4 Mayıs 2025 Pazar

01:36   BAŞAKŞEHIR, HATAYSPOR`U 4-2 MAĞLUP ETTI   01:35   MSB: IRAK`ıN KUZEYINDE PENÇE OPERASYONU BÖLGESINDE YARALANAN UZMAN ÇAVUŞ ÖNDER ÖZEN ŞEHIT OLDU   01:16   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI... İMAMOĞLU: ANADOLU KADıNıNıN MERHAMETINE, AKLıNA, BILGELIĞINE BAK; BU AKLA, BU BILGELIĞE YENILECEKSIN     01:02   GALATASARAY KONUK ETTIĞI SIVASSPOR`U 4-1 MAĞLUP ETTI   22:45   YURTTAŞLAR VE SIYASILER SıRRı SÜREYYA ÖNDER IÇIN TAZIYE SıRASıNA GIRDI   21:03   ÖZGÜR ÖZEL, KONYA MITINGI SONRASı ŞEREFLIKOÇHISAR`DA   21:01   SıRRı SÜREYYA ÖNDER HAYATıNı KAYBETTI… HEMŞEHRILERI ADıYAMANLıLAR: “SANKI BABAMıZı KAYBETTIK, YETIM KALDıK”   20:48   SıRRı SÜREYYA ÖNDER HAYATıNı KAYBETTI... ABDULLAH ÖCALAN: "GERÇEK BIR BARıŞ KIMLIĞI VE BARıŞ KÜLTÜRÜYDÜ"   20:09   CHP`NIN KONYA MITINGI ILKLERE SAHNE OLDU. GÖRÜLMEMIŞ KALABALıK MEYDANı DOLDURDU, "HAK, HUKUK, ADALET" SLOGANı ATTı   19:57   ALANYASPOR SAHASıNDA KAYSERISPOR ILE 1-1 BERABERE KALDı   19:56   RIZESPOR KONUK ETTIĞI GAZIANTEP FK`Yı 2-0 MAĞLUP ETTI   18:30   SıRRı SÜREYYA ÖNDER HAYATıNı KAYBETTI... ERKAN BAŞ: "BARıŞ, UĞRUNA ONU DAHI TOPRAĞA VERDIĞIMIZ BÜYÜK, ANLAMLı VE ZORUNLU BIR IHTIYAÇ, BIR BORÇ, BIR GÖREVDIR ARTıK"   18:01   SıRRı SÜREYYA ÖNDER VEFAT ETTI... MERAL DANıŞ BEŞTAŞ: "KUŞAKLAR BOYUNCA ADıN BARıŞLA ANıLACAK"   17:29   SıRRı SÜREYYA ÖNDER VEFAT ETTI… KEMAL KıLıÇDAROĞLU: "ALLAH`TAN RAHMET, ACıLı AILESINE, DEM PARTI CAMIASıNA VE BÜTÜN SEVENLERINE BAŞSAĞLıĞı DILIYORUM"   17:21   SıRRı SÜREYYA ÖNDER HAYATıNı KAYBETTI... DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı HATIMOĞULLARı: "SANA SÖZÜMÜZ OLSUN YOLDAŞıM, BU KADIM TOPRAKLAR MUTLAKA BARıŞLA BULUŞACAK"   17:19   SıRRı SÜREYYA ÖNDER HAYATıNı KAYBETTI... TUNCER BAKıRHAN: "SANA SÖZ, BU ÜLKEYE BARıŞ GELECEK"   17:17   SıRRı SÜREYYA ÖNDER VEFAT ETTI... DEVLET BAHÇELI: "AYRı DÜNYA GÖRÜŞLERINE SAHIP OLSAK BILE AYNı ÜLKENIN BARıŞ VE HUZUR DOLU GELECEĞINE KILITLENMIŞTIK"   17:16   SıRRı SÜREYYA ÖNDER HAYATıNı KAYBETTI... ALI MAHIR BAŞARıR: "ONU, VICDANıN SESI OLUŞU, TEBESSÜM ETTIREN MIZAHı, YÜREKLERE DOKUNUŞU VE BARıŞ IÇIN YORULMADAN VERDIĞI MÜCADELEYLE HATıRLAYACAĞıZ"   17:06   SıRRı SÜREYYA ÖNDER HAYATıNı KAYBETTI... CHP SÖZCÜSÜ YÜCEL: ÖMRÜNÜ DEMOKRASI VE BARıŞ MÜCADELESINE VERDI, DERIN ÜZÜNTÜ DUYDUM   17:04   ERDOĞAN, KKTC`DE YENI CUMHURBAŞKANLıĞı KÜLLIYESI`NIN AÇıLıŞıNı YAPTı: “BU YERLEŞKE, KıBRıS TÜRK HALKıNıN KARARLıLıĞıNıN SEMBOLÜDÜR”  
 
     
   

GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: “DEPREMİN VE YAŞANAN ZORLU SÜRECİN FATURASI NE YAZIK Kİ YİNE HEKİMLERİMİZE KESİLDİ”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, “Deprem ve deprem sonrası göç nedeniyle hastalarını kaybeden ve sağlık hizmeti sunmakta zorlanan hekimlerimiz, Bakanlığın normal koşullar için belirlediği hedefleri yakalayamadı. Neredeyse tüm hekimler ve sağlık emekçileri gönüllü olarak da deprem felaketinin yaşandığı bölgelerde hizmet verdi. Bakanlık, deprem felaketini dinlemedi ve aile hekimlerinin çalışamadıkları günler nedeniyle eline geçen ücretlerde kesintiler yaptı. Depremin ve yaşanan zorlu sürecin faturası ne yazık ki yine hekimlerimize kesildi” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 24 Mart 2023 Cuma 12:01   Okunma : 625

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, “Deprem ve deprem sonrası göç nedeniyle hastalarını kaybeden ve sağlık hizmeti sunmakta zorlanan hekimlerimiz, Bakanlığın normal koşullar için belirlediği hedefleri yakalayamadı. Neredeyse tüm hekimler ve sağlık emekçileri gönüllü olarak da deprem felaketinin yaşandığı bölgelerde hizmet verdi. Bakanlık, deprem felaketini dinlemedi ve aile hekimlerinin çalışamadıkları günler nedeniyle eline geçen ücretlerde kesintiler yaptı. Depremin ve yaşanan zorlu sürecin faturası ne yazık ki yine hekimlerimize kesildi” açıklamasını yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, 6 Şubat depremleri nedeniyle çalışamayan ya da hedefleri tutturamayan doktorların ücretlerinde kesinti yapılmasıyla ilgili açıklama yaptı. Akkuş İlgezdi, şunları kaydetti:

“BAKANLIK, DEPREM FELAKETİNİ DİNLEMEDİ VE AİLE HEKİMLERİNİN ÇALIŞAMADIKLARI GÜNLER NEDENİYLE ELİNE GEÇEN ÜCRETLERDE KESİNTİLER YAPTI”

“6 Şubat`ta Kahramanmaraş`ta meydana gelen iki büyük deprem sonrası deprem bölgelerindeki hastaneler ve aile sağlığı merkezlerinin birçoğu yıkılırken birçoğu da kullanılamaz hale geldi. Deprem ve deprem sonrası göç nedeniyle hastalarını kaybeden ve sağlık hizmeti sunmakta zorlanan hekimlerimiz, Bakanlığın normal koşullar için belirlediği hedefleri yakalayamadı. Neredeyse tüm hekimler ve sağlık emekçileri gönüllü olarak da deprem felaketinin yaşandığı bölgelerde hizmet verdi. Bakanlık, deprem felaketini dinlemedi ve aile hekimlerinin çalışamadıkları günler nedeniyle eline geçen ücretlerde kesintiler yaptı. Kesintiler sadece aile hekimleri ile sınırlı kalmadı. Hatay`da Altınözü Devlet Hastanesi`nde görev yapan 14 doktorun, depremin ilk haftası iş başı yapmadıkları gerekçesiyle döner sermaye ve teşvik ödemeleri de kesildi.

“SAĞLIKÇILARIMIZA İTİNAYLA VERDİĞİNİZ ZARARLARA, SON VERMELİSİNİZ”

Pandemide sağlık çalışanlarını alkış eylemleriyle yücelttik fakat iş özlük haklarına gelince sağlık emekçilerini mutlu edemediniz. Deprem bölgelerinde en çok ihtiyacımızın olduğu meslek gruplarından biri yine sağlıkçılarımız oldu. Bölgede yayılan salgın hastalıklar, kronik hastaların devam eden tedavileri, ilk yardım ihtiyaçları ve daha birçok sebep bizle sağlık çalışanlarımızın önemini bir kez daha hatırlatıyor. Peki, iktidar ne yaptı? Deprem nedeniyle çalışamayan veya performans hedefi tutturamayan aile hekimlerinin, uzman doktorların, pratisyenlerin ve diş hekimlerinin ücretlerinden kesinti yaptı. Onlara en çok ihtiyaç duyduğumuz dönemlerde, sağlıkçılarımıza itinayla verdiğiniz zararlara, açtığınız yaralara artık son vermelisiniz! İtinayla diyorum, çünkü ancak üzerine düşünülürse bu denli yıpratıcı olabilirdi.

“HEKİMLERE TIP BAYRAMI SÜPRİZİ”

Her biri birer depremzede olan hekimlerimiz, 15 Mart`ta yatan hak ediş kesintilerini görünce şaşkına döndü. Bakanlığın, hayata geçirdiğinde birinci basamakta hizmet sunmayı olumsuz etkileyebileceği için tepkiyle karşılanan performans düzenlemesine göre, aile hekimlerinin ‘teşvik` adıyla ek ödeme alabilmesi için günde 40`ın üzerinde hasta muayenesi yapması gerekiyor. Aile hekimlerinin yanı sıra uzman doktorlarımız, pratisyenler ve diş hekimleri de performans düzenlemesine tabiler. Deprem Bakanlığı performans aramaktan alıkoymadı. Sanki büyük depremler olmamış, her şey normalmiş gibi ücretler hesaplandı. Muayene sayıları düşen aile hekimlerine ödemeyi tabandan yaptı. Kahramanmaraş ve Hatay`dakilere ise hiç ek ödeme yapılmadı.

“DEPREMİN VE YAŞANAN ZORLU SÜRECİN FATURASI NE YAZIK Kİ YİNE HEKİMLERİMİZE KESİLDİ”

Deprem bölgesinde görevlerini ifa eden hekimlerimiz, uzman doktorlarımız, pratisyenler ve diş hekimleri de depremzede oldukları halde mesleklerini icra etmeye çalışıyorlar. Şartlar hekimlik yapmaya elverişli değilken bile mesleki sorumluluklarından vazgeçmiyorlar. Sağlık çalışanlarımız hayatta kaldıklarına dua edecek durumdayken, hala hastalarını düşünüyorlar, depremzedelere sağlık hizmeti veriyorlar, bölgedeki salgın hastalıklar için ve ilaç tedariki için çözüm arayışı içindeler. Peki, Bakanlık ne yapıyor? Deprem mağduru hekimlerin ücretini kesiyor. Depremzede oldukları halde bölgede fedakârca hizmet etmeye çalışan meslektaşlarımızın barınma sorunları bile çözülmemişken, üstüne hak edişleri kesintiye uğratılıyor ve hekimlerimiz maddi sıkıntı yaşıyor. Oysa muayene sayılarının düşmesini gerekçe göstermeksizin, teşvik ödemelerinin, mağduriyet yaşayan ve depremzede meslektaşlarımıza tavandan yatırılması gerekirdi. Fakat depremin ve yaşanan zorlu sürecin faturası ne yazık ki yine hekimlerimize kesildi.”

14 Mart Tıp Bayramı`nda hekimlerin ücretlerinde 8 bin TL`ye yakın kesinti yapılmasına ilişkin de İlgezdi, “Sağlık Bakanlığı geç de olsa gelen tepkiler üzerine nihayet geri adım attı. Sağlık müdürlüklerine kesinti yapılmaması yönünde yazı gönderildi fakat uygulamada nasıl olacak, bu konunun takibindeyiz” dedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA