2 Mayıs 2026 Cumartesi

14:26   ALANYA’DA ÇIFTÇININ YÜZÜ GÜLDÜ: 100 ÜRETICIYE DEV DESTEK!   14:09   DERYA GRUP’TA 1 MAYıS COŞKUSU!   09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR   22:44    MERSIN’DE TRAFIK ÇILESINE NEŞTER: DEV PROJE AÇıLDı!   22:23   CHP’DEN ARIF KOCABıYıK KARARı: ’ÜYELIK İŞLEMLERI DURDURULDU!’   19:30   CHP’DEN ÇOK SERT ‘SıZıNTı’ TEPKISI: ’DEVLETIN NAMUSUNA EMANET EDILEN GÖRÜNTÜLER NASıL SERVIS EDILIR?’   09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!  
 
     
   

GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: “DÜŞÜK KONTENJANLARLA MAĞDUR EDİLEN AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI TEKNİKERLERİ SAĞLIK BAKANI`NDAN EK KADRO TALEP EDİYOR”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi ağız ve diş sağlığı teknikerlerinin sorunlarını TBMM`ye taşıdı. Diş hekimi olan İlgezdi, “Ağız ve diş sağlığı teknikerleri Sağlık Bakanlığı`nın kendileri için ayırdığı 304 kişilik kadroyu yetersiz buluyor. Bu haklı isyanlarında sağlık emekçilerimizin yanındayız. 30 bine yaklaşan mezuna neredeyse yüzde biri kadar bir kadro ayrılıyor. Düşük kontenjanlarla mağdur edilen ağız ve diş sağlığı teknikerleri Sağlık Bakanı`ndan ek kadro talep ediyor” dedi.

 

Tarih : 5 Şubat 2023 Pazar 10:55   Okunma : 656

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi ağız ve diş sağlığı teknikerlerinin sorunlarını TBMM`ye taşıdı. Diş hekimi olan İlgezdi, “Ağız ve diş sağlığı teknikerleri Sağlık Bakanlığı`nın kendileri için ayırdığı 304 kişilik kadroyu yetersiz buluyor. Bu haklı isyanlarında sağlık emekçilerimizin yanındayız. 30 bine yaklaşan mezuna neredeyse yüzde biri kadar bir kadro ayrılıyor. Düşük kontenjanlarla mağdur edilen ağız ve diş sağlığı teknikerleri Sağlık Bakanı`ndan ek kadro talep ediyor” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, ağız ve diş sağlığı teknikerlerinin kadro sorunlarını Meclis gündemine taşıdı. Ağız ve Diş Sağlığı bölümüne verilen düşük kadro sayısının, ağız ve diş sağlığı teknikerlerini çaresizliğe ve umutsuzluğa sürüklediğini belirten Akkuş İlgezdi, bugün yaptığı yazılı açıklamasında şunları söyledi:

“AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI TEKNİKERLERİ SESLERİNİN DUYULMASI İSTİYORLAR”

“Sağlık sisteminde büyük yaralar açan AKP iktidarı ve Sağlık Bakanlığının aldığı kararlar, sağlık emekçilerimizi hayal kırıklığına uğratmaya devam ediyor. Şimdi de ağız ve diş sağlığı teknikerlerine isyan bayrağını çektiren iktidar, mezun sayısının yüzde biri kadar kadro ayırdıkları ağız ve diş sağlığı teknikerlerini adeta yok saydı.

Ağız ve diş sağlığı teknikerleri seslerinin duyulması istiyorlar. Almış oldukları eğitim ve sahip oldukları diplomalara rağmen vasıfsız işçi muamelesi görmelerine isyan ediyorlar. Ağız ve diş sağlığı teknikerleri Sağlık Bakanlığının kendileri için ayırdığı 304 kişilik kadroyu yetersiz buluyor. Bu haklı isyanlarında sağlık emekçilerimizin yanındayız. 30 bine yaklaşan mezuna neredeyse yüzde biri kadar bir kadro ayrılıyor. Düşük kontenjanlarla mağdur edilen ağız ve diş sağlığı teknikerleri Sağlık Bakanı`ndan ek kadro talep ediyor.

“17 BİN DİŞ HEKİMİNE 8 BİN AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI TEKNİKERİ ATAMASI YAPILMASI GEREKMEKTEDİR”

Ağız ve diş sağlığı teknikerlerimiz branş eğitimi almış olan sağlık emekçilerimizdendir. Fakat mezun sayılarına rağmen düşük kadro ayrılarak farklı meslek dallarında vasıfsız işçi olarak çalışmaya mecbur bırakmışlardır. İstihdam edilmeleri gereken yerlerde; diş protez teknikerleri, sertifikalı personeller, İŞKUR ‘dan alınan sürekli işçiler, hemşireler ve hatta temizlik personelleri dahi istihdam edilirken; bu bölüm için eğitim almış, alanında uzman kişiler her geçen gün işsizler ordusunda katılıyorlar. 2021 yılında toplam diş hekimi sayısı 39 bin 851 olarak kayıtlara geçti. 39 bin 851 diş hekiminin yüzde 41,79`u kamu, yüzde 58,16`sı ise özelde çalışıyor. Her 2 diş hekimine 1 ağız ve diş sağlığı teknikeri planlaması baz alındığında, basit bir hesapla yaklaşık olarak 17 bin diş hekimine 8 bin ağız ve diş sağlığı teknikeri ataması yapılması gerekmektedir. Fakat AKP iktidarı 8 bin atama bir yana sadece 304 kadroyu ağız ve diş sağlığı teknikerlerine reva görüyor.”

BAKAN KOCA`YA YÖNELTİLEN SORULAR

Diş hekimi olan Akkuş İlgezdi`nin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca`ya yönelttiği önergede yer alan sorular şöyle:

“Mezun sayısı 30.000 olan ağız ve diş sağlığı bölümüne neden mezun sayısının yüzde biri olan 304 kişilik atama yapılmaktadır? 36 ağız ve diş sağlığı hastanesinde ve 133 ayakta ağız ve diş sağlığı merkezinde ağız ve diş sağlığı bölümü mezunları yerine kimler çalıştırılmaktadır? Bu kadar ağız ve diş sağlığı kurumu varken ağız ve diş sağlığı teknikerlerinin ataması neden adil bir şekilde yapılmamaktadır? Ağız ve diş sağlığı merkezlerine bu konuda eğitim almış ağız ve diş sağlığı teknikeri yerine neden başka atamalar yapılmaktadır? Diğer bölüm mezunlarına neden görev tanımlarının dışında işler yaptırılmaktadır ve eğer bu alanda açık varsa neden daha fazla ağız ve diş sağlığı teknikeri atanmamaktadır? 159 Üniversitede ağız ve diş sağlığı bölümü varken, mezun sayısının yüzde 1`i kadar atama yapıldığına göre, bu bölümlere kontenjan sınırı için YÖK`le görüşmeyi düşünmekte misiniz?  Ağız ve diş sağlığı merkezlerine işin uzmanı teknikerler yerine, İŞ-KUR üzerinden neden eleman alınmaktadır? İŞ-KUR üzerinden alınan personellerin branşı nedir? Yönetmeliğe göre her 2 diş hekimine 1 ağız ve diş sağlığı teknikeri düşmesi gerekirken, merkezlerde çalışan ağız ve diş sağlığı teknikerleri neden 5- 6 diş hekimine bakmaktadır?”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA