31 Ağustos 2026 Pazartesi

18:07   MERSIN’DE DAR GELIRLIYE ’HALK KART’ NEFESI: AĞUSTOS ÖDEMELERI HESAPLARA YATıRıLDı!   17:50   MEZITLI’DE BÖLGE SAKINLERI İSTEDI, BAŞKAN TUNCER DÜĞMEYE BASTı: AKDENIZ MAHALLESI’NE MÜJDELI HABER!   17:35   CEVDET SELVI ANKARA’DA TOPRAĞA VERILDI! CENAZE TÖRENINE ÖZGÜR ÖZEL VE SIYASILER KATıLDı   16:43   MERSIN’DE NEFES KESEN FINAL! 30 YıLLıK ÖZLEM BITTI, DEV RANDEVUNUN TARIHI BELLI OLDU   16:15   YARGıDA ADLI TATIL SONA ERDI: KRITIK DAVALAR VE DEV İDDIANAMELER İÇIN TAKVIM İŞLEMEYE BAŞLADı!   16:10   GÖRKEMLI VEDA: SIYASET DÜNYASı CEVDET SELVI İÇIN TBMM’DE BIR ARAYA GELDI   16:05   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNDA FLAŞ GELIŞME: 3 ŞÜPHELI ADLIYEDE!   16:01   GEMI MÜHENDISLERI ODASı’NDAN ’GIRNE’ ÇıKıŞı: TÜM GERÇEKLER ŞEFFAFÇA AÇıKLANMALı   10:55   MERSIN’IN EĞITIM BILANÇOSU MECLIS’E TAŞıNDı: CHP’LI KıŞ’TAN BAKAN TEKIN’E 7 KRITIK SORU!   10:45   CHP’LI MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN BAKAN YUSUF TEKIN’E YÖK TEPKISI: ’BILIM İNSANı BRANŞıNA GÖRE AYRıLMAZ’   09:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR EV SAHIPLIĞINDE 16. PMOGENÇ YAZ KAMPı SONA ERDI: MÜFTÜ DERESI’NE DOĞA TEMELLI ÇÖZÜMLER   09:25   ÖZEL KURUMLARıN KAPıSıNDAN ÇEVIRDIĞI GÖRME ENGELLI NISA, MERSIN BÜYÜKŞEHIR’LE ÜNIVERSITELI OLDU!   20:47   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN ÜRETICIYE NET MESAJ: ’TARıMSAL DESTEĞIN HER ZAMAN YANıNDAYıZ’   18:42   MERSIN’DE 30 AĞUSTOS COŞKUSU MINIK ELLERLE SAHNEDE: ÇOCUK KAMPÜSLERINDEN UNUTULMAZ ZAFER KUTLAMASı!   16:30   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı ATAHAN KAYTAŞ: ’MILLETIMIZ ESARET ALTıNA ALıNAMAYACAĞıNı BÜTÜN DÜNYAYA İSPAT ETMIŞTIR’   16:11   ERCAN MUTLUAY’DAN 30 AĞUSTOS MESAJı: ’ZAFERIN MANTıĞı BAYRAĞı VE BAĞıMSıZLıĞı DAIM KıLMAKTıR’   15:30   MERSIN’IN YARıM ASıRLıK BASıN TARIHI DIJITALLEŞIYOR: TARSUS YENI SES ARŞIVI KORUMA ALTıNDA   15:07   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı MUSTAFA KEKLIK: ’30 AĞUSTOS BIR HALKıN YENIDEN DOĞUŞUDUR’   12:30   CHP’LI KADIR ÖZCAN’DAN 30 AĞUSTOS MESAJı: ’CUMHURIYET VE BAĞıMSıZLıK EN ASLI GÖREVIMIZDIR’   12:15   GÜLNAR BILIM VE KÜLTÜRLE DÜNYAYA AÇıLıYOR! 9. ULUSLARARASı DEV ETKINLIK BAŞLADı  
 
     
   

ESKİŞEHİRLİ KADINLARDAN “6284” TEPKİSİ: “YAŞAMAK İSTİYORUZ”


Eskişehir Demokratik Kadın Platformu üyesi kadınlar, Cumhur İttifakı tarafından yürütülen 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ve nafaka hakkının kaldırılmasına yönelik tartışmalara tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, “Yaşamak istiyoruz, şimdi her zamankinden çok yaşamak istiyoruz. Kadınların ve LGBTİ`lerin eşit ve özgür yaşadığı bir dünyayı mücadelemizle kuracağız” denildi.

 

Tarih : 1 Nisan 2023 Cumartesi 17:46   Okunma : 571

Eskişehir Demokratik Kadın Platformu üyesi kadınlar, Cumhur İttifakı tarafından yürütülen 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ve nafaka hakkının kaldırılmasına yönelik tartışmalara tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, “Yaşamak istiyoruz, şimdi her zamankinden çok yaşamak istiyoruz. Kadınların ve LGBTİ`lerin eşit ve özgür yaşadığı bir dünyayı mücadelemizle kuracağız” denildi.

HÜDA PAR, Yeniden Refah Partisi ve AKP arasında yapılan ittifak görüşmelerinde, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ile nafaka hakkının kaldırılmasına yönelik tartışmalara; Eskişehir Demokratik Kadın Platformu (EDKP) üyesi kadınlar, tepki gösterdi. İsmet İnönü Caddesi`nde bir araya gelen kadınlar, “Haklarımızdan, hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz” sloganları attı.

"SEÇİM YARIŞLARI KADIN DÜŞMANLIĞINA DÖNÜŞTÜ”

EDKP adına basın açıklaması yapan avukat Pınar Çelik Arpacı şunları söyledi:

"Türkiye 2 yıl önce tek bir adamın imzasıyla, erkek şiddetine karşı kadınlara ve LGBTİ`lere güvence sağlayan İstanbul Sözleşmesinden hukuksuzca çekildi. İstanbul Sözleşmesinden çekildiklerinde siyasi iktidar, `ama zaten 6284 sayılı yasa var, o kadınları korur` demişti ama şimdi gözlerini 6284 Sayılı Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Yasası`na ve nafaka hakkına diktiler. Seçimler yaklaşıyor, seçim yarışları ve ittifakları kadın düşmanlığı yarışına dönüştü. Nafaka hakkı ve 6284`ü hedef alanlar bir tarafta toplandı. AKP iktidarı HÜDA-PAR ve Yeniden Refah Partisi ile yaptığı ittifak pazarlığında kadınların yıllarca mücadele ederek kazandığı hakları masaya koydu. Bu masadaki odakların kadın düşmanı bir Taliban rejimi hayali var.  6284`ün kaldırılması, nafaka hakkının yok sayılması bu ittifaka girmenin şartı sayıldı. Başka bir masada ise İstanbul Sözleşmesi`nin adını anmamak bile bir ittifak şartına dönüştü.

"KADIN DÜŞMANLARI MECLİS`E GİREMEZ"

Hizbullah`ın siyasi kanadı olan HÜDA-PAR`ın Meclis`e girmesi kabul edilemez. Hizbullah tarafından 1998`de kaçırılan ve 38 gün sorgulandıktan sonra domuz bağıyla öldürülen, İslamcı feminist yazar Konca Kuriş`e sözümüz var; `kadın düşmanları Meclis`e giremeyecek`. Bizler kadınlar, çocuklar, LGBTİ`ler için eşitlik ve özgürlük mücadelesi verirken, onlar ittifaklarını 6284`ün kaldırılması üzerine kuruyor. Bizden çaldıklarınızla kurduğunuz saraylarınızda yaşamlarımız hakkında ahkam kesemezsiniz! İstanbul Sözleşmesi`ne, 6284`e, nafaka hakkına kadınların ihtiyacı var. Bu nedenle bir kez daha isyanın sesini yükseltiyoruz; hayatlarımızdan, mücadelemizden, birbirimizden vazgeçmiyoruz! İstanbul Sözleşmesi`ni geri alacağız.

"HAKLARIMIZI SAVUNDUKÇA GÜÇLÜYÜZ"

İstanbul Sözleşmesi bir gecede tek adamın kararıyla feshedildiğinden beri en az 600 kadın ve LGBTİ katledildi. Kadınları, LGBTİ`lerı şiddetin ortasında korumasız bırakan erkek iktidar, erkekleri cezasızlıkla ödüllendiriyor. Bu kadın düşmanı ittifak nafaka hakkını, 6284`ü tartışmaya açarak yeni cinayetleri azmettiriyor. Bizim özgürlüğümüzün tek yolu kadın düşmanlığıyla yükselttiğiniz erkek iktidarınızı yıkmaktan geçiyor çünkü defalarca şikâyet ettiği eski kocası tarafından öldürülen Ayşe Tuba`ya, cesedi dahi bulunamayan Sally`e, eşinin azmettirmesiyle oğlu tarafından öldürülen Serap Bor`a sözümüz var! Bir kişi daha eksilmeyeceğiz! Kocası öldürmeden önce `yaşamak istiyorum` diye bağıran Emine Bulut`un da, `sesimi duyan var mı` diye enkazın içinden bağıran on binlerce yurttaşın da ölümünden siz sorumlusunuz. Yaşamak istiyoruz, şimdi her zamankinden çok yaşamak istiyoruz.  Yaşamak için İstanbul Sözleşmesine, 6284`e, nafaka hakkına sahip çıkıyoruz.  Biliyoruz ki biz ancak birbirimizi ve haklarımızı savundukça güçlüyüz.  Yaşamak istiyoruz, şimdi her zamankinden çok yaşamak istiyoruz. Kadınların ve LGBTİ`lerin eşit ve özgür yaşadığı bir dünyayı mücadelemizle kuracağız."

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA