17 Mart 2026 Salı

10:45   MERSIN’DE GÖNÜLLERI ISıTAN İKRAM: 13 İLÇEDE 10 BIN LOKMA DAĞıTıLDı!   10:42   TÜRKIYE’DEN GEÇECEK SILAHLAR İÇIN YENI DÖNEM: ERDOĞAN İMZALADı, ARTıK O ŞART OLACAK!   07:20   AKKUYU’DA 478 MILYAR DOLARLıK "RUSYA" İDDIASı: VATANDAŞıN CEBINDEN HER YıL 7 MILYAR DOLAR Mı ÇıKACAK?   22:52   MERSIN’DE 18 MART RUHU SANATLA DEVLEŞIYOR:    22:50   MERSIN’DE KIMSESIZLERIN KIMSESI: BIR TELEFONLA HAYAT DEĞIŞIYOR!   21:55   MERSINLI KUYUMCULAR DÜNYA DEVLERIYLE YARıŞACAK: İSTANBUL’DA DEV BULUŞMA BAŞLıYOR!   21:50   AKDENIZ’DE BINLERCE YÜREK AYNı SOFRADA: BAŞKAN VAHAP SEÇER ILE GÖNÜL BIRLIĞI!   17:22   MUHITTIN BÖCEK, HAKIM KARŞıSıNDA: "HIÇBIR AKRABAMı ZENGIN ETMEDIM. BÜTÜN SUÇLAMALARı REDDEDIYORUM. KIMSENIN BIR KURUŞUNDA GÖZÜM YOK"   16:29   BAYRAMDA YAĞıŞLı VE SOĞUK HAVA ETKILI OLACAK   16:28   CHP’LI BAŞARıR’DAN IKTIDARA TEPKI: "SIZ ÖMER GÜNEL’E DÜŞMANLıK YAPMıYORSUNUZ; AYDıN’A, KUŞADASı HALKıNA DÜŞMANLıK YAPıYORSUNUZ"   15:27   PROF. DR. İLBER ORTAYLı IÇIN GALATASARAY ÜNIVERSITESI’NDE ANMA TÖRENI... TÖRENE, CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL’IN DE ARALARıNDA OLDUĞU BIRÇOK SIYASI, SANATÇı VE AKADEMISYEN KATıLDı   14:26   CHP’LI NAZLıAKA: HIÇ DEĞILSE BAYRAMDAN ÖNCE TUTSAK ETMEYE ÇALıŞTıĞıNıZ ARKADAŞLARıMıZı SERBEST BıRAKıN   14:25   İSTANBUL 40. AĞıR CEZA MAHKEMESI, “TURAN TAŞKıN ÖZER” KRIZI SONRASı “İBB DAVASı” IÇIN YENI MÜZEKKERE YAZDı   13:54   CHP KUŞADASı ÖRGÜTÜNDEN ÇAĞLAYAN ADLIYESI ÖNÜNDE "ÖMER GÜNEL" NÖBETI: HEPIMIZ ÖMER BAŞKAN’ıMıZA DESTEK IÇIN BURADAYıZ   13:53   MURAT EMIR: İBB KUMPAS DAVASıNDA GAZETECILERIN GÖREVINI YAPMALARı ENGELLENIYOR, SUÇ IŞLENIYOR; ALENIYET ILKESI AYAKLAR ALTıNDA ÇIĞNENIYOR   13:52   ATLAS ÇAĞLAYAN’ıN AILESINE YÖNELIK TEHDITLERLE ILGILI 9 KIŞI HAKKıNDA IDDIANAME DÜZENLENDI   12:49   ÖZGÜR ÖZEL: “BIN AYDAN DAHA HAYıRLı OLDUĞU MÜJDELENEN KADIR GECESI MÜBAREK OLSUN”   09:20   MERSIN’IN MINIK ŞEFLERI İŞ BAŞıNDA! TOROSLAR ÇOCUK KAMPÜSÜ’NDE LEZZET RÜZGARLARı ESIYOR   01:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ DOĞUKAN UYAN TUTUKLANDı   01:03   MERSIN’DE DEVLERIN SAVAŞı TEK TARAFLı BITTI: CARETTALAR GALATASARAY’ı PARKEYE GÖMEREK TARIH YAZDı!  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN KOOPERATİFLERE ‘PROJE DÖNGÜSÜ EĞİTİMİ`


Alman Uluslararası İşbirliği Teşkilatı`ndan (GIZ) alınan fonla, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile Dış İlişkiler ve Projeler Şube Müdürlüğü tarafından ortak yürütülen ‘Gıda Güvenliği İçin Yerel Tarımsal Üretimin Teşviki Projesi` kapsamında Mersin`de faaliyet yürüten kooperatiflere ‘Proje Döngüsü` eğitimi verildi.

 

Tarih : 20 Mart 2023 Pazartesi 10:41   Okunma : 501

Alman Uluslararası İşbirliği Teşkilatı`ndan (GIZ) alınan fonla, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile Dış İlişkiler ve Projeler Şube Müdürlüğü tarafından ortak yürütülen ‘Gıda Güvenliği İçin Yerel Tarımsal Üretimin Teşviki Projesi` kapsamında Mersin`de faaliyet yürüten kooperatiflere ‘Proje Döngüsü` eğitimi verildi.

Kent genelinde farklı üretim kollarında faaliyet gösteren kooperatif üyelerinin katılımıyla Kongre ve Sergi Sarayı`nda gerçekleşen ve 3 etap süren eğitime 100 kişi katıldı. Tarsus Yaşam Derneği Proje Yönetim Uzmanı Mehmet Selen tarafından verilen eğitimde ilk etapta, Avrupa`da ve Türkiye`de Avrupa Birliği kurumları, programları, ulusal fonlar ve Avrupa Birliği mali yardımları anlatıldı.

Mevcut durum analizi, problem-hedef analizi, paydaş analizi, amaç- hedef-sonuç kurgusu, faaliyetlerin tasarımı, planlanması ve mantıksal çerçeve matrisi gibi, projenin temel bileşenleri hakkında bilgiler verildi.

Verilen eğitim ile katılımcılar, projenin düşünce aşamasından başlayarak tüm süreçlerinin nasıl yürütülmesi, neler yapılması ve yapılmaması gerektiği konusunda bilgilendirildi. Ulusal ve uluslararası proje başvurusu ile hibe alım ve değerlendirme süreçlerinin de detaylı anlatıldığı ve sorularla interaktif bir şekilde ilerlenen eğitimin sonunda, katılımcılara sertifika verildi.

ŞAHUTOĞLU: “PROJENİN YAZIMINDAN UYGULANMASINA KADAR YANLARINDA OLACAĞIZ”

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Selçuk Şahutoğlu, ‘Gıda Güvenliği İçin Yerel Tarımsal Üretimin Teşviki` projesi kapsamında verilen ‘Proje Döngüsü` eğitimi hakkında bilgi vererek, “Mersin Büyükşehir Belediyemizin, Alman Uluslararası İşbirliği Teşkilatı`yla ortak yürütmüş olduğu bu proje kapsamında faaliyetlerimizden biri de, Mersin ilinde faaliyet gösteren kooperatiflerimize Proje Döngüsü eğitimi vermek. Biz bu proje ile beraber, kooperatiflerimizle ortak olan 100 ortağımızın kurum kapasiteleri ile kişisel kapasitelerini geliştirmek adına, kooperatiflerin en ihtiyaç duyduğu hibe programlarına nasıl ulaşabilecekleri, bu hibe kanallarına başvurdukları takdirde nasıl yararlanacakları, hibeye hak kazandıktan sonraki süreçlerde ise bu hibeleri nasıl değerlendirecekleri noktasında onlara destek olmaya çalışacağız” dedi.

Şahutoğlu, proje yürütüm sürecinin önemli olduğunu vurgulayarak, “Bugüne kadar, almış oldukları hibelerin süreç işleme noktasında her zaman kooperatiflerin yanlarında olmuştuk. Bundan sonra da hem eğitimlerimizde, hem de yazım noktasında kendileriyle iş birliği içerisinde olacağız” diye konuştu.

YILMAZ: “PROJENİN ÜRETİMDE ÇOK BÜYÜK BİR ÖNEMİ OLDUĞUNA İNANIYORUM”

Akdeniz İlçesi İhsaniye Mahalle Muhtarı ve Akdeniz Renkli Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Zehra Yılmaz, “Bundan önceki zamanlarda da almış olduğumuz proje eğitimleri var, ama bugün özellikle eğitimi dinlemek, eğitimden tekrar bir şeyler öğrenebilmek için kooperatif ortaklarımızın birçoğunu da getirdim. Çünkü her bir kooperatif ortağının üretici olmasının yanında, kooperatifler konusunda da altyapısı, bilgisi ve proje ile ilgili bilgilerinin olması gerektiğine inanıyorum” dedi.

Proje süreçlerinin doğru yürütülmesinin, üretimin devamlılığı için büyük önem taşıdığını vurgulayan Yılmaz, “Üretirken, bilerek üretmek gerektiğine ve projenin de üretimde çok büyük bir önemi olduğuna inanıyorum. Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu bütün çalışmaların altyapısının çok sağlam ve verimli çalışmalar olduğunu da, bizzat ben katılarak gördüm. Kadınlarımızla ilgili eksik olan gerek makine ikmal, gerek eğitim, gerekse pazarlama konusunda da katkıyı her zaman sundukları için, çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

DURNAOĞLU: “SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMAMIZ İÇİN PROJELERİN ARAÇ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ”

Mezitli Üretici Kadın Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Gül Durnaoğlu verilen eğitimi değerlendirerek, “Kendi kooperatifimizin sürdürülebilir olması, kendi üretimlerimizi gerçekleştirebilmemiz ve kendi ortaklarımızla bu noktada daha iyi bir yol yürüyebilmemiz için, tabii ki projeye ihtiyacımız var. Projelerin, sürdürülebilir olmamız için bir araç olduğunu düşünüyoruz. O noktada önemli.  Aslında gündemimizde böyle bir proje var. Aklımızdaki soru işaretlerinin netleşmesi için buradayız” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA