24 Haziran 2026 Çarşamba

18:48   A MILLI ERKEK VOLEYBOL TAKıMı, ÇIN’I 3-0 MAĞLUP ETTI   18:46   CHP GRUP BAŞKANVEKILI MURAT EMIR’DEN ERDOĞAN’ıN AÇıKLAMALARıNA TEPKI   18:44   CHP IL BAŞKANLARıNDAN GENEL MERKEZ’E: “GÖREVDEN ALMALARıNıZı, IHRAÇLARıNıZı TANıMıYORUZ”   18:42   NEW YORK’TA ZOHRAN MAMDANI’NIN DESTEKLEDIĞI SOL ADAYLAR ÖN SEÇIMI KAZANDı   15:38   CHP MALATYA’DA KAPı KRIZI: GENÇLIK KOLLARı "HAIN" YAZıLı DEV POSTER ASTı   15:37   CHP’DEN TEK CÜMLEYLE ISTIFA EDEN NIMET ÖZDEMIR, AK PARTI’YE KATıLDı   15:35   AHMET DAVUTOĞLU: "EĞER BIR YERE KENYA VE GÜNEY KORE DAVET EDILIYOR DA TÜRKIYE EDILMIYORSA VAH HALIMIZE"   12:30   COĞRAFI TESCILLI TARSUS IĞNE OYASı, MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ILE GELIR KAPıSı OLUYOR   18:46   CHP SÖZCÜSÜ SARı: EYLÜL AYıNıN BAŞıNDAN ITIBAREN OLAĞAN KONGRE TAKVIMINE BAŞLANACAK   18:45   ÜMIT DIKBAYıR, CHP’DEN ISTIFA ETTI   16:44   EKREM İMAMOĞLU: “BU KADAR DETAYLı INSAN KAYNAKLARı SÜREÇLERINDEN GEÇEN BIR YAPı SUÇ ÖRGÜTÜ OLABILIR MI?”   16:43   SELAHATTIN DEMIRTAŞ, KEMAL KıLıÇDAROĞLU ILE GÖRÜŞMEYECEK   15:40   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN, IKTIDARA 12. YARGı PAKETI TEPKISI: HIÇ IŞI UZATMAYıN. ANAYASA’Yı KALDıRıN, YASALARı IPTAL EDIN   15:39   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KıLıÇDAROĞLU’NA ÇAĞRı: "ÜLKEYI VE PARTIYI BU CENDERENIN IÇINDE DAHA FAZLA TUTMA"   14:42   MERSIN’DE COĞRAFI IŞARETLER IÇIN ÜRETICI ODAKLı YOL HARITASı   14:41   VAHAP SEÇER, LONDRA’DA YEŞIL ŞEHIRLER BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı’NA KATıLDı   13:34   ERHAN KARAAL’ıN KAÇıRıLMASıNA EKREM İMAMOĞLU’NDAN TEPKI: İDDIA MAKAMı DAHIL HERKES ZAN ALTıNDADıR   12:32   KıLıÇDAROĞLU CHP MYK’Yı TOPLADı, ÖZEL GRUP TOPLANTıSı YAPACAK   10:30   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: SOFRADAKI YANGı BÜYÜMEYE DEVAM EDIYOR   19:24   BAKAN GÜRLEK: ORGANIZE SUÇ ÖRGÜTLERIYLE MÜCADELE IÇIN BAŞSAVCıLıKLARA GENELGE GÖNDERILDI  
 
     
   

HATAYLI DEPREMZEDE ÇİFTÇİ, GÜNLÜK 300 LİRA KARŞILIĞINDA HASARLI EVLERDEN EŞYA TAŞIYOR: “ÇOCUKLARA EKMEK ALMAK ZORUNDAYIM”


Hatay`da depremin ardından verilen 1,5 çuval yem yardımı hayvanlarına yetmeyen çiftçi Feyyaz Çoban, çocuklarının karnını doyurabilmek için günlük 300 lira karşılığında hasarlı evlerden eşya taşımaya başladı. Verilen yem yardımı için “Ben bunları civcive mi yedireceğim” diye soran Çoban, hasarlı binalara girme nedenini, “Çocuklara ekmek almak zorundayım. İnşaata da çıkacağım, tarla işine de gideceğim” diye açıkladı.

 

Tarih : 13 Mart 2023 Pazartesi 11:32   Okunma : 495

Haber: TAMER ARDA ERŞİN - Kamera: FURKAN ERDEM

Hatay`da depremin ardından verilen 1,5 çuval yem yardımı hayvanlarına yetmeyen çiftçi Feyyaz Çoban, çocuklarının karnını doyurabilmek için günlük 300 lira karşılığında hasarlı evlerden eşya taşımaya başladı. Verilen yem yardımı için “Ben bunları civcive mi yedireceğim” diye soran Çoban, hasarlı binalara girme nedenini, “Çocuklara ekmek almak zorundayım. İnşaata da çıkacağım, tarla işine de gideceğim” diye açıkladı.

Hatay`da hayvanları enkaz altında kalan çiftçi Feyyaz Çoban, kendisine yapılan 1,5 çuval yem yardımı 10 hayvanına yetmediği için hem evdeki çocuklarının hem de hayvanlarının karnını doyurabilmek için günlük 300 liraya hasarlı evlerden eşya taşımaya başladığını söyledi. Çoban, devletin yaptığı yem yardımının yetersiz olduğunu belirterek, “Yemimiz yok, ahırlarımız çökmüş durumda. Hayvanlarımız şu anda dışarıda kalıyor. Biz de çaresiz durumdayız. Devlet yetkililerinden gereken yardımı bekliyoruz. İlk talepte devletimiz hayvan tespiti yaptı. Ahırlarımız zaten yok. Gelip bize isim yazdırdılar. 1,5 çuval yem geldi. Neye yetecek? Zaten benim 5-6 hayvanım ölmüş. Dışarıdan esnaf geliyor, hayvanın değeri 15 bin lira, bize 8 bin lira. Fırsatçılar, gelip elimizden bu malları almaya çalışıyorlar. Biz bu fiyata veremeyiz” diye konuştu.

Hayvanlarını yol kenarında ekilmeyen alanlarda otlatan Çoban, “Anayoldayız, canımız, hayvanımız tehlikede” diyerek, gelen 1,5 çuval yem yardımı için “Ben bunları civcive mi yedireceğim” diye sordu.

Hayvancılığı bırakma noktasına geldiklerini kaydeden Çoban, Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerine “Perişan durumdayız” diye seslendi. Çoban, hayvanlarını satmak zorunda kalacağını ve besiciliği bırakacağını aktararak, “Zaten çoğu da borç, artık siz gerisini düşünün” dedi.

“ALLAH KİMSEYİ ZOR DURUMA DÜŞÜRMESİN”

Parası kalmadığı için 300 liraya enkazdan eşya taşımaya gittiğini vurgulayan Çoban hem hayvanlarına yem alabilmek hem de çocuklarının rızkı için enkaza girdiğini belirterek, “Biz, çocuklarla zar zor geçinebiliyoruz. Yevmiyeye gidiyorum inşaatlara. Bu enkazda kalan binalardan çamaşır makinası, buzdolabı çıkarıyoruz. Bizim de sosyal güvencemiz yok, hayatımız yok. 6-7`nci kata çıkıyoruz. Allah kimsenin başına vermesin, kimseyi bu duruma düşürmesin, bu duruma sokmasın. Gerçekten zor bir durum, zor” diye konuştu.

“ONLARA EKMEK ALMAK ZORUNDAYIM”

Hasarlı binaya girdiğinde çocuklarını düşündüğünü söyleyen Çoban, “Onlara ekmek almak zorundayım. İnşaata da çıkacağım, tarla işine de gideceğim. Yok, bizim burada şu anda işçilik durmuş, bitmiş durumda. Yem pahalı, yem alacak paramız yok. Hayvanlarımızın bir kısmı öldü. Ben, inşaat işine gidiyorum bu durumda. Korkuyoruz, korkmuyoruz değil. Allah`a tevekkül edip çıkıyoruz. Ben, gidip çocuklarımın rızkını arayacağım. Ben, gidip 6`ncı kattan gidip beyaz eşya çıkarıyorum. Biz, bunları kurtarmaya çalışıyoruz. Ölümü göze alıyoruz, o şekil” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA