29 Mart 2024 Cuma

09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL  
 
     
   

CHP`NİN, AFAD VE AKP İKTİDARININ 6 ŞUBAT DEPREMİ SONRASI FAALİYETLERİNİN ARAŞTIRILMASI ÖNERİSİ, AKP VE MHP`Lİ MİLLETVEKİLLERİNİN OYLARIYLA REDDEDİLDİ


CHP`nin, AFAD ve AKP iktidarının 6 Şubat depremi sonrası faaliyetlerinin araştırılması için verdiği Meclis araştırması önergesinin TBMM Genel Kurulu`nun bugünkü birleşiminde görüşülmesine ilişkin grup önerisi AKP ve MHP`li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, "Kızılay deyince benim aklıma çocukluğumdan bu yana çadır, battaniye, kan gelirdi. Bu deprem bölgesinde Kızılay`dan biz çadır göremedik. Hala çadır ihtiyacı var. Bana gelen her 100 telefonun 95`i vallahi de billahi de çadır. Siz bakmayın çadır kentler kurduk, sıkıntı eksik yok denmesine. Feryat ediyoruz, Maraş`ta çadır eksiği var, çadır istiyoruz. Allah aşkına elinizi vicdanınıza koyun, vicdanlı davranın, Maraş`a, 3 bin, 5 bin çadır gönderin" dedi.

 

Tarih : 28 Mart 2023 Salı 18:28   Okunma : 352

CHP`nin, AFAD ve AKP iktidarının 6 Şubat depremi sonrası faaliyetlerinin araştırılması için verdiği Meclis araştırması önergesinin TBMM Genel Kurulu`nun bugünkü birleşiminde görüşülmesine ilişkin grup önerisi AKP ve MHP`li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, "Kızılay deyince benim aklıma çocukluğumdan bu yana çadır, battaniye, kan gelirdi. Bu deprem bölgesinde Kızılay`dan biz çadır göremedik. Hala çadır ihtiyacı var. Bana gelen her 100 telefonun 95`i vallahi de billahi de çadır. Siz bakmayın çadır kentler kurduk, sıkıntı eksik yok denmesine. Feryat ediyoruz, Maraş`ta çadır eksiği var, çadır istiyoruz. Allah aşkına elinizi vicdanınıza koyun, vicdanlı davranın, Maraş`a, 3 bin, 5 bin çadır gönderin" dedi.

CHP, TBMM Genel Kurulu`nda bugün “AFAD`ın ve iktidarın 6 Şubat depremi sonrası faaliyetlerinin araştırılması” amacıyla TBMM Başkanlığı`na verdiği Meclis Araştırması önergesinin diğer önergelerin önüne alınarak Genel Kurul`un bugünkü birleşiminde görüşülmesi için grup önerisi getirdi.

“50 GÜN SONRA BENİM MECLİS`E İLK GELİŞİM”

CHP Grubu adına söz alan Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, önergeyle ilgili yaptığı konuşmada, deprem bölgesinde çadır ihtiyacının hala devam ettiğine dikkat çekti. Öztunç, “Depremin üzerinden 50 gün geçti. 50 gün sonra benim Meclis`e ilk gelişim. Malum merkez üssü Kahramanmaraş`tı, benim vekil olduğum şehir. Çok büyük acılar, sıkıntılar yaşadık, yaşamaya devam ediyoruz. Çok sıkıntılı günlerden maalesef geçtik. Defalarca uyarmıştık. Ben 2020 yılında bu kürsüde bir konuşma yapmıştım. Demiştim ki ‘Elâzığ depreminden sonra Kahramanmaraş deprem bölgesi fay hattı var, her an kırılabilir… Şüphesiz ki buna engel olma şansımız yok ama en azından bir yapı stoku çıkarılabilir, binalara güçlendirme yapılabilir, başka bir şeyler yapılabilir ben uzmanı değilim ama bir şeyler yapmak lazım` diye uyarmıştık. Ama dinlememişti kimse. O dönem hatta Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı demişti ki ‘CHP zihniyeti korkutuyor.` Ama başımıza geldi” diye konuştu.

“DEPREMDE İLK YIKILAN AFAD`IN DEPOSU OLDU”

Öztunç, “Yine o dönem ‘Maraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi`nin yapıldığı yer yanlış, fay hattı üzeri, burası olmaz` diye uyarmıştık, dinlemediler, yapıldı, yıkıldı büyük oranda. Yine AFAD binası… ‘AFAD`ın binası deprem fay hattı üzerinde olmaz` demiştim. Yırtınmıştık, yine dinlememişlerdi. Depremde ilk yıkılan AFAD`ın deposu oldu. Bunlar yaşandı, ben suçlamak için söylemiyorum. Bundan ders çıkarmamız gerekiyor ama. Ders çıkartıp önümüzdeki süreçte yanlış yapmamız gerekiyor” dedi.

“ÇINARLI KÖYÜNE 80 BİN KONUT. YA OLMAZ. TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KALMADI BU KÖYDE”

Yanlışların sürdüğünü ifade eden Öztunç, şunları söyledi:

“Görüyorum ki yine yanlışlıklar yapılıyor. Kahramanmaraş merkezde sayın Bakan yardımcısının da olduğu toplantıydı Fatma Varank, ismini yanlış hatırlamıyorsam, AK Parti vekilleri de var. Yeni şehir nereye kurulacak? Mesela bizde Çınarlı köyü diye bir köy vardır. Çınarlı köyüne 80 bin konut. Ya olmaz. Taş üstüne taş kalmadı bu köyde. O köy, fay hattının tam üzerinde. Efendim orada hazine arazisi var. Hazine arazisi olabilir de burası deprem bölgesi. Burada fay hattı var, burada olmaz. Anlatmaya çalışıyoruz, ne kadar dinler hükümet…”

“İKİ AYLIK BEBEĞİ ELLERİMLE ÇIKARDIM ENKAZDAN, ANNESİNİ ÇIKARAMADIM, GÖZLERİMİN İÇİNE BAKA BAKA ÖLDÜ KADIN”

Depremin yaşandığı gün Kahramanmaraş`ta olduğunu söyleyen Öztunç, “50 binin üzerinde insan öldü arkadaşlar. Benim çok akrabam öldü. Binlerce komşum, yakınımız, dostumuz rahmetli oldu. 2 aylık bebeği ben ellerimle çıkardım enkazdan. Annesini çıkaramadım. Gözlerimin içine baka baka öldü kadın. Çünkü kimse yoktu. O enkazı kaldıracak gücümüz de yoktu. Vinç lazımdı ama vinç yoktu. İlk iki, üç gün AFAD da yoktu. Belediyeler geldi, AK Partili, CHP`li hepsine teşekkür ediyorum. Hiçbir ayrım yapmadan. Allah`tan belediyeler varmış ki geldiler gıda, yemek verdiler, vinçler, itfaiye personeli geldi. Ama o görevi yapması gereken AFAD yoktu. Vallahi de yoktu billahi de yoktu. Bu da ders çıkarılması gereken bir konu” dedi.

“FERYAT EDİYORUZ, MARAŞ`TA ÇADIR EKSİĞİ VAR, ÇADIR İSTİYORUZ. ALLAH AŞKINA ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN”

Deprem bölgesinde hala çadır ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Öztunç, “Kızılay deyince benim aklıma çocukluğumdan bu yana çadır, battaniye, kan gelirdi. Bu deprem bölgesinde Kızılay`dan biz çadır göremedik. Hala çadır ihtiyacı var. Bana gelen her 100 telefonun 95`i vallahi de billahi de çadır. Vatandaş çadır istiyor. Siz bakmayın çadır kentler kurduk, sıkıntı eksik yok denmesine. Feryat ediyoruz, Maraş`ta çadır eksiği var, çadır istiyoruz. Allah aşkına elinizi vicdanınıza koyun, vicdanlı davranın, Maraş`a, 3 bin, 5 bin çadır gönderin” çağrısı yaptı.

“MÜSLÜMANLARIMIZ YA CUMA`DAN YA DA CUMA HUTBESİ`Nİ DİNLEMEDEN CAMİDEN ÇIKIP GİDİYOR”

İYİ Parti adına söz alan Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral da Diyanet`i, “Sizin bu çarpık politikalarınız yüzünden inançlı, samimi Müslümanlarımız ya Cuma`dan ya da Cuma Hutbesi`ni dinlemeden camiden çıkıp gidiyor” sözleriyle eleştirdi.

“AFAD`I DA YANDAŞLARINIZIN KADROLAŞTIĞI YER HALİNE”

Oral, şöyle konuştu:

“1999`daki depremin üzerinden tam 24 yıl geçti. Bu süreçte sizler ne yaptınız? Depreme hazırlık yapıp tecrübe kazanmak yerine her kurumda yaptığımız gibi afete müdahale için 2009 yılında kurduğunuz AFAD`ı da yandaşlarınızın kadrolaştığı yer haline getirdiniz. 14 yıl geçmesine rağmen hala uzman personel, donanım ve cihaz eksikliği ve standartlaşmış bir müdahale planı eksik olur mu?”  

“BİR AFET PLANIMIZ YOKTU”

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan da “Deprem, olağanüstü bir olaydır. Maalesef bu depremde devletin, yurttaşını enkaz altında bırakmayacak bir düzen kurmadığını ve enkaz altında olanları kurtaracak bir mekanizmasının da olmadığını gördük. Bir afet planımız yoktu. Şapkayı önümüze koyup düşünelim. 1999`da da yoktu” dedi.

“BİLİMİN IŞIĞINDA DEĞİL, RANTIN IŞIĞINDA ŞEHİRLER KURMUŞTUNUZ”

Paylan, AKP iktidarını “Bilimin ışığında değil, rantın ışığında şehirler kurmuştunuz. Bunun sonucunda yurttaşlarımız enkaz altında kaldı. 50 binden fazla yurttaşımız kaybettik. Milyonlarca insan şehirlerinden oldu. 1999`da ders çıkaralım demiştik, şimdi bu afeti yaşadık. Şimdi Türkiye`nin siyaset kurumu ya bu durumdan bir ders çıkarıp alacak ya da bir sonraki hükümet de gelecek 3 yıl sonra bir deprem daha olacak, birileri çıkacak bu kürsüye ‘kader planı, Allah bizi affetsin, helallik istiyoruz` diyecek. Hangisi doğru” sözleriyle eleştirdi.

“DEVLETİMİZ DEPREMİN İLK ANLARINDAN İTİBAREN DEPREMZEDELERE KOŞABİLMEK İÇİN BÜYÜK BİR MÜCADELE GELİŞTİRDİ”

AKP Milletvekili Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel ise “Hükümetimiz, AFAD ve diğer tüm STK`larla beraber devletimiz depremin ilk anlarından itibaren depremzedelere koşabilmek için büyük bir mücadele geliştirdi” dedi.

Yapılan görüşmelerin ardından CHP`nin grup önerisi AKP ve MHP`li vekillerin oylarıyla reddedildi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA