29 Mart 2024 Cuma

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN ‘MİNİKBÜS PROJESİ`NİN 2. ETABI DEVAM EDİYOR


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte belirlenen toplam 16 okulun 6. sınıf öğrencileri, ‘Minikbüs Projesi` kapsamında öğrenciler sinemaya gidiyor, İtfaiye Grup Amirlikleri`nde eğitim alıyor ve Tarsus Doğa Parkı`nı geziyor. 2.Etabı başlayan proje ile öğrenciler, gezerek ve görerek farklı konularda bilgi sahibi olma imkanı buluyor.

 

Tarih : 29 Mart 2023 Çarşamba 09:49   Okunma : 520

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte belirlenen toplam 16 okulun 6. sınıf öğrencileri, ‘Minikbüs Projesi’ kapsamında öğrenciler sinemaya gidiyor, İtfaiye Grup Amirlikleri’nde eğitim alıyor ve Tarsus Doğa Parkı’nı geziyor. 2.Etabı başlayan proje ile öğrenciler, gezerek ve görerek farklı konularda bilgi sahibi olma imkanı buluyor.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından Mersin merkezde sinemaya götürülen öğrenciler, aynı zamanda İtfaiye Grup Amirlikleri’nde de eğitim alıyor. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Tarsus Doğa Parkı’na da götürülen öğrenciler, onlarca tür hayvanı yakından görme ve tanıma olanağı buluyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Minikbüs Projesi’ ile dönem boyunca öğrencileri farklı etkinliklere dâhil etmeyi planlarken, öğrenciler bütün programlara katılmış olacak. Nisan ve Mayıs ayı boyunca devam edecek proje ile toplam 2 bin 830 öğrenciye ulaşılması hedefleniyor. Bu sayede de öğrencilerin sosyo-kültürel olarak gelişimlerine katkı sağlanması amaçlanıyor.

DİNÇER: “16 OKULDA TOPLAM 2 BİN 830 ÖĞRENCİMİZLE MİNİKBÜS PROJEMİZİN 2. ETABINI TAMAMLAMAYI HEDEFLİYORUZ”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda görevli Sosyal Hizmet Uzmanı Ceyda Dinçer, Minikbüs Projesi’nin 2. etabı ile ilgili şunları söyledi:

“Deprem nedeniyle yaşanan zorlu süreçte, öğrencilerimizi desteklemek ve motivasyonlarını artırmak için, projemizi planladığımız tarihte başlattık. Projemize katılmak üzere belirlediğimiz 16 okulda eğitim görmekte olan 6. sınıf öğrencilerimizi, hafta içi her gün programımıza dahil ediyoruz. Bir grup öğrencimizi sinemaya getirip, itfaiye amirliklerinde eğitim verirken, bir grup öğrencimizi de eş zamanlı olarak Tarsus Doğa Parkı’na götürüyoruz. Mart ayında başladığımız, Nisan ve Mayıs ayları boyunca da devam edecek olan projeye katılmak üzere belirlediğimiz 16 okulda, toplam 2 bin 830 öğrencimizle Minikbüs Projemizin 2. etabını tamamlamayı hedefliyoruz. Biz bu projede başlangıçta dezavantajlı bölgelerdeki çocuklara hem eğitim fırsatı, hem gezme fırsatı, hem de erişemedikleri, uzak kaldıkları hizmetleri yakından tanımaları için aslında bir fırsat vermeyi amaçlamıştık. Sonraki süreçte bölge bazında ayırt etmeksizin hem merkezimizde, hem ilçelerimizde eğitim gören bütün öğrencilerimizi programa dahil ederek, eşit fırsatlardan yararlanmalarını istedik.” 

ÖĞRENCİLER ‘MİNİKBÜS’TEN MEMNUN

Etkinliklere katılan öğrenciler ise düşüncelerini şu sözlerle paylaştı:

-Kübra Nur: “Deprem yüzünden moralimiz çok bozuktu. Böyle bir etkinlik düzenlediği için Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Önce Kütüphane’nin oradan otobüse bindik. Sonra hocamız bizi topladı ve sinemaya gittik. Sinemadan sonra yemek yedik ve İtfaiye’ye geçtik. Filmi çok sevdim, çok güzel bir filmdi. Birkaç kez gitmiştim sinemaya, ama burası daha eğlenceli oldu.”

-Rümeysa Sıbar: “Sinema çok hoşumuza gitti, film yaşımıza göreydi. Daha sonra yemek yemeye gittik. Yemekler de güzeldi. Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz. Bize güzel bir moral oldu. Depremden dolayı moralimiz bozuk olduğu için aklımız derslerde değil, genellikle depremde oluyordu. Bu yüzden gezi bizim kafamızı rahatlattı, derslere bu defa daha çok odaklı olmamızı sağladı.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA