3 Eylül 2026 Perşembe

10:31   TÜİK SON DAKIKA DUYURDU: AĞUSTOS AYı ENFLASYON RAKAMLARı BELLI OLDU! İŞTE YENI ORANLAR   10:24   MERSIN’DE DIJITAL LIDERLIK RÜZGARı: BÜYÜKŞEHIR’DEN İŞ DÜNYASıNA DEV ADıM   09:52   ENAG AĞUSTOS AYı ENFLASYON RAKAMLARıNı AÇıKLADı: YıLLıK ARTıŞ YÜZDE 50 SıNıRıNDA!   08:58   İBB VE ÜSKÜDAR BELEDIYESI’NE EŞ ZAMANLı OPERASYON: ÇOK SAYıDA GÖZALTı VAR!   05:35   KEMAL KıLıÇDAROĞLU, İZMIR’DE YÜRÜYÜŞE KATıLDı   03:30    GÜÇLÜ BASıN VURGUSU: YENI PARTI’DEN TGS VE TGC’YE KRITIK ZIYARET!   02:22   DILEK KAYA İMAMOĞLU’NDAN 18. AY MESAJı: ’SILIVRI’DEN YÜKSELEN SES HEPIMIZIN VICDANıNA HAYKıRıYOR’   22:33   MERSIN’DE NEFRET SÖYLEMINE KARŞı SERT TEPKI: ’HALKı KIN VE DÜŞMANLıĞA TAHRIK AÇıKÇA SUÇTUR’   21:10   MERSINLILERIN UĞRAK NOKTASıYDı: TOROSLAR’DAKI O DEV PIKNIK ALANı BAŞTAN AŞAĞı YENILENIYOR!   20:33   MERSIN’DE GÜNLÜK 1.403 TL ÖDEMELI VE İŞ GARANTILI DEV FıRSAT: 35 KIŞI ALıNACAK!   20:15   VAHAP SEÇER BAŞKENTE DAMGA VURDU: ULAŞıMDA ’NESILLER ARASı ADALET’ DÖNEMI   20:10   60 YıLLıK DEVDEN DEV YATıRıM: YENI İNCI’DEN 2026’DA 150 MILYON TL’LIK HAMLE!   19:56   ZELIHA SUNAL’DAN GELECEĞI DEĞIŞTIRECEK İKI YENI KITAP: ATıK DEĞIL, DÖNÜŞÜM VAR!   19:50   ’MERSIN TRAFIĞI FELÇ: SORUMLULAR MAZERET ÜRETIYOR, ZAMANı VE EKONOMIYI KAYBEDIYORUZ!’   19:40   DYP MERSIN İL BAŞKANı NESRIN VURAL: NARENCIYE DALıNDA DEĞIL, ÜRETICININ YÜZÜNDE GÜLSÜN   19:30   MERSIN’DE KADıNLAR KENDI İŞININ PATRONU OLDU: EVDE OTURAN KADıNLAR ŞIMDI SIPARIŞ YETIŞTIREMIYOR!   19:29   GıDA AMBALAJıNDA DEVRIM NITELIĞINDE ADıM: MUTFAKLARDAKI O ALıŞKANLıK TAMAMEN DEĞIŞIYOR!   19:02   TUFANBEYLI’NIN ’BEYAZ ALTıNı’ SOSYAL MEDYADAN TÜKETICIYE ULAŞıYOR: TARıMDA YEREL ÜRETIM VE DIJITAL SATıŞ DEVRIMI!   18:59   LÜKSÜN YENI KODLARı YAZıLıYOR: SERTIFIKALı İKINCI EL, YAPAY ZEKÂ VE İNSAN TEMASıYLA DÖNÜŞEN 100 MILYAR DOLARLıK GELECEK   18:50   DELILLER SUYA SONRADAN Mı BıRAKıLDı? GÜLISTAN DOKU DOSYASıNDA DALGıÇ POLIS TUTUKLANDı!  
 
     
   

SGK`DA ÖRGÜTLÜ 9 SENDİKA, ÇALIŞANLARIN İŞ YÜKÜNÜN ARTMASI NEDENİYLE EYLEM KARARI ALDI: YARIN İŞ YAVAŞLATMA EYLEMİ YAPILACAK


Sosyal Güvenlik Kurumu`nda (SGK) örgütlü dokuz sendika; 3600 ek gösterge, EYT ve yapılandırma dolayısıyla iş yükü artan çalışanların taleplerinin karşılanması ve sorunlarının çözümü için eylem kararı aldı. Çalışanların yarın iş yavaşlatma eylemi yapacağını duyuran sendikalar, “Bu bir uyarıdır. Eğer bir sonuç alamazsak, EYT müracaatlarının ilk günü SGK`larda iş bırakacağımızı ilan ediyoruz” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 2 Şubat 2023 Perşembe 16:41   Okunma : 552

Sosyal Güvenlik Kurumu`nda (SGK) örgütlü dokuz sendika; 3600 ek gösterge, EYT ve yapılandırma dolayısıyla iş yükü artan çalışanların taleplerinin karşılanması ve sorunlarının çözümü için eylem kararı aldı. Çalışanların yarın iş yavaşlatma eylemi yapacağını duyuran sendikalar, “Bu bir uyarıdır. Eğer bir sonuç alamazsak, EYT müracaatlarının ilk günü SGK`larda iş bırakacağımızı ilan ediyoruz” açıklamasını yaptı.

SGK`da örgütlü olan Büro-İş, Yurt-Sen, Büro Ailesi Sendikası (BAL-SEN), Bağımsız Büro-Sen, Büro Hak-Sen, Şehit Gazi-Sen Büro, Adalet Sen, Savunma, Büro ve Devlet Hizmetleri Sendikası (SAVDES SEN) ve Sivil Memurlar Sendikası (Sime-Sen), çalışanların iş yükü altında ezildikleri gerekçesi ile taleplerinin karşılanması için yarın iş yavaşlatma kararı aldığını duyurdu. Sendikaların ortak kararı ile yapılan yazılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“SORUMLULAR NE KADAR ORTADA VE NET İSE HAKLI TALEPLERİMİZ DE BİR O KADAR NET”

“Ülkemiz, sonuçları gitgide ağırlaştığı ekonomik krizin pençesinde. Yoksulluk sınırının 29 bin liraya yaklaştığı 2023 yılında milyonlarca emekçi gibi biz SGK çalışanları da neredeyse açlık sınırında yaşamaya mahkûm edildik.

Günden güne yoksullaşmamızın müsebbibi olan Memur-Sen, yüzde 25 oranında zam ‘müjde` olarak sunulurken yine kuruluş amaçlarına göre hareket etmiş ve verilen bu sefalet zammını avuçlarını patlatırcasına ayakta alkışlamıştır. Açıklanan zamlara karşı gelen tepkiler üzerine iktidar tarafından ‘verilen` ilave yüzde beş zam oranının da yeterli olduğunu Memur-Sen Konfederasyon Genel Başkanı Ali Yalçın bizzat beyan etmiştir. Bugün ise yaşadığımız hak kayıplarımızın asıl sorumluları, SGK çalışanlarının yıllardır süren sorun ve beklentilerini çözeceklerini iddia etmektedirler. Sorumlular ne kadar ortada ve net ise haklı taleplerimiz de bir o kadar net! Ve biz, tartışılmayacak kadar net olan bu taleplere sırt çevirmeyeceğiz!

“ELİMİZDEN ALINANLAR İLE HAKKIMIZ OLANI ALMAK ADINA 3 ŞUBAT CUMA GÜNÜ İŞ YAVAŞLATMA KARARI ALIYORUZ. BU BİR UYARIDIR!”

Elimizden alınanlar ile hakkımız olanı almak adına 3 Şubat Cuma Günü iş yavaşlatma kararı alıyoruz. Bu bir uyarıdır! Eğer bir sonuç alamazsak, EYT müracaatlarının ilk günü SGK`larda iş bırakacağımızı ilan ediyoruz. Temel haklarımız için dayanışmayı daha da arttırmak için; Yaşasın Sınıf Dayanışması, Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz!”

Sendikalar tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada talepler şöyle sıralandı:

“-3600 ek göstergesinin Kurum çalışanlarına da verilmesi,

- EYT ve çıkacak yapılandırmalarla artacak iş yoğunluğu göz önüne alınarak personel sayısının artırılması,

- Fazla mesai ücretlerinin artırılması,

-Sosyal Güvenlik Tazminatı verilmesi,

-666 Sayılı KHK ile elimizden alınan ikramiyenin yeniden verilmesi,

-Uzmanlık kadrosunun verilmesi,

-Ulaşım, yemek, dinlenme ihtiyaçlarının karşılanması.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA