25 Haziran 2026 Perşembe

18:48   A MILLI ERKEK VOLEYBOL TAKıMı, ÇIN’I 3-0 MAĞLUP ETTI   18:46   CHP GRUP BAŞKANVEKILI MURAT EMIR’DEN ERDOĞAN’ıN AÇıKLAMALARıNA TEPKI   18:44   CHP IL BAŞKANLARıNDAN GENEL MERKEZ’E: “GÖREVDEN ALMALARıNıZı, IHRAÇLARıNıZı TANıMıYORUZ”   18:42   NEW YORK’TA ZOHRAN MAMDANI’NIN DESTEKLEDIĞI SOL ADAYLAR ÖN SEÇIMI KAZANDı   15:38   CHP MALATYA’DA KAPı KRIZI: GENÇLIK KOLLARı "HAIN" YAZıLı DEV POSTER ASTı   15:37   CHP’DEN TEK CÜMLEYLE ISTIFA EDEN NIMET ÖZDEMIR, AK PARTI’YE KATıLDı   15:35   AHMET DAVUTOĞLU: "EĞER BIR YERE KENYA VE GÜNEY KORE DAVET EDILIYOR DA TÜRKIYE EDILMIYORSA VAH HALIMIZE"   12:30   COĞRAFI TESCILLI TARSUS IĞNE OYASı, MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ILE GELIR KAPıSı OLUYOR   18:46   CHP SÖZCÜSÜ SARı: EYLÜL AYıNıN BAŞıNDAN ITIBAREN OLAĞAN KONGRE TAKVIMINE BAŞLANACAK   18:45   ÜMIT DIKBAYıR, CHP’DEN ISTIFA ETTI   16:44   EKREM İMAMOĞLU: “BU KADAR DETAYLı INSAN KAYNAKLARı SÜREÇLERINDEN GEÇEN BIR YAPı SUÇ ÖRGÜTÜ OLABILIR MI?”   16:43   SELAHATTIN DEMIRTAŞ, KEMAL KıLıÇDAROĞLU ILE GÖRÜŞMEYECEK   15:40   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN, IKTIDARA 12. YARGı PAKETI TEPKISI: HIÇ IŞI UZATMAYıN. ANAYASA’Yı KALDıRıN, YASALARı IPTAL EDIN   15:39   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KıLıÇDAROĞLU’NA ÇAĞRı: "ÜLKEYI VE PARTIYI BU CENDERENIN IÇINDE DAHA FAZLA TUTMA"   14:42   MERSIN’DE COĞRAFI IŞARETLER IÇIN ÜRETICI ODAKLı YOL HARITASı   14:41   VAHAP SEÇER, LONDRA’DA YEŞIL ŞEHIRLER BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı’NA KATıLDı   13:34   ERHAN KARAAL’ıN KAÇıRıLMASıNA EKREM İMAMOĞLU’NDAN TEPKI: İDDIA MAKAMı DAHIL HERKES ZAN ALTıNDADıR   12:32   KıLıÇDAROĞLU CHP MYK’Yı TOPLADı, ÖZEL GRUP TOPLANTıSı YAPACAK   10:30   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: SOFRADAKI YANGı BÜYÜMEYE DEVAM EDIYOR   19:24   BAKAN GÜRLEK: ORGANIZE SUÇ ÖRGÜTLERIYLE MÜCADELE IÇIN BAŞSAVCıLıKLARA GENELGE GÖNDERILDI  
 
     
   

AYTUN ÇIRAY, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`IN ÜNİVERSİTE DİPLOMASININ KAMUOYU İLE PAYLAŞILMASI İÇİN YÖK`E DİLEKÇE VERDİ


İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, eski Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan`ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın üniversite diplomasıyla ilgili açıklamaları üzerine YÖK`e dilekçe verdi. Çıray, dilekçesinde, “Sayın Recep Tayyip Erdoğan`ın Türkiye Cumhuriyeti Anayasası`nın 101`inci maddesinde belirtildiği şekilde yükseköğrenim yapmış olduğunu gösteren bir üniversite diplomasına sahip bulunup bulunmadığı hususunun, varsa diploma örneği de kamuoyuyla paylaşılmak suretiyle tarafıma bildirilmesini rica ederim” dedi.

 

Tarih : 24 Mart 2023 Cuma 12:06   Okunma : 628

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, eski Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan`ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın üniversite diplomasıyla ilgili açıklamaları üzerine YÖK`e dilekçe verdi. Çıray, dilekçesinde, “Sayın Recep Tayyip Erdoğan`ın Türkiye Cumhuriyeti Anayasası`nın 101`inci maddesinde belirtildiği şekilde yükseköğrenim yapmış olduğunu gösteren bir üniversite diplomasına sahip bulunup bulunmadığı hususunun, varsa diploma örneği de kamuoyuyla paylaşılmak suretiyle tarafıma bildirilmesini rica ederim” dedi.

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, 2007-2011 yılları arasında YÖK Başkanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan`ın, Cumhur İttifakı tarafından üçüncü kez cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilen AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın üniversite diplomasıyla ilgili yaptığı açıklamalar üzerine, Erdoğan`ın üniversite diplomasının kamuoyu ile paylaşılması için bir YÖK`e başvurdu.

Aytun Çıray, YÖK`e verdiği dilekçede şunları kaydetti: 

“Bilindiği üzere, 2023 yılı Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu 14.05.2023 tarihinde yapılacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası`nın 101`inci maddesi uyarınca, ‘Cumhurbaşkanı, 40 yaşını doldurmuş, yükseköğrenim yapmış, milletvekili seçilme yeterliliğine sahip Türk vatandaşları arasından, doğrudan halk tarafından seçilir`. AKP Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan da 21.03.2023 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu`na cumhurbaşkanlığı adaylığı için başvuruda bulunmuştur. Ancak 11 Aralık 2007-11 Aralık 2011 tarihleri arasında Kurul`unuzun başkanlığı görevini yürütmüş bulunan Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan`ın, KRT TV`de yayınlanan bir programda gazeteci İnan Demirel`e ‘Görev süresince Sayın Erdoğan`ın diplomasını çok araştırdığını ve bulamadığını` açıkladığı yönünde bir takım haber ve açıklamaları mevcuttur. Kamuoyuna açık medya kaynaklarında yer alan haberlere göre Özcan, ‘YÖK Başkanı olduğumda iki şeyi merak ettim. Birisi Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın diplomasıydı. Marmara Üniversitesi`ndeki arkadaşlara sordum. ‘Hocam tek bir tane kayıt yok` dediler` demiştir.

Yükseköğretim Kurulu, Türkiye Cumhuriyeti`nin 1982 Anayasası ile belirlenen yükseköğretim sisteminin temel esaslarına göre oluşturulan anayasal bir kuruluştur. Bu bağlamda, Türk yurttaşlarının mezun oldukları üniversitelerden kendilerine verilen diplomalar YÖK kayıtlarında bulunmaktadır. Hukukun üstünlüğü ve milli iradenin hukuka uygun bir biçimde sandığa yansıması, her Türk yurttaşını ve bu bağlamda TBMM çatısı altında milletvekili olan şahsımı da son derece yakından ilgilendirmektedir.

Bu bağlamda, yapılacak seçimlere şaibe bulaşmaması, kamu düzeni ve hukuki güvenliğin tesisi açısından ve ayrıca 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu dikkate alınarak, 14.05.2023 tarihinde yapılacak olan 2023 yılı Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı seçiminde cumhurbaşkanı adaylığı başvurusunda bulunan Sayın Recep Tayyip Erdoğan`ın Türkiye Cumhuriyeti Anayasası`nın 101`inci maddesinde belirtildiği şekilde yükseköğrenim yapmış olduğunu gösteren bir üniversite diplomasına sahip bulunup bulunmadığı hususunun, varsa diploma örneği de kamuoyuyla paylaşılmak suretiyle aşağıda yer alan iletişim bilgilerim kullanılarak tarafıma bildirilmesini rica ederim.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA