6 Temmuz 2025 Pazar

09:19   İSTANBUL BAROSU’NDAN AVUKAT ONUR BÜYÜKHATIPOĞLU’NUN GÖZALTıNA ALıNMASıNA TEPKI   09:17   METEOROLOJI: 10 ILDE SAĞANAK YAĞıŞ BEKLENIYOR   09:15   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “SANDıKTA YENEMEYENLER, KUMPASLA HALKıN IRADESINI SUSTURMAYA ÇALıŞıYOR!”   09:13   BÜYÜKŞEHIR’IN ESTETIK DOKUNUŞLARı İLE MERSIN DAHA DA GÜZELLEŞIYOR   01:13   EKREM İMAMOĞLU: CUMHURIYETIMIZIN TEMELLERININ ATıLDıĞı AMASYA BUGÜN TARIH YAZDı   01:08   CHP’LILERDEN VATAN EMNIYET MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNDE OTURMA EYLEMI   01:05   AMASYA’DA DEMOKRASI NÖBETI… BINLER ÖZGÜRLÜK VE SANDıK IÇIN MEYDANDAYDı   21:59   CHP’NIN ’’MILLET İRADESINI SAHIP ÇıKıYOR’’ MITINGI... EKREM İMAMOĞLU: BIZ TÜRKIYE’YI SADECE YÖNETMEK IÇIN DEĞIL; ONARMAK, IYILEŞTIRMEK, KALKıNDıRMAK IÇIN YOLA ÇıKTıK   19:45   CHP’LI BELEDIYELERE OPERASYON... KEMAL KıLıÇDAROĞLU: ZALIMIN SONU YAKLAŞTıKÇA ZULMÜ ARTAR   19:38   "DARBE SÜRÜYOR. HALKıN IRADESI GASP EDILIYOR" DIYE PAYLAŞıM YAPAN TIMUR SOYKAN’A "HALKı YANıLTıCı BILGIYI ALENEN YAYMA" SUÇLAMASı   18:50   GAZETECI TIMUR SOYKAN, GÖZALTıNA ALıNDı   16:50   CHP MYK TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "‘BIRINCI PARTIYIM’ DIYENI SEÇIME BEKLIYORUM. KENDINE GÜVENENI SEÇIME BEKLIYORUM. KASıMPAŞA DELIKANLıSıYSAN SEÇIME BEKLIYORUM"   15:50   İSTANBUL TABIP ODASı CHP’LI BELEDIYELERE YÖNELIK OPERASYONA TEPKI GÖSTERDI: BÖYLE GITMEZ! BASKıYLA, ZULÜMLE ABAT OLUNMAZ   15:30   ALI MAHIR BAŞARıR: “BIZE SAHIP ÇıKıN. BIZ ARTıK AKP’NIN YARGıSıNA DEĞIL; HALKıN TERAZISINE, YARGıSıNA GÜVENIYORUZ”   14:55   MEZITLI SOLI POMPEIPOLIS BEACH PARKı YENILENEN YÜZÜYLE ÇOK YAKıNDA HIZMETE AÇıLıYOR   14:45   YÜZME KURSLARıNıN 1. ETABı TAMAMLANDı, SERTIFIKALAR BAŞKAN YıLDıZ’DAN   14:35   19. ULUSAL DAĞCıLıK FESTIVALI, BÜYÜKŞEHIR’IN KATKıLARıYLA GERÇEKLEŞTI   14:25   CHP’LI BELEDIYELERE OPERASYON...CHP ADANA İL BAŞKANı TANBUROĞLU: ZEYDAN KARALAR’ı TUTSAK EDEREK SESINI DUYURMAMAYA ÇALıŞMAYıN, ÇÜNKÜ O SES ADANA’DA MILYONLAR OLUR   13:05   AFAD: HATAY’ıN ANTAKYA ILÇESI AÇıKLARıNDA 3,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDI   12:49   CHP’LI BELEDIYELERE YENI OPERASYON... KESK: HALKıN ÖZGÜR IRADESINI TANıMAYAN, DEMOKRASIYLE SORUNU OLAN BIR ZIHNIYETIN HALK IRADESINE DARBE GIRIŞIMIDIR  
 
     
   

ÇİFTÇİLERİN EKEMEDİĞİ TARIM ARAZİLERİNİN BAKANLIK TARAFINDAN KİRALANMASINA MUHALEFET TEPKİ GÖSTERDİ. İLHAMİ AYGUN: “KÜÇÜK ÇİFTÇİNİN ARAZİSİNE ÇÖKÜYORSUNUZ"


TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda, Orman Kanunu değişiklik teklifi görüşmeleri sırasında, çiftçilerin “üst üste iki yıl süreyle ekilmeyen tarım arazilerinin Bakanlık tarafından kiraya verilmesi” düzenlemesi muhalefetin tepkisini çekti. CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, “Kimin malını kime kiralıyorsunuz. Kamunun ekemediği birçok arazi varken gidiyoruz nelerle uğraşıyoruz. İki Trakya`dan daha büyük araziyi ekemiyoruz. Bir de kalkıyoruz küçük çiftçinin arazisine çöküyorsunuz. Bu maddeyi tekliften çekmemiz en doğrusu” dedi.

 

Tarih : 9 Mart 2023 Perşembe 16:47   Okunma : 443

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda, Orman Kanunu değişiklik teklifi görüşmeleri sırasında, çiftçilerin “üst üste iki yıl süreyle ekilmeyen tarım arazilerinin Bakanlık tarafından kiraya verilmesi” düzenlemesi muhalefetin tepkisini çekti. CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, “Kimin malını kime kiralıyorsunuz. Kamunun ekemediği birçok arazi varken gidiyoruz nelerle uğraşıyoruz. İki Trakya`dan daha büyük araziyi ekemiyoruz. Bir de kalkıyoruz küçük çiftçinin arazisine çöküyorsunuz. Bu maddeyi tekliften çekmemiz en doğrusu” dedi.

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu`nda, dün başlayan Orman Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmeleri bugün de devam ediyor. 40 maddelik kanun teklinin 11 maddesi kabul edilmişti.

"İKİ YIL ÜST ÜSTE EKİLMEYEN ARAZİLERİ BAKANLIK KİRALAYACAK"

Kanun teklifinin görüşüldüğü sırada, çiftçinin “üst üste iki yıl süreyle işlenmeyen tarım arazilerinin Bakanlık tarafından kiraya verilmesi” maddesine muhalefet sıralarından tepki geldi.  

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, üreticinin yüksek girdi maliyetleri nedeniyle ekemediğini belirtirken CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, “Bırakın çok kâr etmeyi çiftçiler ekilmeyen arazileri ektiklerinde zarar etmesinler yine ekerler. Ama yaptıkları masrafları bile alamıyorlar” dedi.

HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, “Küçük ölçekli çiftçiler sırat köprüsündeler. Çiftçi yaşının 55`e çıkmasının geri planında küçük ölçekli çiftçinin tarlasına çökme gibi olmuş” dedi. 

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Aygun da teklife karşı çıkarak, “Kimin malını kime kiralıyorsunuz. Kamunun ekemediği birçok arazi varken gidiyoruz nelerle uğraşıyoruz. İki Trakya`dan daha büyük araziyi ekemiyoruz. Bir de kalkıyoruz küçük çiftçinin arazisine çöküyoruz. Bu maddeyi tekliften çekmemiz en doğrusu” dedi.

BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER: TARIM DANIŞMANLARI GÜNDEMİMİZDE

Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider ise tarım danışmanlarının kadroya alınma talebi ile ilgili soru üzerine, "Çalışma Bakanlığı ile bir çalışma içerisindeyiz ayrıntıları daha sonra anlatayım" yanıtını verdi. 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA