12 Kasım 2025 Çarşamba

15:36   BIR YıLDıR TUTUKLU BULUNAN ESENYURT BELEDIYE BAŞKANı AHMET ÖZER’IN TENSIPLE TAHLIYE EDILMESINE KARAR VERILDI   14:15   TOROSLAR BELEDIYESI YAYLA YOLLARıNı YENILIYOR   14:13   MERSIN BAROSU KOŞU TAKıMıNDAN GURUR VEREN BAŞARı   14:11   TSK’YA AIT C130 KARGO UÇAĞı DÜŞTÜ... 20 ŞEHIDIN KIMLIKLERININ BELLI OLDUĞU KAZAYLA ILGILI INCELEMELER SÜRÜYOR, AKıNCı TİHA DESTEK IÇIN GÖNDERILDI   14:09   GÜLCAN KıŞ: BIR YANDA SARAYıN ıŞıKLARı HIÇ SÖNMÜYOR, DIĞER YANDA VATANDAŞ MUM ıŞıĞıNDA BORÇ HESAPLıYOR   09:30   AKDENIZ BELEDIYESI’NDE VERGI ÖDEMELERINDE İKINCI DÖNEM BAŞLADı   09:22   MERSIN’DE GÜNE SıCAK BAŞLANGıÇ: ‘1 EKMEK 1 ÇORBA’ 2,5 MILYON VATANDAŞA ULAŞTı   09:03   TARSUS’TAN ANKARA’YA DUYGU DOLU ANLAR: MINIK YÜREKLER ATATÜRK’E MINNETLE   23:55   AHMET ÖZER TAHLIYE SONRASı ILK SÖZLERIYLE GÜNDEM OLDU: “YÜREĞIMIN YARıSı HÂLÂ IÇERIDE!”   23:02   “BAŞKAN BOLTAÇ’TAN ERGENEKON PAZARı’NA YERINDE ÇÖZÜM: HIJYEN VE DÜZEN ÖNCELIK”   23:01   “DR. LEVENT UYSAL’DAN TBMM’DE GÜÇLÜ MESAJ: MERSIN İŞKUR 25 BIN VATANDAŞA İŞ KAPıSı AÇTı”   21:53   “SEÇER’DEN SERT MESAJ: HALKıN İRADESI YARGı KARARıYLA GASP EDILEMEZ”   21:35   CHP’DEN İBB İDDIANAMESINE SERT TEPKI: “BU BIR MUHTıRA, İDDIANAME DEĞIL”   19:45   C130 ASKERI UÇAĞı GÜRCISTAN’DA DÜŞTÜ: TÜRKIYE YASTA   15:16   237 GÜN SONRA İBB IDDIANAMESININ HAZıR OLDUĞU AÇıKLANDı   13:34   PERIHAN KOCA: TAPETEN MENSUCAT IŞÇILERININ CANıNDAN OLMASı IÇIN BILINÇLI BIR ŞEKILDE UĞRAŞıLıYOR   13:32   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "DEMOKRASININ TEMELI OLAN HALK IRADESININ BIR TESCILI OLAN SEÇILMIŞLERIN, GÖREVDEN UZAKLAŞTıRıLMALARıNı DOĞRU BULMUYORUZ"   13:26   BEYAZ SARAY’DA TRUMP – ŞARA ZIRVESI...    13:04   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, VELI-ÖĞRENCI-ÖĞRETMEN İLIŞKISINI GÜÇLENDIRIYOR   20:18   VAHAP SEÇER BAŞKANLıĞıNDA MESKİ GENEL KURULU: 8 MADDELIK GÜNDEM KOMISYONA HAVALE EDILDI  
 
     
   

KENAN NUHUT: BU ÜLKEDEN ATATÜRK`ÜN ADINI SİLMEYE KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ


CHP Spor Kurulu Başkanı Kenan Nuhut, Elazığ Atatürk Stadı`nın adının ‘Elazığ Stadı` olarak değiştirilmesine tepki göstererek, "Planlı, programı bir hafızasızlaştırma ve unutturma çabası içinde olanlara en iyi yanıtı, yüce Türk milleti 14 Mayıs`ta verecektir. Bu ülkeden Atatürk`ün adını silmeye kimsenin gücü yetmez" dedi.

 

Tarih : 15 Mart 2023 Çarşamba 11:08   Okunma : 279

CHP Spor Kurulu Başkanı Kenan Nuhut, Elazığ Atatürk Stadı`nın adının ‘Elazığ Stadı` olarak değiştirilmesine tepki göstererek, "Planlı, programı bir hafızasızlaştırma ve unutturma çabası içinde olanlara en iyi yanıtı, yüce Türk milleti 14 Mayıs`ta verecektir. Bu ülkeden Atatürk`ün adını silmeye kimsenin gücü yetmez" dedi.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Kenan Nuhut, bugün yaptığı yazılı açıklamada, Elazığ Atatürk Stadı`nın adının ‘Elazığ Stadı` olarak değiştirilmesini eleştirdi. AKP iktidarının yıllardır sistematik olarak Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk`ün adını spor sahalarından kaldırmaya çalıştığını savundu. "Planlı, programı bir hafızasızlaştırma ve unutturma çabası içinde olanlara en iyi yanıtı, yüce Türk milleti 14 Mayıs`ta verecektir. Bu ülkeden Atatürk`ün adını silmeye kimsenin gücü yetmez" diyen Nuhut, şunları kaydetti:

“AKP İKTİDARI ATATÜRK`ÜN ADINI HER YERDEN SİLMEK İSTESE DE MİLLETİN KALBİNDEN SİLMEYE GÜCÜ YETMEYECEKTİR”

“Türkiye`de 50`ye yakın stat ve salondan Atatürk adı kaldırıldı. Aynı çirkin senaryo Elazığ`da yinelendi. Yarım yüzyıl Türk sporuna hizmet eden Elazığ Atatürk Stadı`nın yenileme işlemi sonrası isminden Atatürk adının kaldırılması kabul edilemez. `Unuttuk, yanlışlıkla oldu` gibi bahanelerin arkasına sığınılmasın. AKP iktidarı boyunca aralarında milli maçların da oynandığı Antalya, Konya, Kayseri Afyon, Bursa, Sakarya, Antakya, Rize, Giresun, Eskişehir`deki statlarımızdan Atatürk adını silmeye çalışmıştır. Son olarak da Elazığ Atatürk Stadı`ndan da Atatürk isminin kaldırılması, bu eylemlerin sistematik bir şekilde yapıldığının göstergesidir. AKP iktidarı son 22 yılda Atatürk`ün adını stadyumlardan salonlara, etkinlik alanlarından havaalanlarına kadar her yerden silmek istese de milletin kalbinden silmeye gücü yetemeyecektir.

“BU, PLANLI BİR HAFIZASIZLAŞTIRMA ÖRNEĞİDİR”

AKP, statları yenilerken `beton` rantına da çanak tutuyor. Stadyumlar, şehirlere ruhunu veren yapılardan biridir. Son dönemde spor tesislerini yenileme bahanesiyle beton ekonomisine hizmet eden, antrenör sayısı yetersiz, sporcu ile bağı olmayan yapılar inşa edildi. Statların merkezlerindeki kıymetli araziler yapılaşmaya açıldı. Oysa kentin kalbindeki spor tesisleri, insanların soluklandıkları alanlardı. Yeni stadyumlar, sadece 15 günden 15 güne kullanılan âtıl durumdaki yapılar haline geldi. Bu, planlı bir hafızasızlaştırma örneğidir. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk`ün, İsmet İnönü`nün isimlerini taşıyan yapılar, bağımsızlık mücadelemizin hatıralarını yaşatması açısından büyük önem taşımaktadır.

“15 MAYIS`TAN İTİBAREN TÜRK SPORUNU YENİ BİR DÖNEM BEKLİYOR”

14 Mayıs seçimlerinde sandıktan çıkacak sonuçtan sonra Türk spor yönetimi de hak ettiği seviyeye çıkacaktır. 15 Mayıs`tan itibaren Türk sporu, milli değerlerine sahip çıkan, başarılarla dolu bir döneme girecektir."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA