15 Haziran 2026 Pazartesi

09:10   YKS’YE GÜNLER KALA HAYAT KURTARAN TAKTIKLER! UZMANLAR UYARDı: SıNAV ANıNDA BUNU YAPıN, STRATEJINIZI ASLA DEĞIŞTIRMEYIN!   23:58   78’LILER HAREKETI MERSIN’DE TOPLANDı! TARIHI GENEL KURULDAN ’YÜZYıLLıK YÜZLEŞME’ VE ’ADALET’ ÇıKıŞı   23:58   MHP’LI LEVENT UYSAL PALERMO’DAN DÜNYAYA SESLENDI...   15:35   SÜHEYL BATUM’DAN CHP KURULTAY KARARıNA SERT TEPKI: ’ÇOCUKLARıN BILE GÜLECEĞI BIR DURUM!’   01:05   CHP’DE DEPREM! REKOR OYLA SEÇILEN BELEDIYE BAŞKANı İÇIN İHRAÇ İSTEMI: "KARARı KABUL ETMIYORUM!"   23:23   CHP’DE ŞOK İSTIFA! TANJU ÖZCAN "SIYASI CUNTA" DIYEREK GEMILERI YAKTı: ’SAVUNMA VERMEM...’   19:09   CHP SÖZCÜSÜ SARı: MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı SERKAN TUNCER ILE BOLU BELEDIYE BAŞKANı TANJU ÖZCAN TEDBIRLI OLARAK KESIN ÇıKARMA CEZASı ISTEMIYLE YÜKSEK DISIPLIN KURULU’NA SEVK EDILDI   16:50   CHP MYK, GENEL BAŞKAN KEMAL KıLıÇDAROĞLU BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   16:50   MEZITLI’DE DEZAVANTAJLı BIREYLER SU SPORLARı ILE BULUŞUYOR   16:49   BENJAMIN NETANYAHU: BAŞBAKAN OLDUĞUM SÜRECE İRAN NÜKLEER SILAHA SAHIP OLMAYACAK   14:30   FATOŞ PıNAR TÜRKER’IN "ÇıPLAK ARAMA" IDDIASı: İÇIŞLERI BAKANLıĞı SORUŞTURMA BAŞLATTı   10:01   MERSIN’DE ’KIMSE YALNıZ KALMAYACAK’ DEDI, 13 ILÇEDE O HIZMETI BAŞLATTı! BAŞVURANLARıN EVINE GIDIYORLAR   23:36   PM TOPLANTıSı ÖNCESI PEŞ PEŞE İSTIFALAR: ’TARIHIN DOĞRU TARAFıNDAYıZ’   23:21   AKDENIZ İÇIN TARIHI ZIRVE: MERSIN’IN İKLIM VIZYONU TÜRKIYE’YE ÖRNEK GÖSTERILDI!   16:58   DEM PARTI’DEN ’MUTLAK BUTLAN’ ELEŞTIRISI VE SÜREÇ YASASı ÇAĞRıSı   16:57   İMAMOĞLU’NDAN KıLıÇDAROĞLU TEPKISI: "KAYYıM ATANAN KIŞIYI KıNıYORUM"   16:55   AĞRı’DA YAŞAMıNı YITIREN ÖĞRETMEN IRMAK AYŞE KOPARAN, İZMIR’DE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   16:53   SILIVRI’DEN SESLENEN DILEK KAYA İMAMOĞLU: ÇıPLAK ARAMA IŞKENCEDIR   14:57   DEM PARTI MERSIN MILLETVEKILI ALI BOZAN, TARSUS’TA SU KANALLARıNı INCELEDI: BU IHMAL ÖLÜME DAVETIYE ÇıKARıYOR!   14:56   ÜNLÜLERE YÖNELIK UYUŞTURUCU SORUŞTURMASı... EMEP GENEL BAŞKANı ASLAN: "ÖNCELIKLE UYUŞTURUCU BARONLARıNıN YAKALANARAK GÖZALTıNA ALıNMASı GEREKIR"  
 
     
   

H.K.G. DAVASI... DURUŞMALARIN KAPALI YAPILMASINA KARAR VERİLDİ


Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel`in, kızı H.K.G.`yi henüz 6 yaşındayken 29 yaşındaki müridi Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirdiği iddiasına ilişkin davada mahkeme, duruşmaların kapalı yapılmasına ve yayın yasağı getirilmesine karar verdi. Duruşma, saat 16.30`dan sonra kapalı olarak devam edecek.

 

Tarih : 30 Ocak 2023 Pazartesi 16:33   Okunma : 610

FAHRETTİN ÖZTÜRK

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel`in, kızı H.K.G.`yi henüz 6 yaşındayken 29 yaşındaki müridi Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirdiği iddiasına ilişkin davada mahkeme, duruşmaların kapalı yapılmasına ve yayın yasağı getirilmesine karar verdi. Duruşma, saat 16.30`dan sonra kapalı olarak devam edecek.

İsmailağa Cemaati`ne bağlı Hiranur Vakfı`nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel`in, kızı H.K.G.`yi 6 yaşından itibaren `imam nikahı ile evlendirildiği Kadir İstekli`nin cinsel istismarına maruz kalması nedeniyle açılan dava bugün Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi`nde yapıldı. Tutuklu sanıklar Gümüşel ile İstekli, bugün ilk kez hakim karşısına çıktı.

CHP milletvekilleri Suzan Şahin, Candan Yüceer, Turan Aydoğan ve Jale Nur Süllü, HDP milletvekilleri Filiz Kerestecioğlu, Oya Ersoy ve Züleyha Gülüm, AKP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı avukat Rabia Kalender İlhan, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADER), Kadın Haklarını Koruma Derneği, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi duruşmaya izleyici olarak katıldı. Barolar, milletvekilleri, dernek ve STK`lar, duruşmaya katılma talebinde bulundu.

Tutuklu sanık Yusuf Ziya Gümüşel`in avukatı, duruşmanın kapalı yapılmasını talep ederek, "Daha yargılamaya başlayamadık. Bütün taleplerin reddedilmesini talep ediyoruz” dedi.

"KAPALI OTURUM YAPILMASI ELZEMDİR"

Sanık Kadir İstekli`nin avukatı da katılma taleplerine ilişkin, "Tüm katılma taleplerinin reddine karar verilmesini istiyoruz. İddiaların somut tespit olarak ileri sürülmesi bizi de üzdü ve kapalı oturum yapılmasının elzem olduğunu gösterdi" diye konuştu.

"İSLAMA OLAN KİNİNİ KUSMAK İÇİN BURAYA GELENLERİ GÖRDÜK"

Tutuksuz sanık Fatıma Gümüşel`in avukatı ise mahkemedeki beyanında, "Sabahtan beri müvekkilim ve diğer sanıklar mahkum ediliyor. Kendilerine her türlü hakaret edilmiştir. İslam`a olan kinini kusmak için buraya gelenleri gördük" dedi.

Sanık avukatının bu sözleri, duruşma salonunda bulunan diğer avukatların tepkisini çekti. Sanık avukatına tepki gösteren avukatları mahkeme başkanı sakinleştirdi.

SAVCI: DURUŞMA KAPALI YAPILSIN

Taleplere ilişkin görüşü sorulan duruşma savcısı, baro ve derneklerin katılma taleplerinin reddedilmesini istedi. Savcı ayrıca duruşmanın kapalı yapılmasını da talep etti.

DURUŞMALARIN KAPALI YAPILMASINA KARAR VERİLDİ

Mahkeme, mağdur H.K.G. ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı`nın avukatlarının katılma taleplerini kabul ederek, diğer tüm katılma taleplerini `suçtan doğrudan zarar görmedikleri` gerekçesiyle reddetti. Mahkeme, sanık avukatlarının talebi doğrultusunda duruşmaların kapalı yapılmasına ve yayın yasağı getirilmesine karar verdi. Duruşma sat 16.30`da kapalı olarak devam edecek. Davaya ilişkin yayın yasağı kararı verilmesi nedeniyle duruşmaya ilişkin yazılı veya görsel basında haber yapılamayacak.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel`in kızı H.K.G.`yi henüz 6 yaşındayken, 29 yaşındaki Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirmesine ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı`nca hazırlanan iddianame geçtiğimiz günlerde kabul edilmişti.

İSTEKLİ`YE 67 YIL 10 AYA KADAR, ANNE-BABAYA İSE 22 YIL 6 AYA KADAR HAPİS TALEP EDİLİYOR

İddianamede Kadir İstekli`nin, “zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı” ve “cinsel saldırı” suçlarından 30 yıldan 67 yıl 10 ay 15 güne kadar hapisle, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel`in ise “zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı” suçundan 18 yıldan 22 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

OLAY ORTAYA ÇIKINCA TUTUKLANMIŞLARDI

Mağdur H.K.G. ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı tarafından Kadir İstekli ile Yusuf Ziya Gümüşel`in tutuklanmaları talep edilmişti. İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi, İstekli ve Gümüşel`in tutuklanmalarına yönelik yakalama kararı çıkarmıştı. Yakalama kararının ardından 2 şüpheli de gözaltına alınarak Anadolu Adalet Sarayı`na sevk edilmiş ve tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA