24 Nisan 2024 Çarşamba

13:49   BAŞKAN YILDIZ, 23 NİSAN’DA KOLTUĞUNU MİNİK EYLÜL’E BIRAKTI   13:37   MERSİN`DE COŞKULU 23 NİSAN KUTLAMASI   12:06   ANITKABİR`DE 23 NİSAN COŞKUSU... BİNLERCE ÇOCUK ATA’SINA KOŞTU   11:56   MECLİS BAŞKANI KURTULMUŞ, MAKAMINI 6. SINIF ÖĞRENCİSİ ARSLAN`A DEVRETTİ: “ÇOCUKLARIN MUTLU VE HUZURLU BİR TÜRKİYE`DE YAŞAMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIM”   11:48   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ, BİRİNCİ MECLİS`TE KONUŞTU: "MECLİS MİLLİ İRADENİN VE MİLLİ MÜCADELENİN MERKEZİDİR"   11:42   TAKSİM`DE 23 NİSAN TÖRENİ   11:27   OKUMA YAZMA BİLMEYEN 5 YAŞINDAKİ MUHAMMED MİRAÇ ARAS İSTİKLAL MARŞI`NI EZBERE OKUDU   11:12   MANSUR YAVAŞ, 23 NİSAN DOLAYISIYLA KOLTUĞUNU MUHAMMED UĞUR`A BIRAKTI   09:57   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN ‘KIR ÇİÇEKLERİ`NDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONASI`NDA BAŞARILI SONUÇ    09:40   TBMM`DE ATATÜRK ANITI`NDA TÖREN DÜZENLENDİ   09:39   MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN 81 İLDEN GELEN ÇOCUKLARLA ANITKABİR`İ ZİYARET ETTİ   17:15   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ 23 NİSAN GELENEĞİNİ BOZMADI, KOLTUĞUNU MİNİK ÖĞRENCİYE DEVRETTİ   17:12   TARSUS BELEDİYE BAŞKANI ALİ BOLTAÇ’TAN 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI   17:10   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDE “23 NİSAN” ETKİNLİĞİ   17:09   TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİCE MAHALLESİ’NDE YOL BAKIM ÇALIŞMASI YAPILDI   17:06   YENİŞEHİR BELEDİYESİ 5 ÜLKEDEN ÇOCUKLARINI MERSİN’DE BULUŞTURDU   16:54   ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ VE MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANLARINDAN BELEDIYELERE ÇAĞRI   15:20   CHP`Lİ ÖZTÜRKMEN`DEN TUNÇ VE YILMAZ`A SORU ÖNERGESİ: “KAMUDA MÜLAKATLAR NE ZAMAN KALDIRILACAK?”   13:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI   12:27   GAZİ ÖZDEMİR: “ÇOCUK HAKLARININ GÜVENCE ALTINA ALINDIĞI BİR DÜNYA DİLİYORUM”  
 
     
   

HDP, "NEPOTİZMLE BİRLİKTE ORTAYA ÇIKAN KADROLAŞMA AĞININ YARATTIĞI TAHRİBATIN" ARAŞTIRILMASINI ÖNERDİ, AKP VE MHP`Lİ VEKİLLERİN OYLARIYLA REDDEDİLDİ


HDP`nin “Nepotizm (akraba ve yakın arkadaşları kayırma) sonucu ortaya çıkan kadrolaşma ağının yarattığı tahribatın önüne geçilmesi” amacıyla verdiği araştırma önergesinin bugün TBMM Genel Kurulu`nda görüşülmesine ilişkin grup önerisi, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, "Tanıdığın yoksa sürünüyorsun, perişan oluyorsun, yurtdışına gitmek için çare arıyorsun" derken; CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, "Eğer hayvanat bahçesi müdürünü, TÜBİTAK`a daire başkanı yaparsanız, cayır cayır yanan ormanı söndürmek için Cumhurbaşkanı`ndan onay beklerseniz, devlet kurumları yozlaşır, erir" diye konuştu.

 

Tarih : 1 Şubat 2023 Çarşamba 17:09   Okunma : 500

HDP`nin “Nepotizm (akraba ve yakın arkadaşları kayırma) sonucu ortaya çıkan kadrolaşma ağının yarattığı tahribatın önüne geçilmesi” amacıyla verdiği araştırma önergesinin bugün TBMM Genel Kurulu`nda görüşülmesine ilişkin grup önerisi, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, "Tanıdığın yoksa sürünüyorsun, perişan oluyorsun, yurtdışına gitmek için çare arıyorsun" derken; CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, "Eğer hayvanat bahçesi müdürünü, TÜBİTAK`a daire başkanı yaparsanız, cayır cayır yanan ormanı söndürmek için Cumhurbaşkanı`ndan onay beklerseniz, devlet kurumları yozlaşır, erir" diye konuştu.

HDP, TBMM Genel Kurulu`nda "Nepotizm (akraba ve yakın arkadaşları kayırma) sonucu ortaya çıkan kadrolaşma ağının yarattığı tahribatın önüne geçilmesi” amacıyla verdiği Meclis araştırma önergesinin gündemin önüne çekilerek bugün görüşülmesine ilişkin grup önerisi verdi.  

“KAYIRMACILIK, AKRABAYA, YANDAŞA, PARTİLİYE, HEMŞERİYE DAYI OLMAKTIR”

Önerinin gerekçesini açıklayan HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, “Nepotizm… Bizi dinleyenler diyecek ki bu kavram nedir, HDP bunu niye getirdi? Nepotizm, anlamı aslında günlük yaşamda her gün karşılaştığımız bir problem. Kayırmacılık, akrabaya, yandaşa, partiliye, hemşeriye dayı olmaktır. Türk Dil Kurumu bile bunu böyle tanımlamaktadır. Hani bir yere girmek, başvurmak için dayın var mı, yok mu? Bugüne kadar bu şekilde gelmiştir” dedi.

“TANIDIĞIN YOKSA SÜRÜNÜYORSUN, PERİŞAN OLUYORSUN”

İpekyüz, “Bürokraside iş bitirmek için bile neredeyse bir yandaş, akraba, dayı bulmak zorundasınız. Rutin işlerinizi bitirmek için. Hani adalet hani hakkaniyet, yok. Liyakat mı var, yok. Nedir, akraba olacaksın, eş, dost olacaksınız, partili olacaksın, mezhebime uygun olacaksın. Hatta bölgemden olacaksın. Buna yönelik atamalar, torpiller, makam, mevki sahipleri tarafından uygulanmakta. Tanıdığın yoksa sürünüyorsun, perişan oluyorsun, yurtdışına gitmek için çare arıyorsun” diye konuştu.

“BİZ YETER DEDİKÇE HEP DAHA FAZLASINA GÖZ DİKENLER BU ÜLKEDE NEPOTİZMİ MODA KILMIŞTIR”

İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik ise “Bugün toplumun kanayan bir yarasını görüşüyoruz. Devlette ciddiyet bırakmayan, adaleti yerle bir eden, liyakati mumla aratan tek adam rejiminin ülkeyi sürüklediği çukurun hepimiz farkındayız. Gencecik evlatlarımız, işsizliğin, çaresizliğin, umutsuzluğun pençesinde kıvranırken devlet kadroları sarayın yakın çevresine adeta peşkeş çekilmektedir. Biz liyakat dedikçe biati seçenler, biz yeter dedikçe hep daha fazlasına göz dikenler bu ülkede nepotizmi moda kılmıştır” dedi.

“EĞER HAYVANAT BAHÇESİ MÜDÜRÜNÜ, TÜBİTAK`A DAİR BAŞKANI YAPARSANIZ DEVLET KURUMLARI YOZLAŞIR, ERİR”

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin de “Devlet kurumu nasıl yozlaşır? Eğer hayvanat bahçesi müdürünü, TÜBİTAK`a daire başkanı yaparsanız, cayır cayır yanan ormanı söndürmek için Cumhurbaşkanı`ndan onay beklerseniz, okumuş insan görünce ‘Asabım bozuluyor` diyeni YÖK Denetleme Kurulu`na atarsanız, bir günlüğüne kuvvet komutanı olanı Genelkurmay Başkanı, 20 günlüğüne Yargıtay`da hakim yaptığınızı Anayasa Mahkemesi üyesi yaparsanız, milletvekili olarak Cumhurbaşkanı`nın ayakkabısını yalamaktan çekinmeyeni seçerseniz devlet kurumları yozlaşır, erir. Geriye çürümüş bir sistem kalır” diyerek liyakatsizliği eleştirdi.

“HEP KENDİ ADAMLARINI GİRDİRİYORLAR. YOK ARKADAŞLAR BÖYLE BİR ŞEY”

AKP Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci, “Doğrusu şunu ifade etmek isterim ki hem şahsım hem grubum adına, bu tür bir çalışmayı ve yöntemi, usulü asla kabul etmemiz mümkün değildir. Bunun doğru olarak algılanması doğru değildir. Doğru değil de niye böyle yapıyorsunuz diye sorabilirsiniz içinizden. Bunu şöyle ifade edeyim, ben muhalefette bulunan arkadaşlara bazen şaşkınlıklı bakıyorum. Toptan bir reddiyeciliği kabul etmiş, AK Parti hükümetleri neyi yaparsa yapsın hepsi yanlış. Hiçbir şey doğru değil. Her şeyi hileli, hurdalı yapıyorlar. Hep kendi adamlarını girdiriyorlar. Yok arkadaşlar böyle bir şey” dedi.

“TORPİLİ, KAYIRMACILIĞI, NEPOTİZMİ DİBİNE KADAR İŞLETİYORSUNUZ”

Zenbilci`nin ardından söz alan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “Şu anda YSK Başkanı ile Sayıştay Başkanı kardeş değil mi? Yanlış mı biliyorum acaba? Türkiye`de iki kardeş dışında bu kadar önemli iki kurumun başında başka bir vatandaş yok mu? Aile Bakanlığı`nda genel müdür, iki yıllık mezun bir zat. İsim vermeyeyim. Niye genel müdür? Benim vekili olduğum ilin Eruh ilçesinde belediye başkanının bütün akrabaları… Bütün kurumların ve müdürlükleri ve başkanlıkları onlarda. Pervari`de geçen ay ziyaret ettim, sordum. Kim Milli Eğitim Müdürü… Hepsi belediye başkanının akrabası. Sizin vekiliniz Zehra Taşkesenlioğlu (AKP Erzurum Milletvekili) … Elimde not var. Bütün ailesi orada yetkili. Necmettin Taşkesenlioğlu, Erzurum Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Şube Müdürü. Zeynep Hanım, Erzurum Atatürk Üniversitesi`nde Bilgi İşlem Daire Başkanlığı`nda çalışıyor. Muhammet Taşkesenlioğlu, Atatürk Üniversitesi`nde öğretim görevlisi. Nagihan Aksakal Taşkesenlioğlu… Bu devam ediyor. Ya bu ülkede başka liyakatli insan yok mu Erzurum`da? Koca bir ilde siz liyakati bitirdiniz. Torpili, kayırmacılığı, nepotizmi dibine kadar işletiyorsunuz” sözleriyle AKP`yi eleştirdi.

HDP`nin önerisinin oylaması öncesi CHP Grubu, yoklama talep etti. İlk oylamada toplantı yeter sayısı bulunamadı. 5 dakikalık aranın ardından yapılan yoklamada yeter sayı bulundu. HDP`nin önerisi AKP ve MHP`li milletvekillerin oylarıyla reddedildi. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA