3 Eylül 2026 Perşembe

10:31   TÜİK SON DAKIKA DUYURDU: AĞUSTOS AYı ENFLASYON RAKAMLARı BELLI OLDU! İŞTE YENI ORANLAR   10:24   MERSIN’DE DIJITAL LIDERLIK RÜZGARı: BÜYÜKŞEHIR’DEN İŞ DÜNYASıNA DEV ADıM   09:52   ENAG AĞUSTOS AYı ENFLASYON RAKAMLARıNı AÇıKLADı: YıLLıK ARTıŞ YÜZDE 50 SıNıRıNDA!   08:58   İBB VE ÜSKÜDAR BELEDIYESI’NE EŞ ZAMANLı OPERASYON: ÇOK SAYıDA GÖZALTı VAR!   05:35   KEMAL KıLıÇDAROĞLU, İZMIR’DE YÜRÜYÜŞE KATıLDı   03:30    GÜÇLÜ BASıN VURGUSU: YENI PARTI’DEN TGS VE TGC’YE KRITIK ZIYARET!   02:22   DILEK KAYA İMAMOĞLU’NDAN 18. AY MESAJı: ’SILIVRI’DEN YÜKSELEN SES HEPIMIZIN VICDANıNA HAYKıRıYOR’   22:33   MERSIN’DE NEFRET SÖYLEMINE KARŞı SERT TEPKI: ’HALKı KIN VE DÜŞMANLıĞA TAHRIK AÇıKÇA SUÇTUR’   21:10   MERSINLILERIN UĞRAK NOKTASıYDı: TOROSLAR’DAKI O DEV PIKNIK ALANı BAŞTAN AŞAĞı YENILENIYOR!   20:33   MERSIN’DE GÜNLÜK 1.403 TL ÖDEMELI VE İŞ GARANTILI DEV FıRSAT: 35 KIŞI ALıNACAK!   20:15   VAHAP SEÇER BAŞKENTE DAMGA VURDU: ULAŞıMDA ’NESILLER ARASı ADALET’ DÖNEMI   20:10   60 YıLLıK DEVDEN DEV YATıRıM: YENI İNCI’DEN 2026’DA 150 MILYON TL’LIK HAMLE!   19:56   ZELIHA SUNAL’DAN GELECEĞI DEĞIŞTIRECEK İKI YENI KITAP: ATıK DEĞIL, DÖNÜŞÜM VAR!   19:50   ’MERSIN TRAFIĞI FELÇ: SORUMLULAR MAZERET ÜRETIYOR, ZAMANı VE EKONOMIYI KAYBEDIYORUZ!’   19:40   DYP MERSIN İL BAŞKANı NESRIN VURAL: NARENCIYE DALıNDA DEĞIL, ÜRETICININ YÜZÜNDE GÜLSÜN   19:30   MERSIN’DE KADıNLAR KENDI İŞININ PATRONU OLDU: EVDE OTURAN KADıNLAR ŞIMDI SIPARIŞ YETIŞTIREMIYOR!   19:29   GıDA AMBALAJıNDA DEVRIM NITELIĞINDE ADıM: MUTFAKLARDAKI O ALıŞKANLıK TAMAMEN DEĞIŞIYOR!   19:02   TUFANBEYLI’NIN ’BEYAZ ALTıNı’ SOSYAL MEDYADAN TÜKETICIYE ULAŞıYOR: TARıMDA YEREL ÜRETIM VE DIJITAL SATıŞ DEVRIMI!   18:59   LÜKSÜN YENI KODLARı YAZıLıYOR: SERTIFIKALı İKINCI EL, YAPAY ZEKÂ VE İNSAN TEMASıYLA DÖNÜŞEN 100 MILYAR DOLARLıK GELECEK   18:50   DELILLER SUYA SONRADAN Mı BıRAKıLDı? GÜLISTAN DOKU DOSYASıNDA DALGıÇ POLIS TUTUKLANDı!  
 
     
   

BOĞAZİÇİLİ ÖĞRENCİLERİN DAVASINDA KARAR ÇIKTI: ÖĞRENCİLERİN TAMAMI 1 YIL İLA 2 YIL 6`ŞAR AY ARASINDA DEĞİŞEN HAPİS CEZALARINA ÇARPTIRILDI


Boğaziçi Üniversitesi`nde rektör atamaları dolayısıyla başlatılan protestolar kapsamında Rektör Naci İnci`nin makam aracının üstüne çıktıkları iddiasıyla yargılanan 14 öğrencinin tamamı hapis cezasına çarptırıldı. Öğrencilerden 12`si hakkında birer yıl, Eftelya Koyuncu hakkında 2 yıl 2 ay, Ersin Berke Gök hakkında ise 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. 

 

Tarih : 3 Şubat 2023 Cuma 17:13   Okunma : 705

GAYE ŞEYMA CAN

Boğaziçi Üniversitesi`nde rektör atamaları dolayısıyla başlatılan protestolar kapsamında Rektör Naci İnci`nin makam aracının üstüne çıktıkları iddiasıyla yargılanan 14 öğrencinin tamamı hapis cezasına çarptırıldı. Öğrencilerden 12`si hakkında birer yıl, Eftelya Koyuncu hakkında 2 yıl 2 ay, Ersin Berke Gök hakkında ise 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. 

Boğaziçi protestoları kapsamında gözaltına alınan ve aralarında Rektör Naci İnci`nin makam aracının üstüne çıktıkları iddiasıyla 90 gün tutuklu kalan Ersin Berke Gök ve Caner Perit Özen`in de bulunduğu 14 öğrencinin yargılandığı davaya İstanbul 22. Asliye Ceza Mahkemesi`nde devam edildi. Duruşmaya CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, HDP milletvekilleri Musa Piroğlu ve Züleyha Gülüm de izleyici olarak katıldı. 

AVUKATLAR ESASA İLİŞKİN SAVUNMA YAPMADI, SALONA ÇEVİK KUVVET ÇAĞRILDI 

Duruşmada sanık avukatlarına esasa ilişkin mütalaaya karşı savunma yapıp yapmayacakları soruldu. Sanık avukatlarından biri, bu aşamada usulsüzlük olduğu gerekçesiyle savunma yapamayacaklarını söyledi. Hakim avukatlara yeniden esasa ilişkin mütalaaya karşı savunma yapıp yapmayacaklarını sordu. Daha sonra aynı sanık avukatı, duruşmanın düzenini bozduğu gerekçesiyle uyarıldı. Bunun üzerine avukatlar reddi hakim talebinde bulundu. Bu talep daha önce de reddedildiğinden aynı gerekçeyle mahkemece reddedildi. O sırada hakim, aynı avukatın duruşma düzenini bozduğu gerekçesiyle dışarı çıkarılmasına hükmetti, avukat dışarı çıkmayınca salona güvenlik görevlileri ve çevik kuvvet ekipleri çağırıldı. O sırada izleyiciler de alkışlarla tepki gösterdi, mahkeme tarafından izleyicilerin de dışarı çıkarılmasına karar verildi. Daha sonra hakim yeniden esasa ilişkin savunmaları sordu, avukatlar aynı şekilde yanıt verince hakim, sanık avukatlarının esasa ilişkin mütalaaya karşı savunma yapmadıkları gerekçesiyle hükmü açıkladı.

SANIKLAR 1 YIL İLE 2 YIL 6 AY ARASINDA DEĞİŞİK ORANLARDA HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI 

Duruşmada kararını açıklayan hakim, 14 sanığın da "Kanunlara aykırı biçimde toplantı ve gösteri yürüyüşüne katılma" suçundan 6`şar ay, "görevi yaptırmama" suçundan 6`şar ay hapis cezasına çarptırıldığını bildirdi. Hakim, Eftelya Koyuncu`nun ayrıca "kamu görevlisine hakaret" suçundan 1 yıl 2 ay, Ersin Berke Gök`ün de "kamu malına zarar vermek" suçundan 1 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmalarına hükmetti. Toplamda 12 sanık 1 yıl, Eftelya Koyuncu 2 yıl 2 ay, Ersin Berke Gök 2 yıl 6 ay hapis cezasına çaptırıldı. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA