24 Haziran 2026 Çarşamba

18:46   CHP SÖZCÜSÜ SARı: EYLÜL AYıNıN BAŞıNDAN ITIBAREN OLAĞAN KONGRE TAKVIMINE BAŞLANACAK   18:45   ÜMIT DIKBAYıR, CHP’DEN ISTIFA ETTI   16:44   EKREM İMAMOĞLU: “BU KADAR DETAYLı INSAN KAYNAKLARı SÜREÇLERINDEN GEÇEN BIR YAPı SUÇ ÖRGÜTÜ OLABILIR MI?”   16:43   SELAHATTIN DEMIRTAŞ, KEMAL KıLıÇDAROĞLU ILE GÖRÜŞMEYECEK   15:40   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN, IKTIDARA 12. YARGı PAKETI TEPKISI: HIÇ IŞI UZATMAYıN. ANAYASA’Yı KALDıRıN, YASALARı IPTAL EDIN   15:39   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KıLıÇDAROĞLU’NA ÇAĞRı: "ÜLKEYI VE PARTIYI BU CENDERENIN IÇINDE DAHA FAZLA TUTMA"   14:42   MERSIN’DE COĞRAFI IŞARETLER IÇIN ÜRETICI ODAKLı YOL HARITASı   14:41   VAHAP SEÇER, LONDRA’DA YEŞIL ŞEHIRLER BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı’NA KATıLDı   13:34   ERHAN KARAAL’ıN KAÇıRıLMASıNA EKREM İMAMOĞLU’NDAN TEPKI: İDDIA MAKAMı DAHIL HERKES ZAN ALTıNDADıR   12:32   KıLıÇDAROĞLU CHP MYK’Yı TOPLADı, ÖZEL GRUP TOPLANTıSı YAPACAK   10:30   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: SOFRADAKI YANGı BÜYÜMEYE DEVAM EDIYOR   19:24   BAKAN GÜRLEK: ORGANIZE SUÇ ÖRGÜTLERIYLE MÜCADELE IÇIN BAŞSAVCıLıKLARA GENELGE GÖNDERILDI   18:22   ZEYNEL EMRE: "PM’NIN DÜŞTÜĞÜNÜN MAHKEME TARAFıNDAN TESPITI AÇıSıNDAN BU HAFTA BAŞVURU YAPACAĞıZ"   16:21   KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NUN KATıLDıĞı CENAZE TÖRENI: "ÖZGÜR ÖZEL GENEL BAŞKAN" ISIMLIĞI SÖKÜLDÜ   15:13   AZIZ İHSAN AKTAŞ: "İNANıYORUM KI MAHKEMENIZ ETKIN PIŞMANLıK IFADEMIN ALEYHIME KULLANıLMASıNA IZIN VERMEYECEKTIR"   14:10   BIRLEŞIK EMEKLILER SENDIKASı’NDAN “MUTLAK BUTLAN” TEPKISI: “DEMOKRASIYE VURULMUŞ BIR DARBEDIR”   13:53   ÖZGÜR ÖZEL MYK’Yı TOPLADı: GRUP TOPLANTıSı YAPıLıP YAPıLMAYACAĞıNA KARAR VERILECEK   13:52   CHP YURT DıŞı BIRLIKLERI: “ÖZGÜR ÖZEL VE EKREM İMAMOĞLU’NUN YANıNDAYıZ”   13:37   İBB DAVASı’NDA 54’ÜNCÜ GÜN: İMAMOĞLU’NUN "BENIM IÇIN TOPLAYıN" DEDIĞI KOMAR ÇIÇEĞI SALONA GETIRILDI   11:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN ÜCRETSIZ LGS VE YKS HAZıRLıK KURSLARı IÇIN ÖN KAYıTLAR SÜRÜYOR  
 
     
   

ÇETİN ARIK VE GAMZE TAŞCIER KAHRAMANMARAŞ`TA 19 YAŞINDAKİ OTİZMLİ MİNE NUR`U ZİYARET ETTİ: “AİLENİN İSTEĞİ, KONTEYNER. ENGELLİ BİREYLERİMİZİ UNUTMAYIN”


CHP Deprem Sağlık Komisyonu üyeleri Kayseri Milletvekili Çetin Arık ve Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Kahramanmaraş`ın Pazarcık ilçesinde 19 yaşındaki otizmli Mine Nur`u ziyaret etti. Arık, “Kızımız otizmli, 19 yaşında ve skolyoz ameliyatı olmuş. Bu şartlar altında bu çadırın içinde yaşıyor ve aile isyan ediyor. Ailenin isteği, konteyner. Özel gereksinimli aileler için özel konteynerler gerekiyor. Engelli bireylerimizi unutmayın, özel gereksinimli çocuklarımızı unutmayın” dedi.

 

Tarih : 10 Mart 2023 Cuma 15:06   Okunma : 513

CHP Deprem Sağlık Komisyonu üyeleri Kayseri Milletvekili Çetin Arık ve Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Kahramanmaraş`ın Pazarcık ilçesinde 19 yaşındaki otizmli Mine Nur`u ziyaret etti. Arık, “Kızımız otizmli, 19 yaşında ve skolyoz ameliyatı olmuş. Bu şartlar altında bu çadırın içinde yaşıyor ve aile isyan ediyor. Ailenin isteği, konteyner. Özel gereksinimli aileler için özel konteynerler gerekiyor. Engelli bireylerimizi unutmayın, özel gereksinimli çocuklarımızı unutmayın” dedi.

CHP Deprem Sağlık Komisyonu üyeleri Kayseri Milletvekili Çetin Arık ve Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, afet bölgesinde çalışmalarına devam ediyor. Arık ve Taşçıer, afet bölgesindeki incelemede bulunmak için gittikleri Kahramanmaraş`ın Pazarcık ilçesinde 19 yaşındaki otizmli Mine Nur`u yaşadığı çadırda ziyaret etti.

“POZİTİF AYRIMCILIK YAPIN”

Arık, depremden önce skolyoz ameliyatı olan Nisa Nur`un zor koşullarda yaşadığına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Burası özel gereksinimli çocukları olan bir ailenin çadırı. Kızımız otizmli, 19 yaşında ve skolyoz ameliyatı olmuş. Bu şartlar altında bu çadırın içinde yaşıyor ve aile isyan ediyor. Ailenin isteği, konteyner. Özel gereksinimli aileler için özel konteynerler gerekiyor. Engelli bireylerimizi unutmayın özel gereksinimli çocuklarımızı unutmayın. Pozitif ayrımcılık yapın… Bakınız, aile bir ay önce başvuru yaptım diyor. ‘E- Devlet`ten müracaat edeceksin` denilmiş. Oradan da müracaat ettim diyor ama bir sonuç alamadım. Bir cevap alamadım diyor.”

“ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLARIMIZ İÇİN BİR KONTEYNIRIN TALEP EDİYORUZ”

Taşcıer de Mine Nur`un doğum günü olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Mine Nur özel gereksinimli bir çocuğumuz. Depremden önce de bir skolyoz ameliyatı olmuş. Burada fiziki koşulları maalesef yeterli değil, çadır koşullarında rahat hareket edebilmesi, rahat kendini ifade etmesi. Biz buradan özel gereksinimli çocuklarımız için daha uygun koşullarda bir konteyner talep edilmesini istiyor, ayarlanmasını talep ediyoruz. Ailenin de daha önce böyle bir talebi olmuş ama yaklaşık bir aydır seslerini duyurmamışlar.”    

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA