3 Eylül 2026 Perşembe

10:31   TÜİK SON DAKIKA DUYURDU: AĞUSTOS AYı ENFLASYON RAKAMLARı BELLI OLDU! İŞTE YENI ORANLAR   10:24   MERSIN’DE DIJITAL LIDERLIK RÜZGARı: BÜYÜKŞEHIR’DEN İŞ DÜNYASıNA DEV ADıM   09:52   ENAG AĞUSTOS AYı ENFLASYON RAKAMLARıNı AÇıKLADı: YıLLıK ARTıŞ YÜZDE 50 SıNıRıNDA!   08:58   İBB VE ÜSKÜDAR BELEDIYESI’NE EŞ ZAMANLı OPERASYON: ÇOK SAYıDA GÖZALTı VAR!   05:35   KEMAL KıLıÇDAROĞLU, İZMIR’DE YÜRÜYÜŞE KATıLDı   03:30    GÜÇLÜ BASıN VURGUSU: YENI PARTI’DEN TGS VE TGC’YE KRITIK ZIYARET!   02:22   DILEK KAYA İMAMOĞLU’NDAN 18. AY MESAJı: ’SILIVRI’DEN YÜKSELEN SES HEPIMIZIN VICDANıNA HAYKıRıYOR’   22:33   MERSIN’DE NEFRET SÖYLEMINE KARŞı SERT TEPKI: ’HALKı KIN VE DÜŞMANLıĞA TAHRIK AÇıKÇA SUÇTUR’   21:10   MERSINLILERIN UĞRAK NOKTASıYDı: TOROSLAR’DAKI O DEV PIKNIK ALANı BAŞTAN AŞAĞı YENILENIYOR!   20:33   MERSIN’DE GÜNLÜK 1.403 TL ÖDEMELI VE İŞ GARANTILI DEV FıRSAT: 35 KIŞI ALıNACAK!   20:15   VAHAP SEÇER BAŞKENTE DAMGA VURDU: ULAŞıMDA ’NESILLER ARASı ADALET’ DÖNEMI   20:10   60 YıLLıK DEVDEN DEV YATıRıM: YENI İNCI’DEN 2026’DA 150 MILYON TL’LIK HAMLE!   19:56   ZELIHA SUNAL’DAN GELECEĞI DEĞIŞTIRECEK İKI YENI KITAP: ATıK DEĞIL, DÖNÜŞÜM VAR!   19:50   ’MERSIN TRAFIĞI FELÇ: SORUMLULAR MAZERET ÜRETIYOR, ZAMANı VE EKONOMIYI KAYBEDIYORUZ!’   19:40   DYP MERSIN İL BAŞKANı NESRIN VURAL: NARENCIYE DALıNDA DEĞIL, ÜRETICININ YÜZÜNDE GÜLSÜN   19:30   MERSIN’DE KADıNLAR KENDI İŞININ PATRONU OLDU: EVDE OTURAN KADıNLAR ŞIMDI SIPARIŞ YETIŞTIREMIYOR!   19:29   GıDA AMBALAJıNDA DEVRIM NITELIĞINDE ADıM: MUTFAKLARDAKI O ALıŞKANLıK TAMAMEN DEĞIŞIYOR!   19:02   TUFANBEYLI’NIN ’BEYAZ ALTıNı’ SOSYAL MEDYADAN TÜKETICIYE ULAŞıYOR: TARıMDA YEREL ÜRETIM VE DIJITAL SATıŞ DEVRIMI!   18:59   LÜKSÜN YENI KODLARı YAZıLıYOR: SERTIFIKALı İKINCI EL, YAPAY ZEKÂ VE İNSAN TEMASıYLA DÖNÜŞEN 100 MILYAR DOLARLıK GELECEK   18:50   DELILLER SUYA SONRADAN Mı BıRAKıLDı? GÜLISTAN DOKU DOSYASıNDA DALGıÇ POLIS TUTUKLANDı!  
 
     
   

“ORTAK POLİTİKALAR MUTABAKAT METNİ” DIŞ BASINDA… DER SPIEGEL: CUMHURBAŞKANI ADAYI HENÜZ BELİRLENMEDİ ANCAK EN AZINDAN BİR PROGRAM VAR


Millet İttifakı, 9 ana başlık 75 alt başlık ve 2 bin 300`den fazla maddenin yer aldığı “Ortak Politikalar Mutabakat Metni”ni 30 Ocak`ta kamuoyuna açıklamıştı. Alman haber sitesi Der Spiegel konuya ilişkin haberinde, “Türkiye`deki altı muhalefet partisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan`a karşı bir şans elde edebilmek için ittifak kurdu. Cumhurbaşkanı adayı henüz belirlenmedi ancak en azından bir program var” ifadelerine yer verdi.

 

Tarih : 1 Şubat 2023 Çarşamba 11:47   Okunma : 630

Millet İttifakı, 9 ana başlık 75 alt başlık ve 2 bin 300`den fazla maddenin yer aldığı “Ortak Politikalar Mutabakat Metni”ni açıkladı. Alman haber sitesi Der Spiegel konuya ilişkin haberinde, “Türkiye`deki altı muhalefet partisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan`a karşı bir şans elde edebilmek için ittifak kurdu. Cumhurbaşkanı adayı henüz belirlenmedi ancak en azından bir program var” ifadelerine yer verdi.

Millet İttifakı olarak seçim işbirliğini oluşturan Altılı Masa`daki siyasi partiler, seçim bildirgesi ve hükümet programının ana eksenini oluşturacak “Ortak Politikalar Mutabakat Metni`ni” 30 Ocak`ta kamuoyuna açıkladı. 9 ana başlık 75 alt başlık ve 2 bin 300`den fazla maddeden oluşan metni ittifak içerisindeki partilerin temsilcileri kamuoyu ile paylaştı. Metne dış basında da yer verildi. Öne çıkan haberler şöyle:

“GÖTEBORGS-POSTEN: 14 Mayıs`ta Türkiye`de cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri yapılacak ve görünüşe göre bu seçimler uzun süreden beri en önemli seçimlerden biri olacak. Recep Tayyip Erdoğan 2003`ten bu yana hem başbakan hem de cumhurbaşkanı olarak iktidarda, ancak şimdi muhaliflerinin tehdidi altında.

PROTO THEMA: Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a karşı muhalefet ittifakı bugün, Mayıs ayında iktidara gelmeleri durumunda ülkenin, cumhurbaşkanının onursal bir rol üstlendiği ve yedi yıllık tek bir dönem için seçildiği parlamenter sisteme geri döneceğini taahhüt etti.

SPİEGEL: Türkiye`deki altı muhalefet partisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan`a karşı bir şans elde edebilmek için ittifak kurdu. Cumhurbaşkanı adayı henüz belirlenmedi ancak en azından bir program var.

AL JAZEERA: Türkiye`de muhalefet partilerinden oluşan bir ittifak, Mayıs ayında yapılacak ve ülkedeki en önemli seçimlerinden biri olarak görülen cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinde, kontrolü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti`den alması durumunda cumhurbaşkanlığının yetkilerini azaltmayı taahhüt etti.

KATHIMERINI CYPRUS: Erdoğan`ın iktidarına karşı çıkan (Kemalist CHP öncülüğündeki) altı muhalefet partisinden oluşan ittifakın dış politika görüşlerinin yayınlanması, hem tarihsel beyanı (“Yurtta barış, dünyada barış”) hem de NATO, ABD-Türkiye, Avrupa-Türkiye ve Yunanistan-Türkiye ilişkilerindeki “ılımlılığı” açısından özellikle dikkat çekici.

ASSOCIATED PRESS: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın 20 yıllık iktidarına son vermeye çalışan altı muhalefet partisinden oluşan bir koalisyon pazartesi günü, ittifaklarının 14 Mayıs`ta yapılması muhtemel seçimleri kazanması hâlinde parlamenter demokrasiye geri dönme vaadini teyit etti.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA