28 Mart 2024 Perşembe

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

SAMANDAĞ`DA 100`DEN FAZLA DEPREMZEDE ÇADIR BULAMADIĞI İÇİN HALA MUZ SERASINDA YAŞIYOR: “GELİP HÂLİMİZİ GÖRÜYORLAR. GEREKENLERİ YAPMALARINI İSTİYORUZ”


Hatay`ın Samandağ ilçesinde çadır ihtiyaçları tam karşılanamayan 100`den fazla kişinin muz serasında yaşadığı ve tuvalet, banyo sıkıntısı çektiği ortaya çıktı. Depremler olduğunda 11 günlük olan kucağındaki bebeğiyle yardım çağrısı yapan Özlem Yıldırım, “Konteyner gelebilirse tabii ki de çok güzel olur ama gelir mi, bilmiyorum. Gelip hâlimizi görüyorlar. Gerekenleri, yapabildiklerini yapmalarını tabii ki de istiyoruz” dedi.

 

Tarih : 25 Mart 2023 Cumartesi 10:34   Okunma : 424

Haber: ÇAĞATAN AKYOL - Kamera: SADIK KARAKULOĞLU

Hatay`ın Samandağ ilçesinde çadır ihtiyaçları tam karşılanamayan 100`den fazla kişinin muz serasında yaşadığı ve tuvalet, banyo sıkıntısı çektiği ortaya çıktı. Depremler olduğunda 11 günlük olan kucağındaki bebeğiyle yardım çağrısı yapan Özlem Yıldırım, “Konteyner gelebilirse tabii ki de çok güzel olur ama gelir mi, bilmiyorum. Gelip hâlimizi görüyorlar. Gerekenleri, yapabildiklerini yapmalarını tabii ki de istiyoruz” dedi.

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde yıkıma neden olan depremlerin ardından bölgedeki bazı ilçelerde yurttaşların çadır sorunu hala devam ediyor. Sanatçı Mahsun Kırmızıgül de geçen çarşamba günü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Hatay`ın Samandağ ilçesindeki Kuşalanı Mahallesi sakinlerinin yaşadığı çadır sorununa dikkat çekti. Kırmızıgül, “Eski bir muz serasının içinde çoluk çocuk, hamile kadınlar ve yaşlı insanların da olduğu 200 kişi, tam 44 gündür yaşamaya çalışıyorlar. Gittim, gördüm ve inanın çok üzüldüm. Tuvaletleri, banyoları, çadırları yok… Kızılay ve AFAD lütfen göreve” çağrısını yaptı.

“LAVABO, TUVALET, BANYO İSTİYORUZ”

Serada yaşam mücadelesi verenler, mağduriyetlerini ve yetkililerden taleplerini ANKA Haber Ajansı`na anlattı. Doğma büyüme Samandağlı olduğunu söyleyen Meryem Uzel, “Kaynım yaptı, bıraktı burayı bize. Yalnız bana değil, tüm komşulara. Depremden fazlasıyla korktuk. Yağmurda, çamurda yolda koştuk. Kaynım çağırdı; `Gelin, buraya, yatın` diye. Böyle yerleştik yani. Saymadım ki, 50- 100 bilmiyorum. Mahsun Kırmızıgül sesimizi duyurdu. Lavabo, tuvalet, banyo istiyoruz. Geç kaldılar” dedi.

“170 KİŞİ KADAR KALIYORUZ”

Leyla Deve de Mahsun Kırmızıgül gelmeden önce hiçbir yetkilinin kendilerine ulaşmadığını dile getirdi. Deve, “Biz 25 gündür burada kalıyoruz, kimse bize bir çöp poşeti vermedi. Mahsun Bey geldi, ünlü olduk. Mahsun Bey`den sonra bizim çadır talebimiz oldu, geldi de. Kızılay da geldi bugün (dün), ihtiyaçlarımız var. Kızılay geldi, baktı, araştırdı; getireceklermiş. Biz bu kadar kalabalığız. Gerçeği gördünüz, bir şey demek gerekmiyor. Biz burada 170 kişi kadar kalıyoruz. Hepsi çocuklu” diye konuştu.

“KONTEYNER GELİR Mİ, BİLMİYORUM”

Depremlerin olduğu sırada henüz 11 günlük olan bebeği ve diğer iki çocuğuyla hasarlı evinden çıkmak zorunda kalan Özlem Yıldırım, hemen ardından serada yaşamaya başladıklarını belirtti. Yıldırım, şöyle konuştu:

“Çocuklar için sağlık, ilaç ihtiyaçlarımız oluyor. Bazılarını yardımdan temin etmeye çalıştık. Bazılarını kendi bildiklerimizle, çabalarımızla halletmeye çalışıyoruz. Yemek, su, gıda, giyim; en çok ihtiyaçlarımız olan şeyler. Tuvalet sıkıntısı oluyor. Onları genelde orta hasarlı binamızda kullanıyoruz. Orayı kullanmak zorundayız. Çadıra başvurduk ama işte çadır da ne kadar yeterli olur bu zamandan sonra bilmiyoruz. Çünkü yaz geliyor, içinde kalınmıyor. Dışarısı da bulunduğumuz yer çok güvenli değil. Konteyner gelebilirse tabii ki de çok güzel olur ama gelir mi, bilmiyorum. Yani gelip hâlimizi görüyorlar. Gerekenleri, onların yapabildiklerini tabii ki de istiyoruz. Mahsun Bey`e ve AHBAP`a desteklerinden dolayı çok teşekkür ederiz.”

 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Birinci video: Ailelerin kaldığı seradan görüntüler ve reportajlar

İkinci video: Şarkıcı Mahsun Kırmızıgül`ün sosyal medya hesabından paylaştığı görsel

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA