1 Eylül 2026 Salı

10:40   TTB 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ AÇıKLAMASı: DEMOKRASI, SAĞLıK HAKKı VE KAYYUM UYARıSı   10:20   GÜLCAN KıŞ’TAN KıRTASIYE ALARMı: ’BIR ÇOCUĞUN TEMEL OKUL MASRAFı 7 BIN LIRAYı BULDU!’   09:51   TAŞ BINA’DAN KARAMANCıLAR KONAĞı’NA: MERSIN’IN MARKA KENT YOLCULUĞU BAŞLADı   01:44   TAHLIYE EDILMIŞTI, YENIDEN TUTUKLANDı! KOMEDYEN İMRAN DENIZ GÖKTAŞ HAKKıNDA YENI KARAR   21:21   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKANı TOPRAK ÇALıŞKAN: ’ASGARI ÜCRET 45 BIN TL, EN DÜŞÜK EMEKLI MAAŞı AYNı SEVIYEDE OLMALı’   20:58   MERSIN BAROSU’NDAN FLAŞ TAŞUCU GEMI FACIASı AÇıKLAMASı: ’SORUMLULAR HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERSIN!’   19:38   TOROSLAR BELEDIYESI KADıN VOLEYBOL TAKıMı SAHAYA İNIYOR! İŞTE YENI SEZON KADROSU VE BÜYÜK HEDEF   19:22   ÖZGÜR ÖZEL’DEN EZBER BOZAN AÇıKLAMA: ’SIYASETTE ARTıK HIÇBIR ŞEY ESKISI GIBI OLMAYACAK!’   18:07   MERSIN’DE DAR GELIRLIYE ’HALK KART’ NEFESI: AĞUSTOS ÖDEMELERI HESAPLARA YATıRıLDı!   17:50   MEZITLI’DE BÖLGE SAKINLERI İSTEDI, BAŞKAN TUNCER DÜĞMEYE BASTı: AKDENIZ MAHALLESI’NE MÜJDELI HABER!   17:35   CEVDET SELVI ANKARA’DA TOPRAĞA VERILDI! CENAZE TÖRENINE ÖZGÜR ÖZEL VE SIYASILER KATıLDı   16:43   MERSIN’DE NEFES KESEN FINAL! 30 YıLLıK ÖZLEM BITTI, DEV RANDEVUNUN TARIHI BELLI OLDU   16:15   YARGıDA ADLI TATIL SONA ERDI: KRITIK DAVALAR VE DEV İDDIANAMELER İÇIN TAKVIM İŞLEMEYE BAŞLADı!   16:10   GÖRKEMLI VEDA: SIYASET DÜNYASı CEVDET SELVI İÇIN TBMM’DE BIR ARAYA GELDI   16:05   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNDA FLAŞ GELIŞME: 3 ŞÜPHELI ADLIYEDE!   16:01   GEMI MÜHENDISLERI ODASı’NDAN ’GIRNE’ ÇıKıŞı: TÜM GERÇEKLER ŞEFFAFÇA AÇıKLANMALı   10:55   MERSIN’IN EĞITIM BILANÇOSU MECLIS’E TAŞıNDı: CHP’LI KıŞ’TAN BAKAN TEKIN’E 7 KRITIK SORU!   10:45   CHP’LI MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN BAKAN YUSUF TEKIN’E YÖK TEPKISI: ’BILIM İNSANı BRANŞıNA GÖRE AYRıLMAZ’   09:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR EV SAHIPLIĞINDE 16. PMOGENÇ YAZ KAMPı SONA ERDI: MÜFTÜ DERESI’NE DOĞA TEMELLI ÇÖZÜMLER   09:25   ÖZEL KURUMLARıN KAPıSıNDAN ÇEVIRDIĞI GÖRME ENGELLI NISA, MERSIN BÜYÜKŞEHIR’LE ÜNIVERSITELI OLDU!  
 
     
   

DEPREMDE EVİ YIKILAN OSMANİYELİ DEPREMZEDE: “HİÇ KİMSENİN HESAP SORDUĞU YOK. BİZ ÜSTÜNE GİDİYORUZ ANCAK”


Osmaniye`deki evi, depremde yıkılan Hakan Güçlü, “Eseriniz burada. Çıkın piyasaya `Ben imza attım` deyin. Buna yetkiyi veren çevre mühendisi, Çevre Bakanlığı, belediye yetkilisi, yapı kullanım belgesi veren vatandaş… Neredesiniz kardeşim? Şimdi çıkın piyasaya. Hiç kimsenin hesap sorduğu yok. Biz üstüne gidiyoruz ancak” dedi.

 

Tarih : 13 Mart 2023 Pazartesi 12:01   Okunma : 591

BURHAN DEMİRCİOĞLU 

Osmaniye`deki evi, depremde yıkılan Hakan Güçlü, “Eseriniz burada. Çıkın piyasaya `Ben imza attım` deyin. Buna yetkiyi veren çevre mühendisi, Çevre Bakanlığı, belediye yetkilisi, yapı kullanım belgesi veren vatandaş… Neredesiniz kardeşim? Şimdi çıkın piyasaya. Hiç kimsenin hesap sorduğu yok. Biz üstüne gidiyoruz ancak” dedi.

Osmaniye`de depremde evi yıkılan yüksek mühendis Hakan Güçlü, kendi binası yıkılırken, bazı binaların ayakta kaldığını belirtti. Güçlü, “Benim bu apartmanım yıkıldı, benim günahım ne?” diye sordu. Yetkililere çağrıda bulunan Güçlü, şöyle konuştu:

“Bu apartman, Çiğdem Apartmanı. 15-20 senedir bu apartmanın sakiniyim. Esenevler Mahallesi… Maalesef en büyük hasar gören mahallelerden biri burası. Bu apartmanın müteahhidiyle, şu görmüş olduğunuz altı apartmanın müteahhitti bir.

“KİMSENİN HESAP SORDUĞU YOK, BİZ ÜSTÜNE GİDİYORUZ ANCAK”

Zaten mahkemelik olduk, soruyorum. Kardeşim, bu apartmanlar niye ayakta da benim bu apartmanım yıkıldı. Benim günahım ne? Buna yetkiyi veren çevre mühendisi, Çevre Bakanlığı, belediye yetkilisi, yapı kullanım belgesi veren vatandaş… Neredesiniz? Neredesiniz kardeşim? Ben kırk yıllık birikimimi buraya gömdüm. Neredesiniz? Dört katlı bina yıkıldı ya… Burası mezar olabilirdi, mezar. Neredesiniz? Şimdi çıkın piyasaya. Hiç kimsenin hesap sorduğu yok. Biz üstüne gidiyoruz ancak. Böyle bir şey var mı ya?

Çimentosunu yapan, fen işleri müdürlüğü yapan… Neredesiniz kardeşim? Bina burada, eseriniz burada. Çıkın piyasaya `Ben imza attım` deyin. Bir çöp alamıyoruz evimizden buyurun. Müteahhit nerede, yapı kullanım belgesi veren vatandaş nerede? Çıkın da bu binaya bakın, hiçbiriniz ortada yoksunuz. İş yapmaya geldi mi, adaylığa geldi mi boy boy, sayfa sayfa doküman verirsiniz. Buyurun benim 50 yıllık emeğim burada.

“BU EVİ ALMAK İÇİN 50 SENE ÇALIŞTIM”

Ben bu evi almak için 50 sene çalıştım. 60 yaşına geliyorum, 60 yaşındayım. Bir evim var, bu ev burada yıkıldı. Bu apartmanlar aynı müteahhit eserleri benim apartman niye yıkıldı? Çimentodan mı çaldı, betondan mı çaldı, yapı statiğini mi hesaplayamadı, ne yaptı yani? Ben de mühendis adamım çıksın piyasaya, yapan belli, imza atan belli. Nerede bunlar? Ben mi attım imzayı yani?”

"UFACIK ÇİZİĞİ OLANA DA 10 BİN LİRA VERİYOR, EVİ YIKILANA DA"

Güçlü, depremde evi yıkılanlar ile evi az hasar görenlere aynı miktarda yardım yapılmasını da eleştirdi. Güçlü şunları söyledi:

“Canımız çok yanıyor, yapacak bir şey yok. İlk önce canın, sonra malın. İlk önce canımızı kurtardık şimdi malımızın peşindeyiz. Allah devlete, millete zeval vermesin. Kimseye bir kastımız yok. Ben bir depremzedeyim. Benim evim yıkılmış, bana da 10 bin lira veriyor, adamın evi incecik hasar boyası gitmiş ona da 10 bin lira veriyor. Nasıl bu anlayış kardeşim? Bunun sebebi ne bana biri açıklasın. Ben vatandaş olarak soruyorum. Benim evim burada kardeşim bütün eşyalar, 2-3 gün aşağıda yattım. Bana da 10 bin lira veriyor, evin duvarı çizilmiş ona da 10 bin lira veriyor. Bana bir anlatsın bunu bir vicdanı yapmış da ben de anlayayım yani. Ben üç tane üniversite gördüm, yüksek mühendis adamım. Araba uçurumdan aşağı gitmiş pert olmuş, ona da aynı para öbür arabanın camı çizilmiş, ona da aynı para. Canımız yanmış buradan ben cenaze de çıkabilirdim.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA