1 Mayıs 2025 Perşembe

01:20   CHP`LI GÜLCAN KıŞ: TELEF OLAN, BU HALKı YıLLARDıR YOKSULLUĞA MAHKÛM EDEN, LIYAKATSIZLIĞI ÖDÜLLENDIREN, GENÇLERI UMUTSUZLUĞA SÜRÜKLEYEN ÇÜRÜMÜŞ AKP IKTIDARı OLACAKTıR   22:09   AVUKATLAR “SEVGILI DOKTOR” ADLı TIYATRO OYUNUNU SAHNELEDI   20:02   İSVEÇLI GAZETECI MEDIN`IN “CUMHURBAŞKANı`NA HAKARET” DAVASı... AVRUPA PARLAMENTOSU MILLETVEKILI SJÖSTEDT: TÜRKIYE`DEKI GAZETECILERIN HABER YAPMAKTAN DOLAYı CEZALANDıRıLMALARı BIZI DERINDEN ENDIŞELENDIRIYOR   19:57   TÜLAY HATIMOĞULLARı: İSTANBUL`DA VE DÖRT BIR YANDA EKMEK, BARıŞ VE DEMOKRATIK TOPLUM MÜCADELEMIZI KARARLıLıKLA SÜRDÜRECEĞIZ   19:53   İSTANBUL`DA 1 MAYıS`TA OLAĞANÜSTÜ ÖNLEMLER   19:49   CHP`LI ZEYBEK: İBB IŞTIRAK ŞIRKETLERLE ILGILI TÜM IHALE VE PROJELERIN BILGI-BELGELERININ TALEP EDILMESI SIYASI HESAPLAŞMANıN YENI TEZAHÜRÜDÜR   19:47   KARTALKAYA`DAKI OTEL YANGıNıNDA OĞLUNU KAYBEDEN DANıŞTAY 9. DAIRE BAŞKANı GENÇBAY SORUMLULARı SAYDı: BEN BUNA ORGANIZE KÖTÜLÜK DIYORUM   19:22   İMAMOĞLU`NDAN ERDOĞAN`A `KANAL İSTANBUL` ÇAĞRıSı: KANAL İSTANBUL REFERANDUMU IÇIN SANDıKLAR KURULSUN   19:09   TBMM GENEL KURULU... ALI MAHIR BAŞARıR: "AKıN GÜRLEK KADAR BIR TAŞ ADALETIN, YARGıNıN ÜZERINE DÜŞMÜŞ"   18:52   CHP`LI TANAL: TUTUKLULUK SÜRESI 30 GÜNÜ GEÇEN ÖĞRENCILERIN, BILGILENDIRILMEDEN SEGBİS ÜZERINDEN SAVUNMALARı ALıNMAK ISTENIYOR   18:50    BAŞKAN TUNCER’DEN 1 MAYıS EMEK VE DAYANıŞMA GÜNÜ MESAJı   18:31   İSVEÇLI GAZETECI JOAKIM MEDIN`E "CUMHURBAŞKANıNA HAKARET" SUÇUNDAN 11 AY 20 GÜN HAPIS CEZASı   17:58   ANKARA BAROSU HAYVAN HAKLARı MERKEZI BAŞKANı GÜRSOY`DAN HAYVANLARı EVINDE ÖLDÜREN DOKTORA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "SERI KATILLER ÖNCE HAYVANLARLA BAŞLıYOR, DAHA SONRA INSANLARA SIRAYET EDIYOR"   17:47   CHP`LI DINÇER: "TÜRKIYE`DEKI DOĞURGANLıK ORANLARıNıN DÜŞMESININ SEBEBI, AKP IKTIDARıNıN BIZZAT KENDISIDIR"   17:27   KARTALKAYA OTEL YANGıNıNDA KıZı VE TORUNUNU KAYBEDEN SEMA ŞAHIN: ``YAŞAMAM GEREKIYOR. BEN BU DAVANıN SONUNU GÖRECEĞIM``   17:17   CHP`LI KAYA`DAN, AILE VE SOSYAL HIZMETLER BAKANı GÖKTAŞ`A: "GENÇLERIN ASıL IHTIYACı MOBILYA INDIRIMI DEĞIL, GELECEK GÜVENCESI"   17:13   CHP`NIN KONYA MITINGI... CHP KONYA MILLETVEKILI BARıŞ BEKTAŞ: “AK PARTI`NIN KALESI VARSAYıLAN KONYA`DAKI MITINGIMIZE CIDDI BIR KATıLıM BEKLIYORUZ”   16:47   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı BAKıRHAN, ‘`YENI SÜREÇ`` UYARıSı: “OLUMSUZ KIMI PRATIKLERLE, SÖYLEMLERLE KARŞıLAŞABILIRIZ, BUNLAR BIZI KORKUTMALı. UZAKLAŞTıRMAMALı``     16:28   ANKARA`DA SOKAK HAYVANLARıNı ÖLDÜRDÜĞÜ SUÇLAMASıYLA TUTUKLANAN DOKTOR HAKKıNDAKI TÜM IDDIALARı REDDETTI   16:13   KARTALKAYA OTEL YANGıNıNDA AILESINI KAYBEDEN ANNE DUYGU CAN: "BIRI YANıMA YAKLAŞTı. ‘VALI BEY ÜZÜLÜYOR. BURADA AĞLAMA` DEDI BANA. BEN ÖMRÜMÜ ADADıĞıM EVLATLARıMı KAYBEDERKEN, ACıM BILE RAHATSıZLıK SAYıLDı"  
 
     
   

AĞIR HASARLI EVLERİNE GİREMEYEN KADİRLİLİ DEPREMZEDE AİLE: "ÇÖPTEN YEMEK TOPLUYORDUK ÇÖPE DE GİDEN OLMADI AÇIZ"


Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde depremde evleri ağır hasar aldığı için bahçede yaşamak zorunda kalan Kadriye ve Ahmet Bacak çifti, çöpten yemek toplayarak yaşamaya çalıştıklarını belirterek yardım istedi. Hasta olduğunu ifade eden Kadriye Bacak, "Hiç gelip giden olmadı şu anda hiç, bir bardak su bile veren olmadı bize. Geldiler yıkım kararı alındı ama başka gelen olmadı hiç" diye yakınırken; eşi Ahmet Bacak ise "Çadırkentte yaşayamam çünkü dizlerim iyi değil hastayım. Şu anda çöpten topluyorduk yemeği, çöpe de giden olmadı açız şimdi" diye konuştu.

 

Tarih : 14 Mart 2023 Salı 12:13   Okunma : 446

BURHAN DEMİRCİOĞLU

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde depremde evleri ağır hasar aldığı için bahçede yaşamak zorunda kalan Kadriye ve Ahmet Bacak çifti, çöpten yemek toplayarak yaşamaya çalıştıklarını belirterek yardım istedi. Hasta olduğunu ifade eden Kadriye Bacak, "Hiç gelip giden olmadı şu anda hiç, bir bardak su bile veren olmadı bize. Geldiler yıkım kararı alındı ama başka gelen olmadı hiç" diye yakınırken; eşi Ahmet Bacak ise "Çadırkentte yaşayamam çünkü dizlerim iyi değil hastayım. Şu anda çöpten topluyorduk yemeği, çöpe de giden olmadı açız şimdi" diye konuştu.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesi Şehit Kansu Küçükateş Mahallesi`nde oturan ve bel rahatsızlığı olan Kadriye Bacak (66) ile romatizma hastası eşi Ahmet Bacak (66) evleri depremden dolayı ağır hasar aldığı için bahçede yaşıyor. Çöpten topladıkları gıdalarla geçindiklerini ancak depremden sonra çöp toplamaya bile gidemediklerini anlatan Bacak çifti, çadırkentte yaşayamayacaklarını, evlerine girmeye korktuklarını ve yiyecek ve içeceklerinin olmadığını belirterek yardım istedi.

"BİR BARDAK SU BİLE VEREN OLMADI"

Kadriye Bacak şunları söyledi:

"Bizim evimiz çatlaktı zaten depremden sonra da iyice açıldı yıkım kararı alındı ama bizim çadırımız bile yok, çadır istiyoruz. Çay, şeker istiyoruz, tüp istiyoruz. Dışarıda yaşıyoruz şu anda çamurun içinde, hiçbir şeyimiz yok yani. Eşim de ben de hastayım. Çadırkentte de yaşayamıyoruz çünkü bez ile falan ihtiyaçlarımızı gideremiyoruz çadırkentte. Kim yardım ederse yardımseverlerden, insanlardan, devletimizden, milletimizden yardım bekliyoruz biz yani şu anda. Hiç gelip giden olmadı şu anda hiçbir bardak su bile veren olmadı bize hiç. Geldiler yıkım kararı alındı ama başka gelen olmadı. Bundan önce de çöpten gidip çöp topluyorduk artık çöp de toplayamıyoruz, ekmeğimizi bile almaya gidemiyoruz yani çöpten toplayıp zaten geçiniyorduk. Şu anda hiçbir yerden bir şeyimiz yok bizim zaten. Bize çadır vermezlerse yardım etmezlerse bu eve biz girmek zorundayız. Hava kış yağmur çamur artık bu evin içinde öleceğiz.

“TARİHİ GEÇMİŞ ÇÖPE NE ATARLARSA ALIP YİYORUZ”

Çöplere gidiyoruz marketlerden getirip çöpe atıyorlar. Çöpe atmayın kenara koyun biz alalım diyoruz, `Kızıyorlar bize` diyorlar koymuyorlar. Çöpün içine atıyorlar ama biz çöpün içinden alıp yiyoruz biz. Onlara şunu söylüyoruz; çöpün içine atsanız da siz biz onu çöpün içinden alıp yiyoruz bakın demirle çekip. Çöpten bu ekmekleri alıyoruz, yiyecek ne atarlarsa tarihi geçmiş işte çöpe ne atarlarsa yiyecek onları alıyoruz. ‘Bunları yiyor musunuz` diye soranlar oluyor, yiyoruz diyoruz ne yapalım. Böyle geçiniyoruz ama artık bu şeyden sonra hep dışarıdayız daha çok kötü olduk çöplere de gidemez olduk yani. Bu 6 Şubat`tan sonra çöplere de gidemez olduk artık sağlığımız iyice bozuldu çünkü. Yakın çöplere gidiyorduk zaten onlara da gidemez olduk bu hava şartlarından dolayı, sağlığımızdan dolayı. Psikolojimiz de iyice gitti yakınlarımızı hep kaybettik şehit oldular genç yakınlarım. Böyle ekmekleri çöpten alıyoruz, yiyecekleri çöpten alıyoruz onlarla işte ayakta durmaya çalışıyoruz. 

"HİÇBİR ŞEY YİYİP İÇMİYORUZ, YOK Kİ İÇESİN"

Ahmet Bacak ise, "Evimiz yıkılacak, paramız yok bir şey yok. Ben de dizlerimden rahatsızım bir yere gidemiyorum, değnekle tuvalete zor gidiyorum. Çadır kentte yaşayamam çünkü dizlerim iyi değil hastayım. Şu anda çöpten topluyorduk çöpe de giden olmadı açız şimdi. Hiçbir şey yiyip içmiyoruz, yok ki içesin, nereden alıp içelim? Bir ekmek getiren olursa oluyor olmazsa yok. Bir bardak su veren olmadı. Gelmedi kimse" dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA