1 Eylül 2026 Salı

21:21   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKANı TOPRAK ÇALıŞKAN: ’ASGARI ÜCRET 45 BIN TL, EN DÜŞÜK EMEKLI MAAŞı AYNı SEVIYEDE OLMALı’   20:58   MERSIN BAROSU’NDAN FLAŞ TAŞUCU GEMI FACIASı AÇıKLAMASı: ’SORUMLULAR HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERSIN!’   19:38   TOROSLAR BELEDIYESI KADıN VOLEYBOL TAKıMı SAHAYA İNIYOR! İŞTE YENI SEZON KADROSU VE BÜYÜK HEDEF   19:22   ÖZGÜR ÖZEL’DEN EZBER BOZAN AÇıKLAMA: ’SIYASETTE ARTıK HIÇBIR ŞEY ESKISI GIBI OLMAYACAK!’   18:07   MERSIN’DE DAR GELIRLIYE ’HALK KART’ NEFESI: AĞUSTOS ÖDEMELERI HESAPLARA YATıRıLDı!   17:50   MEZITLI’DE BÖLGE SAKINLERI İSTEDI, BAŞKAN TUNCER DÜĞMEYE BASTı: AKDENIZ MAHALLESI’NE MÜJDELI HABER!   17:35   CEVDET SELVI ANKARA’DA TOPRAĞA VERILDI! CENAZE TÖRENINE ÖZGÜR ÖZEL VE SIYASILER KATıLDı   16:43   MERSIN’DE NEFES KESEN FINAL! 30 YıLLıK ÖZLEM BITTI, DEV RANDEVUNUN TARIHI BELLI OLDU   16:15   YARGıDA ADLI TATIL SONA ERDI: KRITIK DAVALAR VE DEV İDDIANAMELER İÇIN TAKVIM İŞLEMEYE BAŞLADı!   16:10   GÖRKEMLI VEDA: SIYASET DÜNYASı CEVDET SELVI İÇIN TBMM’DE BIR ARAYA GELDI   16:05   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNDA FLAŞ GELIŞME: 3 ŞÜPHELI ADLIYEDE!   16:01   GEMI MÜHENDISLERI ODASı’NDAN ’GIRNE’ ÇıKıŞı: TÜM GERÇEKLER ŞEFFAFÇA AÇıKLANMALı   10:55   MERSIN’IN EĞITIM BILANÇOSU MECLIS’E TAŞıNDı: CHP’LI KıŞ’TAN BAKAN TEKIN’E 7 KRITIK SORU!   10:45   CHP’LI MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN BAKAN YUSUF TEKIN’E YÖK TEPKISI: ’BILIM İNSANı BRANŞıNA GÖRE AYRıLMAZ’   09:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR EV SAHIPLIĞINDE 16. PMOGENÇ YAZ KAMPı SONA ERDI: MÜFTÜ DERESI’NE DOĞA TEMELLI ÇÖZÜMLER   09:25   ÖZEL KURUMLARıN KAPıSıNDAN ÇEVIRDIĞI GÖRME ENGELLI NISA, MERSIN BÜYÜKŞEHIR’LE ÜNIVERSITELI OLDU!   20:47   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN ÜRETICIYE NET MESAJ: ’TARıMSAL DESTEĞIN HER ZAMAN YANıNDAYıZ’   18:42   MERSIN’DE 30 AĞUSTOS COŞKUSU MINIK ELLERLE SAHNEDE: ÇOCUK KAMPÜSLERINDEN UNUTULMAZ ZAFER KUTLAMASı!   16:30   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı ATAHAN KAYTAŞ: ’MILLETIMIZ ESARET ALTıNA ALıNAMAYACAĞıNı BÜTÜN DÜNYAYA İSPAT ETMIŞTIR’   16:11   ERCAN MUTLUAY’DAN 30 AĞUSTOS MESAJı: ’ZAFERIN MANTıĞı BAYRAĞı VE BAĞıMSıZLıĞı DAIM KıLMAKTıR’  
 
     
   

MSB: "TARAFLARCA TAHIL GİRİŞİMİNİN UZATILMASI YÖNÜNDE ATILAN ADIMLAR TAKDİRLE KARŞILANMAKTADIR"


Milli Savunma Bakanlığı (MSB), tahıl koridoru anlaşmasının uzatılmasıyla ilgili “Taraflarca girişimin uzatılması yönünde atılan adımlar takdirle karşılanmaktadır. Bununla birlikte, tahıl girişiminin bugüne kadar koordinasyon içerisinde başarıyla sürdürülen faaliyetlerinin devam etmesi, tarafların talepleri de dikkate alınarak anlaşmaya uygun şekilde uzatılması için Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda Sayın Bakanımız muhataplarıyla ve ilgili makamlar da kendi aralarında görüşmelere ve koordinasyona devam etmektedir” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 14 Mart 2023 Salı 12:36   Okunma : 375

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), tahıl koridoru anlaşmasının uzatılmasıyla ilgili “Taraflarca girişimin uzatılması yönünde atılan adımlar takdirle karşılanmaktadır. Bununla birlikte, tahıl girişiminin bugüne kadar koordinasyon içerisinde başarıyla sürdürülen faaliyetlerinin devam etmesi, tarafların talepleri de dikkate alınarak anlaşmaya uygun şekilde uzatılması için Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda Sayın Bakanımız muhataplarıyla ve ilgili makamlar da kendi aralarında görüşmelere ve koordinasyona devam etmektedir” açıklamasını yaptı.

MSB, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin`in dün Türkiye, Ukrayna, Rusya ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında imzalanan Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması`nın 2 ay süreyle uzatılmasına itiraz etmediklerini duyurmasının ardından bugün yazılı bir açıklama yaptı. Bakanlık`tan yapılan açıklama şöyle:

“Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler tarafından Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri`nin katılımlarıyla 22 Temmuz 2022`de imzalanan Karadeniz Tahıl Girişimi Belgesi kapsamında bugüne kadar Ukrayna limanlarından 24 milyon ton tahılın ihtiyacı olan ülkelere emniyetle sevki sağlanmıştır.

13 Mart`ta Birleşmiş Milletler koordinatörlüğünde Cenevre`de; Birleşmiş Milletler, Rusya Federasyonu ve Ukrayna heyetleri arasındaki görüşmelerde Rusya Federasyonu tarafından, anlaşmanın 60 gün süre ile uzatılmasına destek verileceği, Rusya Federasyonu gıda ürünleri ve gübresinin uluslararası pazarlara ihracının kolaylaştırılması konusunda yeterli ilerleme sağlanması hâlinde anlaşmanın devamından yana oldukları açıklanmıştır.

Taraflarca girişimin uzatılması yönünde atılan adımlar takdirle karşılanmaktadır. Bununla birlikte, tahıl girişiminin bugüne kadar koordinasyon içerisinde başarıyla sürdürülen faaliyetlerinin devam etmesi, tarafların talepleri de dikkate alınarak anlaşmaya uygun şekilde uzatılması için Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda Sayın Bakanımız muhataplarıyla ve ilgili makamlar da kendi aralarında görüşmelere ve koordinasyona devam etmektedir.

Söz konusu görüşmelerde taraflara, dünya genelinde insanlığa olumlu etkisi olan ve tüm krizlerin iyi niyet ve diyalogla çözülebileceğini kanıtlayan bu girişimin devam etmesinin önemi hatırlatılmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti bölgede barışın temini ve insani yardım konusunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üzerine düşeni yapmaya devam edecektir.”

NE OLMUŞTU?

Rusya ve Ukrayna`nın Türkiye ve BM ile 22 Temmuz 2022 tarihinde İstanbul`da ayrı ayrı imzaladığı anlaşmaların ardından Karadeniz üzerinden tahıl sevkiyatı başlamıştı. Kasım 2022`de süresi dolan anlaşma 120 gün daha uzatılarak, 14 Mart 2023 tarihine kadar yürürlükte kalması sağlanmıştı.

FOTOĞRAF: ARŞİV

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA