29 Mart 2024 Cuma

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

“1.YENİŞEHİR ÇOCUK OYUNLARI FESTİVALİ” YOĞUN İLGİYLE BAŞLADI


Mersin Yenişehir Belediyesinin çocuklar için karne hediyesi olarak ücretsiz düzenlediği “1.Yenişehir Çocuk Oyunları Festivali” başladı. Hafta sonu Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde başlayan festivale çocuklar ve aileleri yoğun ilgi gösterdi. Cumartesi ve Pazar günü “Hendek” ve “Don Quijote” tiyatro oyunları çocuklar için sahnelendi. 05 Şubat’a kadar devam edecek olan “1.Yenişehir Çocuk Oyun Festivali”nde toplamda 6 oyun minik seyircisiyle ücretsiz olarak buluşacak.

 

Tarih : 30 Ocak 2023 Pazartesi 11:08   Okunma : 611

Mersin Yenişehir Belediyesi, 7’den 70’e her kesimi sanatla buluşturmayı sürdürüyor. Çocukların yarıyıl tatilini sanatla birleştirerek dolu dolu etkinlikler hazırlayan Yenişehir Belediyesinin bu yıl ilkini düzenlediği “1.Yenişehir Çocuk Oyunları Festivali” Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde başladı. Salonu tıklım tıklım dolduran çocuklar Cumartesi ve Pazar günleri “Hendek” ve “Don Quijote” tiyatro oyunlarıyla çocuklar doyasıya eğlendi. Yenişehir Belediyesi düzenlediği sanatsal etkinliklerle çocukları çağın en büyük sorunlarından biri olan teknoloji bağımlılığından da uzak tutmayı amaçlıyor.

Yönetmenliğini İzzet Boğa’nın yaptığı “Hendek” oyununda başkasının derdini önemsememe, “bana dokunmayan yılan bin yaşasın” anlayışı ve sonuçları yer alıyor.4-7 yaş grubu için hazırlanan oyun çocukların olayları kavrama ve üzerine fikir yürüterek çıkarım yapabilme yetilerini de geliştiriyor. “Don Quijote” oyunu ise dünyanın tüm dillerine çevrilmiş eser olma özelliğini taşırken çocukların “düş gerçek çatışması” ile “gelişen ve değişen dünyaya uyum ve uyumsuzluk”  gibi konularını kavraması için sahnelendi.

“1.Yenişehir Çocuk Oyunları Festivali”nin 30 Ocak Pazartesi günkü oyunlarını ise Mersin Yenişehir Belediyesi tarafından kurulan Yenişehir Şehir Tiyatrosu sahneye taşıyacak. 30 Ocak Pazartesi günü saat 13.00’te “Masal Gezginleri Çevreci Kahramanları Arıyor 2”, aynı gün saat 17.00’de ise yüz binlerce insanın başucu kitabı olan “Küçük Prens”ten uyarlanan ve aynı adı taşıyan oyun çocuklar için sahnelenecek.04 Şubat Cumartesi günü saat 13.00, 15.00 ve 17.00’de tüm çocukların izlerken de öğrendiği bir oyun olan “Pinokyo” oyununun gösterimi yapılacak. Pinokyo’nun sihirbazın tatlı sözlerine inandıktan sonra başına gelenler çocuklar için sahneye taşınacak.05 Şubat Pazar günü saat 13.00, 15.00 ve 17.00’de ise “Elsa Kayıp Hazine” oyunu ile festivalin kapanışı yapılacak.“Elsa Kayıp Hazine” oyununda karlar ülkesinde Anna’nın doğum gününü kutlamak üzere hazırlık yapan Anna ve Elsa’nın başından geçen olaylar sahneye taşınacak.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA