MERSIN’DE MINIK SEYIRCILER ‘BISKÜVI ADAM’LA KAHKAHAYA DOYDU”   15:29   YENI ASGARI ÜCRET… DIYARBAKıR’DAKI ASGARI ÜCRETE TEPKI: “ASGARI ÜCRET SEFALETIN ADıDıR”   15:27   CHP’LI GÜNAYDıN’DAN BAKAN IŞıKHAN’A: "ASGARI ÜCRET NEDEN AÇLıK SıNıRıNıN ALTıNDA BıRAKıLMıŞTıR?"   15:25   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, LIBYA MILLI BIRLIK HÜKÜMETI BAŞBAKANı DIBEYBE ILE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ   15:24   MILLI DAYANıŞMA KARDEŞLIK VE DEMOKRASI KOMISYONU... GÜLISTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT: BARıŞı ICRA EDECEK, HUKUKI ZEMINI KURACAK BIR PERSPEKTIF GEREKLI   10:40   MERSIN’DE GECE MESAISI: BÜYÜKŞEHIR’DEN 2 BIN 500 TONLUK ASFALT HAMLESI   10:19   “İMEP 2 ILE MERSIN’DE 2 BIN KIŞIYE MESLEKI EĞITIM, 200 KIŞIYE İSTIHDAM”   19:40   “MERSIN DOB’DAN YıLBAŞı KLASIĞI: FıNDıKKıRAN BALESI SAHNEYE BÜYÜ KATıYOR”   19:31   “ÇAMLıYAYLA’DA KADıN EMEĞI ŞENLIĞI: ÜRETICI KADıNLAR DOĞAL ÜRÜNLERIYLE BULUŞTU”   19:20   YUMURTALıK’TA GÜÇLÜ İŞBIRLIĞI: BALıKÇıLARA DESTEK, ESNAFA MORAL!   17:02   TOROSLAR’DA YÜZ GÜLDÜREN SÖZLEŞME   16:56   SıCAK ÇORBA İKRAMı İÇIN İLK DURAK: TARSUS’UN KADIM MEKANı ULU CAMII   16:54   ÖLDÜRÜLEN HIRANUR AYGAR IÇIN ADALET ÇAĞRıSı   12:44   MERSIN’IN KALBI YENI YıL IŞıKLARıYLA PARLıYOR: BÜYÜKŞEHIR’DEN SÜRDÜRÜLEBILIR SÜSLEMELER   12:15   “AMERIKA MATEMATIK OLIMPIYATLARı ŞAMPIYONU ELIF EYLÜL, TARSUS’UN GURURU OLDU”   11:40   “ADALET İÇIN YÜRÜYORUZ: DİSK’IN ANKARA YOLCULUĞU ESKIŞEHIR’DE SES GETIRDI”  
 
     
   

Yusuf Halaçoğlu: Her an Büyük bombalar patlayabilir..


MHP’den ihraç edilen Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında haklarında verilen kararı ve referandum sürecini değerlendirdi.

 

Tarih : 13 Mart 2017 Pazartesi 22:51   Okunma : 3830

MHP’den ihraç edilen Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında haklarında verilen kararı ve referandum sürecini değerlendirdi. Anayasa değişikliğine “hayır” dedikleri için ihraç edildiklerini söyleyen Halaçoğlu, parti tüzüğü ve beyannamesine uygun olarak parlamenter sistemi savunduklarını anlattı, anayasayı korumak için ant içtiklerini hatırlattı.

Halaçoğlu kendilerine gelen anketlerde yüzde 57 hayır çıktığını söyledi.

‘SORUŞTURMA BAHÇELİ’YE AÇILMALI’

Parti tüzüğüne aykırı davranma iddiasını reddeden Halaçoğlu, MHP lideri Bahçeli’nin farklı grup toplantılarında Başkanlık sistemine karşı yaptığı konuşmalardan örnekler verdi. Halaçoğlu, “Biz bu söylenenler çerçevesinde yola devam ediyoruz. Onlar o yoldan döndü. Biz aynı çizgide devam ediyoruz. Bir soruşturma açılacaksa o çizgiden sapmış olanlara açılmalı. Genel Başkan veya yanındaki yöneticilere açılmalı.”

HOLLANDA SORULARI

 

Halaçoğlu, Hollanda ile yaşanan krize de değindi. Hollanda’nın Türkiye’de 176 şirketi bulunduğunu, 4 bankası olduğuna dikkat çeken Halaçoğlu, Almanya ile de benzer kriz yaşanırken Almanya’nın üzerine gidilmeyip Hollanda ile bu krizin yaşanmasının nedenini sordu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçağına iniş izni verilmediğini hatırlatan Halaçoğlu, “Bunu şiddetle kınıyorum ama bu durum yaşanırken Almanya’dan Aile Bakanı neden Hollanda’ya gönderiliyor. Bunun sorgulanması lazım.”

“Böyle devlet yönetilmez” diyen Halaçoğlu şöyle devam etti:

“Bakan gidiyorsa o devletle ilişki kurulmalı. Söylenen başka şeyler de var. Hollandalı yetkililer Konsolosa “gelecek mi” diye soruluyor ama hayır deniliyor sonrasında iki konvoy gidiyor. Böyle bir saçmalık yapılmışsa bu evet-hayır referandumun nelere mal olacağını gösteriyor. Hem milletten korkmayın diyorsunuz. Hem de milletten gerçekten korkuyorsunuz.

ANKETLERE GÖRE YÜZDE 57 HAYIR

Referandum sonucuyla ilgili hayır oylarının yüzde 60’ın altında olmadığını söyleyen Halaçoğlu, kendileri gelen anketlerde ise yüzde 57 hayır çıktığını söyledi.

Halaçoğlu, yaşanan krizin “evet” oylarını arttırdığı yönünde iktidar kanadından gelen yorumlarla ilgili şunları söyledi:

“Bu bir algı operasyonu. Bir mağduriyet ortaya çıkarmadan tabloyu değiştiremezler. Milliyetçilik duygularını yabancı devlete karşı kullanmaya çalışıyorlar. Ama bu millet buna aldanmayacak.

“Hayırcılar terörist” nasıl hayır oyunu arttırdıysa, “hayır” diyenlere baskı nasıl hayır oylarını arttırdıysa bu da tersi olacak.”

METİNER VE KUZU HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Halaçoğlu, Hayır kampanyası çerçevesinde yaptıkları etkinlikler yönelik saldırılarla ilgili, “Ülkü Ocakları ve açıklamaları nedeniyle AK Parti milletvekilleri Mehmet Metiner ile Burhan Kuzu hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

SUİKAST VE BOMBA İDDİASI

“Evet” oyları zayıf olursa referandumun bir bahane ile iptal edilebileceğini söyleyen Halaçoğlu, Ümit Özdağ’ın suikast iddiası için de “Evet her şeyi yapabilirler, büyük bombalar da patlayabilir” iddiasında bulundu.

Paylaş :
Etiketler :  yusuf halaçoğlu, mhp, hayır, referandum.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA