3 Eylül 2026 Perşembe

10:31   TÜİK SON DAKIKA DUYURDU: AĞUSTOS AYı ENFLASYON RAKAMLARı BELLI OLDU! İŞTE YENI ORANLAR   10:24   MERSIN’DE DIJITAL LIDERLIK RÜZGARı: BÜYÜKŞEHIR’DEN İŞ DÜNYASıNA DEV ADıM   09:52   ENAG AĞUSTOS AYı ENFLASYON RAKAMLARıNı AÇıKLADı: YıLLıK ARTıŞ YÜZDE 50 SıNıRıNDA!   08:58   İBB VE ÜSKÜDAR BELEDIYESI’NE EŞ ZAMANLı OPERASYON: ÇOK SAYıDA GÖZALTı VAR!   05:35   KEMAL KıLıÇDAROĞLU, İZMIR’DE YÜRÜYÜŞE KATıLDı   03:30    GÜÇLÜ BASıN VURGUSU: YENI PARTI’DEN TGS VE TGC’YE KRITIK ZIYARET!   02:22   DILEK KAYA İMAMOĞLU’NDAN 18. AY MESAJı: ’SILIVRI’DEN YÜKSELEN SES HEPIMIZIN VICDANıNA HAYKıRıYOR’   22:33   MERSIN’DE NEFRET SÖYLEMINE KARŞı SERT TEPKI: ’HALKı KIN VE DÜŞMANLıĞA TAHRIK AÇıKÇA SUÇTUR’   21:10   MERSINLILERIN UĞRAK NOKTASıYDı: TOROSLAR’DAKI O DEV PIKNIK ALANı BAŞTAN AŞAĞı YENILENIYOR!   20:33   MERSIN’DE GÜNLÜK 1.403 TL ÖDEMELI VE İŞ GARANTILI DEV FıRSAT: 35 KIŞI ALıNACAK!   20:15   VAHAP SEÇER BAŞKENTE DAMGA VURDU: ULAŞıMDA ’NESILLER ARASı ADALET’ DÖNEMI   20:10   60 YıLLıK DEVDEN DEV YATıRıM: YENI İNCI’DEN 2026’DA 150 MILYON TL’LIK HAMLE!   19:56   ZELIHA SUNAL’DAN GELECEĞI DEĞIŞTIRECEK İKI YENI KITAP: ATıK DEĞIL, DÖNÜŞÜM VAR!   19:50   ’MERSIN TRAFIĞI FELÇ: SORUMLULAR MAZERET ÜRETIYOR, ZAMANı VE EKONOMIYI KAYBEDIYORUZ!’   19:40   DYP MERSIN İL BAŞKANı NESRIN VURAL: NARENCIYE DALıNDA DEĞIL, ÜRETICININ YÜZÜNDE GÜLSÜN   19:30   MERSIN’DE KADıNLAR KENDI İŞININ PATRONU OLDU: EVDE OTURAN KADıNLAR ŞIMDI SIPARIŞ YETIŞTIREMIYOR!   19:29   GıDA AMBALAJıNDA DEVRIM NITELIĞINDE ADıM: MUTFAKLARDAKI O ALıŞKANLıK TAMAMEN DEĞIŞIYOR!   19:02   TUFANBEYLI’NIN ’BEYAZ ALTıNı’ SOSYAL MEDYADAN TÜKETICIYE ULAŞıYOR: TARıMDA YEREL ÜRETIM VE DIJITAL SATıŞ DEVRIMI!   18:59   LÜKSÜN YENI KODLARı YAZıLıYOR: SERTIFIKALı İKINCI EL, YAPAY ZEKÂ VE İNSAN TEMASıYLA DÖNÜŞEN 100 MILYAR DOLARLıK GELECEK   18:50   DELILLER SUYA SONRADAN Mı BıRAKıLDı? GÜLISTAN DOKU DOSYASıNDA DALGıÇ POLIS TUTUKLANDı!  
 
     
   

MEZİTLİ BELEDİYESİ, EĞİTİM YARDIMINI ÖĞRENCİLERİN HESAPLARINA YATIRDI 


Mezitli Belediyesi, öğrenime destek çalışmaları kapsamında 2022-2023 yılı eğitim yardımı tutarının ikinci yarısı olan bin 500 TL`yi öğrencilerin banka hesaplarına yatırdı. Başkan Neşet Tarhan, "Biz yardımın elbette yetersiz olduğunu biliyoruz. Ancak gençlerimizin okulları kazandıkları ilk senede, ailelerinin üzerindeki yükünü hafifletmek istiyoruz" dedi. 

 

Tarih : 3 Şubat 2023 Cuma 15:47   Okunma : 492

Mezitli Belediyesi, öğrenime destek çalışmaları kapsamında 2022-2023 yılı eğitim yardımı tutarının ikinci yarısı olan bin 500 TL`yi öğrencilerin banka hesaplarına yatırdı. Başkan Neşet Tarhan, "Biz yardımın elbette yetersiz olduğunu biliyoruz. Ancak gençlerimizin okulları kazandıkları ilk senede, ailelerinin üzerindeki yükünü hafifletmek istiyoruz" dedi. 

Türkiye genelinde devlet üniversitelerinin en az dört yıllık bölümlerinden birinde okumaya hak kazanmış bütün öğrencilere, ailelerinin Mezitli`de ikamet etmesi şartı ile yapılan eğitim yardımı devam ediyor. Eğitim yardımlarının ikinci kısmı olan bin 500 TL de öğrencilerin hesaplarına yatırıldı. Yardımların tek başına yeterli olmayacağına vurgu yapan Başkan Neşet Tarhan, şunları söyledi:

“GENÇLERİMİZİN EĞİTİME ULAŞMALARININ ÖNÜNDEKİ TÜM ENGELLERİ KALDIRMAK İÇİN ADIMLAR ATIYORUZ”

“Biz yardımın elbette yetersiz olduğunu biliyoruz. Ancak gençlerimizin okulları kazandıkları ilk senede, ailelerinin üzerindeki yükünü hafifletmek istiyoruz. Her yıl düzenli olarak yardımlarımızı yapıyoruz. Her yıl belirli bir oranda da artış yapıyoruz. Atatürkçü, çağdaş bir gelecek için gençlerimizin eğitimlerini desteklemek adına yardımlarımızın önemli olduğunu düşünüyoruz. Biz çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitime ulaşmalarının önündeki tüm engelleri kaldırmak için adımlar atıyoruz. Gençlere iyi bir gelecek hazırlamak için Mezitli Belediyesi olarak her türlü desteği veriyoruz. Onlara verdiğimiz destek ile yarınlarımız için sağlam temellerin atılmasına vesile oluyoruz. Biz eğitimin her alanına destek vermek istiyoruz. Belediyemizin çalışmaları sadece yapılan yardımlarla sınırlı değil. 

“KIZ ÖĞRENCİ YURDUMUZDA ÇALIŞMALAR HIZLI BİR BİÇİMDE DEVAM EDİYOR”

Okul öncesi eğitimin önemine verdiğimiz değerden dolayı açmış olduğumuz üç Çocuk Gündüz Bakımevimiz bölgeye örnek oluşturacak şekilde eğitime devam ediyor. Bunun yanında ilkokul ve ortaokul seviyesindeki çocuklara belediyemiz tarafından bastırdığımız dünya klasiklerini armağan ediyoruz. Yine üniversite okuyan kız öğrencilerin barınması amacıyla öğrenci evi açtık. Bu alanda yakaladığımız başarılı uygulama ile bu kez Kız Öğrenci Yurdumuzun temelini attık ve inşaatı hızlı bir biçimde devam ediyor. Atatürk Mahallesi Üniversite Caddesi üzerine Mezitli Belediyesi Gençlik İnovasyon Merkezi ve Kız Öğrenci Yurdu`nda; yemekhane, kafeterya, etüt salonları ve ortak alanları yer alıyor. 312 öğrencinin barınabileceği şekilde Mimar Yılmaz Yüce tarafından tasarlanan Mezitli Belediyesi Gençlik İnovasyon Merkezi ve Kız Yurdu 2 bin 418 metrekarelik bir alanı kaplayacak. Yapının zemin katında 400 metrekarelik alanda Gençlik ve İnovasyon Merkezi, idari birimler, güvenlik birimleri ve stüdyo yer alırken, 312 öğrencinin barınacağı üst katlarda ise odaların yanı sıra etüt salonları, mutfak ve ortak alanları bulunuyor. Toplamda 20 metre yükseklikte inşa edilecek yapının çatı katında ise yemekhane bölümü yapılacak.”


 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA