28 Aralık 2025 Pazar

14:55   TOROSLAR’ıN HIZMET GÜCÜ ARTıYOR: ARAÇ FILOSUNA 2 YENI KATKı!   11:59   “USİAD BAŞKANı KıLıÇ: SANAYIDE İŞ BIRLIĞIYLE GÜÇLÜ GELECEK”   09:20   MERSIN’DE ALTYAPı VIZYONU: 2026 YATıRıMLARıYLA DAHA KONFORLU BIR ŞEHIR GELIYOR   21:39   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SPORA TARIHI DESTEK: 260 KULÜP VE 294 SPORCUYA 20.7 MILYON TL!   17:22   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN REGAIP KANDILI’NDE GÖNÜLLERE DOKUNAN İKRAM: BINLERCE KANDIL SIMIDI VATANDAŞLARLA BULUŞTU   17:15   MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE ÖRNEK: BÜYÜKŞEHIR’IN HıYAR FIDESI DESTEĞI HASADA DÖNÜŞTÜ   17:06   CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı AYDıN’DAN KYK BURSUYLA ‘TAVUK DÖNER’ HESABı: 47 TAVUK DÖNER DÜRÜM KAYıP   17:04   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: SAĞLıK HIZMETLERINDE KARA DÜZEN ÇALıŞAN KIM VARSA GÖZÜNÜN YAŞıNA BAKMıYORUZ   17:02   SURIYE’NIN HUMUS KENTINDE CAMIDE PATLAMA: 5 ÖLÜ, 21 YARALı   14:59   LEYLA ZANA’YA YÖNELIK HAKARETLERE ILIŞKIN 116 ÖRGÜTTEN SUÇ DUYURUSU   14:57   CHP’LI AKDOĞAN, AİHM’IN İMAMOĞLU DOSYASıYLA ILGILI KARARıNı DEĞERLENDIRDI: AİHM, AYM KARARıNA UYMAYANLARıN TÜRKIYE CUMHURIYETI’NI DINGO’NUN AHıRı GIBI YÖNETEMEYECEKLERINI SÖYLÜYOR"   09:20   MERSIN’DE KıRSALA ŞEHIR KONFORU: ESENLI–HEBILLI YOLU YENILENDI   23:29   MERSIN, KADıN SINEMASıNıN BAŞKENTI OLDU: UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI 2. KEZ ŞEHIRDE   21:05   MEZITLI’DE YENI YıL COŞKUSU: DEMOKRASI MEYDANı 5 GÜN BOYUNCA FESTIVAL ALANıNA DÖNÜŞÜYOR   18:21   CHP’DEN 2026 YOL HARITASı: HÜKÜMET PROGRAMı, MITINGLER VE YARGı SÜRECI HAZıRLıKLARı   17:59   CHP SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE: “KAYYUM AYıBı DERHAL SON BULMALı, TOPLUM SAMIMI ADıM BEKLIYOR”   15:36   MERSIN’DE 30 BINI AŞAN VATANDAŞ MOBIL KUAFÖRLE YENILENDI!   15:29   YENIŞEHIR’DE “DIYABETI TANı, SAĞLıĞıNı KORU” PANELI DÜZENLENDI   15:27   BAŞKAN BOLTAÇ AKGEDIK ANASıNıFı’Nı ZIYARET ETTI   15:25   TOROSLAR ZABıTASı YENI YıL ÖNCESI DENETIMLERINI ARTıRDı  
 
     
   

AKSARAYLI ESNAFTAN `HELALLİK` TEPKİSİ: "BU İNSANLARIN ÇOĞUNA 2-3 GÜN SONRA ULAŞILDI"


CHP Aksaray İl Başkanı Hacı Ali Keleş ve beraberindeki heyetin ziyaret ettiği Aksaraylı esnaf, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan`ın depremlerin ardından yaptığı “Helallik istiyorum” açıklamasına tepki gösterdi. Esnaf, “Kendisi bile Adıyaman`a iki gün sonra gitti. Ondan sonra helallik istiyor, millete demediği lafı bırakmıyor. Madem sen iyi bir şeyler yaptın neden helallik istedin? Her şeyin vakti zamanında yapsaydın bu insanların çoğuna iki üç gün sonra ulaşıldı” dedi.

 

Tarih : 21 Mart 2023 Salı 13:45   Okunma : 527

KEMAL ONUR ATALAY

CHP Aksaray İl Başkanı Hacı Ali Keleş ve beraberindeki heyetin ziyaret ettiği Aksaraylı esnaf, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan`ın depremlerin ardından yaptığı “Helallik istiyorum” açıklamasına tepki gösterdi. Esnaf, “Kendisi bile Adıyaman`a iki gün sonra gitti. Ondan sonra helallik istiyor, millete demediği lafı bırakmıyor. Madem sen iyi bir şeyler yaptın neden helallik istedin? Her şeyin vakti zamanında yapsaydın bu insanların çoğuna iki üç gün sonra ulaşıldı” dedi.

CHP Aksaray İl Başkanı Hacı Ali Keleş, Merkez İlçe Başkanı Ayfer Zengin ve milletvekili aday adayı Ali Abbas Ertürk, Aksaray`da esnaf ziyareti yaptı. Bir esnaf, şunları söyledi:

"İNSANLARI RESMEN ÖLÜME TERK ETTİLER"

"Kendisi bile Adıyaman`a iki gün sonra gitti. Ondan sonra helallik istiyor millete demediği lafı bırakmıyor. Madem sen iyi bir şeyler yaptın neden helallik istedin? Her şeyin vakti zamanında yapsaydın bu insanların çoğuna iki üç gün sonra ulaşıldı. Bağıra bağıra öldüler, çok yanlış şeyler yapıldı ama o yanlışları hala doğruymuş gibi gösteriyorlar millet de ona kanıyor mu kanmıyor mu orasını bilmiyorum. CHP Hatay Milletvekili Suzan Hanım çok güzel anlattı. Gerçekleri anlattı ama ona karşılık Tayyip Erdoğan`ın ona karşı çok ağır sözleri oldu. Sanki o yaşananları kadın yaşamamış da başkası yaşamış başka bir dilden anlatıyormuş gibi Suzan Hanım`a çok kötü davrandı. Kadın bütün gerçekleri anlattı ama ne kadar anladılar? Kızılay çadır sattı, bu milletin sana emanet ettiği paralarla alınmış çadırları sen gittin başkasına sattın. Bakıyorum hiçbir tane istifa var mı? Yok! Her şeyi dört dörtlük yaptıysan helallik istemeye gerek yok ki. Suzan Hanım`ın söyledikleri var mesela AFAD biz emir bekliyoruz diyor gelmişler enkazın başına ne hilti var ne malzeme var. Oradaki insanlar ölüme terk edildi resmen. Sonuçta istifa da bir makamdır, biz hata yaptık, yanlış yaptık elini taşın altına koy, biz yanlış yaptık diyen bir insan da yok dünyada hangi insan bana o Kızılay çadırını anlatabilir? O Kızılay Başkanı şu anda hala dışarıda 300 bin lira maaş alıyor. İktidara kim gelirse gelsin o adama sen milletin çadırını nasıl sattın diye birilerinin hesap sorması lazım. Adamda utanma yok arlanma yok, ayakkabı astarı gibi yüz var, o adam hala nasıl görevde durabiliyor? Sen milletin çadırını, Kızılay 150-180 yıllık kurum sadece insanlara yardım etmek amacıyla kurulmuş bir kurumu sen milletin çadırını nasıl satarsın? Kim ne yaptı hiçbir şey yok! Bu 20 senelik dönemde bu milletin çektiği, inşallah bir şeyler değişir değişmek zorunda. Eğer değişmezse Türkiye`nin geleceği yok artık."

"BEN BU ŞEHRİN SORUNLARININ ÇÖZÜLDÜĞÜNÜ HİÇ GÖRMEDİM"

Başka bir esnaf kadın, "Ben bu şehrin sorunlarının çözüldüğünü hiç görmedim, değişmesi gerekiyor. Türkiye`de eğitim çok geri planda, adalet çok geri planda. Şöyle bakınca her şeyin geri planda olduğunu görünce millet zaten dışarıya gider" dedi. 

Bir esnaf ise, "Deneyim sahibi birinin başa geçmesi tabi daha iyi olur uzun süredir buradasınız, neyin nereye ihtiyacı olduğunu, nerelerde eksikler olduğunu siz daha iyi bilirsiniz tabi bilen birinin aday olması daha önemli" diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA