12 Kasım 2025 Çarşamba

15:51   MAHMUDIYE’DEN BAŞLAYAN HIJYEN HAREKETI TÜM AKDENIZ’E YAYıLıYOR   15:47   ‘HADI GEL KÖYÜMÜZE DESTEK VERELIM’ KıRSALDA KALKıNMAYı YENIDEN YAZıYOR   15:36   BIR YıLDıR TUTUKLU BULUNAN ESENYURT BELEDIYE BAŞKANı AHMET ÖZER’IN TENSIPLE TAHLIYE EDILMESINE KARAR VERILDI   14:15   TOROSLAR BELEDIYESI YAYLA YOLLARıNı YENILIYOR   14:13   MERSIN BAROSU KOŞU TAKıMıNDAN GURUR VEREN BAŞARı   14:11   TSK’YA AIT C130 KARGO UÇAĞı DÜŞTÜ... 20 ŞEHIDIN KIMLIKLERININ BELLI OLDUĞU KAZAYLA ILGILI INCELEMELER SÜRÜYOR, AKıNCı TİHA DESTEK IÇIN GÖNDERILDI   14:09   GÜLCAN KıŞ: BIR YANDA SARAYıN ıŞıKLARı HIÇ SÖNMÜYOR, DIĞER YANDA VATANDAŞ MUM ıŞıĞıNDA BORÇ HESAPLıYOR   09:30   AKDENIZ BELEDIYESI’NDE VERGI ÖDEMELERINDE İKINCI DÖNEM BAŞLADı   09:22   MERSIN’DE GÜNE SıCAK BAŞLANGıÇ: ‘1 EKMEK 1 ÇORBA’ 2,5 MILYON VATANDAŞA ULAŞTı   09:03   TARSUS’TAN ANKARA’YA DUYGU DOLU ANLAR: MINIK YÜREKLER ATATÜRK’E MINNETLE   23:55   AHMET ÖZER TAHLIYE SONRASı ILK SÖZLERIYLE GÜNDEM OLDU: “YÜREĞIMIN YARıSı HÂLÂ IÇERIDE!”   23:02   “BAŞKAN BOLTAÇ’TAN ERGENEKON PAZARı’NA YERINDE ÇÖZÜM: HIJYEN VE DÜZEN ÖNCELIK”   23:01   “DR. LEVENT UYSAL’DAN TBMM’DE GÜÇLÜ MESAJ: MERSIN İŞKUR 25 BIN VATANDAŞA İŞ KAPıSı AÇTı”   21:53   “SEÇER’DEN SERT MESAJ: HALKıN İRADESI YARGı KARARıYLA GASP EDILEMEZ”   21:35   CHP’DEN İBB İDDIANAMESINE SERT TEPKI: “BU BIR MUHTıRA, İDDIANAME DEĞIL”   19:45   C130 ASKERI UÇAĞı GÜRCISTAN’DA DÜŞTÜ: TÜRKIYE YASTA   15:16   237 GÜN SONRA İBB IDDIANAMESININ HAZıR OLDUĞU AÇıKLANDı   13:34   PERIHAN KOCA: TAPETEN MENSUCAT IŞÇILERININ CANıNDAN OLMASı IÇIN BILINÇLI BIR ŞEKILDE UĞRAŞıLıYOR   13:32   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "DEMOKRASININ TEMELI OLAN HALK IRADESININ BIR TESCILI OLAN SEÇILMIŞLERIN, GÖREVDEN UZAKLAŞTıRıLMALARıNı DOĞRU BULMUYORUZ"   13:26   BEYAZ SARAY’DA TRUMP – ŞARA ZIRVESI...   
 
     
   

BABACAN`IN ADIYAMAN`DA GÖRÜŞTÜĞÜ MİMARLAR ODASI TEMSİLCİSİ DOST: “BİR DAİREYİ, 716 BİN LİRAYA MÂL EDİP, 1 MİLYON 558 BİN LİRAYA HALKA SATACAKLAR”


DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan`ın ziyaret ettiği deprem bölgesi Adıyaman`da Mimarlar Odası Temsilcisi Fevzi Dost, depremzedeler için yapılacak konutların maliyet fiyatlarının çok üzerinde ihale edildiğini söyledi. Dost, “Devlet ‘Sen bunu çift asansör koysan, çift merdiven koysan, kapalı otopark koysan 716 bin lira tutar` diyor. Peki ihale ne kadara verildi? Bir daire 1 milyon 558 bin TL`ye. Yani yeri 716 bin liraya mâl edip, 1 milyon 558 bin liraya halka satacaklar” dedi.

 

Tarih : 13 Mart 2023 Pazartesi 15:51   Okunma : 450

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan`ın ziyaret ettiği deprem bölgesi Adıyaman`da Mimarlar Odası Temsilcisi Fevzi Dost, depremzedeler için yapılacak konutların maliyet fiyatlarının çok üzerinde ihale edildiğini söyledi. Dost, “Devlet ‘Sen bunu çift asansör koysan, çift merdiven koysan, kapalı otopark koysan 716 bin lira tutar` diyor. Peki ihale ne kadara verildi? Bir daire 1 milyon 558 bin TL`ye. Yani yeri 716 bin liraya mâl edip, 1 milyon 558 bin liraya halka satacaklar” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, deprem bölgesi Adıyaman`ı ziyaret ederek temaslarda bulundu. Babacan ziyarette, TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Adıyaman Bölge Temsilcisi Ufuk Bayır, Mimarlar Odası Temsilcisi Fevzi Dost ve şehir plancısı Mehmet Ali Adıyaman ile görüştü. Görüşmeye DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcıları İbrahim Çanakcı, Mehmet Emin Ekmen, Helün Fırat ve Cem Avşar da katıldı.

“716 BİN LİRAYA MÂL EDİP, 1 MİLYON 558 BİN LİRAYA HALKA SATACAKLAR”

Mimarlar Odası Adıyaman Temsilcisi Fevzi Dost, depremzedeler için Adıyaman`ın Kahta ilçesinde yapılacak konutlarla ilgili Babacan`ı bilgi verdi. Kahta ilçesi Çobanlı Mahallesi`nde 297 konut ve 4 dükkanlı ticaret merkezi inşaatı yapımının Çevre ve İklim Değişikliği Bakanlığı`nca depremden bir hafta sonra ihale edildiğini kaydeden Dost, konutların yüksek fiyattan ihale edildiğini iddia etti.  

Mimar Fevzi Dost, şunları söyledi:

“Devlet, 11 Şubat 2023`te yapı yaklaşık maliyetlerini açıkladı. ‘En yüksek konut` dediğimiz, 30 metreden yüksek, iki asansörlü, iki merdivenli yüz konut yapmanın metrekare bedeli 6 bin 825 TL. Bu yıl Adıyaman`daki verilen ihalede bu rakam 15 bin TL. İçinde sosyal donatı yok. 4-5 katlı ve asansör bir tane. Burası Kahta. Devlet ‘Sen bunu çift asansör koysan, çift merdiven koysan, kapalı otopark koysan 716 bin lira tutar` diyor. Peki ihale ne kadara verildi? Bir daire 1 milyon 558 bin TL`ye. Yani yeri 716 bin liraya mâl edip, 1 milyon 558 bin liraya halka satacaklar.”

Babacan ise, “En lüks inşaat, merkezi kliması olan, en lüks malzemelerle beş yıldızlı otel yaptığında, metrekare maliyeti bin dolar civarında, yani 20 bin bin lira” diyerek rakamlara dikkat çekti.   

DEVA Partisi Halkla İlişkiler Başkanı Mehmet Emin Ekmen ise, “İhaleyi alan X firması oturduğu yerden yüzde 30-40 kırımla işi taşerona devrediyor” dedi.

İBRAHİM ÇANAKCI: “İŞ GÜCÜNÜN, MALZEMENİN, HER ŞEYİN YERELDEN OLMASI LAZIM Kİ ŞEHİR AYAĞA KALKSIN”

DEVA Partisi Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanı İbrahim Çanakcı da “Bütün teminlerin tamamen yerelden yapılması lazım. İş gücünün, malzemenin, her şeyin yerelden olması lazım ki şehir ayağa kalksın” değerlendirmesinde bulundu.

Babacan ise “İkinci hafta Adana`daydık. ‘Üretici firmalardan duyuyoruz, firmalar çok büyük malzeme siparişi veriyor` dediler. Daha ihale yok. Çünkü nereye gideceği belli. Seramik, demir… İnce inşaat malzemesi. Fabrikalara depremin ikinci haftası siparişler verilmiş. Nereye gideceği, ne olacağı belli” yanıtını verdi.  

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA