1 Eylül 2026 Salı

10:40   TTB 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ AÇıKLAMASı: DEMOKRASI, SAĞLıK HAKKı VE KAYYUM UYARıSı   10:20   GÜLCAN KıŞ’TAN KıRTASIYE ALARMı: ’BIR ÇOCUĞUN TEMEL OKUL MASRAFı 7 BIN LIRAYı BULDU!’   09:51   TAŞ BINA’DAN KARAMANCıLAR KONAĞı’NA: MERSIN’IN MARKA KENT YOLCULUĞU BAŞLADı   01:44   TAHLIYE EDILMIŞTI, YENIDEN TUTUKLANDı! KOMEDYEN İMRAN DENIZ GÖKTAŞ HAKKıNDA YENI KARAR   21:21   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKANı TOPRAK ÇALıŞKAN: ’ASGARI ÜCRET 45 BIN TL, EN DÜŞÜK EMEKLI MAAŞı AYNı SEVIYEDE OLMALı’   20:58   MERSIN BAROSU’NDAN FLAŞ TAŞUCU GEMI FACIASı AÇıKLAMASı: ’SORUMLULAR HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERSIN!’   19:38   TOROSLAR BELEDIYESI KADıN VOLEYBOL TAKıMı SAHAYA İNIYOR! İŞTE YENI SEZON KADROSU VE BÜYÜK HEDEF   19:22   ÖZGÜR ÖZEL’DEN EZBER BOZAN AÇıKLAMA: ’SIYASETTE ARTıK HIÇBIR ŞEY ESKISI GIBI OLMAYACAK!’   18:07   MERSIN’DE DAR GELIRLIYE ’HALK KART’ NEFESI: AĞUSTOS ÖDEMELERI HESAPLARA YATıRıLDı!   17:50   MEZITLI’DE BÖLGE SAKINLERI İSTEDI, BAŞKAN TUNCER DÜĞMEYE BASTı: AKDENIZ MAHALLESI’NE MÜJDELI HABER!   17:35   CEVDET SELVI ANKARA’DA TOPRAĞA VERILDI! CENAZE TÖRENINE ÖZGÜR ÖZEL VE SIYASILER KATıLDı   16:43   MERSIN’DE NEFES KESEN FINAL! 30 YıLLıK ÖZLEM BITTI, DEV RANDEVUNUN TARIHI BELLI OLDU   16:15   YARGıDA ADLI TATIL SONA ERDI: KRITIK DAVALAR VE DEV İDDIANAMELER İÇIN TAKVIM İŞLEMEYE BAŞLADı!   16:10   GÖRKEMLI VEDA: SIYASET DÜNYASı CEVDET SELVI İÇIN TBMM’DE BIR ARAYA GELDI   16:05   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNDA FLAŞ GELIŞME: 3 ŞÜPHELI ADLIYEDE!   16:01   GEMI MÜHENDISLERI ODASı’NDAN ’GIRNE’ ÇıKıŞı: TÜM GERÇEKLER ŞEFFAFÇA AÇıKLANMALı   10:55   MERSIN’IN EĞITIM BILANÇOSU MECLIS’E TAŞıNDı: CHP’LI KıŞ’TAN BAKAN TEKIN’E 7 KRITIK SORU!   10:45   CHP’LI MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN BAKAN YUSUF TEKIN’E YÖK TEPKISI: ’BILIM İNSANı BRANŞıNA GÖRE AYRıLMAZ’   09:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR EV SAHIPLIĞINDE 16. PMOGENÇ YAZ KAMPı SONA ERDI: MÜFTÜ DERESI’NE DOĞA TEMELLI ÇÖZÜMLER   09:25   ÖZEL KURUMLARıN KAPıSıNDAN ÇEVIRDIĞI GÖRME ENGELLI NISA, MERSIN BÜYÜKŞEHIR’LE ÜNIVERSITELI OLDU!  
 
     
   

HATAYLI DEPREMZEDE ÇİFTÇİ, GÜNLÜK 300 LİRA KARŞILIĞINDA HASARLI EVLERDEN EŞYA TAŞIYOR: “ÇOCUKLARA EKMEK ALMAK ZORUNDAYIM”


Hatay`da depremin ardından verilen 1,5 çuval yem yardımı hayvanlarına yetmeyen çiftçi Feyyaz Çoban, çocuklarının karnını doyurabilmek için günlük 300 lira karşılığında hasarlı evlerden eşya taşımaya başladı. Verilen yem yardımı için “Ben bunları civcive mi yedireceğim” diye soran Çoban, hasarlı binalara girme nedenini, “Çocuklara ekmek almak zorundayım. İnşaata da çıkacağım, tarla işine de gideceğim” diye açıkladı.

 

Tarih : 13 Mart 2023 Pazartesi 11:32   Okunma : 506

Haber: TAMER ARDA ERŞİN - Kamera: FURKAN ERDEM

Hatay`da depremin ardından verilen 1,5 çuval yem yardımı hayvanlarına yetmeyen çiftçi Feyyaz Çoban, çocuklarının karnını doyurabilmek için günlük 300 lira karşılığında hasarlı evlerden eşya taşımaya başladı. Verilen yem yardımı için “Ben bunları civcive mi yedireceğim” diye soran Çoban, hasarlı binalara girme nedenini, “Çocuklara ekmek almak zorundayım. İnşaata da çıkacağım, tarla işine de gideceğim” diye açıkladı.

Hatay`da hayvanları enkaz altında kalan çiftçi Feyyaz Çoban, kendisine yapılan 1,5 çuval yem yardımı 10 hayvanına yetmediği için hem evdeki çocuklarının hem de hayvanlarının karnını doyurabilmek için günlük 300 liraya hasarlı evlerden eşya taşımaya başladığını söyledi. Çoban, devletin yaptığı yem yardımının yetersiz olduğunu belirterek, “Yemimiz yok, ahırlarımız çökmüş durumda. Hayvanlarımız şu anda dışarıda kalıyor. Biz de çaresiz durumdayız. Devlet yetkililerinden gereken yardımı bekliyoruz. İlk talepte devletimiz hayvan tespiti yaptı. Ahırlarımız zaten yok. Gelip bize isim yazdırdılar. 1,5 çuval yem geldi. Neye yetecek? Zaten benim 5-6 hayvanım ölmüş. Dışarıdan esnaf geliyor, hayvanın değeri 15 bin lira, bize 8 bin lira. Fırsatçılar, gelip elimizden bu malları almaya çalışıyorlar. Biz bu fiyata veremeyiz” diye konuştu.

Hayvanlarını yol kenarında ekilmeyen alanlarda otlatan Çoban, “Anayoldayız, canımız, hayvanımız tehlikede” diyerek, gelen 1,5 çuval yem yardımı için “Ben bunları civcive mi yedireceğim” diye sordu.

Hayvancılığı bırakma noktasına geldiklerini kaydeden Çoban, Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerine “Perişan durumdayız” diye seslendi. Çoban, hayvanlarını satmak zorunda kalacağını ve besiciliği bırakacağını aktararak, “Zaten çoğu da borç, artık siz gerisini düşünün” dedi.

“ALLAH KİMSEYİ ZOR DURUMA DÜŞÜRMESİN”

Parası kalmadığı için 300 liraya enkazdan eşya taşımaya gittiğini vurgulayan Çoban hem hayvanlarına yem alabilmek hem de çocuklarının rızkı için enkaza girdiğini belirterek, “Biz, çocuklarla zar zor geçinebiliyoruz. Yevmiyeye gidiyorum inşaatlara. Bu enkazda kalan binalardan çamaşır makinası, buzdolabı çıkarıyoruz. Bizim de sosyal güvencemiz yok, hayatımız yok. 6-7`nci kata çıkıyoruz. Allah kimsenin başına vermesin, kimseyi bu duruma düşürmesin, bu duruma sokmasın. Gerçekten zor bir durum, zor” diye konuştu.

“ONLARA EKMEK ALMAK ZORUNDAYIM”

Hasarlı binaya girdiğinde çocuklarını düşündüğünü söyleyen Çoban, “Onlara ekmek almak zorundayım. İnşaata da çıkacağım, tarla işine de gideceğim. Yok, bizim burada şu anda işçilik durmuş, bitmiş durumda. Yem pahalı, yem alacak paramız yok. Hayvanlarımızın bir kısmı öldü. Ben, inşaat işine gidiyorum bu durumda. Korkuyoruz, korkmuyoruz değil. Allah`a tevekkül edip çıkıyoruz. Ben, gidip çocuklarımın rızkını arayacağım. Ben, gidip 6`ncı kattan gidip beyaz eşya çıkarıyorum. Biz, bunları kurtarmaya çalışıyoruz. Ölümü göze alıyoruz, o şekil” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA