27 Aralık 2025 Cumartesi

14:55   TOROSLAR’ıN HIZMET GÜCÜ ARTıYOR: ARAÇ FILOSUNA 2 YENI KATKı!   11:59   “USİAD BAŞKANı KıLıÇ: SANAYIDE İŞ BIRLIĞIYLE GÜÇLÜ GELECEK”   09:20   MERSIN’DE ALTYAPı VIZYONU: 2026 YATıRıMLARıYLA DAHA KONFORLU BIR ŞEHIR GELIYOR   21:39   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SPORA TARIHI DESTEK: 260 KULÜP VE 294 SPORCUYA 20.7 MILYON TL!   17:22   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN REGAIP KANDILI’NDE GÖNÜLLERE DOKUNAN İKRAM: BINLERCE KANDIL SIMIDI VATANDAŞLARLA BULUŞTU   17:15   MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE ÖRNEK: BÜYÜKŞEHIR’IN HıYAR FIDESI DESTEĞI HASADA DÖNÜŞTÜ   17:06   CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı AYDıN’DAN KYK BURSUYLA ‘TAVUK DÖNER’ HESABı: 47 TAVUK DÖNER DÜRÜM KAYıP   17:04   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: SAĞLıK HIZMETLERINDE KARA DÜZEN ÇALıŞAN KIM VARSA GÖZÜNÜN YAŞıNA BAKMıYORUZ   17:02   SURIYE’NIN HUMUS KENTINDE CAMIDE PATLAMA: 5 ÖLÜ, 21 YARALı   14:59   LEYLA ZANA’YA YÖNELIK HAKARETLERE ILIŞKIN 116 ÖRGÜTTEN SUÇ DUYURUSU   14:57   CHP’LI AKDOĞAN, AİHM’IN İMAMOĞLU DOSYASıYLA ILGILI KARARıNı DEĞERLENDIRDI: AİHM, AYM KARARıNA UYMAYANLARıN TÜRKIYE CUMHURIYETI’NI DINGO’NUN AHıRı GIBI YÖNETEMEYECEKLERINI SÖYLÜYOR"   09:20   MERSIN’DE KıRSALA ŞEHIR KONFORU: ESENLI–HEBILLI YOLU YENILENDI   23:29   MERSIN, KADıN SINEMASıNıN BAŞKENTI OLDU: UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI 2. KEZ ŞEHIRDE   21:05   MEZITLI’DE YENI YıL COŞKUSU: DEMOKRASI MEYDANı 5 GÜN BOYUNCA FESTIVAL ALANıNA DÖNÜŞÜYOR   18:21   CHP’DEN 2026 YOL HARITASı: HÜKÜMET PROGRAMı, MITINGLER VE YARGı SÜRECI HAZıRLıKLARı   17:59   CHP SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE: “KAYYUM AYıBı DERHAL SON BULMALı, TOPLUM SAMIMI ADıM BEKLIYOR”   15:36   MERSIN’DE 30 BINI AŞAN VATANDAŞ MOBIL KUAFÖRLE YENILENDI!   15:29   YENIŞEHIR’DE “DIYABETI TANı, SAĞLıĞıNı KORU” PANELI DÜZENLENDI   15:27   BAŞKAN BOLTAÇ AKGEDIK ANASıNıFı’Nı ZIYARET ETTI   15:25   TOROSLAR ZABıTASı YENI YıL ÖNCESI DENETIMLERINI ARTıRDı  
 
     
   

ERKEN TEŞHİS SAYESİNDE TEDAVİ GÖRDÜ, HAYATA TUTUNDU


Mersin İl Sağlık Müdürlüğü ve Akdeniz İlçe Sağlık Müdürlüğü ile geçen yıl protokol imzalayan Akdeniz Belediyesi’nin, erken tanı ve tedavide büyük önem taşıyan meme ve kolon kanseri taraması devam ediyor.

 

Tarih : 1 Şubat 2023 Çarşamba 22:13   Okunma : 5644

Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından koordine edilen ve kadın sağlığı açısından büyük önem taşıyan hizmet kapsamında kadınlar; servis araçları ile Kan Tahlilleri için Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’ne (KETEM) götürülüyor.

Merkezde yapılan test ve taramalar sonucu risk grubunda olduğu tespit edilen ve tedavi süreci başlayan kadınların takibi de Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılıyor. Kadınların, ücretsiz Onkobüs Servis Hizmeti ile tedavi görecekleri hastanelere ulaşımı sağlanıyor.

Bu hizmetten faydalanan 100’lerce kadından biri olan 3 çocuk annesi Gülcan Sağır, Akdeniz Belediyesi tarafından hayata geçirilen hizmet sayesinde meme kanseri olduğunu öğrendi. Erken tanı ile hastalığının ilerlemesi engellenen Sağır, gördüğü tedavi sayesinde iyileşme sürecine başladı.

Projeyi İl Sağlık Müdürlüğü ile ortak yaptıklarını belirten Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “Meme kanseri ve kolon kanseri konusunda İl Sağlık Müdürlüğü’nün açtığı KETEM bölgesine hastalarımızı taşıdık. Bu sayede bir vatandaşımızın hastalığı erken teşhis edildi ve tedavi edildi. Gülcan Hanım bu sayede hayata tutundu. Bu tür hizmetleri önemsiyorum. Çünkü hastaneye gidip test yaptırmayan, hastalığı kendine yakıştıramayan vatandaşlarımızı hastalağının ilk evrelerinde tespit ediyoruz ve onları hayata tutunduruyoruz” dedi.

Mersin’de bir ilk: Onkobüs

Mersin’de ilk defa Akdeniz Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘onkobüs’ hizmetine de değinen Başkan Gültak, “Onkoloji’nin ilk dört harfini, otobüsün ise son üç harfini alarak bu projeye ismi koyduk. Bu projenin amacı; kanser hastası olan, Şehir Hastanesi veya Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören hastalarımızın ulaşımını kolaylaştırmak istedik. Bazı hastalarımızın imkanları olmadığı için gidiş gelişleri zor olabiliyor. Hastalarımız kemoterapi tedavisinden sonra yorgun ve rahatsız olabiliyor. Biz de bu hastalarımızı evlerinden alıp, hastanelere götürüyoruz. Tedavilerinden sonra da tekrardan evlerine kadar bırakıyoruz. Bu hizmeti Mersin’de veren tek belediyeyiz” diye konuştu.

Başkan Gültak’tan evde doktor bakım hizmeti müjdesi

Yakın zamanda İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte yeni bir protokole daha imza atacaklarının müjdesini veren Başkan Gültak, “İl Sağlık Müdürlüğü tarafından evlerinde bakım gören, doktora gidemeyen hastalarımızın, evlerinde doktor tarafından tedavi edilip, teşhislerinin konulup reçetelerinin yazılması konusunda İl Sağlık Müdürlüğü ile yeni bir peojeye imza atacağız. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Gülcan Sağır; “Bu hizmet sayesinde hastalığımı öğrendim”

Akdeniz Belediyesi tarafından düzenlenen kanser taraması sayesinde hastalığını öğrendiğini söyleyen 51 yaşındaki Gülcan Sağır ise şöyle konuştu:

“Yapılan taramalar sonucunda hastalığı 1’inci evrede farkettik. Hastalık henüz yeni başlamıştı. O süreçte hemen ameliyat oldum. Hastanede, onkobüs hizmetinin broşürlerini gördük. Akdeniz Belediyesi’ni aradık ve hemen bizimle ilgilendiler. Kemoterapi ve radyoloji tedavileri sürecinde, bizi evden alıp hastaneye götürdüler. Tedaviden sonra da geri getirdiler. Bu hizmetten çok memnun kaldım. Bundan dolayı Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a çok teşekkür ediyorum. Ben dahil birçok kadının bilmediği şeyler vardı. Bu hizmet sayesinde ben de öğrendim. Benim isteğim herkesin tarama yaparak hastalığı erkenden öğrenmesi.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA