7 Mayıs 2025 Çarşamba

01:22   KANADA BAŞBAKANı MARK CARNEY, DONALD TRUMP ILE YAPTıĞı GÖRÜŞMEDE KANADA`NıN "SATıLıK OLMADıĞıNı, ASLA DA OLMAYACAĞıNı" SÖYLEDI   01:18   TBMM ANAYASA VE ADALET KARMA KOMISYONU, BOŞ BULUNAN 5 HSK ÜYELIĞI IÇIN TBMM GENEL KURULU`NA SUNACAĞı 15 ADAYı BELIRLEDI   01:07   CHP`LI GENÇLER “ÜÇ FIDAN” IÇIN DOLMABAHÇE`YE YÜRÜDÜ..."BUNDAN SONRA MÜCADELEMIZIN ADı `KORKMA` OLACAK"   21:57   CHP VE YENI YOL PARTISI MILLETVEKILLERI, TBMM ANAYASA VE ADALET KARMA KOMISYONU`NU TERK ETTI... ANAYASA`NıN 159. MADDESINI HATıRLATıP, AD ÇEKME IŞLEMININ UYGULANMASıNı ISTEDILER   20:36   ÜMIT ÖZDAĞ: ÖZGÜR ÖZEL`E YAPıLAN SALDıRı, IKTIDARıN UYGULADıĞı YÜKSEK TANSIYON POLITIKASıNıN AÇıK BIR SONUCUDUR   19:50   CHP`LI EMIR AÇıKLADı; GÖKHAN GÜLYURT`UN EV HAPSI CEZASı KALDıRıLDı, ELEKTRONIK KELEPÇESI ÇıKARıLDı   19:48   EKREM İMAMOĞLU`NDAN BEYAZıT MITINGINE DAVET ÇAĞRıSı: BEYAZıT, HER ZAMAN ZULME MEYDAN OKUDU, ŞIMDI DE OKUYACAK   19:46   CHP`LI GÜNAYDıN: İMAMOĞLU, MAZBATASıNıN IPTAL EDILDIĞI TARIHTEN TAM 6 YıL SONRA, DIPLOMASıNı IPTALININ DURDURULMASı IÇIN IDARI YARGıYA BAŞVURDU   15:42   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, MINIK ÖĞRENCILERIN SORULARıNı YANıTLADı   15:39   MEZITLI`DE 3 FIDAN, DÜZENLENEN TÖRENLE ANıLDı   13:43   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN ÇIFTÇILERE KORUNGA TOHUMU DESTEĞI   12:54   VOLKAN KONAK`ıN ISMI, YENIŞEHIR`DEKI KÜLTÜR MERKEZINDE YAŞAYACAK   10:14   SILIFKE 3. EDEBIYAT FESTIVALI SONA ERDI   09:57   MERSIN`IN SIMGE YAPıSı TAŞ BINA, KENT MÜZESI`NE DÖNÜŞÜYOR   09:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI YOL BAKıM ÇALıŞMALARıNA DEVAM EDIYOR   09:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN DARıSEKISI ÖRNEK YÖRÜK KÖYÜ`NDE HıDıRELLEZ ETKINLIĞI   09:13   BELEDIYELERIN SORUNLARıNı BAKANLARLA GÖRÜŞEN TBB BAŞKANVEKILI KARALAR: “SORUNLARı ÇÖZEMEZSEK CUMHURBAŞKANı`NDAN RANDEVU ISTEYECEĞIM”   08:33   CHP PM ÜYESI TANAL`DAN ‘`ÜÇ FIDAN`` MESAJı: ``ONLARA MAHCUP OLDUK, ÜLKE HALA TAM BAĞıMSıZ DEĞIL``   01:39   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, ANKARA TICARET ODASıNı ZIYARET ETTI   01:37   CHP ŞANLıURFA MILLETVEKILI TANAL: DENIZ GEZMIŞLER`IN IDAMı SIYASIYDI. BUGÜN DE EKREM İMAMOĞLU`NUN CEZAEVINDE KALMASı SIYASI  
 
     
   

MALATYA ECZACILAR ODASI BAŞKANI SÖNMEZ: "PİYASAYA SÜRÜLEN İLAÇLAR KESİNLİKLE HASTALARIMIZIN REÇETELERİNİ KARŞILAMIYOR"


Malatya Eczacılar Odası Başkanı Ebru Sönmez, Sağlık Bakanlığı`nın aralıkta 1,8 milyon, ocak ayında ise 3,1 milyon ilacı piyasaya sürdüğünü belirterek, "Hasta sayısı çok fazla, ilaçlar da bir o kadar az. Piyasaya ilaç sürüldü, önceden bize 1-2 tane geliyordu, şimdi 3-4 tane geliyor. Gelecek bu 200 kutu ilacı sadece hafta sonu nöbetinde eritirim. Şu an bu piyasaya sürülen ilaçlar, maalesef kesinlikle hastalarımızın reçetelerini karşılamıyor. Aslında sıkıntımızda burada başlıyor. Belki biraz sıkıntıyı hafifletecektir ama bir çözüm olmayacaktır" dedi.

 

Tarih : 1 Şubat 2023 Çarşamba 13:26   Okunma : 368

Malatya Eczacılar Odası Başkanı Ebru Sönmez, Sağlık Bakanlığı`nın aralıkta 1,8 milyon, ocak ayında ise 3,1 milyon ilacı piyasaya sürdüğünü belirterek, "Hasta sayısı çok fazla, ilaçlar da bir o kadar az. Piyasaya ilaç sürüldü, önceden bize 1-2 tane geliyordu, şimdi 3-4 tane geliyor. Gelecek bu 200 kutu ilacı sadece hafta sonu nöbetinde eritirim. Şu an bu piyasaya sürülen ilaçlar, maalesef kesinlikle hastalarımızın reçetelerini karşılamıyor. Aslında sıkıntımızda burada başlıyor. Belki biraz sıkıntıyı hafifletecektir ama bir çözüm olmayacaktır" dedi.

Malatya Eczacılar Odası Başkanı Ebru Sönmez, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca`nın açıklamasında bir milyon 800 bin ilacın aralık ayında, 3 milyon 100 bin ilacında ocak ayında piyasaya sürüldüğünü söylediğini anımsatarak, "Bu açıklama antibiyotik şuruplarla ilgiliydi. Diğer gruplarda da mutlaka piyasa sürülme vardır ama Türkiye`de 25 binden fazla eczane var, bir milyon 800 bin ilacın eczanelere dağılımı 75 kutu antibiyotik. Bu 75 kutu eczanenin bir nöbetinde biter hatta nöbette bile yetmez" diye konuştu.

"HASTA SAYISI FAZLA İLAÇ AZ"

Son aylarda grip vakalarında ciddi bir artışın olduğunu ve Malatya merkezde nöbetçi olan 5 eczanede yoğunluk yaşandığını dile getiren Sönmez, şunları söyledi:

"Hasta sayısı çok fazla, ilaçlarda bir o kadar az. Piyasaya ilaç sürüldü, önceden bize 1-2 tane geliyordu, şimdi 3-4 tane geliyor. Henüz bize 75 kutu antibiyotiğin geldiğini söyleyemem. Şu an için öyle bir rakam yok. Piyasaya sürülmüştür ama ilaç dağıtım kanallarına gelmesi biraz sürebilir. 3 milyon 100 bin daha ilacın piyasa sürüldüğünü bakanımız açıkladı ama bunu da böldüğümüzde eczane başına 124 şurup düşüyor. Gelecek bu 200 kutu ilacı sadece hafta sonu nöbetinde eritirim. Şu an bu piyasaya sürülen ilaçlar, maalesef kesinlikle hastalarımızın reçetelerini karşılamıyor. Aslında sıkıntımızda burada başlıyor. Belki biraz sıkıntıyı hafifletecektir ama bir çözüm olmayacaktır…

"ECZACI ARKADAŞLARDAN İLAÇ ALARAK BU ÇARK DÖNMEZ"

Bunun yanında ilaç yokluklarından dolayı da bir yoğunluk yaşıyoruz. Bana gelen bir hasta ilaç bulamayınca diğer eczaneye gidiyor. Bana geldiğinde o ilacı bulabilse diğer eczanede yoğunluk olmayacak ve hastaları hızlı bir şekilde eritebileceğiz ama maalesef nöbette bile ilaç alışverişi yapmaya çalışıyoruz. Nöbetçi olan arkadaşı arıyoruz, `ilaç sizde varsa ona göre hastayı gönderelim` diyoruz ya da nöbete girmeden önce arkadaşlarımızdan ilaç toplayıp öyle nöbete girmeye çalışıyoruz. Böyle yapıyoruz ki hastalara yetebilelim. Taşıma suyla değirmen dönmez. Sürekli il dışından ilaç getirtmeye çalışayım ya da diğer eczacılardan ilaç alayımla bu çarkı döndüremeyiz. Buna kesin bir çözüm getirilmesi lazım. Bir de şiddet vakaları artmış durumda. Kayseri`de bir eczanede `ben sıra beklemem` diyen bir hasta yakını hastaneyi birbirine katıp, şiddet uyguladı. Siz bir baba olarak akşam çocuğunuz 40 derece ateşle yanarken antibiyotiği 5 eczane gezip bulamadıysanız gerginlik yaşanıyor. O siniri de eczacıdan çıkarıyor. Bizim yaşanan sıkıntıyı hızlı bir şekilde çözmemiz lazım. Yoksa bir eczacımız ya da çalışanın hayatına mal olacak ben bundan korkuyorum. Geriye dönüşü olan sıkıntılar yaşanmadan önce hızlı bir şekilde çözüm üretmemiz gerekiyor. Bakanımız uğraşıyor, 15 Aralık zammından önce 2-3 hafta içerisinde ilaçların depolara geleceğini ve hastanın mutlaka gittiği eczanede o ilaca ulaşabileceğini, en fazla üçüncü eczanede onu bulabileceğini söylemişti ama şu an hala hastalarımız 100 hastane geziyor ama hala o ilaç yok. 1,5 ay geçti. Bakanımızdan geçici değil kalıç bir çözüm istiyoruz. Onun içinde eczacıları muhatap kabul edip, eczacılarla masaya oturmayı gerekiyor."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA