3 Eylül 2026 Perşembe

10:31   TÜİK SON DAKIKA DUYURDU: AĞUSTOS AYı ENFLASYON RAKAMLARı BELLI OLDU! İŞTE YENI ORANLAR   10:24   MERSIN’DE DIJITAL LIDERLIK RÜZGARı: BÜYÜKŞEHIR’DEN İŞ DÜNYASıNA DEV ADıM   09:52   ENAG AĞUSTOS AYı ENFLASYON RAKAMLARıNı AÇıKLADı: YıLLıK ARTıŞ YÜZDE 50 SıNıRıNDA!   08:58   İBB VE ÜSKÜDAR BELEDIYESI’NE EŞ ZAMANLı OPERASYON: ÇOK SAYıDA GÖZALTı VAR!   05:35   KEMAL KıLıÇDAROĞLU, İZMIR’DE YÜRÜYÜŞE KATıLDı   03:30    GÜÇLÜ BASıN VURGUSU: YENI PARTI’DEN TGS VE TGC’YE KRITIK ZIYARET!   02:22   DILEK KAYA İMAMOĞLU’NDAN 18. AY MESAJı: ’SILIVRI’DEN YÜKSELEN SES HEPIMIZIN VICDANıNA HAYKıRıYOR’   22:33   MERSIN’DE NEFRET SÖYLEMINE KARŞı SERT TEPKI: ’HALKı KIN VE DÜŞMANLıĞA TAHRIK AÇıKÇA SUÇTUR’   21:10   MERSINLILERIN UĞRAK NOKTASıYDı: TOROSLAR’DAKI O DEV PIKNIK ALANı BAŞTAN AŞAĞı YENILENIYOR!   20:33   MERSIN’DE GÜNLÜK 1.403 TL ÖDEMELI VE İŞ GARANTILI DEV FıRSAT: 35 KIŞI ALıNACAK!   20:15   VAHAP SEÇER BAŞKENTE DAMGA VURDU: ULAŞıMDA ’NESILLER ARASı ADALET’ DÖNEMI   20:10   60 YıLLıK DEVDEN DEV YATıRıM: YENI İNCI’DEN 2026’DA 150 MILYON TL’LIK HAMLE!   19:56   ZELIHA SUNAL’DAN GELECEĞI DEĞIŞTIRECEK İKI YENI KITAP: ATıK DEĞIL, DÖNÜŞÜM VAR!   19:50   ’MERSIN TRAFIĞI FELÇ: SORUMLULAR MAZERET ÜRETIYOR, ZAMANı VE EKONOMIYI KAYBEDIYORUZ!’   19:40   DYP MERSIN İL BAŞKANı NESRIN VURAL: NARENCIYE DALıNDA DEĞIL, ÜRETICININ YÜZÜNDE GÜLSÜN   19:30   MERSIN’DE KADıNLAR KENDI İŞININ PATRONU OLDU: EVDE OTURAN KADıNLAR ŞIMDI SIPARIŞ YETIŞTIREMIYOR!   19:29   GıDA AMBALAJıNDA DEVRIM NITELIĞINDE ADıM: MUTFAKLARDAKI O ALıŞKANLıK TAMAMEN DEĞIŞIYOR!   19:02   TUFANBEYLI’NIN ’BEYAZ ALTıNı’ SOSYAL MEDYADAN TÜKETICIYE ULAŞıYOR: TARıMDA YEREL ÜRETIM VE DIJITAL SATıŞ DEVRIMI!   18:59   LÜKSÜN YENI KODLARı YAZıLıYOR: SERTIFIKALı İKINCI EL, YAPAY ZEKÂ VE İNSAN TEMASıYLA DÖNÜŞEN 100 MILYAR DOLARLıK GELECEK   18:50   DELILLER SUYA SONRADAN Mı BıRAKıLDı? GÜLISTAN DOKU DOSYASıNDA DALGıÇ POLIS TUTUKLANDı!  
 
     
   

NİĞDE`DE GÜNEŞ PANELİ İLE ELEKTRİK ÜRETEN ERGUN DANE: “BENDEN BEDELSİZ ENERJİ İSTİYOR, ÇEKTİĞİM KREDİLERİ DE ALMASINLAR O ZAMAN”


Niğde`de güneş enerjisi santrali için 12 milyon TL`lik yatırım yapan Ergun Dane, üretilen elektriğin bir kısmının oluşturulan havuza ücretsiz olarak verilmesini öngören düzenlemeyi eleştirdi. Dane, ““Mağdur olduk, paramıza çöktüler bir yandan. 6 milyonunu kendimiz kullandık 6 milyonuna da kredi çektik şimdi 150, 150 (bin) her ay Ziraat Bankası`na kredi ödüyoruz. Buradan da bir lira gelir yok. Köyde kendi evimize bile veremiyoruz, böyle bir yasaları var, buranın dışında kullanamam bunu... Dünyada enerji krizi var diyor, hazır enerjiyi bedelsiz istiyor, böyle bir şey olur mu? Benden bedelsiz enerji istiyor çektiğim kredileri de almasınlar o zaman. Hayvancılığı destekleyecek diyorlar ben bunların kredisine her ay hayvan satıyorum” diye konuştu.

 

Tarih : 1 Şubat 2023 Çarşamba 17:40   Okunma : 544

Niğde`de güneş enerjisi santrali için 12 milyon TL`lik yatırım yapan Ergun Dane, üretilen elektriğin bir kısmının oluşturulan havuza ücretsiz olarak verilmesini öngören düzenlemeyi eleştirdi. Dane, ““Mağdur olduk, paramıza çöktüler bir yandan. 6 milyonunu kendimiz kullandık 6 milyonuna da kredi çektik şimdi 150, 150 (bin) her ay Ziraat Bankası`na kredi ödüyoruz. Buradan da bir lira gelir yok. Köyde kendi evimize bile veremiyoruz, böyle bir yasaları var, buranın dışında kullanamam bunu... Dünyada enerji krizi var diyor, hazır enerjiyi bedelsiz istiyor, böyle bir şey olur mu? Benden bedelsiz enerji istiyor çektiğim kredileri de almasınlar o zaman. Hayvancılığı destekleyecek diyorlar ben bunların kredisine her ay hayvan satıyorum” diye konuştu.

Niğde`de güneş enerjisi paneliyle elektrik üretim sistemi kuran yatırımcılara yönelik uygulamaya konulan son düzenleme ile ilgili yatırımcılar yaşadıkları sıkıntıyı CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer`e anlattı. Toplamda 12 milyon TL yatırım yaptığını belirten iş insanı Ergun Dane, yaşadıkları sıkıntıyı şöyle anlattı:

“BENDEN BEDELSİZ ENERJİ İSTİYOR, ÇEKTİĞİM KREDİLERİ DE ALMASINLAR O ZAMAN”

“Mağdur olduk, paramıza çöktüler bir yandan. 6 milyonunu kendimiz kullandık 6 milyonuna da kredi çektik şimdi 150, 150 (bin) her ay Ziraat Bankası`na kredi ödüyoruz. Buradan da bir lira gelir yok. Köyde kendi evimize bile veremiyoruz, böyle bir yasaları var, buranın dışında kullanamam bunu. Arazimizde, öbür sulama kuyularımızda kullandırmıyor. İşe başlarken tükettiğini tüketeceksin, kalanın tamamını 10 yıl sözleşmeli devlet olarak alacağız dedi. Şimdi bedelsiz diyorlar. Bir de geriye dönük yasa, 2019`dan bugüne kurulanların tamamı. Dava açtık, sonuç bekliyoruz ama hiç çıkacak gibi değil. Dünyada enerji krizi var diyor, hazır enerjiyi bedelsiz istiyor, böyle bir şey olur mu? Benden bedelsiz enerji istiyor, çektiğim kredileri de almasınlar o zaman. Hayvancılığı destekleyecek diyorlar ben bunların kredisine her ay hayvan satıyorum.”

“YATIRIM YAPMIŞ İNSANLARI MAĞDUR EDECEK DÜZENLEMELERİN UYGULAMAYA KONULMASI YATIRIMCIYI YATIRIMDAN SOĞUTUYOR”

Gürer de konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Yatırımcıların güneş enerjisiyle elektrik üretimini özendirecek uygulamaların hayata geçirilmesi beklenirken, yatırım yapmış insanları mağdur edecek düzenlemelerin uygulamaya konulması yatırımcıyı yatırımdan soğutuyor. Üreticiden ücretsiz alınan enerji sisteme dahil edildikten sonra bu işten kim gelir sağlıyor. Ücretsiz olarak mı alınan enerji sistemde değer buluyor yoksa yatırımcı üretici enerji sistemde dağıtıcı firmalara artı gelir olarak mı veriliyor? Bu yatırımcı fazla üretimi sisteme bedelsiz verdiğinde bedelsiz mi dağıtım yapılıyor yoksa dağıtıcı enerji firmalarına kazanç mı oluyor?”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA