1 Eylül 2026 Salı

14:55   CHP’LI ATAHAN KAYTAŞ’TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’MERSIN’DEN DÜNYAYA KARDEŞLIK ÇAĞRıSı’   14:39   CHP KADıN KOLLARı İL BAŞKANı GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ’TEN 1 EYLÜL MESAJı: ’BARıŞ SUSKUNLUK DEĞIL CESARETTIR’   14:19   CHP MERSIN İL BAŞKANı KORAL ÖMÜR’DEN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’BARıŞ, ADALET VE EŞITLIK İÇIN BIRLIKTE MÜCADELE EDECEĞIZ’   11:12   NECDET KıLıÇ’DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı; AYRıŞMA DEĞIL DAYANıŞMA KAZANACAK..   10:48   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı MUSTAFA KEKLIK’TEN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı   10:45   YENIMAHALLE MUHTARı SERVET DOĞAN’DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı   10:44   BARıŞıN KENTI MERSIN’DEN TÜM DÜNYAYA ÇAĞRı: ’BARıŞ, YARıNLARA BıRAKıLACAK EN BÜYÜK MIRASTıR’   10:41   GÜROL AKBAŞ’TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’WBARıŞ, GELECEĞE BıRAKACAĞıMıZ EN BÜYÜK MIRASTıR’   10:40   TTB 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ AÇıKLAMASı: DEMOKRASI, SAĞLıK HAKKı VE KAYYUM UYARıSı   10:31   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı KADIR ÖZCAN: ’ATATÜRK’ÜN SÖZÜ BUGÜN EN BÜYÜK REHBERIMIZDIR’   10:30   ADD MERSIN ŞUBE BAŞKANı ADEM ÇETIN: ’ATATÜRK’ÜN BARıŞ VIZYONU İNSANLıĞıN TEK ÇıKıŞ YOLUDUR’   10:20   GÜLCAN KıŞ’TAN KıRTASIYE ALARMı: ’BIR ÇOCUĞUN TEMEL OKUL MASRAFı 7 BIN LIRAYı BULDU!’   09:51   TAŞ BINA’DAN KARAMANCıLAR KONAĞı’NA: MERSIN’IN MARKA KENT YOLCULUĞU BAŞLADı   01:44   TAHLIYE EDILMIŞTI, YENIDEN TUTUKLANDı! KOMEDYEN İMRAN DENIZ GÖKTAŞ HAKKıNDA YENI KARAR   21:21   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKANı TOPRAK ÇALıŞKAN: ’ASGARI ÜCRET 45 BIN TL, EN DÜŞÜK EMEKLI MAAŞı AYNı SEVIYEDE OLMALı’   20:58   MERSIN BAROSU’NDAN FLAŞ TAŞUCU GEMI FACIASı AÇıKLAMASı: ’SORUMLULAR HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERSIN!’   19:38   TOROSLAR BELEDIYESI KADıN VOLEYBOL TAKıMı SAHAYA İNIYOR! İŞTE YENI SEZON KADROSU VE BÜYÜK HEDEF   19:22   ÖZGÜR ÖZEL’DEN EZBER BOZAN AÇıKLAMA: ’SIYASETTE ARTıK HIÇBIR ŞEY ESKISI GIBI OLMAYACAK!’   18:07   MERSIN’DE DAR GELIRLIYE ’HALK KART’ NEFESI: AĞUSTOS ÖDEMELERI HESAPLARA YATıRıLDı!   17:50   MEZITLI’DE BÖLGE SAKINLERI İSTEDI, BAŞKAN TUNCER DÜĞMEYE BASTı: AKDENIZ MAHALLESI’NE MÜJDELI HABER!  
 
     
   

ENGİN ALTAY: BU DEVLET, 1999`DAN BERİ 88 MİLYAR LİRA DEPREM VERGİSİ TOPLADI. BU 88 MİLYAR LİRADAN DEPREM İÇİN KURUŞ HARCANMADI. NEREDE BU 88 MİLYAR


CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM Genel Kurulu`nda, “1999 depreminden sonra, bilindiği üzere bir deprem vergisi uygulanmaya başladı. ‘99`dan beri 88 milyar lira, bu devlet vatandaştan ‘deprem vergisi` adı altında para topladı. Bu 88 milyar liradan deprem için kaç kuruş harcandı? Harcanmadı. Depremle ilgili tedbir bakımından hiçbir para harcanmadı. Depremle ilgili harcamadınız, Kızılay`ı güçlendirdiniz desek, Kızılay`ı tam bir enkaz yaptınız. Kızılay`ın kendisi bir afet oldu. Nerede bu 88 milyar” dedi.

 

Tarih : 9 Mart 2023 Perşembe 16:42   Okunma : 472

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM Genel Kurulu`nda, “1999 depreminden sonra, bilindiği üzere bir deprem vergisi uygulanmaya başladı. ‘99`dan beri 88 milyar lira, bu devlet vatandaştan ‘deprem vergisi` adı altında para topladı. Bu 88 milyar liradan deprem için kaç kuruş harcandı? Harcanmadı. Depremle ilgili tedbir bakımından hiçbir para harcanmadı. Depremle ilgili harcamadınız, Kızılay`ı güçlendirdiniz desek, Kızılay`ı tam bir enkaz yaptınız. Kızılay`ın kendisi bir afet oldu. Nerede bu 88 milyar” dedi.

Engin Altay, bazı borçların yapılandırılmasına ilişkin düzenlemenin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu`nda bugün yaptığı konuşmada, “Bu hükümet, 12`nci yapılandırmayı yapıyor. Bu 20 yıllık iktidarda 12 yapılandırmaya gerek duymak, milleti ekonomik olarak felç ettiğinin açık bir itirafıdır. Millet ödeyemediği için bir kolaylık sağlayarak, ‘Ne koparırsak kardır` anlayışıyla bir süreci orta yerdeki hükümet götürüyor. 10`uncu maddeyle yeni deprem vergileri koyuyoruz. Orta yerde bir deprem var, yaraların sarılması lazım. İmkanı olanların da buna katkı sunması lazım” diye konuştu.

“88 MİLYAR LİRADAN, DEPREM İÇİN KAÇ KURUŞ HARCANDI”

Altay, 1999`daki Marmara depreminden sonra alınmaya başlanan deprem vergilerinin de amacına uygun kullanılmadığını belirterek, şunları söyledi:

“1999 depreminden sonra, bilindiği üzere bir deprem vergisi uygulanmaya başladı. ‘99`dan beri 88 milyar lira, bu devlet vatandaştan deprem vergisi adı altında para topladı. Bu 88 milyar liradan deprem için kaç kuruş harcandı? Harcanmadı. Depremle ilgili tedbir bakımından hiçbir para harcanmadı. Depremle ilgili harcamadınız, Kızılay`ı güçlendirdiniz desek, Kızılay`ı tam bir enkaz yaptınız. Kızılay`ın kendisi bir afet oldu. Nerede bu 88 milyar?

“20 YILDA, 88 MİLYAR LİRA DEPREM VERGİSİYLE DEPREMLE İLGİLİ HANGİ TEDBİRİ ALDINIZ”

İlk iki yılını, AK Parti`den önceki hükümetler harcadı. Sonraki 20 yılda, 88 milyar lira vatandaştan toplanan deprem vergisiyle depremle ilgili hangi tedbiri aldınız, kaç kuruşunu buraya harcadınız? Deprem için topluyorsun, kendi beceriksizliğinden dolayı Hazine`nin diğer giderlerine parayı aktarıyorsun. Şimdi, vatandaştan yeni bir deprem vergisi için kanun çıkarıyoruz. Ortada toplanan 88 milyar var, ama hâlâ bugün, 6 Şubat depreminin üzerinden 32 gün geçmiş, Genel Başkan Yardımcımız, Kahramanmaraş Milletvekilimiz Ali Öztunç`u dinledim, halen Maraş`ta çadır feryadı var. Bu nasıl kafa, nasıl bir mantık?

“CİDDİ DEVLETLER, VATANDAŞTAN DEPREM VERGİSİ TOPLARSA BU PARAYI DEPREM İÇİN HARCAR”

Ciddi devletler, vatandaştan deprem vergisi toplarsa bu parayı deprem için harcar. Önlemeye kabiliyetiniz, kudretiniz ve kapasiteniz yoksa, bari deprem sonrası yara sarmak için; barınma, ısınma, gıda, seyyar mutfak, bunlara harcasaydınız. Harcamadınız, kusur işlediniz, suç işlediniz. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Vatandaştan bundan sonra toplanacak deprem vergilerinin, neyse ki seçime de 65 gün kaldığı için bizler, amacına uygun bir şekilde harcayacağımızı, kör kuruşun hesabını vatandaşa vereceğimizi, bütün bu iş ve işlemleri de şeffaf bir biçimde, hesap verebilirlik anlayışı içinde yapacağımızı da Millet İttifakı olarak taahhüt ediyoruz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA