3 Eylül 2026 Perşembe

10:31   TÜİK SON DAKIKA DUYURDU: AĞUSTOS AYı ENFLASYON RAKAMLARı BELLI OLDU! İŞTE YENI ORANLAR   10:24   MERSIN’DE DIJITAL LIDERLIK RÜZGARı: BÜYÜKŞEHIR’DEN İŞ DÜNYASıNA DEV ADıM   09:52   ENAG AĞUSTOS AYı ENFLASYON RAKAMLARıNı AÇıKLADı: YıLLıK ARTıŞ YÜZDE 50 SıNıRıNDA!   08:58   İBB VE ÜSKÜDAR BELEDIYESI’NE EŞ ZAMANLı OPERASYON: ÇOK SAYıDA GÖZALTı VAR!   05:35   KEMAL KıLıÇDAROĞLU, İZMIR’DE YÜRÜYÜŞE KATıLDı   03:30    GÜÇLÜ BASıN VURGUSU: YENI PARTI’DEN TGS VE TGC’YE KRITIK ZIYARET!   02:22   DILEK KAYA İMAMOĞLU’NDAN 18. AY MESAJı: ’SILIVRI’DEN YÜKSELEN SES HEPIMIZIN VICDANıNA HAYKıRıYOR’   22:33   MERSIN’DE NEFRET SÖYLEMINE KARŞı SERT TEPKI: ’HALKı KIN VE DÜŞMANLıĞA TAHRIK AÇıKÇA SUÇTUR’   21:10   MERSINLILERIN UĞRAK NOKTASıYDı: TOROSLAR’DAKI O DEV PIKNIK ALANı BAŞTAN AŞAĞı YENILENIYOR!   20:33   MERSIN’DE GÜNLÜK 1.403 TL ÖDEMELI VE İŞ GARANTILI DEV FıRSAT: 35 KIŞI ALıNACAK!   20:15   VAHAP SEÇER BAŞKENTE DAMGA VURDU: ULAŞıMDA ’NESILLER ARASı ADALET’ DÖNEMI   20:10   60 YıLLıK DEVDEN DEV YATıRıM: YENI İNCI’DEN 2026’DA 150 MILYON TL’LIK HAMLE!   19:56   ZELIHA SUNAL’DAN GELECEĞI DEĞIŞTIRECEK İKI YENI KITAP: ATıK DEĞIL, DÖNÜŞÜM VAR!   19:50   ’MERSIN TRAFIĞI FELÇ: SORUMLULAR MAZERET ÜRETIYOR, ZAMANı VE EKONOMIYI KAYBEDIYORUZ!’   19:40   DYP MERSIN İL BAŞKANı NESRIN VURAL: NARENCIYE DALıNDA DEĞIL, ÜRETICININ YÜZÜNDE GÜLSÜN   19:30   MERSIN’DE KADıNLAR KENDI İŞININ PATRONU OLDU: EVDE OTURAN KADıNLAR ŞIMDI SIPARIŞ YETIŞTIREMIYOR!   19:29   GıDA AMBALAJıNDA DEVRIM NITELIĞINDE ADıM: MUTFAKLARDAKI O ALıŞKANLıK TAMAMEN DEĞIŞIYOR!   19:02   TUFANBEYLI’NIN ’BEYAZ ALTıNı’ SOSYAL MEDYADAN TÜKETICIYE ULAŞıYOR: TARıMDA YEREL ÜRETIM VE DIJITAL SATıŞ DEVRIMI!   18:59   LÜKSÜN YENI KODLARı YAZıLıYOR: SERTIFIKALı İKINCI EL, YAPAY ZEKÂ VE İNSAN TEMASıYLA DÖNÜŞEN 100 MILYAR DOLARLıK GELECEK   18:50   DELILLER SUYA SONRADAN Mı BıRAKıLDı? GÜLISTAN DOKU DOSYASıNDA DALGıÇ POLIS TUTUKLANDı!  
 
     
   

MERSİN BAROSU, 6 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA İSTİSMAR DAVASINA KATILDI


İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin 6 yaşında zorla evlendirilmesi ve sistematik cinsel istismara maruz bırakılmasına yönelik davanın ilk duruşması, İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Duruşmaya katılan Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi mahkemeye sunduğu beyanında, “Çocuk gelin diye bir kavram yoktur. Bu hiçbir kanuna, vicdana ve ahlaka sığmaz. Sanıkların en üst hadden cezalandırılmasını talep ediyoruz.” ifadesine yer verdi.

 

Tarih : 31 Ocak 2023 Salı 23:25   Okunma : 766

İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin 6 yaşında zorla evlendirilmesi ve sistematik cinsel istismara maruz bırakılmasına yönelik davanın ilk duruşması, İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Duruşmaya katılan Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi mahkemeye sunduğu beyanında, “Çocuk gelin diye bir kavram yoktur. Bu hiçbir kanuna, vicdana ve ahlaka sığmaz. Sanıkların en üst hadden cezalandırılmasını talep ediyoruz.” ifadesine yer verdi.

Kamuoyunda büyük tepki çeken 6 yaşından beri pek çok hak ihlali ve zincirleme şekilde nitelikli cinsel istismara maruz bırakılan H. K. G'nin 30.01.2023 tarihinde yapılan ilk duruşmasına katılan Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Av. Özden Demir, müdahillik talebi ve sanıkların en üst hadden cezalandırılması gerektiği yönünde sunduğu beyanında şu ifadelere yer verdi: “Çocuk gelin diye bir kavram yoktur. Bu hiçbir kanuna, vicdana ve ahlaka sığmaz. Çocuk, çocuktur. Bu zihniyetin esasen topluma karşı işlenen bu suçun ve suçların önüne geçebilmek, çocukları, kadınları ve haklarını korumak adına bu yargılamanın adil şekilde yürütülmesi son derece önem arz etmektedir. Katılma talebimizi yazılı olarak sunduk. Kabulünü talep ediyoruz ve şikâyetimiz devam etmektedir. Sanıkların en üst hadden cezalandırılmasını talep ediyoruz.”

Mahkeme heyeti tarafından açıklanan ara kararla, dava kapalı olarak devam etti. Baroların müdahillik talepleri kabul edilmedi.Mahkeme heyeti,sanıklar Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli’nin tutukluluk hallerinin sürmesine karar verdi. Bir sonraki duruşma 27 Şubat’ta yapılacak.

Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi açıklamasında, çocukların üstün yararı gereği, onların sesleri olmaya ve bu davanın takipçisi olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA