29 Aralık 2025 Pazartesi

12:41   MERSIN’DE KÜLTÜREL RÖNESANS: SANAT VE BELLEK BULUŞTU   12:30   MARKET ALıŞVERIŞINDE YENI FIYAT: PLASTIK POŞET 1 TL   12:09   TARSUS’TA 27 ARALıK DESTANı: 104 YıLDıR SÜREN KURTULUŞ RUHU MEYDANLARDA   11:30   “GENÇLERDEN PROFESYONELLERE: AKDENIZ BELEDIYE SPOR ZIRVEDE”   11:20   “MERSIN’DE ALZHEIMER HASTALARı SANATLA GÜLÜMSÜYOR: GÜLÜMSE YAŞAM MERKEZI UMUT OLUYOR”   10:40   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: ‘YETKI ERDOĞAN’DA, İHA 2 SAAT BEKLETILDI’”   14:55   TOROSLAR’ıN HIZMET GÜCÜ ARTıYOR: ARAÇ FILOSUNA 2 YENI KATKı!   11:59   “USİAD BAŞKANı KıLıÇ: SANAYIDE İŞ BIRLIĞIYLE GÜÇLÜ GELECEK”   09:20   MERSIN’DE ALTYAPı VIZYONU: 2026 YATıRıMLARıYLA DAHA KONFORLU BIR ŞEHIR GELIYOR   21:39   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SPORA TARIHI DESTEK: 260 KULÜP VE 294 SPORCUYA 20.7 MILYON TL!   17:22   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN REGAIP KANDILI’NDE GÖNÜLLERE DOKUNAN İKRAM: BINLERCE KANDIL SIMIDI VATANDAŞLARLA BULUŞTU   17:15   MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE ÖRNEK: BÜYÜKŞEHIR’IN HıYAR FIDESI DESTEĞI HASADA DÖNÜŞTÜ   17:06   CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı AYDıN’DAN KYK BURSUYLA ‘TAVUK DÖNER’ HESABı: 47 TAVUK DÖNER DÜRÜM KAYıP   17:04   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: SAĞLıK HIZMETLERINDE KARA DÜZEN ÇALıŞAN KIM VARSA GÖZÜNÜN YAŞıNA BAKMıYORUZ   17:02   SURIYE’NIN HUMUS KENTINDE CAMIDE PATLAMA: 5 ÖLÜ, 21 YARALı   14:59   LEYLA ZANA’YA YÖNELIK HAKARETLERE ILIŞKIN 116 ÖRGÜTTEN SUÇ DUYURUSU   14:57   CHP’LI AKDOĞAN, AİHM’IN İMAMOĞLU DOSYASıYLA ILGILI KARARıNı DEĞERLENDIRDI: AİHM, AYM KARARıNA UYMAYANLARıN TÜRKIYE CUMHURIYETI’NI DINGO’NUN AHıRı GIBI YÖNETEMEYECEKLERINI SÖYLÜYOR"   09:20   MERSIN’DE KıRSALA ŞEHIR KONFORU: ESENLI–HEBILLI YOLU YENILENDI   23:29   MERSIN, KADıN SINEMASıNıN BAŞKENTI OLDU: UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI 2. KEZ ŞEHIRDE   21:05   MEZITLI’DE YENI YıL COŞKUSU: DEMOKRASI MEYDANı 5 GÜN BOYUNCA FESTIVAL ALANıNA DÖNÜŞÜYOR  
 
     
   

ÇETİN ARIK VE GAMZE TAŞCIER KAHRAMANMARAŞ`TA 19 YAŞINDAKİ OTİZMLİ MİNE NUR`U ZİYARET ETTİ: “AİLENİN İSTEĞİ, KONTEYNER. ENGELLİ BİREYLERİMİZİ UNUTMAYIN”


CHP Deprem Sağlık Komisyonu üyeleri Kayseri Milletvekili Çetin Arık ve Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Kahramanmaraş`ın Pazarcık ilçesinde 19 yaşındaki otizmli Mine Nur`u ziyaret etti. Arık, “Kızımız otizmli, 19 yaşında ve skolyoz ameliyatı olmuş. Bu şartlar altında bu çadırın içinde yaşıyor ve aile isyan ediyor. Ailenin isteği, konteyner. Özel gereksinimli aileler için özel konteynerler gerekiyor. Engelli bireylerimizi unutmayın, özel gereksinimli çocuklarımızı unutmayın” dedi.

 

Tarih : 10 Mart 2023 Cuma 15:06   Okunma : 466

CHP Deprem Sağlık Komisyonu üyeleri Kayseri Milletvekili Çetin Arık ve Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Kahramanmaraş`ın Pazarcık ilçesinde 19 yaşındaki otizmli Mine Nur`u ziyaret etti. Arık, “Kızımız otizmli, 19 yaşında ve skolyoz ameliyatı olmuş. Bu şartlar altında bu çadırın içinde yaşıyor ve aile isyan ediyor. Ailenin isteği, konteyner. Özel gereksinimli aileler için özel konteynerler gerekiyor. Engelli bireylerimizi unutmayın, özel gereksinimli çocuklarımızı unutmayın” dedi.

CHP Deprem Sağlık Komisyonu üyeleri Kayseri Milletvekili Çetin Arık ve Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, afet bölgesinde çalışmalarına devam ediyor. Arık ve Taşçıer, afet bölgesindeki incelemede bulunmak için gittikleri Kahramanmaraş`ın Pazarcık ilçesinde 19 yaşındaki otizmli Mine Nur`u yaşadığı çadırda ziyaret etti.

“POZİTİF AYRIMCILIK YAPIN”

Arık, depremden önce skolyoz ameliyatı olan Nisa Nur`un zor koşullarda yaşadığına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Burası özel gereksinimli çocukları olan bir ailenin çadırı. Kızımız otizmli, 19 yaşında ve skolyoz ameliyatı olmuş. Bu şartlar altında bu çadırın içinde yaşıyor ve aile isyan ediyor. Ailenin isteği, konteyner. Özel gereksinimli aileler için özel konteynerler gerekiyor. Engelli bireylerimizi unutmayın özel gereksinimli çocuklarımızı unutmayın. Pozitif ayrımcılık yapın… Bakınız, aile bir ay önce başvuru yaptım diyor. ‘E- Devlet`ten müracaat edeceksin` denilmiş. Oradan da müracaat ettim diyor ama bir sonuç alamadım. Bir cevap alamadım diyor.”

“ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLARIMIZ İÇİN BİR KONTEYNIRIN TALEP EDİYORUZ”

Taşcıer de Mine Nur`un doğum günü olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Mine Nur özel gereksinimli bir çocuğumuz. Depremden önce de bir skolyoz ameliyatı olmuş. Burada fiziki koşulları maalesef yeterli değil, çadır koşullarında rahat hareket edebilmesi, rahat kendini ifade etmesi. Biz buradan özel gereksinimli çocuklarımız için daha uygun koşullarda bir konteyner talep edilmesini istiyor, ayarlanmasını talep ediyoruz. Ailenin de daha önce böyle bir talebi olmuş ama yaklaşık bir aydır seslerini duyurmamışlar.”    

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA