10 Mart 2026 Salı

18:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SILIVRI’DE SERT ÇıKıŞ: “BU TIYATRO DEĞIL, REZALET!” | İBB DAVASıNDA NELER YAŞANDı?   17:39   CHP’LI GÖKÇEN’DEN İBB DAVASı İÇIN SERT ÇıKıŞ: "BU BIR MAHKEME DEĞIL, İNFAZ MANGASıDıR!"   17:31   MERSIN’DE DEV OPERASYON: DENIZI KIRLETEN GEMIYE 13 MILYON TL CEZA!   17:23   EKONOMIDE ’BORÇ ŞAHLANDı’ ALARMı! MILYONLARCA KIŞI VE İŞLETME İCRA KıSKACıNDA: İŞTE KORKUTAN RAKAMLAR   17:18   EMEKLIDEN İKTIDARA SERT ’SANDıK’ MUHTıRASı: "MUTFAKTA YANGıN, SOKAKTA İSYAN VAR!"   17:10   KULLANMADıĞıNıZ SUYUN FATURASı NEDEN GELIYOR? BAŞKAN SEÇER GERÇEĞI AÇıKLADı: "O PARA BIZIM CEBIMIZE GIRMIYOR!"   17:06   "1 MILYON METREKARELIK DEĞIŞIM BAŞLADı: TOROSLAR’ıN 5 MAHALLESINE YEPYENI YAŞAM ALANı!"   17:05   MERSIN BAROSU’NDAN 8 MART ÇıKıŞı: "KADıNLARıN HAKLARı SADECE KAĞıT ÜSTÜNDE KALMAMALı!"   17:03   MEZITLI’DE RAMAZAN BEREKETI KAPıLARı ÇALıYOR: "BU SOFRADA HERKESE YER VAR!"   17:01   ADANA KARATAŞ’A "MÜJDE" DENMIŞTI, ARADAN 2 YıL GEÇTI: BAKAN ERSOY’A ZOR SORULAR   16:49   MERSIN’DE ZAMANDA YOLCULUK: ŞEREF SALONU’NUN BÜYÜLÜ ATMOSFERI OPERETLE CANLANıYOR   16:48   GÜLCAN KıŞ’TAN MTSO’DA EZBER BOZAN ÇıKıŞ: "MERSIN KENDI HALINE BıRAKıLACAK BIR ŞEHIR DEĞIL!"   16:34   İBB DAVASı BAŞLADı... İMAMOĞLU’NUN AVUKATLARı, “MAHKEME HEYETININ BAĞıMSıZ VE TARAFSıZLıĞıNı YITIRDIĞI” GEREKÇESIYLE REDDI HAKIM TALEBINDE BULUNDU   14:31   HATIMOĞULLARı’NDAN KÜRT GENÇLERE NEVRUZ ÇAĞRıSı: "KÜRT OLMAYAN BIR ARKADAŞıNıZLA LÜTFEN KONUŞUN, NEVROZ’U ANLATıN"   14:30   İBB DAVASı VERILEN ARANıN ARDıNDAN YENIDEN BAŞLADı… DURUŞMA IZLEYICILERE AÇıK ŞEKILDE DEVAM EDECEK   13:28   CHP’LI KıŞ: "HANGI VERIYE BAKARSANıZ BAKıN ENFLASYON YENIDEN YÜKSELIYOR, 28 BIN 75 LIRALıK ASGARI ÜCRETIN 2 BIN 232 LIRASı ENFLASYON KARŞıSıNDA YOK OLDU"   11:55   8 MART’TA DÜNYA AYAKTA! MADRID’DEN GAZZE’YE KADıNLARıN ÇıĞLıĞı KıTA SıNıRLARıNı AŞTı   11:27   SILIVRI’DE TARIHI GÜN: EKREM İMAMOĞLU VE 402 SANıKLı İBB DAVASı BAŞLADı! ALKıŞLARLA KARŞıLANDı   10:22   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SILIVRI’DE SERT ÇıKıŞ: "BU BIR KUMPAS DAVASıDıR, RAKIBINI YOK ETMEYE ÇALıŞıYOR!"   10:11   ALI MAHIR BAŞARıR’DAN SILIVRI ÖNÜNDE SERT TEPKI: "BU BIR UTANÇ DOSYASıDıR, 86 MILYONDAN SAKLıYORLAR!"  
 
     
   

MERAL DANIŞ BEŞTAŞ,


HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, TBMM Genel Kurulu`nda; 30 Mart 1972 tarihinde Tokat Kızıldere`de öldürülen Mahir Çayan ve 9 arkadaşını

 

Tarih : 30 Mart 2023 Perşembe 16:52   Okunma : 924

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, TBMM Genel Kurulu`nda; 30 Mart 1972 tarihinde Tokat Kızıldere`de öldürülen Mahir Çayan ve 9 arkadaşını "Mahir Çayan ve On`ları saygıyla anıyorum. Onlara verdiğimiz sözü ve kazanacağımız bir dünya olduğu gerçeğini hiç unutmadık ve gerçekle mücadelemizi perçinledik. Gün o gündür; teslim olmaya değil ölüme gidenlerin düşleri gerçek olacak. O gün çok yakın, güneş doğacak, buradayız, birlikte değiştireceğiz" sözleriyle andı.  

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, TBMM Genel Kurul`da söz alarak; 51 yıl önce Tokat`ın o dönem Niksar bugün ise Almus ilçesine bağlı Kızıldere`de (bugünkü adıyla Ataköy) öldürülen Mahir Çayan, Hüdai Arıkan, Cihan Alptekin, Nihat Yılmaz, Ertan Saruhan, Ahmet Atasoy, Sinan Kazım Özüdoğru, Sabahattin Kurt, Ömer Ayna ve Saffet Alp`i andı.

“51 YIL GEÇTİ AMA HÂLÂ HATIRLANAN, UNUTULMAYAN VE KANAYAN BİR YARA OLMAYA DEVAM EDİYOR”

Danış Beştaş, “Bugün 30 Mart, Deniz Gezmiş ve yoldaşlarının idamını engellemek için yola çıkan Mahir Çayan ve 10 arkadaşının katledildiği gün. 51 yıl geçti ama hâlâ hatırlanan, unutulmayan ve kanayan bir yara olmaya devam ediyor. Her zaman şunu söyledik, katliamlarla yüzleşmeyen siyasi otoriteler hep bunu yok sayıyor fakat geçmişle yüzleşmenin toplumsal yaraları saracağına olan inancımızı bir kez daha ifade ediyorum” dedi.

“GÜN O GÜNDÜR; TESLİM OLMAYA DEĞİL ÖLÜME GİDENLERİN DÜŞLERİ GERÇEK OLACAK”

Mahir Çayan`ın “Onlar bir avuç, biz ise milyonlarız. Kaybedeceğimiz hiçbir şey yoktur, kazanacağımız koca bir dünya. Asıl siz teslim olun, biz buraya teslim olmaya değil ölmeye geldik” sözlerine atıf yapan Danış Beştaş, şunları söyledi:

“Mahir Çayan ve On`ları saygıyla anıyorum. Onlara verdiğimiz sözü ve kazanacağımız bir dünya olduğu gerçeğini hiç unutmadık ve gerçekle mücadelemizi perçinledik. Gün o gündür; teslim olmaya değil ölüme gidenlerin düşleri gerçek olacak. O gün çok yakın, güneş doğacak, buradayız, birlikte değiştireceğiz.”

“DEPREM BÖLGELERİNDE İKTİDAR, TEMEL ATMA ŞOVLARINI YAPADURSUN HALKTA HÂLÂ ÇADIR YOK”

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat`ta meydana gelen depremlerin etkilerinin sürdüğünü söyleyen Danış Beştaş, “Deprem bölgelerinde iktidar, temel atma şovlarını yapadursun halkta hâlâ çadır yok, hâlâ çadırsız bölgeler var. Sel vurdu bu toprakları; depremzedelerin yağmurla, fırtınayla, sinekle, böcekle ve haşereyle ayrı ayrı imtihanı, yaşam mücadelesi devam ediyor. Samandağ Stadyumundaki çadır kentte fırtına nedeniyle çadırlar kullanılamaz hâle geldi ve bunlar arasında bulunan yüzde 90 engelli kız çocuğu Gönül Demir şöyle diyor, ‘Halkı düşünen yok, bir yetkili dahi gelmedi. Bizi depremde öldüremediler, şimdi çadırlarda öldürmek istiyorlar. Helal etmiyorum, bu halk hakkını helal etmiyor, hakkımızı helal etmiyoruz, etmeyeceğiz.` Hâlâ 6 Şubat`tan bu yana depremden zarar görenler çadırsız yaşamaya zorlanıyor” diye konuştu.

“BÖYLE BİR İKTİDARLA, BÖYLE ALDATICI, YALAN ÜZERİNE KURULU BİR POLİTİKAYLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

Hatay`daki devlet hastanelerinin temel atma törenlerini hatırlatan Danış Beştaş, “24 Mart`ta Hatay`da Defne ve İskenderun sözde devlet hastanelerinin açılışı yapıldı, temeller atıldı. Küçük bir alana beton ve malzemeler döküldü, iş makineleriyle sonra kaldırıp götürdüler; her şey mizansen ya, şov yapacaklar, algı yaratacaklar. Ama dün yeni bir şey ortaya çıktı, o büyük şov ve mizansenden üç gün sonra ihale yapılmış. İhale kimlere verilmiş? YDA inşaat şirketi ve Akfen inşaat şirketlerine… Temel atma töreninden üç gün sonra ihale yapılıyor ve bütün Türkiye`nin gözünün içine baka baka ‘Devlet hastanesinin temelini attık` diyorlar. Böyle bir iktidarla, böyle aldatıcı, yalan üzerine kurulu bir politikayla karşı karşıyayız. YDA ve Akfen AKP döneminde en çok ihale alan ve en çok zenginleşen firmalar arasında. Hiç kimse şaşırmadı herhâlde” sözleriyle AKP iktidarını eleştirdi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA