21 Haziran 2026 Pazar

18:10   CHP GRUP BAŞKANı ÖZEL DENIZLI’DE... ÖZEL’DEN TEKSTIL IŞÇILERINE ZIYARET: SEKTÖRDEKI ÜCRETLER ALANLAR IÇIN ÇOK DÜŞÜK, VERENLER IÇIN ÇOK YÜKSEK   16:08   TANJU ÖZCAN: SIYASI CUNTA BITINCEYE KADAR CHP ÜYELIĞINDEN ISTIFA EDIYORUM   15:07   ÖZEL’DEN, ISTIFA ETMEK ISTEYEN CHP’LIYE: BEKLEYIN, ÇARE KALMAZSA BIRLIKTE KARAR VERIRIZ   14:06   ÖZGÜR ÖZEL: NASıL 30 YıL SONRA DENIZLI’YI ALDıYSAK, ILK SEÇIMLERDE DE TÜRKIYE’YI KAZANACAĞıZ   13:04   WASHINGTON’A TEPKI GÖSTEREN İSRAIL YÖNETIMINE ABD BAŞKAN YARDıMCıSı VANCE’TAN TEPKI: "TRUMP, İSRAIL’IN DÜNYADAKI TEK GÜÇLÜ MÜTTEFIKI"   13:01   ÖZGÜR ÖZEL, HALKLA DOĞRUDAN TEMAS KURACAK: ESNAF, PAZAR ZIYARETLERINE AĞıRLıK VERECEK   11:13   CHP GENEL BAŞKANı KıLıÇDAROĞLU’NDAN CHP’LI MILLETVEKILLERINE MEKTUP: YOLUMUZ AÇıK OLSUN   10:45   ÖZGÜR ÖZEL: "MILLETE SORACAĞıM, ONLAR BANA BIR YOL GÖSTERECEKLER"   10:16   MERSINLI ÜRETICILER COĞRAFI IŞARETLERIN GÜCÜNÜ KONUŞTU   14:52   ASU KAYA: KURULTAY DELEGELERININ TERCIHLERINI, UCUZ DARBE GIRIŞIMLERIYLE TASFIYE EDEMEZSINIZ   14:50   ZEYDAN KARALAR’DAN ANıL TANBUROĞLU’NUN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   14:49   İBB KÜLTÜR A.Ş. GENEL MÜDÜR YARDıMCıSı ERHAN KARAAL KAÇıRıLDı   14:47   İBB DAVASı’NDA 53’ÜNCÜ GÜN... EKREM İMAMOĞLU: “BU ÜLKEDE NAMUSLU INSANLAR, NAMUSSUZLAR KADAR DEĞIL; ONLARDAN BIN KAT DAHA CESUR OLMAK ZORUNDADıR”   13:20   CHP MUĞLA İL KADıN KOLLARı BAŞKANı GENÇOĞLU’NDAN ASU KAYA’NıN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   13:20   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı... OYA TEKIN: “EĞER SUÇ IŞLEDIĞIMI GÖSTEREN DELIL VARSA SONUCUNA HAZıRıM”   13:18   CHP’LI SEVDA ERDAN KıLıÇ: “ÖĞRETMENI GÖRMEZDEN GELEN BIR SISTEMLE GELECEK INŞA EDILEMEZ”   13:17   ÖZGÜR ÖZEL TBMM’DE MYK’SıNı TOPLADı   11:45   İBB DAVASı’NDA 53’ÜNCÜ GÜN BAŞLADı   11:44   ÖZGÜR ÖZEL: YENI BIR PARTIYI HAZıR TUTMAYıP MILLETIN UMUTLARıNı KıRAMAM   11:43   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "YENI PARTI" IDDIALARıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "SON GÜN OLARAK SÖYLEMEYEYIM AMA 20 TEMMUZ TARIHI VAR"  
 
     
   

NACİ CİNİSLİ: “AK PARTİ YÖNETİMLERİNİN AMACINI ARTIK DOLAYLI VERGİLER ÜZERİNDEN DEVLETİ FİNANS ETMEK OLARAK GÖRÜYORUZ”


İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda; “Son üç yılda 2`nci yapılandırma, hatta 3`üncü yapılandırma. Bu yasama döneminde de bir hayli yapılandırmalar yaptık. Bu yapılandırma da bu kötü ekonomi ve yüksek enflasyondan bunalan vatandaşımızın borcunu ödeyememesinden dolayı son çare olarak bizim artık başvurmak zorunda kaldığımız bu tip çareler, son çare olarak başvurduğumuz adımlar. AK Parti yönetimlerinin amacını artık dolaylı vergiler üzerinden devleti finans etmek olarak görüyoruz. Özellikle bu itibar için yapılan masraflar artık haddi aşmış durumda” dedi.

 

Tarih : 31 Ocak 2023 Salı 17:46   Okunma : 569

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda; “Son üç yılda 2`nci yapılandırma, hatta 3`üncü yapılandırma. Bu yasama döneminde de bir hayli yapılandırmalar yaptık. Bu yapılandırma da bu kötü ekonomi ve yüksek enflasyondan bunalan vatandaşımızın borcunu ödeyememesinden dolayı son çare olarak bizim artık başvurmak zorunda kaldığımız bu tip çareler, son çare olarak başvurduğumuz adımlar. AK Parti yönetimlerinin amacını artık dolaylı vergiler üzerinden devleti finans etmek olarak görüyoruz. Özellikle bu itibar için yapılan masraflar artık haddi aşmış durumda” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda, AKP`nin Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerindeki görüşmeler sürüyor. Teklifin tümü üzerine söz alan İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, şunları söyledi:

“AK PARTİ YÖNETİMLERİNİN AMACINI ARTIK DOLAYLI VERGİLER ÜZERİNDEN DEVLETİ FİNANS ETMEK OLARAK GÖRÜYORUZ”

“Son üç yılda 2`nci yapılandırma, hatta 3`üncü yapılandırma. Bu yasama döneminde de bir hayli yapılandırmalar yaptık. Bu yapılandırma da bu kötü ekonomi ve yüksek enflasyondan bunalan vatandaşımızın borcunu ödeyememesinden dolayı son çare olarak bizim artık başvurmak zorunda kaldığımız bu tip çareler, son çare olarak başvurduğumuz adımlar. Ak Parti yönetimlerinin amacını artık dolaylı vergiler üzerinden devleti finans etmek olarak görüyoruz. Özellikle bu itibar için yapılan masraflar artık haddi aşmış durumda.

Devletin 2 temeli var; birisi vergi, devletin fonlanması için tabii, bir de ordusu. Bu 2 temele biz zarar verdiğimiz zaman devletimizi de layığıyla yürütemeyiz. Her zaman şefkatli bir devletimizin olması lazım tabii ama bir yerde de bu vergi ödemelerinde de insanımızın kendi içinde yaşadığı bu çatının onarılması için, harcamaları için vergi vermesi gerektiğinin de bilincinde olması lazım. Ama bu vergilerin de insani boyutlarda da olması lazım, çok yüksek bazı vergi kalemlerini de görüyoruz. Ayrıca da son derece adaletsiz bir vergi toplama sistemimiz var, özellikle bu dolaylı vergilerle zengin de fakir de aynı oranlarda vergiler ödüyorlar. Artık yüzde 70`lere varan dolaylı vergilerle devletimizin fonlanması yakışık alır bir durum değil.

“YAPILANDIRMALARA İHTİYAÇ DUYULMAYACAK BİR EKONOMİ YÖNETİMİNE ÜLKEMİZİN İHTİYACI VAR”

Ekonomide daha yeni bütçeyi yaptık, 650 milyar lira bütçe açığı, 566 milyar lira bir faiz ödemesini daha yeni geçirdik. Ve doğrular da söylenmiyor. İhracata dayalı büyümeden bahsediyoruz. Hangi ihracata dayalı? Tamam, ihracatımız var ama ithalatı kimse görmüyor. 2022 döneminde bizim dış ticaret açığımız 1 trilyon 300 milyar dolar. Bu büyüme ihracatta nasıl olabilir ki? 1 trilyon 300 milyar dolarlık bir dış ticaret açığının olduğu bir ülkede büyümenin ihracatta olduğunu söylemek akla zarar, birbirimizi kandırıyor oluyoruz, bundan da uzaklaşmamız gerektiğini düşünüyorum.

Bu yapılandırmanın karşısında değiliz fakat prensip olarak yapılandırmalara ihtiyaç duyulmayacak bir ekonomi yönetimine ülkemizin ihtiyacı var. İnsanımızın vergisini ödeyememenin, primini ödeyememenin mahcubiyetini yaşamaması gerekiyor.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA