19 Ocak 2026 Pazartesi

10:55   MERSIN’DE ZABıTA’DAN SAĞLıK OPERASYONU: 300 KILO SUCUK VE ÇIĞKÖFTEYE EL KONULDU!   22:04   TARSUS, YEREL YÖNETIMLERIN ZIRVE BULUŞMASıNA EV SAHIPLIĞI YAPTı   18:59   “MERSIN’IN CARETTALARı TARIHI ZAFERLE PARLADı: BAŞKAN SEÇER TRIBÜNDE, MSK PARKEDE ŞOV YAPTı”   18:50   “TALAT DINÇER’DEN ÇARPıCı ÇıKıŞ: MADEN KEŞIFLERI GERÇEKTEN YENI MI, YOKSA YASAYLA Mı GÜNDEME GELDI?”   15:58   ULUSLARARASı ALıCıLAR MERSIN’DE BULUŞTU: 10 MILYON ÜRÜN SATıŞı GERÇEKLEŞTI   13:55   “ADA’DAN ÇARPıCı UYARı: TUTUKLU AILELERINE SAHTE OPERASYON MESAJLARıYLA DOLANDıRıCıLıK TUZAĞı”   10:44   SURIYE ORDUSU RAKKA’DA KRITIK PETROL VE GAZ SAHALARıNı ELE GEÇIRDI: FıRAT BARAJı KONTROL ALTıNDA!   10:40   “TARıM ALARM VERIYOR: GIRDI FIYATLARı ÇIFTÇIYI İCRAYA, TÜKETICIYI RAF KRIZINE SÜRÜKLÜYOR”   10:25   “CUMHURBAŞKANLıĞı BÜTÇESI AŞıLDı: 2026’DA %35 ARTıŞLA REKOR ÖDENEK!”   10:04   “SÜPER AMATÖR’DE NEFES KESEN DERBI: AKDENIZ VE YENIŞEHIR 2-2’DE BULUŞTU”   20:55   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN HATAY’DA SERT ÇıKıŞ: ‘YALANıN VE ALGıNıN KARŞıSıNDA DIMDIK DURUYORUZ’”   20:34   “CHP’LI BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANLARı: HALKıN İRADESINE MÜDAHALEYE SON VERILMELI”   13:20   AKDENIZ’DE PARKLAR YENILENIYOR   11:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN JAPONYA’DA AFET ZIRVESI: YENILIKÇI YENIDEN PLANLAMA MASADA   16:52   “LGBTİ ’LARı HEDEF GÖSTEREN “GÖKKUŞAĞı FAŞIZMI” BELGESELI... İHD: NEFRET SÖYLEMI ’BELGESEL’ KıLıFıYLA MEŞRULAŞTıRıLAMAZ   16:49   CHP’NIN "EMEKLILERIN ONURLU YAŞAM HAKKı BULUŞMASı"... SSK EMEKLISI HASAN ŞENSES: 35 YıLLıK ÇALıŞMANıN SONUCUNDA EMEKLI OLDUM AMA SEFALET VE ÇARESIZLIK DOLU BIR YAŞAM BIZI BEKLIYOR   16:47   CHP’NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN HATAY’DA... NERMIN YıLDıRıM KARA: "SAYıN BAŞKAN’ıMıZ İMAMOĞLU ZINDANDAN ÇıKANA KADAR BU MÜCADELEYI DEVAM ETTIRECEĞIZ"   16:45   EMEKLILER YAĞMUR ALTıNDA ÜCRETSIZ ÇORBA KUYRUĞUNDA: "EMEKLI DIYE BIR ŞEY KALMADı KI. HERKES BITTI. EMEKLIYIM DEYIP DE GEÇINEBILEN VARSA GELSIN BIR DE BENIMLE KONUŞSUN"   14:56   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN TEMIZLIK HAREKETI: “KENDINI DE KENTINI DE KORU”    14:47   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER; “ULU ÖNDERIMIZ ATATÜRK’Ü KARNELERDEN SILEMEZSINIZ”  
 
     
   

İRLANDA`NIN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ MCGUINNESS: “ÖZGÜR GAZETECİLİĞİN DEMOKRASİ İÇİN ÖNEMİNİ NE KADAR VURGULASAK AZ"


İrlanda`nın Ankara Büyükelçisi Sonya McGuinness, Gazeteciler Cemiyeti Basın Evi`nde; “Özgür gazeteciliğin demokrasi için önemini ne kadar vurgulasak az. Yaptığınız iş, hükümetlerin daha şeffaf olmasını, dolayısıyla hükümetlerin daha iyi çalışmasını sağlıyor. Yozlaşmanın azalmasını ve ülkenin genel olarak daha güvenli bir yer olmasını sağlıyor, yaptığınız iş” dedi.

 

Tarih : 31 Ocak 2023 Salı 19:32   Okunma : 683

İrlanda`nın Ankara Büyükelçisi Sonya McGuinness, Gazeteciler Cemiyeti Basın Evi`nde; “Özgür gazeteciliğin demokrasi için önemini ne kadar vurgulasak az. Yaptığınız iş, hükümetlerin daha şeffaf olmasını, dolayısıyla hükümetlerin daha iyi çalışmasını sağlıyor. Yozlaşmanın azalmasını ve ülkenin genel olarak daha güvenli bir yer olmasını sağlıyor, yaptığınız iş” dedi.

Gazeteciler Cemiyeti`nin İrlanda Büyükelçiliği`nin finansal desteğiyle yürüttüğü “Genç Gazeteciler Haber Merkezi Projesi” başladı. Beş genç gazeteciye deneyimli gazetecilerin rehberlik edeceği proje kapsamında bugün, Gazeteciler Cemiyeti Basın Evi`nde bir etkinlik düzenlendi.

İrlanda`nın Ankara Büyükelçisi Sonya McGuinness`in de katıldığı etkinlikte, 9. Köy`ün önceki dönem muhabirleri ve projeye yeni katılanlar bir araya geldi. Etkinliğe katılmaktan onur duyduğunu belirten McGuinness, şunları söyledi:

“TÜRKİYE`DE, BAĞIMSIZ MEDYADA ÇALIŞMAK ÇOK ZOR İŞ”

“Gazeteciler Cemiyeti`ne destek olmak, sizlere destek olmak bizler için çok büyük bir onur. Çünkü yaptığınız iş her zaman büyük önem taşıyan bir iş. Türkiye`de bağımsız medyada çalışmak çok zor iş. Cumhuriyetinizin yüzüncü yılı, aynı zamanda İrlanda`nın da yüzüncü yılını ifade ediyor. Özgür gazeteciliğin, bir cumhuriyetin işlevsel demokrasisi için önemini, çatışmaları engellemek için önemini ne kadar vurgulasak az. Yaptığınız iş hükümetlerin daha şeffaf olmasını sağlıyor. Dolayısıyla hükümetlerin daha iyi çalışmasını sağlıyor. Yozlaşmanın azalmasına ve ülkenin genel olarak daha güvenli bir yer olmasını sağlıyor, yaptığınız iş. İrlanda ve Türkiye basın endeksinde farklı yerlerde olsa da benzer sorunları iki ülke de yaşıyor. Öldürülen gazeteciler, her Uğur Mumcu Caddesi`nden geçtiğimde aklıma bunlar geliyor.

Siz genç gazeteciler, bizlere yön göstereceksiniz. Kamu idaresinde çalışan insanlar olarak ne yapmamız gerektiğine dair sizler bizi yönlendireceksiniz. İrlanda ifade özgürlüğüne gönülden bağlı bir ülkedir. Hem geleneksel medya anlamında hem de yeni medya anlamında. İnsan hakları bağlamından uzaklaştıkça terörle mücadele aslında insan haklarını sınırlayan ve ihlal eden bir hâle dönüşebiliyor. İnsan hakları ve terörle mücadele çatışan kavramlar olmamalı. Terörle mücadele anlayışımızın merkezinde temel insan haklarını, ifade özgürlüğünü korumak yatıyor. Yaptığınız bu kritik iş konusunda size başarılar diliyorum.”

Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Yusuf Kanlı ise şunları söyledi:

“İrlanda Büyükelçiliği destekleriyle şimdiye kadar çok önemli çalışmalara temel attık. Mesela online eğitim modüllerimiz var. Sayısı otuz altıya çıktı şimdi ve yaptığımız çalışmalarda da sıkça kullandığımız bir eğitim platformu oldu. Son iki yıldır sadece konferanslar veya raporlar değil, aynı zamanda eğitim vermemiz gerektiği üzerinde de duruyoruz çünkü Türkiye eninde sonunda normalleşecektir. Bu çerçevede bu yıl 40 genç arkadaşımızın burada aktif gazetecilik stajı yapmalarını ve bilgilerini pratikte uygulamalarını sağlayacağız. Bu arkadaşlarımızın 10 tanesinin eğitimine İrlanda sponsor olmaktadır, teşekkür ediyorum. Bu arkadaşlarımız deniz feneri görevi görerek bu deneyimlerini diğer genç arkadaşlarıyla da paylaşacaktır.”

ÖZLEM AKARSU ÇELİK: AB İNSAN HAKLARI SÖZLEŞMESİ`NİN MADDELERİ BİZ GAZETECİLER İÇİN DE TEMEL İLKELERDİR

Projenin editörlerinden gazeteci Özlem Akarsu Çelik, şöyle konuştu:

“Gazeteciler Cemiyeti`ne bu olağanüstü iş için teşekkür ediyorum. Sayın Büyükelçi`ye de güçlü konuşması için teşekkür ediyorum. Genç arkadaşlara şunu söyleyeceğim; keşke sizin yaşındayken biz de bu imkanlara sahip olsaydık. Türkiye ve medya zor günlerden geçiyor ama bu alternatif işlerden sonra Türkiye normalleştiğinde ‘İyi ki zamanımı boşa geçirmemişim` diyeceksiniz. AB İnsan Hakları Sözleşmesi`nin maddeleri biz gazeteciler için de temel ilkelerdir. Düşündüğünüzde zaten habercilikte mesleğin temel etiği olan bu maddeler sizin de yol ilkeleriniz olacak. Gazeteciler Cemiyeti gibi bir örgütün şu avantajı var. Geleneksel medyayı bilen insanlarla yeni medya için çalışabiliyorsunuz. Her ikisinin de dezavantajı var. Doğru zamanda doğru yerde doğru mecrayla ne yapabiliriz bunun peşindeyiz. Gazetecilik her zaman doğru bilgiyi kamuoyu ile paylaşmanın bir yolunu bulur. Yeni iletişim teknolojilerinin sosyal medyanın gücünü bugün İran ve Afganistan`da kadın mücadelesinin sesini nasıl duyurduğuna bakarak görmek mümkün. Bu eskiden mümkün değildi. Dayanışma çok güzel bir duygu. Burada da onun bir örneğini yaşıyoruz.”

Projenin editörlerinden gazeteci Volkan Nakiboğlu ise, “Böyle bir projenin olmasını düşünüyordum fakat ‘İçinde olabilir miyim` diye düşünüyordum. Medyada büyük bir eksiklik vardı. Bu projenin desteği için teşekkür ediyorum” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA