16 Mart 2026 Pazartesi

14:46   MERSIN’DE SOSYAL BELEDIYECILIK DEVRIMI: HER ÇOCUĞA EŞIT GELECEK, HER MAHALLEYE FıRSAT!   13:55   MERSIN’DEN DÜNYAYA 1,7 MILYAR DOLARLıK İMZA: İŞTE İHRACATıN 50 DEV FIRMASı!   10:40   OTOYOLDA %650 ZAM KAPıDA! CHP’LI YAVUZYıLMAZ İSIM VEREREK UYARDı: "BU BIR SOYGUN PLANıDıR"   10:31   İRAN’DAN ABD ÜSSÜNE AĞıR DARBE! NETANYAHU İÇIN DEHŞET VEREN ’ÖLÜM’ YEMINI: ’PEŞINI BıRAKMAYACAĞıZ!’   10:29   LIMON İTHALATıNDA VERGI ŞOKU! ÖMER FETHI GÜRER RAKAMLARLA KONUŞTU: "ÜRETICI SOĞUYOR, TÜKETICI KAYBEDIYOR"   23:46   ANAMUR’DA TARIHI GECE: VAHAP SEÇER’DEN 4 DEV MÜJDE BIRDEN! 2028’E KADAR HER ŞEY DEĞIŞECEK   23:40   TOROSLAR’DA "MUTFAK" DEĞIL SANKI ÇÖP EV! MERDIVEN ALTı PASTA İMALATHANESINE ŞOK BASKıN   23:35   TARSUS’TA BAYRAM ERKEN GELIYOR: ST. PAUL MEYDANı’NDA BAYRAM İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı!   11:40   BAŞKAN SEÇER TALIMATı VERDI: MERSIN’DE 115 BIN NOKTADA 7/24 İLAÇLAMA MESAISI!   01:01   MERSIN’DE "ALGı OPERASYONU"NA BAŞKAN SEÇER’DEN SERT YANıT: "AILEMLE AYNı KAZANDAN YEMEK YIYORUM!"   01:01   MERSIN’DE ‘GÖNÜL SOFRASı’ MEZITLI’DE KURULDU: BAŞKAN SEÇER KADıN EMEĞINE VURGU YAPTı!   19:01   "35 YıL SONRA GELEN ACı İTIRAF: ’O MANŞET SAVAŞ YÜZÜNDEN ÇÖPE GITTI!’"   16:40   MERSIN’DE RAMAZAN BEREKETI: ÇAĞDAŞKENT İFTARıNDA BINLER AYNı SOFRADA BULUŞTU!   16:37   CHP’LI TRAKYA BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı...ÇANAKKALE BELEDIYE BAŞKANı MUHARREM ERKEK: "ASLA VE ASLA BIR MILIM DAHI GERI ADıM ATMAYACAĞıZ"   16:34   GÜVENPARK KATLIAMı’NıN 10. YıLı... MANSUR YAVAŞ: "ŞEHIT OLAN VATANDAŞLARıMıZı RAHMETLE ANıYORUM"   16:33   ÜNLÜ TARIHÇI İLBER ORTAYLı HAYATıNı KAYBETTI   15:39   ÖMER GÜNEL GÖZALTıNA ALıNDı... ALI MAHIR BAŞARıR: "ÖMER GÜNEL’IN SIYASI BIR OPERASYONUN HEDEFI OLDUĞU APAÇıK ORTADADıR"   15:37   CHP’DEN DOĞU AKDENIZ YEREL MEDYA BULUŞMASı… CHP’LI BULUT: “TRT SAVCıLıĞA SOYUNDU”   15:36   GÖZALTıNA ALıNAN KUŞADASı BELEDIYE BAŞKANı GÜNEL’DEN AÇıKLAMA... "MÜCADELEM SADECE HAKSıZLıĞA KARŞı DEĞIL, KÖTÜLÜĞE VE KÖTÜYE KARŞı DA OLACAK"   15:36   MSB: İRAN’DAN ATEŞLENIP TÜRK HAVA SAHASıNA GIREN BIR BALISTIK MÜHIMMAT NATO HAVA VE FÜZE SAVUNMA UNSURLARı TARAFıNDAN ETKISIZ HALE GETIRILDI  
 
     
   

TÜRKİYE VE SURİYE İÇİN BRÜKSEL`DE DÜZENLENECEK DONÖRLER KONFERANSI`NDA TOPLANACAK FONLARIN DENETİMİ AB`NİN MALİ TÜZÜĞÜNE GÖRE YAPILACAK


Avrupa Komisyonu ve Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanlığı`nı yürüten İsveç, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye ve Suriye halklarına destek olmak için yarın Brüksel`de Uluslararası Donörler Konferansı düzenleyecek. Konferansta toplanacak fonunun denetimi AB`nin mali tüzüğüne göre yapılacak.

 

Tarih : 19 Mart 2023 Pazar 11:04   Okunma : 295

MELİS YILDIRIM  

Avrupa Komisyonu ve Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanlığı`nı yürüten İsveç, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye ve Suriye halklarına destek olmak için yarın Brüksel`de Uluslararası Donörler Konferansı düzenleyecek. Konferansta toplanacak fonunun denetimi AB`nin mali tüzüğüne göre yapılacak.   

Avrupa Komisyonu ve AB Dönem Başkanlığı`nı yürüten İsveç`in büyük bir yıkıma ve 50 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine yol açan depremlerin ardından Türkiye ve Suriye`ye destek sağlamak amacıyla düzenlediği Uluslararası Donörler Konferansı yarın Brüksel`de yapılacak. Konferans, AB üyesi ülkeler, aday ülkeler, komşu ülkeler, Rusya hariç G-20 ülkeleri, Körfez İş Birliği ülkeleri, Birleşmiş Milletler, uluslararası örgütler ve Avrupa finans kuruluşlarının katılımına açık olacak.  

Konferansa ilişkin ANKA Haber Ajansı`na bilgi veren bir AB yetkilisi, konferansta toplanacak fonun denetiminin AB mali tüzüğüne göre yapılacağını belirtti. Bazı AB`li diplomatlar da toplanacak fonun nasıl kullanılacağı konusunda görüşmelerin son ana kadar devam ettiğini, şeffaflığın şart olduğunu belirtti. Bir diplomat, ANKA`ya, “Toplanacak fonun nasıl harcanacağının tamamen Ankara`nın inisiyatifine bırakılması söz konusu değil” derken Meclis`ten yasası geçirilen Afet Yeniden İmar Fonu`nun nasıl işleyeceğine yönelik detayların belli olmadığını belirtti.

Batılı bir diplomat, konferansta 20 milyar dolar toplanabileceğini kaydetti. Batılı kaynaklar, özellikle Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle AB üyesi ülkelerin bütçelerinde ve depolarındaki stoklarında sıkıntı olduğunu söyledi.  

AB öncülüğünde toplanacak yardımın yanı sıra Dünya Bankası öncülüğünde Türkiye`ye kredi de sağlanacak.  

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, KONFERANS`A BİR VİDEO MESAJ GÖNDERECEK  

Brüksel`deki Charlemagne binasında yapılacak konferans, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve İsveç Başbakanı Ulf Kristersson`ın açılış konuşmasıyla başlayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın video konferans yöntemiyle katılacağı konferansın “Depremin Etkisi ve Toparlanma Vizyonu” oturumunda, Avrupa Komisyonu kriz yönetiminden sorumlu üyesi Janez Lenar?i?, BM Kalkınma Programı (UNDP) Başkanı ve BM Sürdürülebilir Kalkınma Grubu Başkan Yardımcısı Achim Steiner konuşacak. Bu oturumda, BM`nin geçici Suriye mukim koordinatörü ve İnsani Yardım Koordinatörü El-Mostafa Benlamlih, Suriye`deki ön hasar tespitine ilişkin bir sunum yapacak. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, UNDP ve Dünya Bankası`nın Türkiye`de ön hasar tespiti ve toparlanma vizyonu ile ilgili ortak bir sunum da yapılacak.  

İsveç Uluslararası Kalkınma İşbirliği ve Dış Ticaret Bakanı Johan Forssell`in açılış konuşmasını yapacağı, taahhütlerin bildirileceği oturum, Avrupa Komisyonu Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu Komiseri Oliver Varhelyi eş başkanlığında yürütülecek. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu`nun konuşacağı bu bölümde heyetler taahhütleri bildirecek.  

Kararların ele alınacağı kapanış oturumu, Kristersson ve Leyen`in konuşmaları ile sona erecek.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA