21 Aralık 2025 Pazar

09:35   TÖMÜK’TE YERLI MALı HAFTASı: KADıN EMEĞI VE YÖRESEL LEZZETLER BÜYÜKŞEHIR’LE HAYAT BULDU   06:27   SANAT VE HAFıZA BULUŞTU: “KONUŞAN MEKTUPLAR” MERSIN’DE İZLEYICIYLE   17:10   MERSIN’DE KADıNLARıN HIKÂYELERI PERDEDE: 28. UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI BAŞLADı   15:58   “SILIVRI’DEN EDIRNE’YE: İMAMOĞLU’NUN MEKTUBU MILLET İRADESINI AYAĞA KALDıRDı”   15:45   CHP’DEN İSTANBUL ÇıKıŞı: “İMAMOĞLU’NA ENGEL, DEMOKRASIYE DARBE”   15:15   “39 BIN LIRANıN ALTı SEFALET: İŞÇISIZ MASA MEŞRU DEĞIL”   13:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜNIVERSITELILERE GELECEK VIZYONU: ‘KAMPÜS MERSIN’ VE ‘GARAJ MERSIN’ TANıTıLDı   10:10   “İSTANBUL’UN SEÇILMIŞ LIDERI ÖZGÜR OLMALı”   22:55   “MERSIN’DE KARDEŞLIK DERSI: SEÇER’DEN BIRLIK VE BERABERLIK VURGUSU”   17:37   KKTC CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR’DAN TOROSLAR’A TARIHI ZIYARET: “KARDEŞLIK BAĞıMıZ SARSıLMAZ”   16:55   ALI BOZAN’DAN SERT ÇıKıŞ: “HASTA MAHPUSLARA ZULMÜ DURDURUN!”   16:38   “TAT GıDA’DAN GELECEĞE GÜÇLÜ VIZYON: VEYSEL MEMIŞ’TEN SÜRDÜRÜLEBILIRLIKTE LIDERLIK MESAJı”   14:35   “MERSIN’DE EMEKÇILERIN SıCAK DURAĞı: BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜNE ÇORBAYLA BAŞLANGıÇ”   14:21   BIRLEŞIK KAMU-İŞ’E BAĞLı SENDIKALAR, BUGÜN IŞ BıRAKTı; MECLIS ÖNÜNDEKI AÇıKLAMAYA POLIS IZIN VERMEDI...    10:09   MERSIN’DE FASL-ı KONSER: TÜRK SANAT MÜZIĞI’NIN İHTIŞAMı BÜYÜKŞEHIR’DE YANKıLANDı   17:50   ÖZGÜR ÖZEL: “ERDOĞAN TÜRKIYE’YE 10 YıL KAYBETTIRMIŞTIR. HAVA SAVUNMASıNDA BÜYÜK BIR ZAFIYET YARATMıŞTıR”   15:44   RTÜK, “JASMINE” DIZISI NEDENIYLE HBO MAX’E EN ÜST SıNıRDAN PARA CEZASı VE KATALOGDAN ÇıKARMA YAPTıRıMı UYGULADı   14:40   ÖZGÜR ÖZEL BRÜKSEL’DE… “OTORITERLERI DESTEKLERSENIZ BIZIM GIBI BÜTÜN SOL IÇIN YENI BIR RÜZGÂR YARATACAK BIR PARTIYI BIR BAŞıNA BıRAKMıŞ OLURSUNUZ”   12:39   KATAR BAŞBAKANı AL SANI: İSRAIL’IN ATEŞKES IHLALLERI TÜM GAZZE SÜRECINI TEHLIKEYE ATıYOR   12:37   KARA HARP OKULU MEZUNIYETINDE KıLıÇLı YEMIN EDEN TEĞMENE “EMRE ITAATSIZLIK”TEN VERILEN DISIPLIN CEZASı HUKUKA UYGUN BULUNDU  
 
     
   

TBMM`DE, BALIKÇILIK SEKTÖRÜNÜN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULMASINA KARAR VERİLDİ… CHP`Lİ KARADENİZ: “KANAL İHANET PROJESİNİ UYGULAMAYA KALKARSAK BİR SEFER DAHA SINIFTA KALIRIZ”


TBMM Genel Kurulu`nda su ürünleri ve balıkçılık sektörünün sorunlarının çözümü için araştırma komisyonu kurulmasına karar verildi. CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, “Kanal İstanbul projesi, başlı başına kanal ihanet projesi gibi, denizlerimizi bilmeden Kanal İstanbul projesini uygulamaya kalkarsak, biz bir sefer daha sınıfta kalırız” dedi.  

 

Tarih : 20 Mart 2023 Pazartesi 17:05   Okunma : 529

TBMM Genel Kurulu`nda su ürünleri ve balıkçılık sektörünün sorunlarının çözümü için araştırma komisyonu kurulmasına karar verildi. CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, “Kanal İstanbul projesi, başlı başına kanal ihanet projesi gibi, denizlerimizi bilmeden Kanal İstanbul projesini uygulamaya kalkarsak, biz bir sefer daha sınıfta kalırız” dedi.  

TBMM Genel Kurulu`nda, bugün; siyasi parti gruplarının, su ürünleri ve balıkçılık sektörünün sorunları ile ilgili meclis araştırma önergelerinin birleştirilerek, gündeme alınması önerisi görüşüldü. Genel Kurul`da, araştırma komisyonu kurulmasına karar verildi.

Genel Kurul`da konuşan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, aşırı avcılığın balıkçılığın sürdürülebilirliğini tehlikeye düşürdüğüne dikkat çekerek, “Avlanma kapasitesinin hızla artışı deniz ekosisteminin sağlıklı işleyişini tehdit etmekte, başta somon ve ton balığı olmak üzere birçok deniz balığının popülasyonunun azalmasına hızla neden olmaktadır. Ülkemizde de avcılığın artışında yükseliş olduğu doğrudur ancak belli zamanlarda avcılıkta yaşanan artışların ardından yaşanan kaynaklardaki azalma, bu artışı düşüşe yöneltmektedir. Bu artış ve düşüşler nedeniyle ülkemizde avcılık, balıkçılık dalgalı seyir izlemektedir. Balıkçılığı korumak ve devamlılığı sağlamak adına var olan yasal sınırlamaların ve denetlemelerin etkili, sürekli şekilde uygulandığını söyleyemeyiz. Buralarda eksiklerimiz vardır” diye konuştu.

Örs, balıkçılık sorunlarının giderilmesi için yapılması gerekenleri daha önce de açıkladıklarını anımsatarak, “Her türlü yasa dışı, kayıt dışı ve kural dışı faaliyetlerin önlenmesi için gerekli düzenlemeler yapılmalı ve uygulamaya konulmalıdır” dedi. Örs, “Gerçek, bilimsel ve köklü bir çözüm için konu tüm boyutları ile ele alınmalı. Çevreyi, denizleri, iç suları gözetmek, doğal dengeyi kötü etkilemeyecek biçim ve düzeyde avcılık yapmak, deniz ürünlerinin dondurma, depolama ve dağıtım süreçlerini sağlıklı ve sürdürebilir olarak yönetmek gerekmektedir. Tüm bu unsurlar birlikte ela alınmalı, devletin gözetim ve denetiminde planlamacı yaklaşımla gerçekleştirilmeli” dedi.

HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan ise balıkçıların sorunları anlatıldığında herkesin endüstriyel balıkçılığın sorunlarını konuştuğunu açıklayarak, “Yani denize daha fazla nasıl saldırabiliriz, bir fetih ruhu ile, trol orduları ile, devasa teknelerle bir ufacık balığın bile denizin dibinden saklanamayacağı, onu görecek sonar aygıtları ile, bir fetih ruhu ile saldırıldığı koşullarda, denizlerin derdi de bitmez, balıkçılığın sorunları da bitmez” diye konuştu.

Turan, endüstriyel balıkçılık teknelerinin sorunun kaynağı olduğunu ifade ederek, yapılması gerekenin küçük ölçekli balıkçılığın korunması olduğunu söyledi.

“ANCAK BİR BAŞLANGIÇ OLUR”

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz de Türkiye`de 26 milyon hektarlık alanda su ürünleri ile ilgilenildiğini kaydederek, “Meclis`in kapanmasına az kaldı, bu araştırma komisyonu kısa sürede toplanıp, sorunlar tespit edilip, çözüm önerileri ile önümüzdeki yasalar içinde 3 madde mi olur, 5 madde mi olur, bir an önce girmesi lazım. Ancak bu bir başlangıç olur. Önümüzdeki süreçte de bu başlangıçla beraber yeni kurulacak Meclis`te bu süreç devam eder” diye konuştu.

Barış Karadeniz; Türkiye`de balıkçılık faaliyetleri için belirlenen yasakların bölgesel olmaması nedeniyle balıkçıların kaçak avcılığa yöneldiğini aktardı. Karadeniz, İstanbul`da oluşan müsilajı hatırlatarak, “Deniz derlerdi ki eskiden, her şeyi yutar. Ama maalesef deniz her şeyi yutmuyor, kusmaya başladı. Balık stoklarımızın azalmasındaki en büyük etken budur. Endüstriyel ve evsel atıklar. Vatandaş fabrikasını kursun diye o denizden alınan suyun tekrar denize verilmesi, kimyasal ve biyolojik arınma sistemleri olmadan deşarj etmesi İstanbul`u bitirdi. İskenderun Körfezini bitirdi, Gürlük Körfezini sıkıntıya soktu. Körfezlerimiz elimizden gitmeye başladı. Sonra ne diyoruz, suçlu balıkçı. Hiç de öyle bir şey yok. Suçlu bizleriz” diye vurguladı.

"KANAL İHANET PROJESİ"

Karadeniz, Kanal İstanbul projesine ilişkin de “Kanal İstanbul projesi, başlı başına kanal ihanet projesi gibi, denizlerimizi bilmeden Kanal İstanbul projesini uygulamaya kalkarsak, biz bir sefer daha sınıfta kalırız” dedi.  

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA