3 Haziran 2026 Çarşamba

15:36   CHP’DE TARIHI GRUP TOPLANTıSı: ’KÖPRÜLER ATıLDı, O DEFTERIN KAPANMASı İÇIN TEK YOL...’   15:27   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SALVO: ’O TOMA’NıN ŞOFÖR KOLTUĞUNDA SEN OTURUYORSUN!’   15:17   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SIYASETTE DEPREM ETKISI YARATACAK ÇıKıŞ: ‘MUTLAK SULTAN İLE MUTLAK BUTLAN İTTIFAK YAPTı!’   15:15   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SALLAYACAK ÇıKıŞ: ’BÜYÜK KUMPASA KARŞı DIRENECEĞIZ!’   14:59   CHP’DE KURULTAY DEPREMI! ÖNDER SAV SESSIZLIĞINI BOZDU: ’O ŞEMSIYE DELINIRSE HERKES SAĞANAK ALTıNDA KALıR’   10:10   MERSIN’DE NEFES KESEN KURTARMA OPERASYONU! METRELERCE DERINLIKTEKI KUYUDAN BÖYLE ÇıKARıLDı   09:50   TARSUS’TA DEV TURNUVA BAŞLADı: 53 KÖY SAHAYA İNDI, ÖDÜL TAM 300 BIN LIRA!   01:40   A MILLI TAKıM FıRTıNA GIBI BAŞLADı! KUZEY MAKEDONYA KARŞıSıNDA GOL ŞOV: EREN ELMALı’DAN KORKUTAN HABER   01:35   SIYASETIN GÜNDEMI SARSıLDı: ÖZGÜR ÖZEL’IN ÇAĞRıSı YANıT BULDU! KURULTAY İÇIN KRITIK EŞIK AŞıLDı   23:53   TOROSLAR’DA SANAT VE HIZMET SEFERBERLIĞI: BAŞKAN YıLDıZ’DAN EDEBIYAT DÜNYASıNA DEV ÇıKARMA!   22:21   MERSIN’DE GEZI’NIN 13. YıLıNDA ÇOK SERT AÇıKLAMA: ’HALKıN İRADESINE AÇıK BIR MÜDAHALEDIR!’   20:46   İBB DAVASı’NDA 42’INCI GÜN... TUTUKLU ALPER AYDıN: “AK PARTI’YE DE CHP’YE DE IŞ YAPTıM, BEN REKLAMCıYıM"   20:43   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "MUTLAK BUTLAN" KARARıNA TEPKI GÖSTEREN ESKI 221 VEKILE TEŞEKKÜR   20:42   DORUK MADEN IŞÇILERININ BEYPAZARı’NDA BEKLEYIŞI SÜRÜYOR... İŞÇILER, PERŞEMBE GÜNÜ YıLDıZLAR HOLDING ÖNÜNDE TOPLANACAK   20:39   TBMM BAŞKANLıĞı GÜNDEME ALDı: CHP GRUP TOPLANTıSı’NDA ÖZGÜR ÖZEL KONUŞACAK   10:15   CHP’DE HAREKETLI GÜN: ÖZGÜR ÖZEL DÜĞMEYE BASTı! OLAĞANÜSTÜ KURULTAY VE YENI MYK HAMLESI   10:10   TARSUS’TA BÜYÜK DEĞIŞIM! ALI SAMSA KARAMEHMET SPOR SALONU BAŞTAN AŞAĞı YENILENDI   05:39   HOPA’DAN KEMALPAŞA’YA DALGA DALGA YAYıLAN ÖFKE VE ÖZLEM: METIN LOKUMCU’NUN 15. YıLıNDA DIK DURUŞ!   04:59   ARDA GÜLER TARIH YAZDı! ŞAMPIYONLAR LIGI’NDE DEV ONUR: REAL MADRID’IN GENÇ YıLDıZı ZIRVEDE   23:03   DEVLER LIGI’NDE TARIHI GECE: ŞAMPIYONLAR LIGI KUPASı SAHIBINI BULDU!  
 
     
   

BÜYÜKŞEHİR’İN KARLA MÜCADELE EKİPLERİ KARA GEÇİT VERMİYOR


Mersin’in yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışları dolayısıyla, Mersin Büyükşehir Belediyesi Karla Mücadele Ekipleri çalışmalarını yoğunlaştırdı. ÖzellikleMut, Toroslar, Çamlıyayla, Tarsus, Mezitli ve Erdemli gibi ilçelerinyüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışının olumsuz etkilerini en aza indirmek için çalışan ekipler; kar küreme, tuzlama ve kurtarma çalışmaları gerçekleştiriyor.

 

Tarih : 5 Şubat 2023 Pazar 16:11   Okunma : 726

Mersin’in yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışları dolayısıyla, Mersin Büyükşehir Belediyesi Karla Mücadele Ekipleri çalışmalarını yoğunlaştırdı. ÖzellikleMut, Toroslar, Çamlıyayla, Tarsus, Mezitli ve Erdemli gibi ilçelerinyüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışının olumsuz etkilerini en aza indirmek için çalışan ekipler; kar küreme, tuzlama ve kurtarma çalışmaları gerçekleştiriyor.

Karlar küreniyor, yollar açılıyor

Öncesinde 15 aracı kar küreme ve tuzlama çalışmalarında görev almak üzere,makine ve ekipmanlarla entegre eden Büyükşehir Belediyesi, kar küreme ve tuz serim işlemini daha hızlı hale getirdi.Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan Karla Mücadele Ekipleri,güçlenen araçlarıyla gece boyu süren yağışın yolları kapamaması için kar küreme çalışması yapıyor. Yolları açan ekipler, ardından da tuzlama çalışması gerçekleştiriyor.Yağışın fazla olacağı noktalar için önceden konuşlanan ekipler, yağış başladığı andan itibaren çalışmalara başlıyor.

Toplam 85 araç ve iş makinesi ile 154 personel görevli

Bozyazı, Silifke, Anamur, Erdemli, Aydıncık, Gülnar, Tarsus, Çamlıyayla, Mut ve 4 merkez ilçede sahada aktif görev alan ve teyakkkuzda bekleyen toplam 85 araç ve iş makinesi ve 154 personel görev alıyor. Çalışmalar Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ile Muhtarlık İşleri Dairesi koordinesinde gerçekleştiriliyor.

Toroslar’da; Arslanköy-Çatak-Hangediği, Değnek- Sadiye- Başpınar, Gözne, Tırtar, Çağlarca, Ayvagediği, Kızılkaya, Alanyalı, Yüksekoluk, Yeniköy, Bekiralanı, Güzelyayla; Mezitli’de Fındıkpınarı,Demirışık, Erdemli’de ise Sorgun, Şahna, Aydınlar, Çerçili veArslanlı mahallelerinde kapanan yollar açıldı.

Greyder, kazıyıcı, yükleyici, kar küreme ve tuzlama aracı ile çalışan ekipler, muhtarlar ve vatandaşlardan TEKSİN aracılığıyla gelen talepleri de dikkate alıyor.  Yolda mahsur kalan vatandaşların da imdadına yetişen ekipler, gece ve gündüz vardiyası olmak üzere 7/24 esasına göre çalışıyor.

Erdemli’de Aydınlar ve Çerçili Mahallesi arasında gece saatlerinde araçlarında mahsur kalan 12 vatandaşın yardımına koşan ekipler, kısa süren çalışmanın ardından kurtardı.Toroslar’daArslanköy-Başpınararasında ise kar lastiği olmadığı için yolda kalan vatandaşlar da Karla Mücadele Ekipleri tarafından kurtarıldı.

Toroslar İlçesi Tırtar Mahallesi’nde yapılan karla mücadele çalışmasında Büyükşehir ekiplerinin yanında olanMahalle Muhtarı Ömer Gelgel, “2023 yılının ilk karı yağdı. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım’a ve bütün çalışan ekiplere teşekkür ediyorum” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA