16 Mart 2026 Pazartesi

14:46   MERSIN’DE SOSYAL BELEDIYECILIK DEVRIMI: HER ÇOCUĞA EŞIT GELECEK, HER MAHALLEYE FıRSAT!   13:55   MERSIN’DEN DÜNYAYA 1,7 MILYAR DOLARLıK İMZA: İŞTE İHRACATıN 50 DEV FIRMASı!   10:40   OTOYOLDA %650 ZAM KAPıDA! CHP’LI YAVUZYıLMAZ İSIM VEREREK UYARDı: "BU BIR SOYGUN PLANıDıR"   10:31   İRAN’DAN ABD ÜSSÜNE AĞıR DARBE! NETANYAHU İÇIN DEHŞET VEREN ’ÖLÜM’ YEMINI: ’PEŞINI BıRAKMAYACAĞıZ!’   10:29   LIMON İTHALATıNDA VERGI ŞOKU! ÖMER FETHI GÜRER RAKAMLARLA KONUŞTU: "ÜRETICI SOĞUYOR, TÜKETICI KAYBEDIYOR"   23:46   ANAMUR’DA TARIHI GECE: VAHAP SEÇER’DEN 4 DEV MÜJDE BIRDEN! 2028’E KADAR HER ŞEY DEĞIŞECEK   23:40   TOROSLAR’DA "MUTFAK" DEĞIL SANKI ÇÖP EV! MERDIVEN ALTı PASTA İMALATHANESINE ŞOK BASKıN   23:35   TARSUS’TA BAYRAM ERKEN GELIYOR: ST. PAUL MEYDANı’NDA BAYRAM İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı!   11:40   BAŞKAN SEÇER TALIMATı VERDI: MERSIN’DE 115 BIN NOKTADA 7/24 İLAÇLAMA MESAISI!   01:01   MERSIN’DE "ALGı OPERASYONU"NA BAŞKAN SEÇER’DEN SERT YANıT: "AILEMLE AYNı KAZANDAN YEMEK YIYORUM!"   01:01   MERSIN’DE ‘GÖNÜL SOFRASı’ MEZITLI’DE KURULDU: BAŞKAN SEÇER KADıN EMEĞINE VURGU YAPTı!   19:01   "35 YıL SONRA GELEN ACı İTIRAF: ’O MANŞET SAVAŞ YÜZÜNDEN ÇÖPE GITTI!’"   16:40   MERSIN’DE RAMAZAN BEREKETI: ÇAĞDAŞKENT İFTARıNDA BINLER AYNı SOFRADA BULUŞTU!   16:37   CHP’LI TRAKYA BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı...ÇANAKKALE BELEDIYE BAŞKANı MUHARREM ERKEK: "ASLA VE ASLA BIR MILIM DAHI GERI ADıM ATMAYACAĞıZ"   16:34   GÜVENPARK KATLIAMı’NıN 10. YıLı... MANSUR YAVAŞ: "ŞEHIT OLAN VATANDAŞLARıMıZı RAHMETLE ANıYORUM"   16:33   ÜNLÜ TARIHÇI İLBER ORTAYLı HAYATıNı KAYBETTI   15:39   ÖMER GÜNEL GÖZALTıNA ALıNDı... ALI MAHIR BAŞARıR: "ÖMER GÜNEL’IN SIYASI BIR OPERASYONUN HEDEFI OLDUĞU APAÇıK ORTADADıR"   15:37   CHP’DEN DOĞU AKDENIZ YEREL MEDYA BULUŞMASı… CHP’LI BULUT: “TRT SAVCıLıĞA SOYUNDU”   15:36   GÖZALTıNA ALıNAN KUŞADASı BELEDIYE BAŞKANı GÜNEL’DEN AÇıKLAMA... "MÜCADELEM SADECE HAKSıZLıĞA KARŞı DEĞIL, KÖTÜLÜĞE VE KÖTÜYE KARŞı DA OLACAK"   15:36   MSB: İRAN’DAN ATEŞLENIP TÜRK HAVA SAHASıNA GIREN BIR BALISTIK MÜHIMMAT NATO HAVA VE FÜZE SAVUNMA UNSURLARı TARAFıNDAN ETKISIZ HALE GETIRILDI  
 
     
   

ÇETİN ARIK VE GAMZE TAŞCIER KAHRAMANMARAŞ`TA 19 YAŞINDAKİ OTİZMLİ MİNE NUR`U ZİYARET ETTİ: “AİLENİN İSTEĞİ, KONTEYNER. ENGELLİ BİREYLERİMİZİ UNUTMAYIN”


CHP Deprem Sağlık Komisyonu üyeleri Kayseri Milletvekili Çetin Arık ve Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Kahramanmaraş`ın Pazarcık ilçesinde 19 yaşındaki otizmli Mine Nur`u ziyaret etti. Arık, “Kızımız otizmli, 19 yaşında ve skolyoz ameliyatı olmuş. Bu şartlar altında bu çadırın içinde yaşıyor ve aile isyan ediyor. Ailenin isteği, konteyner. Özel gereksinimli aileler için özel konteynerler gerekiyor. Engelli bireylerimizi unutmayın, özel gereksinimli çocuklarımızı unutmayın” dedi.

 

Tarih : 10 Mart 2023 Cuma 15:06   Okunma : 482

CHP Deprem Sağlık Komisyonu üyeleri Kayseri Milletvekili Çetin Arık ve Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Kahramanmaraş`ın Pazarcık ilçesinde 19 yaşındaki otizmli Mine Nur`u ziyaret etti. Arık, “Kızımız otizmli, 19 yaşında ve skolyoz ameliyatı olmuş. Bu şartlar altında bu çadırın içinde yaşıyor ve aile isyan ediyor. Ailenin isteği, konteyner. Özel gereksinimli aileler için özel konteynerler gerekiyor. Engelli bireylerimizi unutmayın, özel gereksinimli çocuklarımızı unutmayın” dedi.

CHP Deprem Sağlık Komisyonu üyeleri Kayseri Milletvekili Çetin Arık ve Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, afet bölgesinde çalışmalarına devam ediyor. Arık ve Taşçıer, afet bölgesindeki incelemede bulunmak için gittikleri Kahramanmaraş`ın Pazarcık ilçesinde 19 yaşındaki otizmli Mine Nur`u yaşadığı çadırda ziyaret etti.

“POZİTİF AYRIMCILIK YAPIN”

Arık, depremden önce skolyoz ameliyatı olan Nisa Nur`un zor koşullarda yaşadığına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Burası özel gereksinimli çocukları olan bir ailenin çadırı. Kızımız otizmli, 19 yaşında ve skolyoz ameliyatı olmuş. Bu şartlar altında bu çadırın içinde yaşıyor ve aile isyan ediyor. Ailenin isteği, konteyner. Özel gereksinimli aileler için özel konteynerler gerekiyor. Engelli bireylerimizi unutmayın özel gereksinimli çocuklarımızı unutmayın. Pozitif ayrımcılık yapın… Bakınız, aile bir ay önce başvuru yaptım diyor. ‘E- Devlet`ten müracaat edeceksin` denilmiş. Oradan da müracaat ettim diyor ama bir sonuç alamadım. Bir cevap alamadım diyor.”

“ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLARIMIZ İÇİN BİR KONTEYNIRIN TALEP EDİYORUZ”

Taşcıer de Mine Nur`un doğum günü olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Mine Nur özel gereksinimli bir çocuğumuz. Depremden önce de bir skolyoz ameliyatı olmuş. Burada fiziki koşulları maalesef yeterli değil, çadır koşullarında rahat hareket edebilmesi, rahat kendini ifade etmesi. Biz buradan özel gereksinimli çocuklarımız için daha uygun koşullarda bir konteyner talep edilmesini istiyor, ayarlanmasını talep ediyoruz. Ailenin de daha önce böyle bir talebi olmuş ama yaklaşık bir aydır seslerini duyurmamışlar.”    

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA