19 Nisan 2024 Cuma

15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU AÇIKLANDI   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A SESLENDİ   15:34   AKBELEN`DE MADEN SAHASINDAKİ PATLAMALAR NEDENİYLE HER YER TOZ DUMAN... İKİZKÖYLÜ VATANDAŞ: "ŞU ANDA NEFES ALAMIYORUZ"  
 
     
   

MANSUR YAVAŞ: “KADINLARIN TEKRAR ÜRETMELERİ, AYAKTA KALMALARI İÇİN ÇALIŞMALAR YAPMAMIZ GEREKİYOR. YARDIMLARLA YAŞAMAK SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR ŞEY DEĞİL”


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve eşi Nursen Yavaş, Ankara Kent Konseyi ev sahipliğinde düzenlenen iftar ve “Katılımın Gücü Kadınların Sözü” programına katıldı. Yavaş, “Kadınların tekrar üretmeleri, ayakta kalmaları için çalışmalar yapmamız gerekiyor. Yardımlarla yaşamak sürdürülebilir bir şey değil. Bizler gücümüzün yettiği kadar sizleri rahat ettirmeye çalışıyoruz” dedi.

 

Tarih : 28 Mart 2023 Salı 12:06   Okunma : 342

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve eşi Nursen Yavaş, Ankara Kent Konseyi ev sahipliğinde düzenlenen iftar ve “Katılımın Gücü Kadınların Sözü” programına katıldı. Yavaş, “Kadınların tekrar üretmeleri, ayakta kalmaları için çalışmalar yapmamız gerekiyor. Yardımlarla yaşamak sürdürülebilir bir şey değil. Bizler gücümüzün yettiği kadar sizleri rahat ettirmeye çalışıyoruz” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve eşi Nursen Yavaş, Ankara Kent Konseyi’nde yapılan iftara katıldı. Yavaş çifti, iftarın ardından “Katılımın Gücü Kadınların Sözü” adlı etkinlikte depremi yaşayan kadınlar ve Ankara’daki deprem dayanışmasına katkı sunan kadınlarla buluştu. ABB Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı ile Ankara Kent Konseyi’nin ortaklaşa düzenlediği programa; depremlerin ardından Ankara`ya gelen ve Kesikköprü Yerleşkesi`nde misafir edilen depremzede kadınlar, iş kadınları ve Ankaralı üniversite öğrencileri katıldı. Programda başta kadına yönelik şiddetin sona ermesi için alınması gereken tedbirler olmak üzere kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılmasına kadar Türkiye`de kadınların yaşadığı sorunlar ele alındı.

Programda konuşan Yavaş, şunları söyledi:

"Böyle büyük bir acıyı bizler de ilk defa yaşadık. Bizler sabahın erken saatlerinde AKOM’da toplanıp nasıl yardımcı oluruz diye düşünürken hemen hemen tüm deprem bölgelerine ekiplerimizi gönderdik. Hâlâ yaraları sarmak için uğraşıyoruz. Önce enkaz altındaki canların kurtulması için ekipler gitti. Daha sonra enkaz kaldırma, arama kurtarma çalışmaları bittikten sonra kişisel ihtiyaçlara geçilmesi gerekiyordu. Şunu gördük tüm vatandaşlarımız biz ne yapabiliriz diye ayaklandı, yollara koyuldu. Görevlendirdiğimiz yerlerde hâlâ ekiplerimiz çalışıyor. Birçoğu gönüllü olarak gitti.

“YARDIMLAŞMA BİZİM GENLERİMİZDE VAR”

Hayatın normale dönmesi için iş yerleri ve dükkânların açılması gerekiyor. Kahramanmaraş esnafını buraya getirdik. Şimdi Malatya günleri başlayacak ardından Hatay günleri başlayacak. Üreticilere de tohum, gübre, fide yardımı yapmak suretiyle deprem bölgelerini tekrar ayağa kaldırmak için kırsal kalkınma desteklerimize de devam edeceğiz. Sizler bize emanetsiniz. Teşekküre değer bir şey yok bu bizim görevimiz. Bu yardımlaşma bizim genlerimizde var. Büyük bir dayanışma örneği gösterildi.

“BİZLER GÜCÜMÜZÜN YETTİĞİ KADAR SİZLERİ RAHAT ETTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Kadınların tekrar üretmeleri, ayakta kalmaları için çalışmalar yapmamız gerekiyor. Yardımlarla yaşamak sürdürülebilir bir şey değil. Bizler gücümüzün yettiği kadar sizleri rahat ettirmeye çalışıyoruz. Kadın üreticiler varsa Ankara’da biz kadın kooperatif yoluyla satın almak istiyoruz. El ele vererek kadın muhtarlarımız Kent Konseyi ile depremzede vatandaşlarımızla el ele tutuşacağız. Bizim tesislerimizde kalıp iş isteyenler insanlar oldu, kariyer merkezimize yönlendirdik. 400-500 kişiye bugüne kadar iş bulma imkânını yakaladık. Oralarda anılar yaşanmışlık var, hayat normale döndükten sonra döneceklerdir. Bize ihtiyaçları olursa tekrar hayatlarını idame ettirme konusunda onlara yardımcı olacağız. Acıyı yaşayan bilir burada kalan çocukların eğitimleri, sınava hazırlanmaları, eksiklikleri telafi edilecek çalışmaları yapmaya çalışıyoruz. Hayata hazırlanmaları için elimizden geleni yapıyoruz.

“TÜRKİYE’NİN ÜRETMEKTEN BAŞKA ÇARESİ YOK, BİZ DE BUNA KATKI SAĞLIYORUZ”

Sizin verdiğiniz vergiler önce devlete sonra bize pay ediliyor. Madem parayı siz ödüyorsunuz, söz hakkınızın olması lazım. Ankara’nın sorunları nedir? Neler istiyorsunuz? Kadınlar güvenliğimiz yok dediler. Aydınlatma sorunundan başlayarak harekete geçtik. Akşamları eve giderken korkarak gidiyoruz, dendi. Ankara’daki kadınlar otobüsle seyahatlerinde 19.00’dan sonra evine en yakın durakta inebiliyor. Vatandaş bu şekilde yönetime katılır, talebini belirtirse bize de yol göstermiş olacaktır. Kadınlar şehre gelince tarlayı, üretmeyi bıraktı. Başka bir mesleği de yok. Büyükşehre geldiği zaman sıkıntı çekiyor. Yaptığımız kırsal kalkınma destekleriyle üreticilerin tekrar üretime katılmalarını sağladık. Tümüne yardımcı oluyoruz. Türkiye’nin üretmekten başka çaresi yok, biz de buna katkı sağlıyoruz."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA