29 Nisan 2026 Çarşamba

16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!   18:52   AYM BAŞKANı’NDAN YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ VE ’KUL HAKKı’ ÇıKıŞı: ’HARAMLA ABAT OLANıN SONU BERBAT OLUR!’   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ‘SANDıK’ ÇAĞRıSı: ’YOLUN SONU İKTIDAR!’   16:24   KARS-GÜMRÜ DEMIRYOLUNUN FAALIYET GEÇIRILMESI AMACıYLA OLUŞTURULAN TÜRKIYE-ERMENISTAN ORTAK ÇALıŞMA GRUBU TOPLANTıSı YAPıLDı   16:23   ERKAN BAŞ: MADENCILERIN EKMEĞI VE ÜLKEMIZIN ONURU IÇIN HAFTALARDıR SÜRDÜRDÜĞÜ BU MÜCADELE, TÜM TÜRKIYE’NIN MESELESI OLDU   16:22   CHP KEÇIÖREN İLÇE BAŞKANLıĞı’NA YAPıLAN TAŞLı SALDıRı... İL BAŞKAN VEKILI YÜKSEL IŞıK: "BÜTÜN BU ABLUKALARıN, OPERASYONLARıN HEPSINE GERI ADıM ATTıRACAĞıZ"   16:21   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "CUMHURIYETI CUMHURIYET YAPAN BÜTÜN BU KURUMLARı SATTıLAR VE O PARAYı BU YıL FAIZE ÖDÜYORLAR"   16:20   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN ÖNÜNDE AND IÇIYORUZ KI CHP GELECEK, TÜM IŞÇILER SENDIKAL HAKLARıNA KAVUŞACAK"   16:18   İBB DAVASı’NDA 28. GÜN... İTIRAFÇı ADEM SOYTEKIN: “BEN VERDIĞIM IFADENIN HIÇBIR AŞAMASıNDA BASKıYLA YA DA ‘ŞUNU IMZALA, EVINE GIT’ GIBI BIR SÖYLEMLE KARŞıLAŞMADıM”   14:49   BM’DEN TÜRKIYE’YE UYARı: “AVUKATLAR VE INSAN HAKLARı SAVUNUCULARı SISTEMATIK OLARAK HEDEF ALıNıYOR”   14:48   SOL PARTI ÜYELERININ PANKART DAVASı ÖNCESINDE AÇıKLAMA: “LAIKLIĞI SAVUNANLAR SUSTURULMAK ISTENMEKTEDIR”  
 
     
   

İSKENDERUN`DA ALTINDA 2 KİŞİNİN OLDUĞU BELİRTİLEN EDA APARTMANI`NIN ENKAZI KALDIRILIYOR. APARTMAN SAKİNİ FINDIK: "CENAZEMİZİ ALALIM DA GÖMELİM. OLAY BURAYA KADAR GELDİ"


İskenderun`da depremin 36`ncı gününde altında 2 kişinin olduğu düşünülen Eda Apartmanı`nda enkaz kaldırma çalışmaları başladı. Bina sakinlerinden Mesut Fındık, kendilerine haber verilmeden çalışmalara başlandığını belirterek, “Şu an çıkarılamayan 2 tane can. Onların bekleyen yakınları. Cenazemizi alalım da gömelim yani, olay buraya kadar geldi” dedi. 5 yaşındaki çocuğuyla kendi imkanı ile enkazdan çıkan Canan Aykan ise kaybettiği eşinin son anıları bulabilmek için geldiği enkazda yalnızca albümlere ulaşabildi.

 

Tarih : 14 Mart 2023 Salı 11:19   Okunma : 447

HABER: TAMER ARDA ERŞİN- KAMERA: FURKAN ERDEM

İskenderun`da depremin 36`ncı gününde altında 2 kişinin olduğu düşünülen Eda Apartmanı`nda enkaz kaldırma çalışmaları başladı. Bina sakinlerinden Mesut Fındık, kendilerine haber verilmeden çalışmalara başlandığını belirterek, “Şu an çıkarılamayan 2 tane can. Onların bekleyen yakınları. Cenazemizi alalım da gömelim yani, olay buraya kadar geldi” dedi. 5 yaşındaki çocuğuyla kendi imkanı ile enkazdan çıkan Canan Aykan ise kaybettiği eşinin son anıları için bulabilmek için geldiği enkazda yalnızca albümlere ulaşabildi.

Deprem bölgesinde başlayan enkaz kaldırma çalışmalarına vatandaşlar tepkili. İskenderun`da Eda Apartmanı`nın enkazının kaldırılacağını öğrenen bölge sakinleri, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin`i aradı. Olay yerine giden Şahin, binada oturan hiçbir yurttaşa haber verilmediğini ve altında 2 kişinin olduğu düşünülen binanın bir bölümünde enkaz kaldırma çalışmalarının başladığını gördü. Şahin, yurttaşların enkazdan çıkan eşyalarını ise tek tek eliyle koruma altına aldı. Apartman sakinleri ise ekiplerin enkazın köşesine koydukları eşyalar arasına kendilerine ait olanları aradı.

Binada oturan Mesut Fındık, enkazda bulunamayan 2 kişinin olduğu yönünde bilgi olduğunu ancak enkaz kaldırma çalışmasının başladığını kaydederek, “İnsanların özel eşyası var. Televizyonlarda bas bas bağırdılar. Hatay Valiliği`nden açıklama yapılmadan kesinlikle molozlar kaldırılmayacak diye. Ama şu an görüyoruz ki burada benden başka hiçbir apartman sakini yok. Bir apartman görevlisinin oğlu var. O da tesadüf eseri gördük. Apartmanın molozları kaldırılıyor” diye konuştu.

“CENAZEMİZİZ ALALIM DA GÖMELİM, OLAY BURAYA KADAR GELDİ”

Bulunamayan 2 kişi için AFAD ekiplerinin enkaza geldiğini aktaran Fındık, valiliği aradıklarında İskenderun`da enkazı kaldırılacak hiçbir adresin belirtilmediğini söyledi. Apartman sakinlerine enkaz kaldırma çalışmalarıyla ilgili bilgi verilmediğini belirten Fındık, “Kasaları, altınları, belki bekleyen son umutları. Şu an çıkarılamayan 2 tane can. Onların bekleyen yakınları. Cenazemizi alalım da gömelim yani, olay buraya kadar geldi” dedi.

EŞİ ENKAZ ALTINDA KALDI, ŞİMDİ SON ANILARI BEKLİYOR

Enkazdan 5 aylık bebeği ile kendi imkanıyla çıkan Canan Aykan ise yıkılan binada eşinin yaşadığını ve vücudunun bir bölümünün görünmesine rağmen kurtarılamadığını aktararak, eşinin son fotoğrafını gösterdi. Aykan, “Bakın görünür olmasına rağmen hiçbir yardım gelmediği için maalesef çıkarılamadı. Görünür bir şekilde çıkarılamadı. Eda Apartmanı yedinci kattaydık biz, ilk gün çıktım ben. Aynı gün görünüyordu zaten ama kurtarılamadı” dedi.

Enkaz kaldırma çalışmaları sırasında da kendilerine haber verilmediğini aktaran Aykan, “Şans eseri öğrendik, zaten arada bir gelip kontrol ediyorduk. Şu anda da öyle tesadüf eseri öğrendik. Hiçbir şeye ulaşamadım, sadece bir albümü buldum. Onun dışında başka hiçbir şeye ulaşamadım. Yakınlarımız olmasa zaten bir çadır bile yok. Konteyner de yok” diye konuştu.

“EKSİK OLAN 2 KİŞİ VAR”

CHP`li Şahin, komşularının binanın altında olduğunu söyleyerek, “Çantalarının hepsi burada ama fermuarları açık. İçindeki malzemeler yok. Hala düşmüş müdür diye arayan komşular var. Mesele şu, burada 2 tane bulunamayan 2 canımız var. Hala burada mı, yoksa çıkarılan başka bir cenaze ile mi karıştırıldı? Onun yerine başkası mı gitti? DNA incelemelerini filan almışlar onun üzerinden yürüyorlar ama burada eksik olan Nihat Amca ve eşi başkasının adına gittiyse, o zaman onlar burada. Eksik olan 2 kişi var, çıkarılmamış” dedi.

Şahin, insanların mülkiyet hakkının korunması gerektiğini belirterek, “Birçok insan içeride altınım, eşyam var diyor ama ne kadar titiz bir çalışma yapsanız da bunları kepçenin içinde görebilme, tek tek elleçleme olmayabilir… Mülkiyet hakkı en temel haktır. Burası afet bölgesi ilan edildi. Afet bölgesi ilan edilmesi sebebiyle tüm silsile ile gelen sorumlulukları toplarsak, müteahhitten belediyeye, belediyeden yapı denetim firmalarına, oradan Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı`na, oradan en tepeye kadar giden silsile var” diye konuştu.

“BEN DEPREM VERGİSİ ÖDÜYORUM YILLARDIR”

Şahin, bundan sonrası için bir belirsizlik olduğunu, insanların yıkılan binalarının yerine yapılacak evleri sorduğunu kaydederek, “Ben deprem vergisi ödüyorum, yıllardır. Bir kişinin ödediği verginin yarısını bana verseler gibi soruları var. Bütün bunlara cevap bekliyorlar ve mülkiyet hakkı en temel hak. Milyonlarca liralık değerde binalar bunlar” dedi.

Şahin, asıl olan işin depreme dayanıklı konut yapmak olduğunu dile getirerek, “Bütün Hatay için bütüncül planlama şart. Dokusunu, kültürünü, ruhunu koruyarak bunları yapmak zorundayız. Acele etmemeliyiz, doğru işler yapmak zorundayız. Acele etmezken de insanların kafasındaki soru işaretlerini de ortadan kaldırmalıyız. Net, şeffaf ve açık önünü görebilmeli insanlar. Buna göre geri kalan hayatlarının adımlarını çizebilmeliler” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA