2 Mayıs 2026 Cumartesi

14:26   ALANYA’DA ÇIFTÇININ YÜZÜ GÜLDÜ: 100 ÜRETICIYE DEV DESTEK!   14:09   DERYA GRUP’TA 1 MAYıS COŞKUSU!   09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR   22:44    MERSIN’DE TRAFIK ÇILESINE NEŞTER: DEV PROJE AÇıLDı!   22:23   CHP’DEN ARIF KOCABıYıK KARARı: ’ÜYELIK İŞLEMLERI DURDURULDU!’   19:30   CHP’DEN ÇOK SERT ‘SıZıNTı’ TEPKISI: ’DEVLETIN NAMUSUNA EMANET EDILEN GÖRÜNTÜLER NASıL SERVIS EDILIR?’   09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!  
 
     
   

SAMSUN BÖLGE İDARE MAHKEMESİ, ÇAMBÜKÜ KÖYÜNDE YAPIMI PLANLANAN OSB İÇİN YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI VERDİ


Amasya`nın Taşova ilçesine bağlı Çambükü köyünde, tarım ve hayvancılık yapılan mera alanlarının cebri istimlak yoluyla ellerinden alınmasına karşı köylülerin 3 aydan beri yürüttükleri direniş sürerken; Samsun Bölge İdare Mahkemesi`nden sevindiren karar çıktı. Samsun Bölge İdare Mahkemesi 3. İdari Dava Dairesi Çambükü köyünde OSB yapılmasına ilişkin bakanlık kararı hakkında oybirliğiyle yürütmeyi durdurma kararı verdi.

 

Tarih : 2 Şubat 2023 Perşembe 18:01   Okunma : 882

GENÇAĞA KARAFAZLI

Amasya`nın Taşova ilçesine bağlı Çambükü köyünde, tarım ve hayvancılık yapılan mera alanlarının cebri istimlak yoluyla ellerinden alınmasına karşı köylülerin 3 aydan beri yürüttükleri direniş sürerken; Samsun Bölge İdare Mahkemesi`nden sevindiren karar çıktı. Samsun Bölge İdare Mahkemesi 3. İdari Dava Dairesi Çambükü köyünde OSB yapılmasına ilişkin bakanlık kararı hakkında oybirliğiyle yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Samsun 3`ncü İdari Dava Dairesi, oybirliğiyle aldığı kararda, yeterli araştırma yapılmadan planlı ya da planlaması yapılmamış alanların OSB`nin için kullanılıp kullanılamayacağına ilişkin yeterel araştırma yapılmadan tarım alanının kullanılması kararı alınmasının hukuka aykırı olduğunu bildirdi. Kararda, “Toprak ve Arazi Koruma Kanunu göz önünde bulundurularak; mutlak tarım arazileri, özel ürün arazileri, dikili tarım arazileri ile sulu tarım arazileri tarımsal üretim amacı dışında kullanılamaz, bu arazilerin amaç dışı kullanım taleplerine, toprak koruma projelerine uyulması kaydı ile ancak Bakanlık tarafından izin verilebilir gerekçesiyle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının OSB yapımına ilişkin kesin kararının yürütmesinin durdurulmasına oy birliğiyle kesin olarak karar verildi” denildi.  

AVUKAT CELEP: “BU KARAR İLE ÇAMBÜKÜ`NDE OSB KURULMASI İŞLEMLERİ DURMUŞ OLACAK”

Çambükü köylülerinin avukatlığını sürdüren Mehmet Celep mahkeme kararı sonrası şunları söyledi:

“Hukuki mücadelemizde sonunda bir yol kat ettik ve yürütmenin durdurulması kararını aldık. Samsun 3. İdare Mahkemesinde Sanayi ve Ticaret Bakanlığı`nın vermiş olduğu OSB kurulması kesin kararının iptali için açmış olduğumuz dava mahkeme tarafından reddedilmişti. Bu kararın iptali için istinaf mahkemesine başvuruda bulunmuştuk ve talep etmiş olduğumuz yürütmenin durdurulması kararı verilmiş oldu. Bu karar ile Çambükü köyünde OSB kurulması yönündeki uygulama işlemleri durmuş olacak ve mahkemenin vereceği asıl karara kadar bu durum böyle devam edecek.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA